Hirdetés
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
XIII Ramses
aktív tag
Vettem egy ilyen ketyerét. A sebessége hasonló, mint a datatraveler max. Egyenlőre ajánlottnak néz ki.
-
marquuard
veterán
DataTraveler Max 256GB (USB-A)
Port: USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) -
King Unique
titán
válasz
tpeter77 #2618 üzenetére
Igen, az operációs rendszer képfájlba mentése az említett utóbbi kategória, ott valóban hasznos lehet egy gyors pendrive / külső SSD, ha a minél gyorsabb mentés a cél. Viszont kihasználni értelemszerűen csak akkor lehet ilyenkor az említett pendrive sebességét, ha a gazda PC-n van legalább 5 Gb/s USB 3.0 vagy inkább 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 port, valamint a forrásmeghajtó - amiről a mentés készül - eleve SSD, azaz képes kellően gyors olvasási sebességet biztosítani.
Egyébként a felsoroltak közül nyilván a Kingston DataTraveler Max a leggyorsabb és legkomolyabb, valamint a tartóssága sem lehet rossz, ha az alábbi tesztben leírtak alapján SIlicon Motion vezérlős és 3D TLC alapú Toshiba / Micron NAND-okat használ. Max. az lehet kérdéses, hogy ha "kitolható" típus, akkor annak kivitelezése mennyire tartós. Na meg hogy megéri-e anyagilag, mert amennyibe kerül, annyiért vagy akár olcsóbban külön is lehet vásárolni M.2 SATA / PCIe NVMe SSD-t és ahhoz való USB-s külső házat.
-
King Unique
titán
válasz
tpeter77 #2615 üzenetére
• A pendrive-okat gyárilag FAT32 vagy exFAT fájlrendszerre szokták formázni, a DataTraveler Max gyárilag exFAT az alábbi teszt alapján.
• Az USB 3.1 Gen 2 (USB 3.2 Gen 2 | 10 Gb/s) és USB 3.0-s (USB 3.2 Gen 1 | 5 Gb/s) eredményeket korábban már szemléltették itt az említett pendrive-nál, USB 2.0-n pedig a szokásos max. 25-4x MB/s várható (példák). + Evidens, hogy ha egy pendrive képes a 10 Gb/s USB 3.2 szabványt kimaxolni, akkor nyilván az USB 3.0 és USB 2.0 szabványokat is.
• A "3.1 USB" megnevezés önmagában kissé pontatlan, mivel az Gen 1 alapon lehet USB 3.0, a Gen 2 a 10 Gb/s valódi USB 3.1, illetve újabban USB 3.2 Gen 2.
• Operációs rendszer telepítéséhez kb. pont felesleges egy ilyen pendrive, oda megteszi egy lassabb és olcsóbb is. Az ilyen extra gyors és az átlagosnál nagyobb írástűrésű pendrive-ok, illetve már külső SSD-k pl. Windows To Go célra lehetnek hasznosak, valamint ha gyakran és minél gyorsabban kell nagy adatmennyiséget, nagy méretű fájlokat másolni és hordozni / tárolni.
• A milyen pendrive-ot vegyek értelemszerűen a "Milyen pendrive-ot vegyek?" topik témája, ott kellene az ügyben érdeklődni, elolvasni előtte a téma összefoglalót, stb.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Megbízhatósági szempontból melyik pendrive-ot javasolnátok? Telepítésre használnánk hetente 8-10 gép telepítéséne történik róla, nyári szünetben egy iskolában 20-40 gépet is újranyomunk naponta, és ezért vennék 4-5 pendrive-ot.
Kingston olcsóbb pendrive-jai fél év után mennek a kukába, a Sandisk mindegyike tartós, iga lassulnak kicsit.
Adata pedig elég új, de gyors, tartósnak tűnik az is, de nem tudom az Adata termékei milyen szinten vannak a Sandisk-hez képest.Ezeket a pendrive-okat néztem ki, mert gyorsak, de tartósságuk kérdéses:
1. Sandisk Extreme Pro
2. Kingston Datatraveler Max
esetleg más? Adata, JetFlash Transcend...? -
XIII Ramses
aktív tag
Régebben is volt róla szó, hogy ezek a szintetikus tesztprogramok nem sokat érnek. Ez nálam újfent bebizonyosodott.
Vettem egy Adata UV150 128 gb pent.
Ezt az eredményt hozta. Ami nem is lenne igazán rossz.
De.
Amit a való másolásnál művel (több gépen, több porton is) az katasztrófa! Mutatom:
Kezdi 60 MB/s al néhány másodpercig, majd leesik nullára, ott van kb 6-8 másodpercig, majd felszalad megint 60-ra 1 másodpercre, majd megint leesik nullára, ée igy tovább. Egy 15 GB-os film másolása kb 40 perc...
És ez egy ajánlott pendrájv. Megérett a világ a pusztulásra...
Gyerekek. kupakos drájv leddel, és gyors is legyen, az csak kettő van: Patriot supersonic rage pro, vagy Corsair voyager gtx. Slussz...
A datatraveler max gyors, de ettől a kidugós háztól herótom van... Szét fog esni a kezemben. -
v1rus
tag
Sziasztok, nem nagyon lattam meg itt emlitest rola, szoval erdeklodnek, hogy ehhez mit szoltok?
[Kinston DataTraveler Max (1TB) 1000MB/s / 900 MB/s]
Nekem eleg meggyozonek tunik, ilyen meretben meg csak hasonlot sem lattam. Van ertelme ilyen sebesseg es meret mellett meg kulso haz+M.2 SSD komboban gondolkodni? Ez 32k korul van, mig egy kulso haz 10k es egy jo SSD bele 20k ha az 500GB-osakat nezem, szoval arban kozel azonos.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Politika
- Dark Souls sorozat
- Modding és elektronikai kérdések
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Premier előzetesen az Assassin's Creed Shadows
- További aktív témák...