Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sleed

aktív tag

Sziasztok!
    Van egy del-amerikai baratom aki itt tanult egyetemen es volt egy OTP szamlaja.
    Miutan hazament, eszebe jutott, hogy lehet be kene zarnia a szamlajat, nehogy annyira "negativba menjen" a kartya meg a havidijak miatt, hogy aztan egy nagyobb osszeget megprobaljak behajtani rajta kesobb, ha esetleg visszater az orszagba.
    Besetaltam az egyik fiokba es megkerdeztem, hogy ezt hogyan tudna megtenni. A holgy azt mondta, hogy vagja ossze a bankkartyajat es kuldje el a szamlavezeto bankfiokjanak egy nyilatkozattal egyetemben.
    Ez nem tunt tul egyszeru megoldasnak, meg sok egyeb kerdest felvetett, ugyhogy vegul azt a javaslatot kaptam, hogy csak siman hagyja "negativba menni" es az OTP majd megszunteti a szamlat es leirja a veszteseget.
    Ez kb. egy fel eve volt, ma jott egy level (hozzank volt bejelentve a srac) - magyarul, nyilvan -, hogy ~8000 Ft tartozasa van, es "Tovabbi nemfizetes eseten a tartozas kamatokkal es koltsegekkel folyamatosan no."
    Van egy bekezdes: "Mi tortenik, ha tartozasat nem rendezi?"
    Itt tobbek kozott az all, hogy a szamlacsomag felmondasra kerul, amellyel a teljes tartozas egyoszegben azonnal esedekesse valik.
    Illetve, hogy vegrehajtasi eljarast indithat a bank egy koveteleskezelo ceg segitsegevel.
    Ugy tudom, hogy ezek a cegek ~10%-os jutalekert dolgoznak, tehat ezert az osszegert nem hiszem hogy talalnanak valakit aki ezt elvegezne nekik.

Az lenne a kerdesem, hogy mi az altalanos tapasztalat, az ilyeneket tenyleg leirja a bank? Vagy addig fogjak novelni ezt a tartozast (valami 30%(!)-os szamlafedezetlensegi kamatrol van szo a tartozas reszletezesenel), hogy megerje nekik ezzel foglalkozni (valszeg nem tudjak, hogy a sracot nem fogjak itt megtalalni).
    Mivel hozzank volt bejelentve, szeretnem ezt megoldani es a csaladomat az esetleges jovobeli kellemetlensegektol megkimelni.

Új hozzászólás Aktív témák