Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Particionálás

Hozzászólások

(#1319) King Unique válasza csgeri80 (#1318) üzenetére


King Unique
titán

Először is a 37 GB-os rendszerpartíció eleve szűkös lesz Windows alá... Plusz a 10-esnél nem árt legalább 15-20 GB szabad tárterület a rendszerpartíción az évi 2 build upgrade miatt, hacsak nem csinálsz minden alkalommal tiszta telepítést. Valamint a telepített programok stb. függvényében azért általában 50-100 GB-ot szokás adni a rendszernek. Vagy akár többet is, ha az egyéni felhasználói szokások és szükségletek indokolják.

A Windows lemezkezelője elvileg valóban csak addig a pontig engedi zsugorítani a köteteteket, ahol a nem áthelyezhető fájlok találhatók. Viszont a gyakorlatban ez sem feltétlen igaz, mert pl. egy tiszta telepítésnél a kb. ~ 11-13 GB-ot foglaló rendszernél a lemezkezelő az 1 TB-os háttértárat csak fele-fele arányban engedi felosztani... De az ebben a hozzászólásban említett külső particionáló programokkal már másfajta felosztás is megoldható. Ha a műveletnél nem kér újraindítást a program, akkor sima ügy. Ellenkező esetben viszont azért nem árt odafigyelni arra, amiről egy másik válaszban volt szó!

Szóval megoldható az átméretezés utólag Windows alól is a helyi eszközökkel, vagy külső programokkal. Teljesen felesleges ehhez a Windows telepítőjével vacakolni, amely amúgy is korlátozott lehetőségeket biztosít ilyen téren. Illetve akkor már inkább egy külső particionáló program WinPE változatát célszerűbb bebootolni pendrive-ról (példa), ami azért jóval többet tud particionálás terén.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Particionálás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.