- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
És biztos vagy benne, hogy ez nem egy egyedi hiba volt? Valami hibás alkatrész, vagy rossz összeszerelés is okozhatta. Persze nem vitás, hogy ez is a gyártó hibája, és elfogadom, ha neked ennyi elég volt belőlük, de nekem azért furcsa, hogy egy rövid használat után azonnal üt, görbe, folyik, leég, és minden ami csak lehet, szóval lehet megérné megpróbálni cseréltetni visszavásároltatás helyett.
Nekem is viszonylag sok cuccom van már tőlük, legalább 10-12 fajta gép, de általánosságban elégedett vagyok velük. Persze én sem állítom, hogy hibátlanok, mert a kisebb kézi fúrógépet én is gyengének találom, elég hamar melegszik és amperszagú, ezért az olyan kisebb dolgokra is ezt a nagyobb gépet veszem elő, ahova már az akkus kevés. Ezen kívül egy kisflexet én is cseréltettem egyszer, mert kb. 2 hónap után megállt, egyik pillanatról a másikra nem indult el, de ezen kívül mással nem volt még gondom.
-
jogaman
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #453 üzenetére
Én iszonyatosan szerettem, tiszteltem a márkát, egy behajtóm is van tőlük ami akksis, de ennél komolyabbat nem fogok venni, nagyon sokan mondták már hogy problémás, nem éri meg. Meg persze van 2 millió fajta bitfej hozzá, azok nem rosszak..
-
jogaman
csendes tag
Sziasztok!
Egy fúró/vésőkalapácsot vettem, 1550m wattosat. Botrány szar a minőség. Nem akksis. Hálózati. Sima zöld nem performance fekete.
1. Egyáltalán nem központosan dolgozik.... Olyan hupli van a tengelyben hogy besírsz. 6-7 centis hasa van a fúrónak!
2. iszonyat melegszik.Egy régi betont akartam szétfúrni, meg is halt. Olyan amperszag lett hogy én nem mertem tovább használni.
A gyorstokmány simán eltört, dől belőle az olaj.
És ez első használat volt.
Zsírt beletettem persze előtte, nem segített semmit.....
Egy rakás gané az egész. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee #449 üzenetére
Az okostöltő olyan 14-15 körül szokott lenni. A 8Ah-s smart akku pedig 20e darabja.
Külföldön ezek némileg olcsóbbak, szóval a 45e ár ezért a pakkért jó, főleg ha itthoni garancia él ráPár szóban az okostöltőről és okosakkuról: azért éri meg ezeket párban használni, mert ha nem fontos neked a gyorstöltés, akkor eco módban is tudod tölteni az akkut kímélendő.
Maga az akku szerintem Performance szériás szerszámokkal való használatnál hozza ki az előnyét, pl be tudod állítani hogy mekkora teljesítményfelvételt engedjen a szerszámnak.
A sima zöld szerszámok nem sok előnyét élvezik a smart akkunak, max annyit hogy a 8Ah-s nagyobb áram leadására képes, mint a 4Ah-s. -
válasz
Thunderzolee #448 üzenetére
Találtam egy ilyet is közben:
https://www.jofogas.hu/pest/Parkside_2db_8ah_okostolto__154589267.htm
Mennyi szokott ez lenni Lidlben, ha néha lehet kapni belőle?
(Ez nekem itt van az egyik szomszéd városban.)Vicces, h ehhez már csak maga a fűszegélynyíró kellene, amit ha jól láttam, 10ezerért árultak a Lidlben; de mindehol máshol inkább a 20ezerhez közelít az ára.
-
válasz
Intruder2k5 #441 üzenetére
Nem dobnak be Lidl szórólapot, így nem vagyok naprakészen a Parkside termékekről, vagy azok árazásáról. Csak ha Lidlbe megyek, végig szoktam sétálni a Parkside soron is, de nincsenek ilyen akksis gépeink, ez lenne az első.
Apunak Stihl fűkaszája van, meg valami nemtudommilyen fűnyíró traktor, és azt mondja, kéne valami kisebb szegélynyíró, mert a kis szegélyeknél a "nagy" damilossal nem fér hozzá; lehajolgatni, kitépkedni meg már nem akar (70 múlt).
(Nekem munkámból kifolyólag kék Bosch cuccaim vannak, így nem volt szükségem eddig Parksideos gépekre; ettől függetlenül ismerem a márkát - inkább csak jókat hallottam róla, mint rosszat.)
És a minap mutatott egy ilyet, azt alig tudtam lebeszélni róla. Azt mondja, ha netán "gagyi", akkor se gond, mert 25ezer az nem sok veszteség..
Hát igen, van pénz lóvéra..És rémlett, h mintha nemrég láttam volna a Lidlben valami akksis szegélynyírót, alighanem ez volt az:
https://parksidegepek.hu/termek/akkus-funyiro-20-v-4-ah-akkumulator/Gondoltam, h a 2Ah-s akksi az kevés hozzá, ha érdemben használni is akarjuk a gépet valamire. Itt meg láttam 4Ah-s akksival.
Nem tudom, ez így rendben lenne? Vagy ez nem éri meg ennyiért?Amúgy miért jobb a Smart akksi?
Én nekem nem kell, h a telefonon nézegessem, h hány %-ot merült.
Viszont az tény, h a Bluetooth chip az merítheti az akksit, akkor is, ha nincs használva.
Meg van ez a töltő, amivel még gyorsabban fel lehet tölteni:
Igen ám, de miért jobb, ha gyorsabban tölt?
A gyorstöltők nagyobb árammal töltenek, hamarabb elhasználódik az akksi, nem?
Vagy be lehet állítani a csoda töltőn, h ne töltsön olyan nagy árammal? - mert gondolom nem.
Ha beválik ez a szegélynyíró, még egy magassági ágvágót, magassági sövényvágót is vennék, esetleg egy kézi ágvágó-láncfűrészt, de lehet mást is, szoktam nézegetni a Parkside akksis gépeket, csak mivel különösebben nincs szükségem rájuk, így nem gondoltam még bele.
Egyébként a hozzáadott töltővel (20 V/4,5 A PLG 20 C3) lehet tölteni 8, 12Ah-s akksikat is, vagy csak a 4Ah-st viszi, és a nagyobbakhoz a fenti képen levő Smart töltő kell? -
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #442 üzenetére
Megszűnt a hiba, miután kifújtam belőle a port.
Gondolom a kapcsoló körül lehetett koszos. -
válasz
lordcoyote #444 üzenetére
Erre sajnos nem tudok biztosan válaszolni, mert Parkside kasza sosem volt a kezemben. Szerintem ha van rá lehetőséged akkor vidd el egy boltba/piacra a kaszát, vagy csak azt a végét ahova a damilfej kerül, és próbáld rá amit kínálnak. Amint fentebb írtam, nekem ebből épp nem Parkside, hanem egy piaci gépem van amit románoktól vettem, de erre eddig minden fej jó volt amit a piacon találtam, és találomra megvettem. [kép] [kép]
-
lordcoyote
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #440 üzenetére
Köszönöm, a típusra kerestem, nem pörgettem visszább, pedig a szemem előtt lett volna a korábbi válaszod
Temuról is lehet akkor érdemes lehet rendelni esetleg hacsak a menet mérete a lényeg?
Valaki írta a Stihl c26-2 fejet, de én ennyit nem akarnék rá szánni, ha valamiért mégsem kompatibilis.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee #438 üzenetére
Ennyire szerintem csak a leghardcoreabb egyének tudják minden típusról, hogy melyik milyen.
Én azt szoktam megvenni, amire szükség van és épp lehet kapni Lidl-ben.Amúgy ezek a revíziók jelenthetnek beszállító váltást is. Ha tudsz németül lépj be a Parkside-os Facebook csoportba ott szerintem tudnak neked válaszolni.
Az akkus kérdésre: általában megy mindegyik ugyanazzal az akkuval csak a 10 éves Parkside-oknak volt másik akkuja. De ezt lehet látni a termék képen, hogy másfajta akku jár hozzá.
-
-
válasz
Thunderzolee #438 üzenetére
Szia!
Bár nincs vele személyes tapasztalatom, de nem hinném, hogy a webshoppal különösebb gond lenne, ha csak az nem, hogy elég drága a LIDL-s árakhoz képest, és a garancia mindenre csak egy év.
Ilyen összefoglalóról nem tudok, szerintem nincs is, de mint minden más terméknél, itt is változtatnak apróságokon, időről időre. Ez lehet valami típushiba miatt, de ugyanúgy olcsósítás is lehet az oka.
Az akkuk kompatibilisek egymással.
-
válasz
lordcoyote #439 üzenetére
Szia!
GoTo #430 - #436
-
lordcoyote
csendes tag
Szisztok!
PBS2D4 fűkaszám damilfej kb másfél szezont bírt (az automata adagoló része sosem működött, de lehet én nem használtam jól
)
Tudtok esetleg javasolni valamilyen kompatibilis fejet hozzá, ami könnyebben beszerezhető?
-
Üdv!
Ez a weboldal megbízható?
Ha vennék Parksideos gépeket, innét lehet rendelni?Nincs valami össszefoglaló, ahol fel lenne tüntetve, h adott gépeknél, akksiknál, töltőknél az A1, B2, C3, D4, E5, stb mit jelent?
Érdemesebb az E5-öst venni pl magassági ágvágóból a C3 helyett?Az akksik teljesen kompatibilisek?
Mintha valahol olvastam volna, h valami csak A1-es akksival ment, az újabbakkal nem. -
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Akksis flex (parkside, nem performance) bizonyos szögben tartva leáll.
Szétszedtem, de szakértelem nulla, szóval nem látom a hiba okát.
Ötletek esetleg? -
Gabonetta
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #435 üzenetére
Két szaküzletben voltam, sajnos nem tudtak adni. Ugyan az átmérőben van 10-es, de a menetemelkedés más, így nem jó hozzá egyik sem, csak kókányolva. Vélhetően megy vissza a boltba a gép.
-
-
draco31
veterán
Hello!
Vásárolva lett egy kárpittisztító. Néztem teszteket, tudom mire lehet képes. A sima szőnyeg fej az csere lesz, az már biztos.
Viszont porzsák ügyben még nem találok hozzá. PWS 20 E4 a típus.
Van esélye, hogy ugyan az kell hozzá, ami a korábbiakhoz? -
DeathAdder
veterán
Üdvözlet.
Appról kérdeznék, én is nézek teszteket, összeolvasok kommenteket.. eddig nem foglalkoztam a BT-s csatlakozással, de gondoltam kipróbálom, két okból ami engem érinthet.Elvileg a performance dupla akkus láncfűrész (PPKSA), csak akkor tudja a 25 m/s
ha párosítva van, ezt többb helyen olvastam, bár erről a manualban nem olvastam semmit.. mindenesetre ott van a Parkside appban hogy ez állítható ha Expert üzemmódba teszem.A másik a performance akkus fűkasza (PPFSA), ahol állítani lehet a fordulatot, ez konkrétan azért érdekelne mert pár perc után leveszi a fordulatot 1000-re, ezt többen említik hogy így normális, de ha beállítod, hogy ne 7000 fordulat legyen hanem 5000 akkor nem veszi vissza... elvileg Parkside appban ez állítható ha Expert üzemmódba teszem.
Viszont hiába rakom oda nem lehet állítani manuálisan. Csak az akku kisütési feszülséget tudom változtatni...
érdekesen működik az app is, van két 8Ah smart akkum (PAPS 208 A1), amit lát az app, de ha berakom a láncfűrészbe akkor két akku helyett két láncfűrészt lát (vagy két fűkaszát ha abba teszem), ez nem tudom normális e
lényeg hogy az appal semmit nem tudok állítani, amit a szerszámon app nélkül ne tudnék
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #431 üzenetére
Köszönöm a választ! Itt csak a menetméretre kell figyelni, vagy más paraméter is számít?
-
válasz
Gabonetta #430 üzenetére
Szia!
Azokat is a piacon vásárolom, többnyire románoktól. Nem egy nagy összeg, ha jól rémlik talán 1800-2200 Ft körül vettem utoljára, úgy két éve. Persze ebből is vannak jobb és rosszabb minőségűek is, van ami gagyi, full műanyag, és még rázza is a kaszát ezerrel, de a jobbak persze nem, meg azokban több a strapabíró fém alkatrész is, pl. a damil kivezető lyuk körül is az van, és a koppintó és fém. Ezekkel sokkal jobb nyírni is, mert a nagyobb tömegük miatt a lendületük is jóval nagyobb. Szóval röviden, soha nem költöttem sok ezer forintos márkás fejre, piacon megvettem a jobb fajtát, és kész.
-
hzsolee
őstag
válasz
Intruder2k5 #428 üzenetére
Szembeszomszédnak van parki akkus kaszája, de nekem szimpibb a saját fs120-am. Még ami akkusban bejött az a porszívó. Persze abból sem a legalja. Párom szeret porszívózni, és nagyon bejött neki. Azt ugye meg tudjuk, ha anya boldog, mindenki boldog 😁
Na, hogy párkszájd is legyen ne csak off...megyek lambériát kenni 😁 -
Általában én sem szeretem az akkus gépeket, igazából nem is nagyon van ilyenem, csak a háromféle Parkside ütvefúró, csavarozó. Fűnyíró szintén Parkside de benzines, a fűkaszát meg románoktól vettem vagy 5-6 éve a veresegyházi piacon, azt hiszem 18k volt az ára, hibátlanul teszi a dolgát azóta is, erős, nem fullad le mint az akkus a pázsitban, és fillérekért van hozzá minden ami kell. Viszont visszatérve a permetezőre a benzinmotoros tényleg túlzás lenne nekem.
-
cd930
senior tag
válasz
Intruder2k5 #423 üzenetére
Ugyan nem Parkside, de nagyon sok névtelen kínai gyártó (osztráknak meg nemtommilyen gyártmánynak szépítve) által gyártott 16 literes akkus permetezőt lehet kapni 20k alatt. Én pár éve vettem, még rendben működik.
-
hzsolee
őstag
válasz
Intruder2k5 #423 üzenetére
Hát én bármelyikért sokalom. Annyira azért nem vagyok roki, hogy ne tudjak párat pumpálni. Gyomirtónak van nekem is egy nevenincs 5literes, az pont elég mennyiségre. Meg egy szintén 5 literes Stihl ha valami permetet kell tényleg arra a pár gyümölcsfára nyomni. Számomra teljesen felesleges fícsör ez az akkus téma.
Pár dologban jól jönne, de csak a "jogkövető magatartás" miatt. Mert ugye már vasárnap, ünnepnap nem lehet füvet/stb nyírni. Nem mintha ebben a tikól faluban nem lenne mindegy. Nulla turizmus...mert egy balatoni ingatlan esetében megértem....de itt?? 😏
Legutóbb befingott a benyás sövényvágóm, aztán ameddig megcsináltam vettem egy Stihl akkust. Hát könnyebb is, meg pont elég az egy akku az adott részre. Azóta nem is volt berántva a benzines 😁 Az árakat elnézve azonban egyelőre nem tervezem a benzines géppark további szanálását 🤣🤣
Szóval van amiben tényleg van létjogosultsága, de sok olyan is van ami számomra majomkodás... -
Én amúgy gondolkodom rajta, bár jó lenne ha lenne 10 literes, nekem az lenne pont méretes, de hát ez van, jó lehet ez is. Tudom, hogy most volt - és sok helyen még van is - a performance változat, de annak sokallom az árát, annyit nem használom, hogy megérje a 22k-t. Amúgy most is Parkside-om van, a kézi pumpálós 5 literes, pont tegnap fújtam vele végig az érintett részeket gyomírtóval, miután végre kicsit elállt a szél.
-
hzsolee
őstag
Szerdától lesz wc papír... kemény legényeknek 🤣🤣
-
hzsolee
őstag
válasz
Intruder2k5 #415 üzenetére
Mert? Sátrazásnál nem is vágytam sosem másra, mint egy akkus habverő..😏
Mondjuk ezek pont nem érdekelnek.... Megvárom az első szériás akkus hegesztőt.. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #413 üzenetére
1-2 hónap de semmi sem garantált. Ha sátrazós cuccokat látsz a prosiban akkor van remény.
-
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #409 üzenetére
Senki?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mekkora királyság lesz kapható húsvét után Németországban
Minőségre passz, de sátorozásnál jól jön (ahhoz ajánlják).
-
szabzoltan1
tag
Üdv Urak!
Hétfőtől lesz a polírozó gép, valaki tud róla valamit?
Lehet csak egyszer fogom használni , de azért jó lenne ha kibírná. 😋 -
-
hzsolee
őstag
válasz
radi8tor #404 üzenetére
Ez mondjuk netto hülyeség... Szerintem abszolút nincs ilyen készletnyilvántartásuk. Egykutya az Aldi is...4 boltot végigjártam benyás fűnyíró miatt mert senki nem tudta megmondani hol lehet még. Az utolsó boltban kérdezem láttak-e belőle..."á, már rég elfogyott" Aha, megyek ki az ajtón, fel volt b@szva egy dobozban valami kerti székekre egy utolsó darab. Lidlis is volt hasonló. De ne legyen igazam...
Ennyiből az Obi korrekt. Veszek valami ilyesmit és mire kiérek a parkolóba már ugrik le egyet a számláló... -
vlevi
nagyúr
Beméztem 4-5 Lidl-be szombat reggel, de sehol nem találtam ezt az akkus mosoót.
[link]
Valaki látott valahol?
Vagy már elfogyott mind, még csütörtökön? -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Tyler Durden #382 üzenetére
A magasnyomású mosóik javíthatók. Szerencsére. A műanyag szelepek szoktak beállni. De ezek kiszedhetők. Pici tisztítás, átmozgatás, összeszerelés, és már megy is. Évek óta megvan nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest