Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vesir
tag
Ahogy a Revolut topicban kiderült, van Revolutod. Várd meg, amíg újra működik a top-up, PayPal-en majd állítsd be, hogy a Revolutos kártyád árfolyamát alkalmazza és fizess azzal a kártyával, úgy 250k körüli összeg fog kijönni, de a pontos összeget csak akkor fogod látni, miután kifizetted vele.
-
Topikgazda
Utald azzal a mással ahol 250K lenne, nincs bankszámlája az illetőnek?
A magánszemélyeknek pénzküldés csak a maygar forintos fiókok, az EU-s €-os küldések esetén nem költséges, a $ mivel az nem EU-s fizetési eszköz költséggel terhelt.
Nemzetközi személyes tranzakciók indítása az Európai Gazdasági Térség területére euróban vagy svéd koronában Ingyenes (feltéve, hogy pénznemváltás nem szükséges)
Benne a díjszabásban, de az árfolyam meg megint annyi amennyi, annyit tudnál változtatni hogy bankkártyáról megy és a váltást nem a PayPal csinálja, akkor csak a 1,99 EUR a költség ha USA, Kanada, Észak-Európa, Európa I., Európa II. az irány és 3,99 EUR ha bármely egyéb ország az irány. -
Topikgazda
Revolutnál a font az alapja a kártyának azért volt a EUR-val akarok fizetni valakinek, de a paypal állandóan GBP-re dobja át a fizetést
Mivel nem forint vagy € amit küldeni akarsz és nem magyar vagy EGT országos a regsiztráció akinek küldöd annál teljesen mindegy hogy milyen kártya vagy esetleg a PayPal egyenleg annál van az A1.2.2 szerinti díj. -
Topikgazda
Nem Revolut kártya?
Változott a díjszabás még tavaly 2020. június 16.-tól van pénz váltási díj és küldési díj is van
A1.1. Belföldi személyes tranzakciók díjai
A1.2.1. Az Európai Gazdasági Térség területére euróban vagy svéd koronában indított nemzetközi személyes tranzakciók
A1.2.2. Egyéb nemzetközi személyes tranzakciókDe mivel küldéssel fizetsz, ilyenkor kézileg kell a váltást átállítani és akkor jobban jársz. Alul a képeiden ott van hogy a PayPal váltja a devizát.
Amikor vásárolsz csak akkor működik az előre beállított banki, kártyakibocsájtó váltás, ilyenkor az nem működik, hiszen küldés.
Az Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírás végén ott van hogy miként kell beállítani.
Változott a díjszabás még tavaly november-decembertől.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Innen indultunk: Mennyibe kerülhet kb 500 € összeget (forintban van) paypalrol rendes bankszámlára utalni?
Azután azt kérdeztem hogy ez a PayPal fiók magyar regisztráció lenne-e.
Erre azt válaszoltad hogy igen.
Magyar regisztráció és a PayPal egyenlegen van a pénz amit bankszámlára akarsz kiküldeni.
Ezt jelen esetben úgy tudod megtenni, hogy a saját (mint írtad OTP) bankszámládra amire kapsz valami jövedelmet és arról utalgatsz különböző helyekre pénzt ezt hívom pénzforgalmi számlának utaltathatod ki. A folyamat és a szükséges dolgok leírva az Összefoglaló 5. A és B pontjában.
Máshogy a magyar PayPal egyenlegről nem lehet bankszámlára, főleg más bankszámlájára utaltatni pénzt. -
Topikgazda
Ingyen van, mivel csak a saját bankszámládra mehet. De kell bankkártyának a fiókhoz hozzáadva lenni, mert ha nincs akkor havi 21000 Ft a maximum ami kiküldhető. Itt a bankok sem szoktak kérni forint jóváírásért pénzt.
Gondolom magyar regisztrációd kérdezed.
A külföldieknél is van rá lehetőség, persze az €-ban mehet ki €-os számlára vagy bankkártyára (ahol van ilyen opció), a PayPal ott sem kér pénzt, de az adott bank felszámolhat díjat -
Topikgazda
Már írtam nincs külön elkerülhető átváltási költség. Árfolyamok vannak amelyek a pénznemváltási díjat is tartalmazzák. Úgy mint a bankok esetén a költségek az árfolyamba építve, csak ezt a bankok nem említik, a PP meg kiírja.
Valaki küld neked fontot akkor az fontként induljon el, van arra lehetőség hogy más legyen a kiindulási deviza, de akkor úgy kell megadnia hogy font érkezzen-
Pl:
Neked lenni kell font egyenlegnek, mert ellenkező esetben (magyar fiók esetén) az alap egyenlegre, ami a forint, fogja tenni és rögtön átváltja forintra az az napi érvényes árfolyamon.
Ha van font egyenleg az akkor fontban maradva lesz az egyenlegen jóváírva.De az illető eleve küldheti úgy hogy te forintot kapjál.
Ekkor természetesen nem kell fel venni font egyenleget, de én javaslom hogy legyen.
Ha eladtál valamit és kereskedelmi tranzakcióról van szó akkor tőled a díjszabás szerinti jutalékot lefogják vonni a beérkező pénzből.
Ha személyes tranzakció akkor nincs levonás EU-n (még Anglia az) belüli pénz fogadása esetén, részletesen leírva a díjszabásnál.
A vonatkozó díjak az FSZ 1. számú Melléklet Díjszabási Táblázat linkje.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A Revolut kártya az font alapú, azért abban számolja el.
Ha küldöd a pénzt PayPal-al (személyes vagy kereskedelmi tranzakcióval) akkor neked kell a devizaváltás a küldéskor beállítani, amaz ami eltárolható csak vásárlási mód esetén működik.
Meg kell nézned hogy amikor normál vásárlás módban fizetsz a PayPal-al akkor is GBP- a terhelés a Revoluton ha €-ban vásároltál, ha ott € terhelés van, akkor a váltást küldéskor be kell állítani.
Az Összefoglaló 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírás, 4. Még egy kiegészítés a deviza konverzióhoz. rész -
Topikgazda
Mivel nem az egyenlegről megy a pénz ennek a törlésnek semmi köze ehhez a gondhoz, maradhatott volna. Itt most ugye elsődleges fizetőeszköznek a kártyát állítottad be?
A kártya az milyen devizában számol el?
Ha pénzt küldesz akkor azt tudod hogy akkor a vásárláshoz előre beállított banki váltás itt nem használatos, neked kell minden küldésnél beállítanod, mert egyébként a PayPal fogja váltani a devizát.
Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírásban a 4. Még egy kiegészítés a deviza konverzióhoz. -
Topikgazda
Éves szinten 2500 €, nem naptári év a forduló pont. Összeghatár nélkül is kérhetik az azonosítást. De ez általában csak akkor ha van még éves limited.
Magyar fiók esetén ha van bankkártya hozzáadva, a bankszámlaszám megadva és okmányokkal igazoltad magad akkor nincs limit, legfeljebb ezután csak az adatok pontosítása vagy a pénzmosás elleni jogszabályok miatt kérnek újbóli igazolást. Illetve itt is célszerű a naprakészség biztosítása ha változna valami adat.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Mivel azt írtad hogy már hozzárendelted a fiókodhoz ezért az új kártya hozzáadási programrész azt nézi meg hogy szerepel-e a regisztrált kártyák közt.
A hiba üzenet szövege egységes a kártya már hozzá van kapcsolva valakihez nem azt vizsgája hogy ez a te fiókodhoz van-e hozzárendelve, hanem valamely fiókhoz.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ha a Paypal-on a Revolut kártya van megadva, a kártyához beállítva hogy a Revolut váltson és az €-os egyenlegen van rajta pénz, mondjuk 64 €, akkor elméletben ki tudnád fizetni.
Ez már meghaladja az eBay és PayPal topik "fennhatóságát", talán a Revolut topikban tudnak segíteni. -
mufi
senior tag
Sőtt erre most krémnek az jön, hogy amikor megadom a kártyaszámot akkor büszkén azt az üzenetet írja ki a dilise, hogy a kártya már hozzá van kapcsolva valakihez, előbb távolítsam el a kártyát....
Ezt a baromságot, egy percel előtte még kéri az adatokat aztán mikor beírom már a foglalt kártya üzi jön, akkor mi a rákért nem megy az automatikus fizetés?https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Topikgazda
Nem egészen értem. Ha van PayPal fiókod akkor nincs értelme az eBay-en a kártyát megadni, hozzácsatolni. Főleg ha a PayPal és eBay össze lett linkelve hogy a PayPal a fizetés módja.
Ha nem a PayPal-al fizetsz (amihez a kártya hozzárendelve) akkor csak az eBay vásárlói védelmed van arról nem is beszélve hogy ugye az eBay-en el van tárolva kártya adat automatikusan tud pénz leszedni és nincs bekapcsolva az eBay-en a 2FA akkor bizony könnyebben tudnak meglopni.Ha a Checkout képernyőn a PayPal-t választva és belépve a kártyát kéri, akkor nincs elegendő fedezet, vagy ezt a jelzést kapja a Revoluttól a PayPal. Gondolom a PayPal-on akkor a kártya az elsődleges fizetési forrás?
-
Topikgazda
Írjál már egy kicsit kulturáltabban, remélem nem nagy kérés. Köszönöm.
A kártya ellenőrzési kód a limitek eltörlése, 2500 €-ig, megy a vásárlás, pénzküldés nélküle is, de azzal megszoktuk várni amíg a bank tényleg lekönyveli, nem az azonnal érkező sms alapján írjuk be mert az még csak zárolt tétel, azt nem tudom hogy Revolut gyorsabban könyvel-e de normál bank esetén minimum 24 óra.
Tudom megint a PayPal a hibás, sem a Revolut. sem az eszközeid nem azok.
A PayPal írta hogy "home office" az ügyfélszolgálat és ezért lassúbb a reakció idő.
Nem véletlen a Revolut kártyánál a GDP felajánlása, hiszen az egy font-os kártya, a Revolut topikban ha jól gondolom elmagyarázzák.
Mivel már írtam hogy pénzküldés esetén nem a vásárlási beállítás él a kártyánál, ezért ott nincs automata banki konverzió, azt mindig egyedileg kell beállítani, az Összefoglalós leírásban is benne. De ezt leírtam neked is.
Szóval ismert a szituáció, de jöhet a videó ha gondolod. -
mufi
senior tag
Nem hiszem el. Majdnem 24 óra kínlódás után végre sikerült. De hogy mi történt szerintem maga eLÓn Muszk sem fogja tudni megmondani. Mindent úgy csináltam mint eddig. Már készítettem is a felvételt, hogy majd posztolom ide, megint a paypal akart váltani, persze, az ő váltásukon én 18 eurót buktam volna (ejj rabbi...), aztán mondom hát hülye azért nem leszek, nem engedem őket váltani, már mentem is a card issuer opcióra, a szivem megállt egy pillanatra és jé, kék volt a send payment gomb...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Topikgazda
Az előbb azt írtad hogy ha a PayPal a váltó akkor enged fizetni, ez van küldésnél alapértelmezettként és ezt kell megváltoztatni akkor is ha vásárlásra a banki van beállítva.
Akkor csak nem látja ezt a kártyádat?
Pontosan nem emlékszem hogy mikor, de volt hasonló problémája másnak is, nála a Revolut csinált valami blokkolást a pénz összeg miatt. -
Topikgazda
Most már értem a gondod, csak nehezen esett le, de erre is adtam már segítséget.
A vásárlás esetén automatikus a konverzió és ott ha be van állítva akkor a banki váltás megy.
A pénz küldésnél ez nem alapértelmezett, kézileg tudod állítani.
Tehát van vásárláskor a fix banki váltás, az Összefoglaló, 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva.Ha pénzküldésnél akarod a banki váltást használni akkor nyisd meg az Összefoglalóban a 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírást, annyit lapozzál le hogy ezt a részt találd meg:
Még egy kiegészítés.
Látható hogy a devizaváltásnál a Convert currency with PayPal az alapbeállítás és az is hogy felül a kártyánál forintba mutatja a levonandó összeget, az fog a bankunk felé elmenni.Eddig a szövegig leírva az átállítás: A sikeres küldés esetén ez a visszaigazolás:
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Meg most akkor de már tényleg mi a rák ez...próbálok fizetni, paypal a váltó, akkor engedne fizetni, átváltok a card issuer-re, akkor meg már nem...hát a nyomorultak már elnézést, nem az én kártyámról szednének le a pénzt mindenképpen??? Be kell dilizni nagypénteken....
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Topikgazda
Mivel ez beállítás az adott kártyához állítandó, nem pedig a PayPal fiókhoz, ezért ha változtatsz a kártyánál valamit pl: új kártyát adsz hozzá, akkor ahhoz is be kell állítani. Ugyanúgy, ha csak a a lejárati idő és a CVV kód változik szintén.
Nekem mindig a bank vált mert úgy van beállítva. Most cseréltem kártyát és rögtön ez a beállítás volt a kártya hozzáadás után a második lépés.
Ha bankod nem erősíti meg a kártya érvényességét akkor nem tudsz vele fizetni, ne legyen már ez is PayPal hibája. -
Topikgazda
Értem, ez akkor történik ha kártya kibocsájtó nem igazolja vissza hogy van fedezet, de ezt időzítési késedelem is okozhatja.
A Revoluton nem célszerű az €-os egyenleget aktiválni ilyenkor? A kártyánál a Revolut (bank) a deviza váltó? Azt beállítottad a PayPal-on? Ha még ráadásul a kártya aza alapértelmezett fizetési eszköz és van elérhető mennyiségű pénz akkor tényleg csak a banki visszaigazolás lehet a gond. De ugye nem VPN?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az a fizetés a Revolut kártyával a csatolás előtt történt? A kártyát most adtad hozzá és egy normál nem ideiglenes vagy milyen fajta kártya.
A hozzáadás esetén én ilyen szöveget sosem láttam. Jött az hogy linkeltem a kártyát és jött az e-mail a kártyahozzáadásról.De semmi add payment method -
Topikgazda
Milyen kártyát szeretnél és az osztrák fiókhoz? A kártyán elérhető a fizetés és a pénz, nincs banki limit?
Nálunk a 3 próbálkozásra blokkolja a kártyát és várni kell.
De lehet banki gond is.
Én például reggel óta nem tudok fizetni online mert az Ersténél nem jó a az sms jóváhagyás, hiába írom be pontosan kódot, hibára fut és nem engedélyezi a vásárlást[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Oké, a VPN használata korlátozott -tiltott- tevékenységek közé tartozik. Nem az ip cím a lényeg azzal csak rá próbáltam világítani az okára, de felejtsd el, nem az én dolgom a szabályukat megmagyarázni.
Amit írsz példát az nem egy normál használat esete.
A probléma ezzel a VPN-el az is, hogy így kijátszható lenne azon jogi szabályozás amely megtilt más országok lakóinak -pl. embargó miatt- a hozzáférését a szolgáltatáshoz.
Bosznia-Hercegovina nem tiltott ország.
Nem feltétlen csak az a megoldás hogy te fizetsz helyette, de ezt ti tudjátok.
Lényeg az hogy így ahogy szeretnéd nem működik, ellentétben van a szerződési feltételekkel, amelyek egy része üzleti és jogi okból nem rugalmas.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ezt nem értem, de én is dinamikus ip címet használok, ha újra indítom a szolgáltatói eszközt új címem lesz.
Az eBay persze eltárolja a vásárláshoz kötve az ip címet, mert így működhet az a védelmi rendszere mai ha folyamatosan magyarországi irányból belépve fizetek, rögtön kiszúrja ha Chiléből vagy Kongóból akarok "vásárolni". Vagy tudom bizonyítani hogy én nem lehettem az, de VPN-t használva hogyan igazolom?
De ezzel visszaélni nem lehet, az eBay-en is van 2FA azonosítás be lehet kapcsolni. Egyébként meg mire lehetne felhasználni az ip címet a részükről ami probléma?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Most komolyan, ha ránézel a PayPal első oldalára mit hangsúlyoznak? E-mail címmel fizetsz.
Az eBay azt sem osztja már meg a PayPal-al, legfeljebb akkor ha az eladó hozzájárult.De más kártyáját se adj hozzá, mert írtam szokták kérni a tulajdonlás igazolását.
"Eldobható kártyát" ne adja hozzá.
A fizetés módja az eBay-en nem az elképzelésed szerint működik.
Ha te megveszel tőlem valamit és kártyával fizetsz akkor bankom megismeri a számlaszámodat, ez alapján vita esetén megismerhető a számlatulajdonos banknál tárolt összes adata. -
Topikgazda
Mi lenne a gondod hogy titokban akarod tartani a kártya tulajdonlást?
De már szerintem írtam, a bankszámlaszámod amiről a kereskedő megkapja a pénzt (kártya közbeiktatásával) az ismert a bank rendszerben, a kártyának és adatainak nincs jelentősége, a számlaszám alapján a nyomozóhatóság mindig vissza tud követni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
vegyszer
addikt
Gondold át mit teszel.
És azt is, hogy hogyan.
Mert a végén te fizettél érte a postán, hogy elküldd a motyót, és pénzed se lesz belőle.
Mert szerinted mennyire hihető, hogy Trinidad Tobagóban pont a te hirdetésed dobta ki a Google, mint a messze legjobb ajánlat?Inkább nézelődj előre, mint utólag bánkódj.
Majd jönnek, akik ennél többel is tudnak vigasztalni."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Topikgazda
Miért ők lennének hülyék?
nem tudunk belépni ebay fiókba, Ehhez ugyan mi közük van? Tényleg az eBay-nél reklamálj.
Az eBay eleve nem adja át az e-mail címet, ehhez sincs köze a PayPalnak.
Az eBay 2018-tól a GDPR miatt is és az eBay-en kívüli eladások kiszűrése miatt változtattak a rendszeren és az eladóknak is ki kellett volna szedni a mail címet, az hogy néhány eBay-es eladóé látszik az nem jelent semmit. Ehhez sincs köze a PayPal-nak.Nálam a bejövő pénzeknél látszik a küldő e-mail címe, ez nem változott. Hol nézed ezt egyébként? Bejövő tételsorra kattintás és a teljes nézet? A tétel címben a neve van a küldőnek, a tétel jellege és a pénz összeg, a többi a lenyíló ablakban.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az eBay nem adja már át az e-mail címeket a PayPal vásárlási történetbe, de azért kattintson rá a bejövő pénz tétel sorára és lehet hogy lát címet vagy pénz visszaküldési lehetőséget.
Több féleképp lehet felvenni a kapcsolatot a PayPal-al ha belép akkor látja a lehetőségeket, lehet nekik írni a témát kiválasztva üzentet, lehet nekik telefonálni, itt az Összefoglaló végén Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz résznél vannak tippek.
Bár a legtöbb cégbél a Help részhez építik be az elérhetőségi lehetőségeket, itt is:
5. Az Üzenetközpont (Message Center) elérése
Belépés.
Felül Help (Súgó) link vagy alul a CONTACT US (Kapcsolatfelvétel) és ott Email us[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ha rákattintasz a tételsorra akkor látható válik hogy hova került a pénz.
ÖF, GYIK
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
Megnézted a szállítást? GSP-s esetén két fizetési tételed lesz, ilyenkor a szállítási költség megbontva kerül levonásra: a kisebbik hányad az eladóé lesz, a nagyobbat a logisztikai cég kapja amit Pitney Bowes-nak hívnak. A terméklapon a szállításnál meg is említik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vadonat moduláris HMD Fusion Business Edition 8+8/256GB, black !
- Eladó ÚJ ASUS TUF GAMING GT302 TG ARGB WHITE számítógép ház
- Bontatlan N-One NPad Pro Octa Core 8GB RAM 128GB ROM 4G LTE 10.4 Inch 2K Screen Tablet
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- YI Pro 2K biztonsági kamera, új, bontatlan 2 db (egybe csomagolva)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest