Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz
roli2024
üzenetére
"Akkor félreértettél, de nagyon."
Előferdülhet.
Az úgymond alap pendrive-okon csak az olvasási sebességet tüntetik fel a csomagoláson, mert az a nagyobb.
"Persze mindenki foghat ki selejtet bárkitől (pláne az SP-től), én viszont szeretem lecsökkenteni ennek az esélyét."
Nekem az M80 és MS60 van a Silicon Power-től, nincs velük gond. Az M80-asból jópáran vettek a topikban, eddig még senki nem jelezte, hogy megadta magát a pendrive.
Régen nálam Kingston volt a kedvenc; volt DTR400-500, Data Travereler Elite.
A Corsair Flash Voyager is jó volt, USB2-es létére jó sebességet hozott, a gagyibb USB3-asokat simán lehagyta írási sebességben.
A Kingston Data Travereler viszont egy szutyok volt. Négyszer vittem vissza mire legariztatták, de veszett lassú is volt.
Utána már nem vettem Kingston pendrive-ot, mert nem volt kedvem szenvedni."De mint itt is látható, sok embernek nem fontos, hogy gyors és megbízható legyen az eszköz, hanem csak kell valami, vagy pénze sincs drágább dolgokra, nyilvánvaló, hogy minden gyártó igyekszik lefedni a teljes vásárlói piacot."
Van aki ráérős, és neki nem számít, hogy órákig tart felmásolni a dolgokat egy 256GB-os pendrive-ra.
Benne van az is, mint mondtad; hogy nem akar sokat költeni rá, meg nem is ért hozzá. Olcsó legyen, aztán annyi.
Aztán néha meg megy a csodálkozás, hogy ez csak ennyit tud.
Ez van, kis pénz-kis foci, meg az amatőrség, hozzá nem értés.
A SanDisk még azért tűrhető alsó kategóriában, a Kingston max kutyát dobálni, mert olyan lassú. Ismerősöknek is SanDisk SanDisk Ultra Flair-t, SanDisk Ultra-t szoktam ajánlani ha nem akarnak sokat költeni.A gagyi 6 ezer Ft-os Maxvell, és társait inkább hagyjuk; azokkal csak a szenvedés van.
Ismerős asszonypajtása vett olyat, háát eltartott egy darabig mire felmásoltam amit kellett.
A pár hsz-el fentebbi tesztben lévő Samsung Bar Plus szintén nem rossz a közepes kategóriában, szerintem.
Legközelebb majd azt is, vagy inkább azt ajánlom ismerősöknek.
Ha előbb bekerül róla a hsz, akkor inkább abból veszek kettőt ajándékba.Valakik, valamiért nem kérdeznek vásárlás előtt, mert tutira jobban tudják.
Aztán pedig, mint utólag kiderül, nagyon nem.
Másik ismerős apja rendelt laptopot, 100 ezerért. Két magos Celeron E1200, 4GB RAM, de szerencsére SSD-vel. Az menti meg az egész vackot.
Annyiból kijött volna használt, garis üzleti is.
Ha meg mindenképpen új kell akkor ez: [link]
8 mag, 8GB RAM, 512GB SSD 96ezer Ft-ért.
Mondtam, hogy küldjék vissza; ááá dehogy, mert jó lessz az.
Valamire biztos, egy darabig.
Utána hívtak, hogy gond van. Hmm, oldjátok meg, ha már annyira jobban tudjátok.
Nem szeretek más baromsága miatt szenvedni, meg utána takarítani.
Biztos öregszem, de akkor sem...
-
Köszönöm! Régen nem voltak ilyen rosszak, azért is mertem megvenni,
Hirtelen kellett, mert kidőlt a Sandisk ultra flair, és ez volt a helyi boltban... 6000-ért nagyon nem érte meg. Van rajta minden is, főleg a kis fájlok fogják meg, weblap alkatrészek, meg c# projektek. Azoka pár kilobyte-os kis vackok, de sok van belőlük. Ennek egyedül a több gigabyte-os fájlok fekszenek, minden másnál belassul. Látszik is 0,2 meg 0,18 MB/s... Ipari hulladék. Kis fájlok olvasásánál is behal. Úton van egy új SanDisk. Ezt meg visszaviszem. -
Full fém pendrive-ot kerestem olcsón. Kulcstartóra.
Elsősorban telepítősnek, esetleg ritkán rámásolni dolgokat.HIKVISION N200 usb 3.0 32Gb.
Részemről nem ajánlott kategória.
Maga a pendrive masszív fémvázas, nekem kifejezetten tetszik. Viszont teljesítményre ... 4-5eft [link]
SanDisk Ultra Flair 32GB messze jobb vétel hasonló áron van, igaz annak füle műanyag de hasonlóan masszívan fém.
Jó jó írásban ez sem bajnok.
Na de ha gyorsat keresnék mi az ami most ajánlott ilyen 4-5eft-os 32gb kategóriában?
-
SanDisk Ultra flair 64GB csak 3 évet bírt sajnos. Visszanézve mikor posztoltam ide sebesség tesztet. Mindennapi használatban volt. Anno még Sinceritytől rendeltem. Gondolom élettartam garanciát úgy se lehet behajtani rajtuk.
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Kingston DataTraveler Exodia Dtx64GB -ről egy hét után a véleményem:
Ez egy hulladék, való életben nagyon sokszor kell rá várni, és amíg másol addig lebénítja a total commandert vagy a fájlkezelőt is. Mind ilyen, vagy csak kifogtam egy hiásat?
Előtte egy SanDisk ultra flair volt, azzal sose volt ilyen gond... csak sajnos írhatatlanná vált, max 0.001kbit/s -mal működik így 4-5 év után. Formázni se lehet, csak gyorsformázni de az meg nem ér semmit. Ha találtam volna helyben, akkor újra azt vettem volna, de Békéscsabán soha nincs semmi... -
Poiro7
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
tpeter77
üzenetére
Az értelemszerűen a te dolgod, hogy mit és mennyiért veszel, számodra melyik megoldás felel meg árban inkább, ha 8 db SanDisk Ultra Flair 64 GB-os modell, akkor legyen az, oké. Az viszont egy másik, hogy ha már az írási sebességet kérdezted, akkor azon nagyon nincs mit ragozni, mert így is, úgy is lassú, illetve átlag alatti és max. az olvasási sebessége ami úgy-ahogy említésre, illetve USB 3.0 szabványhoz méltó.
A külső SSD az más kategória, az már nyilván normális, kellően magas adatátviteli sebességet tud nemcsak olvasásnál, hanem írásnál is, ami a Windows rendszermentés, lemezképfájlok létrehozásánál is jól fog jönni. Mezei Windows-telepítő célra meg nyilván bőven megteszi az Ultra Flair is, a 3-5.X GB-os ESD/standard ISO felírása még arra is viszonylag hamar megvan, utána meg már úgyis az olvasási sebesség számít a telepítésnél, illetve ilyen célra egy 8 GB-os pendrive is elég, felesleges a 64 GB-os. -
King Unique
titán
válasz
tpeter77
üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy épp a SanDisk Ultra Flair sorozat, annak újabb gyártású modelljeinél a gyatra írási sebesség volt részben a téma, szóval sikerült jól beleválasztani.

Az meg amúgy fel tüntetve a gyártói adatlapon, hogyan értik az a 15x-ös sebességet, vagyis 15 x 4 MB/s = 60 MB/s. De az csak feltételes módban és "akár" alapon értendő, mert amúgy nyilván nem lesz annyi, ami a teszteknél is jól látszik.
-
tpeter77
addikt
válasz
DonDragonka
üzenetére
Köszönöm szépen. Nagyméretű fájlok másolására ez kíváló.
Adva volt 50ezer Ft, amiből maximum 8db pendrive beszerzését valósítottam meg. A felét a frissen telepített Windows image fájl létrehozására és annak sokszorosítására fogjuk használni, a másik feléből windows telepítő készül.
A választott termék a SanDisk Ultra Flair 64GB pendrive lett. A célra reméljük jól be fognak válni.Az írás sebességre azt írja a gyártó, hogy akár 15X-ese is lehet az usb 2.0 írási sebességéhez képest.
Imádom a levegőbe beszélést....
Mennyi a normál usb2.0 írási sebesség? Megtudnátok mondani?
Köszönöm. -
TeeJay
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
2-3éves 32GB Sandisk Ultra Flair
Itt amíg tart a cache 100MB körül ír ahogy elfogy 19-20MB
Viszont itt gyorsabb az olvasás is jóval
Na ennyit ér a CDM mérés
Lényeg a lényeg ha Sandisk alap pendrive-ot rendeltek mostanában 128GB körül ne lepődjetek meg hogy nem lesz gyorsabb mint egy 2-3éves 32GB-os
Lehet 256GB verziót kellett volna rendelnem az tudna jóval többet de majd 1x kitesztelem
Ezek a legolcsóbb USB3.1 Sandisk Pendrive-ok
Még lemérem a 32GB-os régi Ultra Fit-et mit bír -
TeeJay
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
SSD-ről írtam rá szerintem kimondhatjuk hogy bírta a 850 EVO 500GB a tempót
és i7-4790K procim van 16GB RAM-al valszeg az sem térdel le ettől
Sandy Bridge i5-2540M procis laptopomon ASMedia USB3.0 vezérlővel is ennyit hozott olvasásra tehát a gyártól lehet up to 150MB olvasást ad de az cache-es olvasás, amint elfogy 75MB körül lesz a valós és engem ez érdekel inkább
CDM nem valós értéket ad csak a cache-es olvasást és írást dobja ki az meg csak akkor ér valamit ha alig pár MB cuccot másolsz rá vagy olvasol rólaSandisk Ultra Flair 32GB pendrive-om amit úgy 2-3éve vettem az 150MB körül olvas de az még lehet TLC-s volt ezek az új 128GB-os példányok meg már QLC-sek lesznek tutira
Ennyit tud, mondom továbbra is oké mert 5ezer körül volt ha átváltom a dollárt és ennyiért 128GB Sandisk jó árnak számít csak azért 2020-ban jobb lenne ha 50MB körül tudna valós írást egy pendrive. Az itteni mérések meg semmit sem érnek igazából mert 128-256MB tesztfájl esetén CDM minden csak nem valós sajnos, az alapján senki se vegyen pendrive-ot -
TeeJay
félisten
Sandisk Ultra Flair 128GB vadiúj exFAT-ra formázva (sincerity-től)
Nem estem hasra tőle
10GB fálj másoláskor az elején 50-70MB-al írja aztán lecsökken 34-38MB-ra majd konstans 22-24MB-al írja végig. Tök jó ez az írási cache trükközés, mert a legtöbb teszt ki sem hozza hiszen az első 1-2GB-ot cache-ben másolja és utána jön a valódi NAND írási sebessége Agyalok melyik Sandisk lenne gyorsabb ami árban nincs annyira elszállva
Ultra Fit-em van még 32 és 64GB méretben meg Ultra Flair 32GB méretben -
SanDisk Ultra flair 64GB, Sincerity-től

Fat32
Ntfs

-
Hozzám került egy 32 GB-os Sandisk Ultra Flair és egy 32 GB-os Sandisk Ultra Fit. Mindekettő USB 3.0-s
ezeket mértem velük egy T470s-es thinkpad-ban.
Ultra Flair:
Ultra Fit:
érdekességképpen: a 2012-es Ivy Bridge-es asztali gépem (B75-ös Asrock lappal) hátlapi USB 3-as portjában, Win 7-en ezek a sebességek sokkal lassabbak.
Olvasásra ilyen 100-110 MB, írásra 14-15 MB/s jött csak ki. Nem tudom, hogy ez a Win 7 miatt van, vagy az az alaplap egyszerűen ennyit tud. -
Fuvaros
senior tag
Sandisk Ultra Flair 64 GB - USB 3.0 - 4.590.- Ft
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 5.2.1 x64 (UWP) (C) 2007-2017 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 114.213 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 45.948 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 8.136 MB/s [ 1986.3 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 0.747 MB/s [ 182.4 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 123.521 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 26.630 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 7.908 MB/s [ 1930.7 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 0.744 MB/s [ 181.6 IOPS]Test : 1024 MiB [] (x3) [Interval=5 sec]
Date : 2019/04/10 18:34:14
beneboy
tag
Helló!
Sagitséget szeretnék kérni. Rendeltem agy SANDISK ULTRA FLAIR 32GB-t Aliexpress-ről mivel volt kint crystal-os mérés jó eredményekkel.
A verify.sandisk.cn oldal szerint eredeti, de több méréssel se jók az eredményeim.
Első mérések gyári Fat32 formázással készültek, majd win7 alatt formáztam NTFS-re. több usb 3 portot is próbáltam.
Mi lehet a baj?(pontos típus ha minden igaz SANDISK ULTRA FLAIR 32 SDCZ73-032G-Z46)
-
cseze
csendes tag
-
törölt tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Kb 1GB-s fájlméretig tartja a sebességet, utána visszaesik 40 környékére.
Windows 500MB videó:
Linux alatt dd-vel mérve ennyit hoz:$ sudo dd if=/dev/zero of=/media/usb/.largefile bs=1M count=3072
3072+0 records in
3072+0 records out
3221225472 bytes (3.2 GB, 3.0 GiB) copied, 77.4286 s, 41.6 MB/sszerk: sandisk ultra flair 64 GB
-
törölt tag
Sandisk Ultra Flair 64GB-s pendrive jött egyenesen kínából az ajánlott ebay-es eladótól. Első benyomásra tetszetős a félig fém burkolat, ami jól vezeti a hőt terhelés közben, ami a kellemes meleg kategóriába sorolható, a másik felén viszont, a műanyag tartósságára leszek kíváncsi, számomra elég törékenynek, merevnek tűnik, az idő és a szerencsés balesetek majd eldöntik ezt.
Bár már van pár kép a topicban róla, egy atto-s képet még hozzátennék.
ATTO
Crystal Disk Mark
-
cuko
aktív tag
SanDisk Ultra Flair 32GB

-
Khelben
nagyúr
Mértem párat én is, USB3-on:
SiliconPower Touch 16GB

Kingston Datatraveller 100 G3 16GB

Sandisk Ultra Flair 32GB

Sony Microvault X-series 8GB

-
Lazika
senior tag
-
superg
senior tag
Megjött a 32 GB-os Sandisk ultra Flair [link]

Ami a lényeg hogy gyakorlatban is hozza a kb 40 MB-os sebességet.Monjuk a belső mintha ha sima ultra maradt volna mert 150-es olvasás az nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Subaru topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest