-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
A megoldás: használni kell a Rapidot Ugyanis megoldották a srácok, már elvileg nincs hiba.
Ne feledjétek: holnap (kedden) Opera 10! Csütörtökön release party!
És persze továbbra is várjuk az Operás "vallomásokat"...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
fatal`
titán
válasz Penge_4 #7494 üzenetére
Jó tipp, de nagyon én se szoktam több oldalt egyszerre megnyitni, de azért köszönöm, jó tudni, hogy ezt is tudja az Opera.
Amennyiben mégis több oldalt nyitnék, általában scroll clickkel végigkattintgatom őket, így új fülön nyílik az összes. Bár 9 lapot használok a gyorshívóban.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #7494 üzenetére
Egész jó kis tipp. Eddig szembe nem jutott több címet is megnyitni egyszerre, de majd elgondolkodom rajta hátha látom én is értelmét. Jelen szokásaim mellett nekem egyelőre szükségtelen. Viszont jó tudni, hogy ezt is tudja az Opera
Annyit megjegyeznék, hogy ez az útvonal "C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Opera\Opera\thumbnails" ugye megfelelő esetben még stimmelhet is, de bizonyára lesznek néhányan akiknél nem lesz megfelelő.
Azoknak esetleg ajánlott megnézni a profil könyvtár helyét
opera:about
Bár még így is lesznek problémásak, akik újabb OS-t használnak. Nálam pl. Win7 alatt
"c:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Opera\profile\thumbnails"
ugye x64 nálam még külön rá is kavar.
read-only mode on the forum
-
Penge_4
veterán
Rájöttem egy újabb gyorshívó trükkre.
Eddig ugye ismert volt, hogyan lehet (könyvjelző azonosítóval és sessionnal) több oldalt megnyitni Operából.A könyvjelző azonosítós megoldás problémája az volt, hogy nem lehetett gyorshívó képet berakni, mert folyamatosan frissíti a gyorshívó képét.
A session-os megoldásnál pedig az, hogy olyan oldalakon, ahol állandóan frissülő tartalom van, a korábbi állapotot mentette el, tehát kellett egy plusz F5, hogy az oldal legfrissebb változatát kapjuk.
Van egy olyan oldal, ahol egyéni gyorshívókat lehet generálni, egyéni képpel. Ezzel viszont megint nem lehet egyszerre több oldalt megnyitni.
A mi esetünkben viszont arra nagyszerű, hogy egyszerűen tudunk gyorshívóba illő képet generálni, anélkül, hogy pixelre méreteznénk.Leírom 6 egyszerű lépésben:
1. Itt készítsünk magunknak egyéni gyorshívóképet, majd az egyik gyorshívónkba a kapott címet másoljuk be, az oldalcím és a title ebben az esetben teljesen lényegtelen, a kép a fontos.
Ha ez megvan, navigáljunk a C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Opera\Opera\thumbnails útvonalra, ahol keressük meg az elkészített képet, majd másoljuk át egy saját tetszőleges mappába ideiglenesen.2. Csináljunk egy mappát, ebbe pakoljuk bele azokat a könyvjelzőket, amelyeket egyszerre szeretnénk megnyitni a gyorshívóval. Ha ez megvan, jobbklikk a mappán -> Tulajdonságok -> Azonosító: ide adjunk meg egy tetszőleges nevet, de ne tartalmazzon szóközt, különleges karaktereket és ékezeteket.
3. Írd be a címsávba: opera:config#network
"Check Local HostName" pipa ki, "Enable HostName Expansion" pipa ki, "Enable HostName Web Lookup" pipa BE, majd a "HostName Web Lookup Address"-hez másold be a kívánt keresőstringet, amit a Ctrl+F12-Keresés-Szerkesztés->Részletek-nél találsz a cím mellett. Utána Save és kész.
Ezzel egyúttal a teljes címsorkeresésed is megoldódott. Kicsit lassabb, mert van olyan 1-2 másodperces késleltetés, amíg próbálja felteríteni az címet, de utána behozza. A keresőstringben lévő szavak kivételével bármire rákeres.
4. Készíts egy könyvjelzőt, a név teljesen mindegy, a címnek (URL) pedig add meg azt (http:// nélkül!), amit a 2.-es pontban megadtál a mappának azonosítóként.
Ha kész, húzd be a kívánt gyorshívóba ezt a könyvjelzőt és várj, amíg betölti a Google találati listát.5. Zárd be az Operát, navigálj a C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Opera\Opera\thumbnails útvonalra, keresd meg a Google találati eredményt tartalmazó gyorshívóképet, majd másold ki a nevét
Most keresd meg a korábban elmentett gyorshívóképet (amit az 1.-es pontban leírtak módon készítettél), majd nevezd át arra a névre, amit az előbb kimásoltál.
Ha megvan, írd felül ezzel a gyorshívóképpel a Google találati listát tartalmazó gyorshívóképet. Majd indítsd újra az Operát.
A title módosítása:
Először is szükséged van egy saját tárhelyre. Erre elvileg ott a Unite webszerver, csinálj egy bármilyen html fájlt, amiben megadod title-nek azt a szöveget, amit a gyorshívó title-jének akarsz.
A fájlnak add azt a nevet, ami a kívánt könyvjelző azonosítója.
Például: Ha a könyvjelző mappájának az azonosítója: "opera", akkor a cím legyen: "http://home.NEVED.operaunite.com/webserver/opera.html"
A Hostname Lookup Address pedig legyen "http://home.NEVED.operaunite.com/webserver/%s.html"
-
fatal`
titán
Felraktam a Lex1 féle element hidingot. Jó is lenne, de ráklikkelek hogy mit rejtsen el, pl. ph-n a főoldalon a hírdetést (a képet elrejti az Opera tartalomszűrője, csak a téglalap marad ott, üresen), el is rejti, azonban mikor az oldalra frissítek újra megjelenik. Mitől lehet ez?
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #7484 üzenetére
Köszi.
-
S W A T
senior tag
köszi!!
a jobb gombos működik (a másikat nem teszteltem)
A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>
-
Traxx
őstag
válasz S W A T #7487 üzenetére
Balgomb lenyom, nyomvatart, jobbgomb
Meg talán jobb gomb lenyom, és jobbra húz, de ezt nem próbáltam, csak rémlik...
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
S W A T
senior tag
Meg lehet oldani hogy a jelszó beírás ne ctrl+enter legyen hanem valami egér mozdulat és egér gomb ?
A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>
-
Csocsesz75
őstag
A rapidos téma nálam magától megoldódott .
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #7484 üzenetére
De itt nem kell klikkelgetni a "Repopulate" mezőre. Egyébként nálam is bevált, csak le kell szoknom a regényírásról, mert 2500 karaktertől nem tárol többet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Alternatíva a Penge_4 által korábban linkelt Auto Save Forms User Script. (nálam jól bevált)
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #7478 üzenetére
Az Alt-al kapcsolatban tévedtem. Valóban a title, amit tooltip-ként megjelenít.
de nem azt akarja rámerőltetni, hogy márpedig ez a funkció mennyire nem is kell
Csak annyit írtam, hogy
1: piaci részesedés szempontjából ez a Google-nak nem számít.
2: véleményed szubjektív, nekem például ez a funkció nem szükséges. Jó, ha van, de megvagyok nélküle.Természetesen egyetértek veled, hogy beletehetnék, ahogyan sok mást is.
Nem vitattam, hogy soha nem fogják beletenni, ha elegen kérik, akkor majd beleteszik. De addig, amíg te és rajtad kívül még kb 10 vagy 20 ember kéri, addig nem fogják beletenni.
-
fatal`
titán
Űrlapmegjegyző script véletlen bezárás vagy fagyás esetén:
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Karbonade #7479 üzenetére
És én nem ezt mondtam? Ne nekem mondd...
Idézem magam: "Akkor kötelező megjelenítenie az alt szöveget, amennyiben [a böngésző] magát a képet nem tudja megjeleníteni, vagy úgy van beállítva, hogy egyáltalán ne jelenítse meg a képeket (és/vagy esetleg látáskárosult, vagy szövegfelolvasót alkalmazó felhasználóknál)..."
Pont azt mondtam korábban Pengének, hogy a title elem miatt jelenik meg a szöveg tooltipként, ha a kurzort a kép fölött tartod, az alt miatt viszont NEM fog megjelenni szöveg, csak akkor, ha helyettesíteni kell a képet.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Karbonade
csendes tag
válasz Sk8erPeter #7478 üzenetére
Itt szépen le van írva, hogy mire jó az alt és title: http://dev.opera.com/articles/view/17-kepek-a-htmlben/#altszoveg
Röviden: az alt arra való, hogy a képet helyettesítse, ha az nem jelenik meg, a title attribútum pedig arra, hogy már megjelenített képen tooltip-ként megjelenjen.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #7469 üzenetére
"Operában jobbklikk->Image Properties->Alternative Text résznél van ez a szöveg."
Ezek szerint még mindig nem nézted meg a forráskódot, hogy az "alt" és a "title" tagek szövege is megegyezik.
"Tehát W3C szabvány szerint meg kell jelenítenie."
Ezt honnan veszed? Én a W3C oldalán nem látok arra vonatkozó információt, hogy a böngészőnek a kép fölé húzva az egérkurzort meg kellene jelenítenie az "alt" tag szövegét abban az esetben, ha a böngésző MEG TUDJA JELENÍTENI magát a képet. Akkor kötelező megjelenítenie az alt szöveget, amennyiben magát a képet nem tudja megjeleníteni, vagy úgy van beállítva, hogy egyáltalán ne jelenítse meg a képeket (és/vagy esetleg látáskárosult, vagy szövegfelolvasót alkalmazó felhasználóknál)..."a Google-nak nem érdeke ezt beletenni" Honnan tudod, hogy nem érdeke? Lehet, hogy egyszerűen MÉG nem tették bele, mivel még viszonylag "új" böngészőnek számít a piacon. Nyilván fog még bővülni, még ha nem is nagyon.
Az elképzelhető, hogy még nem jelezték a funkció hiányát annyian, hogy érdemben foglalkozzanak vele. Bár továbbra sem értem, miért épp ezt az alap funkciót hagyták ki. De nem is akarok már rájönni, így úgysem találom meg rá a választ."Szóval ha akarsz valamit, akkor többet érsz, ha olyan helyre írod (angolul), amit a Google Chrome fejlesztői is olvasnak, a PH Opera topicját szerintem nem olvassák."
Korábban már jeleztem a Chrome fejlesztői felé, leadtam egy erre vonatkozó kérést. Úgyhogy nem mondhatod, hogy csak itt a fórumon tépem a szám.
Mellesleg Te kezdtél el vitatkozni velem, amikor megemlítettem itt PH-n [Chrome topic+itt is említettem], hogy mennyire hiányzik ez a funkció, akkor még jó, hogy reagálok... (ráadásul még azt is elképzelhetőnek tartottam, hogy esetleg valaki a fórumon többet tud erről a témáról, és felvilágosít - de nem azt akarja rámerőltetni, hogy márpedig ez a funkció mennyire nem is kell)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
AtHoS
nagyúr
válasz Csocsesz75 #7473 üzenetére
A TC-vel daraboltnál nem RAR lesz a kiterjesztése a fájlnak azért szerintem.
De ha 9.64-el is hasonlóan működik, akkor rapidnál csináltak valami mókát, amit "nem szeret" az Opera. Én azt hittem az RC2 szórakozik, mivel felrakása óta most töltöttem volna először rapidról vele, de hát nem jött ez sem össze.
Amúgy próbáld meg addig is valamelyik letöltéskezelőt:
FreeRapid Downloader
JdownloaderEzek egész jól működnek, mást nem teszteltem eddig.
-
cousin333
addikt
válasz Csocsesz75 #7473 üzenetére
Valamit változtathattak a Rapidshare-en, egyébként a probléma már felbukkant a Desktop Team fórumaiban is. Megoldásról egyelőre nem tudok.
"We spared no expense"
-
Csocsesz75
őstag
-
AtHoS
nagyúr
válasz Csocsesz75 #7471 üzenetére
Melyik verziót használod az Opera-ból?
Én is pont az előbb vettem ezt a gondot észre és ugye nemrég raktam fel az RC2-t
Ha a legelső link végére odaillesztem, hogy .html, akkor a Free és Premium választó oldal bejön rendben, de ott már nem működik ez a trükk.
Mod:
A kiterjesztés alapján dönti el szerintem az Opera helytelenül, hogy mit kezdjen a kapott kóddal és kínálja egyből a mentést, pedig ugye az nem más, mint egy html oldal lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Csocsesz75
őstag
A segítségeteket szeretném kérni Opera böngészővel kapcsolatban .
Miért van az ha rapidshareről le szeretnék tölteni egy "rar" fájlt mondjuk 100 mb nagyságút csak egy 5 vagy 13 kb - os fájl jelenik meg a letöltési ablakban de rögtön úgy hogy a rapidra el sem visz ? Firefox és Eplorernél működik rendesen . Tegnap kezdődött a probléma . Telepítettem már más verziszámút is 2x de azok is így működnek .
Válaszaitokat köszönöm .
Ja és csak rar fájlnál van ez ha total commandrerrel darabolták akkor rendben megy minden .
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #7468 üzenetére
Operában jobbklikk->Image Properties->Alternative Text résznél van ez a szöveg. Tehát W3C szabvány szerint meg kell jelenítenie.
"Egyébként meg látom teljesen feleslegesen vitatkozunk, mert csak kötöd az ebet a karóhoz minden áron"
Nem, de míg te az alapján próbálod ezt eldönteni, hogy tudnia kell, mert minden böngésző, még az IE is tudja, addig én abból a szempontból vizsgálom, hogy a Google-nak nem érdeke ezt beletenni, (akármennyire is egyszerű programozás szempontjából) mivel te, aki igényled, piaci részesedés szempontjából kisebbséget képezel.
Mellesleg ha most kommentgépelés közben bezárom ezt a tabot, majd újra megnyitom, Operában eltűnik a gépelt szöveg, de Firefoxban, Chrome-ban, de még IE8-ban is a gépelt szöveggel együtt állítja vissza a tabot. Ez is pofátlan, aljas dolog, de ettől még nem fog megváltozni, hogy itt a fórumon szitkozódom. Írtam a wishlist-re, jött egy rakás "+1" komment, talán az Opera 15-ben már benne lesz, akárcsak az autofill, vagy a HTML copy.
Szóval ha akarsz valamit, akkor többet érsz, ha olyan helyre írod (angolul), amit a Google Chrome fejlesztői is olvasnak, a PH Opera topicját szerintem nem olvassák.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #7467 üzenetére
"A hiba nálad van."
És az nem tűnt fel, hogy a kép a forráskód szerint látható módon "title" taggel van ellátva?? Csak így jelenhet meg a felirat, egyébként az alt tagben szereplő szöveg csak akkor látható, ha a böngésző nem tudja megjeleníteni a képet...
Szóval mielőtt ilyen határozottan állítod, hogy nálam van a hiba, talán nézz utána jobban...Egyébként meg látom teljesen feleslegesen vitatkozunk, mert csak kötöd az ebet a karóhoz minden áron, úgyhogy talán hagyjuk abba az azon való témázást, hogy szerintem szükséges lenne a Chrome jobb klikkes menüjébe a "Kép tulajdonságai" opció, szerinted meg nem... Így is már túl sok volt az OFF, ez nem a Chrome topic. Hagyjuk.
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #7465 üzenetére
"Hát ezt a sablont mindenre rá lehetne húzni."
Azért nem. Segítek: Olyan emberekre célzok, akiknek ha éjjel kicserélnéd a Firefox, IE7 vagy IE8 ikonját IE6-ra, akkor semmit nem venne észre.
"Plusz egy menüpont, a Google egyetlen programozójának pár órájába telne, de lehet, hogy annyiba se. Akkor elég elszomorító, hogy a "nem számottevő" rétegre nem hajlandók ennyit áldozni."
Üdvözöllek a kapitalizmusban.
"Hát ez nagyon nem így van... Legalábbis nálam (Chrome 4.0.203.2)."
A hiba nálad van.
Viszont az szomorú, hogy még mindig nem tudja normálisan kódolni az ékezetes URL-eket és csak %-os hülyeségek vannak a címsávban."Sokkal kevésbé ALAPnak számító dolog, mint a jobb klikkes "Kép tulajdonságai" opció."
Oké, ha ezen vitatkozunk, akkor: smooth scroll sincs benne. Nem lehet kikapcsolni a felugró ablakok blokkolását, még mindig nincs saját proxy beállítási lehetőség benne, még mindig nincs temp mappa, ahova ideiglenesen letölt például .torrent fájlokat.
-
cousin333
addikt
Írd meg nekünk, hogy te hogyan használod az Operát!
"We spared no expense"
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #7430 üzenetére
"Meg volt aki nem, gondolok itt néhány megrögzött IE userre."
Hát ezt a sablont mindenre rá lehetne húzni. Mindig van, akinek tetszik egy újítás, van, akinek meg nem... De általában - mint látjuk - a többfüles böngészés nagy népszerűségnek örvend."Olyanról még nem hallottam, aki ennyi miatt váltott volna Chrome-ról egy másik böngészőre, ha amúgy tetszett neki a Chrome."
"Piaci részesedés szempontjából nem számottevő, a többi meg a Google-t nem érdekli."
Ezek szerint még mindig nem érted, mit akarok mondani... Plusz egy menüpont, a Google egyetlen programozójának pár órájába telne, de lehet, hogy annyiba se. Akkor elég elszomorító, hogy a "nem számottevő" rétegre nem hajlandók ennyit áldozni."Elég ha csak rajta tartod az egeret 1 másodpercig."
Hát ez nagyon nem így van... Legalábbis nálam (Chrome 4.0.203.2)."Én meg például sidebart szeretnék a Chrome-ba. Ez érdekel valakit?"
Sokkal kevésbé ALAPnak számító dolog, mint a jobb klikkes "Kép tulajdonságai" opció. És még a Chrome letisztultságát sem rondítja el, sem a "gyors minimalista keretet" nem gyengíti."Egyáltalán miért zavar ez annyira, amikor Operát használsz? "
Több böngészőt is használok. Amikor épp a Chrome-ot, akkor hiányzik ez a funkció.Sk8erPeter
-
Traxx
őstag
Ha minden igaz, akkor [link]
Olyan lusta meg azért nem vagyok, hogy egy Ctrl+Enterre vagy egy bal-jobb klikkre ne fussa
Nincs mit
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
AtHoS
nagyúr
válasz atesz117 #7459 üzenetére
A 10-es telepítőben van már olyan funkció, ami az előző verziót elmenti egy uninst könyvtárba aztán onnan valamilyen módon valamilyen feltétel szerint visszapakolja az előzőt. Gondolom mivel én keresztbe frissítettem a unite verziót itt lehetett egy kis kavarás belőle. Na meg a programok eltávolításánál is két Opera verzió (10.10 és 10.00) szerepelt. Leszedtem mindkét verziót. Szerencsére a VirtulaStore-ban tárolt dolgokat nem érintette így megmaradt minden beállítás, levelezés, stb...
Gyalu után már 1750-es build van nálam is.
Annyit megért ez a móka, hogy közben rájöttem 32bit-es Java nincs telepítve a Win7 x64-re csak 64bit-es De ezt is megoldottam egy kalap alatt.
-
AtHoS
nagyúr
Nagyon érdekes ez az RC2, ami lehet nem is RC2?
Az Opera verzióra 10.10 Beta b1729-et ír ki a telepítése után, pedig elvileg 10.00 b1750-nek kellene lennie.
Másnál hogyan van ez? RC1 b1733-ra frissítettem rá, de b1733 előtt a 10.10 b1729 volt fenn
Mod:
És ezt töltöttem le (kétszer is, de byte-ra megegyeznek)[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Na RC2ben működik a szinkronizálás gomb végre. Jó dolog ez is.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #7364 üzenetére
"Ha jól emlékszem a vége az, hogy "Ennek ellenére ki akarsz-e lépni?" Tehát az Oké, hogy megszakítod és kilépsz, a Mégse pedig, hogy hagyod, hadd fejezze be és akkor automatikusan leáll. De lehet, hogy rosszul emlékszem, már rég találkoztam ezzel az ablakkal."
Így néz ki a kérdezősködő ablak:
Szóval az OK-ra lesz karbantartva a levelezőrész
Mod:
hunfatal
Gondolom a FF-ben megszokott"elkezdedírniamezőbeéshakellhanembetoljaazarcodbaazelőzőlegmáregyszerbeírtszöveget"
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
A legutolsó béta nálam produkált szép összeomlásokat, amúgy tetszett a sebessége. Holnap egy kicsit jobban tesztelem ezt az RC-t. Viszont negatív, hogy autofill még mindig nincs Tudom, userjs...de akkor is...
-
Karbonade
csendes tag
Opera 10 release party lesz szeptember 3-án a Corvintetőn, gyertek ti is!
Részletek itt: http://magyaropera.blog.hu/2009/08/28/opera_10_release_party_1[ Szerkesztve ]
-
h_143570
addikt
válasz cousin333 #7448 üzenetére
Sajnos nem jartam sikerrel ezekkel a megoldassokal. A vicc az hogy a masodik megoldasnal meg sem jelenik valaszthatoank.
Ha atmasolom egy regebbi Betabol a [Status Toolbar.content] reszet a standard_toolbar.ini bol akkor meg a Turbo ikon is eltunik.
Csinalok egy reinstalt + tiszta profilt.
-
h_143570
addikt
Ugytunik, hogy az RC2 eltuntette a Link statusz ikon a bal also sarkobol. Van valakinek otelte arra, hogy hogyan lehetne visszavarzaolni? A Link letiltasa majd ujra engedelyezese nem segitett.
-
h_143570
addikt
Ugytunik, hogy az RC2 eltuntette a Link statusz ikon a bal also sarkobol. Van valakinek otelte arra, hogy hogyan lehetne visszavarzaolni? A Link letiltasa majd ujra engedelyezese nem segitett.
-
h_143570
addikt
válasz Penge_4 #7430 üzenetére
Bar ahhogy nezem a dolgokat az Opera is dolgzik szepen lassan az Extension API-jan. A Unite mar egesz kozel van hozza, mivel a Unite szolgaltatasok kirakhatoak az Side Panelra es a Personal Bar ra is.
De, hogy mire alapozom az Extension API fejleszteset (egyszerubb alogritmusok).
Indult az egesz a UserJS-el, majd jot a Widget (megjelenites, adat perzisztencia). Amik mar adatokat is tudtak tarolni.
Majd elkezdtek irni Javascriptbe egy Web Fejlesztoi eszkozoket.
Ez azert fontos, mert egy ilyen eszkonek nagyon sok interakciora van szuksege a mag komponensekkel. Szoval amig megirjak addig gyakorlatilag belefutnak az osszes komolyabb hibaba igy mar egy kozel vegleges es fix API-t fogunk kapni. Valoszinuleg azert nem lesz annyire sokoldalu mint az Fx megoldasa, de kozel lesz. Illetvenem kell azon aggodni, hogy a verzio ugrasok hazavagjak a lokalis mini alkalmazasokat.
A Unite belrakasa pedig gyakorlatilag megoldja a komplexebbek futatasat.Ha tipelnem kellene 11ben mar kozel lesz ahhoz hogy ra lehesen mondani, hogy Extension API.
Plane ha megkapja a VEGA-t es a Charakan-t.
-
h_143570
addikt
válasz Penge_4 #7425 üzenetére
Neha a forraskod meglette erdotol a fat effektus okoz, foleg akkor ha valaki nem beszeli folyekonyan az adott programozasi nyelvet.
A hibak megtallasi aranya legfokeppen a felhasznaloi bazsi mertetol fugg.
A biztonsag visszont erdekes modon rendszerti a felhasznalok szamaval forditottan aranyos, mivel nem eri meg hibat keresni benne. Termeszetesen ez allol kivetelt kepez ha az a nehany felhasznalo nagyon "fontos" a tamado szempontjabol.
-
S W A T
senior tag
-
cousin333
addikt
"RC 2-ből nem lehet Unite-et faragni"
Nem.
hunfatal: "És hogy húzok a nézet sávra kedvencet? Nem engedi."
Tartsd közben lenyomva a Shift-et. Vicces, hogy ezt azért vezették be, hogy nehogy a mezei user véletlenül kipakolásszon dolgokat. De általában csak zavart kelt, hogy plusz gombnyomás kell...
Ha a Shift+F12, Gombok, Böngésző nézet részről a Nézet gombot odahúzod valahova, akkor ki- bekapcsolhatod vele a Nézet eszköztárat.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
vv5204
senior tag
válasz cousin333 #7438 üzenetére
Evvel a jelenséggel én is találkoztam már.
