- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
goodboy007
senior tag
válasz
Sir Riccio #85782 üzenetére
"Mi van most a KRESZ-ben ebben a tekintetben? Mert legutóbb már azt is meg akarta nekem magyarázni egy okos motoros, hogy az emergency corridor amit akkor hagysz ha megkülönböztető jelzést használó járművet akarsz elengedni, az a motorosnak is JÁR."
Nem jár, de nyugati országokban -állítólag- természetes, hogy meghagyják a biztonsági folyosót dugó esetén, ha van rá lehetőség -azaz párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, pláne autópályán, ha egyhelyben áll a kocsisor-, ami egy normális dolog lenne. Csak ugye minden motoros k.csög és minek elengedni őket, ha már én a dugóban rostokolok, ők is tudnak várni...
(#85804) Balu77
"vagy amikor azt hiszik hogy a zebrán totál elsőbbségük van tekerve a biciklit, holott az csak akkor él ha gyalogosan közlekedve tolja a biciklit és még sorolhatnám...."Én sokat közlekedem bicajjal, napi szinten azzal járok dolgozni, de sokat járok gyalog, mellesleg motorozom is, emellett néha még autóval is közlekedem és próbálok mindig úgy közlekedni, hogy egyrészt vigyázzak a saját, másrészt mások testi épségére, harmadrészt, hogy lehetőleg ne tartsak fel másokat és ne rajtam múljon a közlekedés dinamikus mivolta.
Pl. én azt írnám bele a KRESZ-be, hogy amennyiben az autósnak lehetősége van, akkor elsőbbséget kell adnia a zebrán közlekedőknek és amennyiben az áthaladni szándékozó gyalogos, akkor pedig mindig (utóbbi ugye most is fennáll). Én mindig körbenézek zebra előtt és ha látom, hogy sehol senki, akkor simán átcsalinkázok rajta vagy ha látom, hogy pont akkor haladnak át gyalogosok, mikor odaérek és megálltak nekik, akkor ugyanúgy áttekerek, mivel miattam senkinek sem kell pluszban megállnia.
Ha viszont látom, hogy egyszerre érnék oda egy autóval, akkor inkább lelassítok és nem a zebra mellett, hanem korábban állok meg, hogy ne álljon meg miattam udvariasságból. Viszont autósként a tököm akarná azt, hogy a bringás leszálljon, áttolja a bringáját és csak utána üljön vissza rá, többször annyi időbe telik, mintha simán átteker.
Most a biciklijéről leszállt, zebra mellett várakozó gyalogosnak minősül, tehát kötelezően át kellene engedni. Mi van akkor, ha azért, hogy előbb átérjen, visszaül a bringájára és nem áttolja, arra már meglódulhat a túlsó oldalon várakozó autós, mondván, hogy megszűnt gyalogosként létezni a bringás onnantól, hogy visszaült és már nincs elsőbbsége?!Azt is bírom, mikor bedugul reggel a forgalom a Zsolnay-szobornál, látszik, hogy áll a kocsisor, de azért meg kell előzzenek az autósok, hogy 2 sec múlva állóra fékezzenek, ahelyett, hogy mögöttem lassabban kigurulnák a távot. Ez azért problémás, mert nyilván meg akarom adni a lehetőségét annak, hogy megelőzzenek, de a Kórház-tér és a Zsolnay-szobor között rendszeresen tele van üvegszilánkkal az út széle a sok keménylegény miatt és érthető okokból nem szeretnék bringával átszáguldozni rajtuk, úgyhogy ha látom, hogy csillog az út, akkor lassan megyek, hogy ki tudjam kerülni, viszont ilyenkor olyan érzésem van, hogy feltartom a forgalmat.
Az a baj, hogy vannak idióta bringások, akik a gyalogosoktól fél méterre, hátulról tépnek el 30-al, a teli sétálóutcán, meg körülnézés nélkül, takarásból simán kimennek a kocsik elé a zebrán.
Ugyanúgy, ahogy vannak idióta gyalogosok, motorosok, kamionosok, stb.
Én próbálok logikusan gondolkodva közlekedni, ha gyalogosok között bringázok, pláne, ha nem szemből, nagyobb távot igyekszem tartani, ha hirtelen kilépne oldalra a delikvens, akkor ne b@sszam el. De gyalogosként is igyekszem "jobbra tartani", ha jönne egy bringás, könnyebben elférjen mellettem. Ez a probléma gyalogos - gyalogos viszonylatban is problémás, mindenkinek ismerős a járda közepén megálló nénike vagy amikor 3 cimbora pont akkora távolságot tartva megy egymás mellett, hogy még a szembejövő húzza össze magát, ha nem akar nekimenni a parasztnak...Motorosként és autósként nem akarok beláthatatlan útszakaszon előzni, hülye lennék gyalogosként és bringásként körülnézés nélkül lelépni a járdára vagy arra apellálni, hogy "majd úgyis megállnak", de egyesek egyszerűen szarnak a saját életükre és ami a nagyobb baj, hogy másokéra is, sőt arra még inkább. Sokan csak magukkal törődnek és nem a közlekedés egy részvevőjének, hanem a királyának hiszik magukat és agyatlanul, a többiekre ügyet sem vetve mennek az utcán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest