- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radi8tor #616 üzenetére
Ja... Jó akciók tényleg vannak, csak azokra meg most pont nincs szükségem. A fűnyíró jó árban van, de három éve vettem ugyanilyet, még az ágaprítóm gondolkodom, de nem hiszem, hogy végül meg fogom venni. Csavarbehajtók vannak, performance rádióra meg nincs is szükségem.
-
-
-
-
-
válasz
radi8tor #496 üzenetére
Feleségem érez néha késztetést a Lidlben megvenni valami műszaki cuccot, mert annyira akciós. Ilyenkor megpróbálok együtt élni vele (nem a feleségemmel, a szerszámmal). Aztán ha mondjuk pár hét után kiszakad a beton nehezék a fűnyíróból, akkor ő viszi vissza. Én meg végre vehetek helyette egy rendeset.
De a több mint tíz éves csavarozógép jól szuperál. Igaz, mostanában néha füst jön ki belőle, de egy kis üres pörgetés után elmúlik. -
válasz
radi8tor #491 üzenetére
Azért hihetetlen, h mennyi meghibásodó Parkside cuccról, gépről olvasni itt-ott. Persze nem tudom, ez hány százalék lehet, de mindenesetre nem értem a Lidl üzletpolitikáját.
Áruljuk a szxrt? Vagy mi?Lenne inkább drágább, de ne romoljon mér el "csak úgy". Attól még ugyanúgy profitorientált maradna a cég.
Egy akkumulátortól pl inkább azt várná az ember, h azért kell majd lecserélni évek múlva, mert a cellák elérik a töltési ciklusuk végét, és amikor már elkezd a kapacitás érezhetően csökkenni, akkor érdemes inkább újabbat venni a sűrűbb töltögetés helyett; erre alig használt 1-2 éves akksi random fogja magát azt nem töltődik, valami szirszxr elektronikai anomália miatt.
Azt vidd vissza gariba... Csakhogy az emberek nem gariztatni akarják a cuccaikat, hanem használni őket. -
Scale
őstag
válasz
radi8tor #491 üzenetére
Hmm, akkor lehet 2 héten belül vittem vissza, már nem emlékszem. Igen azt tudom hogy kelleni fog a nyugta, el van rakva abban biztos vagyok csak még nem volt időm felkutatni
Köszi a linket, kitoltom akkor majd ezt.De ezek a tünetek inkább arra utalnak hogy a funyiroval lehet valami, nem?
-
-
-
Reggg
csendes tag
válasz
radi8tor #468 üzenetére
Szia! Nem csak az Aldis-nál kell tehermentesíteni a rugót használaton kívül, hanem az összes állítható mechanikus nyomatékkulcsnál. Egyébként gyártó válogatja, mert valamelyik azt mondja, hogy 0-ra kell visszatekerni, valamelyik meg a legkisebb beállítható nyomaték értékre.
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
radi8tor #464 üzenetére
Zsír, köszi. A minőségben remélem nem kell nagyot csalódni, sajnos korábbi szériához nem férek már hozzá viszont az akksik miatt elkötelezettnek gondolom magam
Nyomatékkulcsból használható ami Lidl/Aldiban van? A héten azt hiszem az utóbbi helyen láttam. Ott ugye nincs akksi, nem zavar ha valami mást érdemes inkább venni.
-
-
-
-
-
hzsolee
őstag
válasz
radi8tor #404 üzenetére
Ez mondjuk netto hülyeség... Szerintem abszolút nincs ilyen készletnyilvántartásuk. Egykutya az Aldi is...4 boltot végigjártam benyás fűnyíró miatt mert senki nem tudta megmondani hol lehet még. Az utolsó boltban kérdezem láttak-e belőle..."á, már rég elfogyott" Aha, megyek ki az ajtón, fel volt b@szva egy dobozban valami kerti székekre egy utolsó darab. Lidlis is volt hasonló. De ne legyen igazam...
Ennyiből az Obi korrekt. Veszek valami ilyesmit és mire kiérek a parkolóba már ugrik le egyet a számláló... -
válasz
radi8tor #376 üzenetére
Én se akartam semmit venni, de nem is vettem.
Egy darabig szemezgettem a kerti szivattyúval, azt hiszem 30k volt az alapára, mondom 24-ért jó lenne. De aztán meggyőztem magam, hogy jó lesz még a Makita amit tavaly vettem. Az is egy Parkside búvárt váltott, mert az meg harmatgyenge volt sajnos.
-
válasz
radi8tor #322 üzenetére
Jahh, most nekem is van mindkét csavarozómhoz két akku, egy-egy 4Ah-s, és egy-egy 2.4Ah-s. Sőt, a hétvégén kiderült, hogy örököltem egy körfűrészt is. Igaz, valami Strauss, de 185mm-es, és azt hiszem 1200W-os, szóval jóval erősebb mint a Parkside lett volna. Még jó, hogy végül nem vettem meg azt se. Mondjuk egy új korongot kell vegyek arra is.
-
-
hzsolee
őstag
válasz
radi8tor #305 üzenetére
Én sem néztem végig, ezért elnézést ha ha csak a részletek alapján vonok le hibás következtetést.
Az elején láttam, hogy egyik sem érte el az ígért 4Ah, sőt a bt-os még rosszabb volt. Bennem az fogalmazódott meg, hogy (ugye láttuk szétszedett állapotban az akukat) ezek kimondottan a parkside-nak cimkézett akkuk. Így nem mondható el az, hogy például egy Samsung xy cella ami nagy valószínűséggel tudja minimum a 2000mAh-t. Nyilván akkugyára nincs hanem egy nagyobb gyártótól szerzi be.
Szó-szó...arra akarok kilyukadni, hogy nem ártana az akku cellákat egyesével tesztelni. Egyáltalán a cellák tudják -e a 2000-et? Vagy esetleg akkora a szórás, hogy van a pakkban egy két gyengébb ami aztán ezt eredményezi. Vagy összességében gyengébb minőségűek...
Amit írtál a sallangokkal kapcsolatban az is jogos...bár ilyen rövid idő alatt szerintem annyira nem lényeges. Inkább hosszú távon, például ha bekapcsolva marad a bt és hetekre félre van téve az akku.... akkor beviheti mélykisülésbe szerintem. -
hzsolee
őstag
válasz
radi8tor #290 üzenetére
Oké, akkor másképp:
Tegyük fel van 2-3 okos akku. Valamint van több szerszám, akár több egyforma is. Nem túl életszerű de mondjuk 2 ugyanolyan ütvecsavarozó. Az egyik ütvecsavarozó fényereje mondjuk alapon van a másik fullon. A 3 akkut csereberélve is megmarad a gépeken a beállítas függetlenül, hogy éppen melyik akkumulátor van benne?Nekem csak egy van, de úgy emlékszem ha a nyomatékot beállítom a legkisebbre..majd az akkumulátort leveszem és később újra csatlakoztatom ismét full nyomatékon van.
-
válasz
radi8tor #284 üzenetére
NIncs azzal semmi baj. Nekem PNS 300 A1 van levehető tokmányos, teljesen jó.
Régi szép emlékek, rohantam érte nyitásra f7-kor.
Én a mobilklímával voltam így pár éve. -
válasz
radi8tor #272 üzenetére
Ami viszont szerintem nagyon hasznos az a smart töltőnek a töltési áram szabályzása. Köztudott, hogy az akkuk nagy áramú töltésnél a melegedés miatt degradálódnak. Én minden akkumat Eco módban töltöm (ráér 2x annyi idő alatt feltöltve is).
OK, ezt még jogosnak is tartom. Na de mindegy, tényleg akarja vegye, használja, csak én személy szerint nem látom értelmét. Mármint pl. a csavarozónál. A töltő OK.
------------
Apropó akkutöltő...
Bár nem Parkside, de szintén LIDL-s termék. [kép] Anno vettem egy ilyet, de kb. ez is haszontalan. Amíg műszakilag rendben van az autó az akku is, addig jó esetben sosem kell tölteni az akkumulátort. Nekem többnyire akkor volt ilyen gondom, amikor elkezdett döglődni az akku, és vagy csak még nem tudtam róla, vagy próbáltam még halasztani a cserét, aztán oda jutottam, hogy nem indult a kocsi. Igen ám, de akkor jött a meglepi, hogy ez "okostöltő" már nem hajlandó tölteni az akkut, mert érzékeli, hogy zárlatos, stb. Szóval mi maradt ha be akartam indítani a kocsit? Elő kellett vegyem az ilyen régi orosz töltőmet, ami ha kell egy fatuskót is feltölt, mert nem kérdezi, hogy tölthet vagy se, csak nyomja az adott ampert, amit a kapcsolóval kiválasztok. De feltölti, és akkor egy ideig még használható a döglődő akku is. -
-
válasz
radi8tor #256 üzenetére
Mármint mire, konkrétan az ütvecsavarozó vásárlásra, vagy arra, hogy Parkside legyen? Amúgy egyikre sem igazán... A vásárlásra az motivált, ahogy fentebb írtam, tavasszal majd kelleni fog, a márka meg egyértelmű volt, eddig is Parkside gépeket vásároltam.
De persze megnyugtató volt hallani, hogy azt is bírja, ha napi használatban van.
-
válasz
radi8tor #254 üzenetére
Ketten voltak, az egyiknek Makita volt, de pontos típust ne kérdezz! Valami ilyen kisebb, a nyelébe lévő akkuval, mint ez a Parkside is. A másiknak viszont sima zöld Parkside volt, amit én is vettem most, és azt mondta már 5. éve tolja vele, és semmi baja.
Majd tavasztól én is nekiállok a műhely tetején cserélni a léceket, oda jól fog jönni. Mondjuk konkrétan a tetőléchez elég a sima csavarbehajtó is, de a szarufákat is alá kell támasztani majd, oda fog kelleni az ütvecsavarozó, mert 30-40 centis csavart betekerni akác szarufába, sok lesz a sima gépnek.
-
válasz
radi8tor #244 üzenetére
Igen ahhoz lesz, az ütve-csavarozóhoz. Sima csavarozóm volt korábbról, ahhoz van is akku, egy 2.4-es ami volt hozzá a kofferben (komplett black fríday pack, még vagy három évvel ezelőttről), meg vettem egy 4Ah-ást utólag. De nem akarom, hogy használat közben az akkukat kelljen ide-oda pakolni, így most vettem még egy 2.4Ah-ást töltővel, meg még egy 4Ah-s akkut külön, így mindkét géphez lesz két-két akku, plusz egy-egy töltő. Más akkus gépem nincs, és nem is nagyon tervezek, mert igazából a kábeles cuccokat szeretem. Igaz némileg kényelmetlenebbek, de nem kell az akkuval vesződni, és általában azok erősebbek is. Az akku súlya nem érdekel, simán bírható, ez nekem még bőven komfortos.
Van csavarbehajtóm is kábeles, meg kis és nagy flex, kardfűrész, dekopír, szalagcsiszoló, kézi fúró, fúrókalapács, műanyag ragasztó, hőlégfúvó, meg a fax tudja még mi. Természetesen mind Parkside.
-
hzsolee
őstag
válasz
radi8tor #245 üzenetére
Hát a súly/méret miatt javasolnám én is a bt verziót. Meg eleve az abban lévő cellák szerintem jobbak.
Kívülről nem lehet megállapítani, de magán a pakkon rajta van a dátum. Nyilván ezer éves cumó nem annyira bestbuy. De mivel tárolási feszültségen azért jó sok időt kibír nem mondanám, hogy szar...meg ugyebár a gari a blokk dátumával indul.
Tényleg...a bt akkukra mennyi a gari? Gondolom nem 5 év mint a gépekre...☺️ -
hzsolee
őstag
válasz
radi8tor #237 üzenetére
Tegnap rendberaktam a hidegben nem működő fúrót, meg akkor már ezt a problémát is orvosoltam. Szobahőmérsékleten 3,4 kilót mértem, szóval az a tizenvalamennyi túlzás szerintem. 4,7-es smd-t találtam azt tettem bele. Szobahőmérsékleten is jó volt, meg ma reggel is kiraktam a gépet a mínusz 3-4-be. Teljesen korrektül indult....like😁
-
válasz
radi8tor #237 üzenetére
A szerszámokat folyton frissítik, a típusszám végén van a revízió száma.
Ez világos és tudtam is.A többit köszi, akkor úgy néz ki jót fogtam ki! Azt hittem ez ilyen szándékosan beépített dolog, hogy már pedig 10 fok alatt egyik se megy.
Akkor lehet ez igazából inkább mínusz pár fok alá van tervezve, csak nem mindig sikerül jól belőni.
-
-
válasz
radi8tor #228 üzenetére
Én egy-két hónappal ezelőtt találtam ki, hogy kéne egy ütve-csavarozót venni. Viszont én nem költök a performance szériára, amire használom hobby célokra, ház körüli munkákra, nagyon jól bevált az alap "zöld" sorozat is, így ebből is azt kerestem, de eddig hiába. Aztán láttam a mostani újságba van performance kivitelben, de ugye ahhoz se akkum, se töltőm, szóval alaphangon 50 ezer lett volna. De a boltban kellemes meglepetés ért, bár az újságban nem volt benne, de mától van alapkivitelben is ütve-csavarozó, szóval meg is vettem, és megúsztam 10k-ból. Már le is teszteltem, a 10x380-as csavart könnyeden betekeri a szarufába, szóval
ööm, bódottá
. -
Sinu
senior tag
válasz
radi8tor #226 üzenetére
Az úgy érthető fajdalom
De nem lehet, hogy ez egy másik verzió, más gyártja?Én most az ütvefúrót veszem majd, abból csak zöld és kábeles van itthon.
Illetve sarokcsiszoló és dekopír is jön, azokból is zöld van, akksis verziók, de mindkettő hulladék, remélem ez a fekete jobb lesz. -
féldekás
aktív tag
válasz
radi8tor #136 üzenetére
Köszi, lehet rákérdezek ott is.
Bocsi, ha esetleg nem volt elsőre egyértelmű az ütvecsavarozó/ütvefúró-csavarozó dolog, elég sokan keverik ezt a két géptípust, régebben én sem foglalkoztam vele, de az elmúlt 1-2 évben jobban ránéztem milyen típusú gépek is vannak.
Ütvecsavarozót nem valószínű, hogy fogok venni, a 3 fúrógépem elég a legtöbb javításra, kisebb munkákhoz, ezt a gépet nem igazán tudnám kihasználni. -
féldekás
aktív tag
válasz
radi8tor #134 üzenetére
Konkretizáltam, de pontosítok azért, mert nem emeltem külön, csak kihagytam egy sort.
A hozzászólás első fele ütvecsavarozóra vonatkozik, a második felét még a korábbi témához az ütvefúró-csavarozóra írtam.
A roncsolási kérdések az ütvecsavarozóra vonatkoznak, amely a képek közül a felső.
Szerk.: Most néztem, amit utána írtal. Szóval akkor jól gondoltam, hogy bútorlapba és tiplibe csavarozásnál nem ütvecsavarozót kellene használni? -
hzsolee
őstag
válasz
radi8tor #119 üzenetére
Vajon mennyit eszik egy fénykard?
Kibír egy töltéssel mondjuk egy ütközetet? Azt feltételezve, hogy nem esünk el az első pár percben....
Ha 30% ...az mondjuk 3-4e lm. Az nem rossz. Nyél gázon is 100 percet ígér 8Ah-val. 10e lm meg elég világos azért másfél óráig... Ne lenne ilyen drága
-
hzsolee
őstag
Annyira nem egyszerű. Kell egy "üllő", meg egy spéci persely. Én amit vettem alin "üllő" sajnos nem igazán volt jó méretben. Vastagabb a talpa a gyárinál.
Főleg a persely macera, esztergáltattam mert amit alin venni lehet nekem nem igazán tetszett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged