Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Particionálás

Hozzászólások

(#1259) King Unique válasza sumsang (#1258) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Elméletileg a Win10 beépített lemezkezelőjében használható ehhez a kötet zsugorítása opció, amelyet értelemszerűen a "C" partíción kell elvégezni. Majd utána nem lefoglalt területként létrejön a zsugorításnál megadott lemezterület. Végül pedig a "D" partícióhoz a kötet kiterjesztése opcióval hozzá kell adni a nem lefoglalt területet.

DE...Ha a kiterjeszteni kívánt rész közvetlenül nem a megnövelni kívánt partíció után van, akkor előfordulhat, hogy a Windows lemezkezelő dinamikus lemezzé akarja konvertálni a meglévő alaplemezt (példa). Ami ez esetben nem éppen a legjobb és akár egyéb gondot is okozhat.

Külső particionáló programok viszont meg tudják oldani úgy, hogy az alaplemez maradjon. A használatukat most nem részletezném, mert van leírás pl. az AMOMEI, MiniTool stb. esetében is. Valamint ezeknek az előnye, hogy mutatják a lemezen a változásokat és csak akkor fut le ténylegesen a particionálás, ha külön engedélyezzük. Tehát, ha valamit elrontunk, akkor azt még időben vissza lehet vonni az Undo / Discard opcióval.

Persze az általánosan megemlítendő, hogy egy rendszerlemez átméretezése, illetve fontos adatokat tartalmazó partíciók machinálása előtt ajánlott szükség esetén biztonsági másolatot készíteni!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Particionálás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.