Arra tudok gondolni, hogy adatvédelmi szempontból nem engedik egyes oldalak a jelszó és/vagy a felh.név mentését.
Plö a myVIP-nél a jelszót nem engedi tárolni, az iwiw-en pedig hiába menti el az adatokat, csak nem müködik. Ezenkívül is van még egy pár site...Más. Itt a RC 2, de az Unite kissé le van maradva. RC 2-ből nem lehet Unite-et faragni??
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Penge_4 #7436 üzenetére
Ehh mekkora láma vagyok pedig be is néztem a menübe.
Néhány helyen a sima jobbklikkes menüben is ott volt az eltávolítás itt valamiért nem.
Na mindegy, köszönöm a segítséget. Saját gombom van már a menüre, így van eltűntetve a menü sáv. Az meg feltűnt, hogy mindent pakolhatok ahova akarok. Csak ha az összes sávom felül van és azok között szeretnék sorrendet váltani, azt nem találtam meg. Jelen esetben pl. hogy a címsor ez alatt a sáv alatt legyen, amit most adtam hozzá.
Hát ez jó zagyva lett.
Szerk.: És hogy húzok a nézet sávra kedvencet? Nem engedi.
[ Szerkesztve ]
-
atesz117
aktív tag
Samsung Galaxy A34 5G
-
Penge_4
veterán
Jobb klikk -> Customize->Remove from Toolbar
Ebben most a legviccesebb az, hogy ezt a Customize oldalranyíló menüt nemrég vezette be az Opera pont az új Operásokat segítendő, hogy véletlenül ne töröljenek gombokat az eszköztárakról.
Egyébként Operában minden teljesen testreszabható, bármilyen eszköztárat pakolhatsz jobbra, balra, felülre, alulra, könyvjelzőket, bookmarkleteket, sajátgombokat húzhatsz rá, paneleket adhatsz hozzá az oldalsávhoz, van egy Start Bar is (ez azért jó, hogy nem foglal külön helyet, csak akkor jelenik meg, mikor szükség van rá).
[ Szerkesztve ]
-
S W A T
senior tag
A jelszó mentő mért nem menti el a dolgokat mindenhol ahol kérem ?
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Más: Kiraktam egy saját eszköztárra a kedvenceimet, FFhez hasonlóan. Át lehet valahogy rendezni az eszköztárak sorrendjét? Kikapcsoltam a menüsávot és így lefelül vannak a kedvencek, alatta a tabok, alatta pedig a címsor. Szeretném a kedvenceket a tabok alá, vagy legalulra tenni.
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #7426 üzenetére
"Amikor jött a többfüles böngészés, akkor sokan rájöttek, ez mennyire fasza."
Meg volt aki nem, gondolok itt néhány megrögzött IE userre.
"Most komolyan azt akarod mondani, hogy egyetlen opcióval való kiegészítés esetén egy egész böngészőt kellene lecserélni??"
Még mindig a felhasználókról beszéltem. Olyanról még nem hallottam, aki ennyi miatt váltott volna Chrome-ról egy másik böngészőre, ha amúgy tetszett neki a Chrome.
"Tulajdonképpen nem is értem, minek véded ilyen elszántan ezt a dolgot, és általában a Google-t..."
Nem védem őket, de akkor szerinted miért nem rakják bele ezt a funkciót, ha ennyire igényli minden felhasználó?
"És akkor a fotósok vagy csak hobbiból érdeklődők igényeibe szarjunk bele, vagy mi?"
Piaci részesedés szempontjából nem számottevő, a többi meg a Google-t nem érdekli.
"Chrome-ban kódok közül kelljen kiböngészni, ha esetleg érdekel?"
Elég ha csak rajta tartod az egeret 1 másodpercig.
"Az EXIF tulajdonságokra nem lehetek kíváncsi?"
Dehogynem. Én meg például sidebart szeretnék a Chrome-ba. Ez érdekel valakit?
"Értem én, hogy neked nincs szükséged erre az opcióra, de vedd figyelembe, hogy másnak viszont igenis lehet rá igénye..."
Ugyanúgy, ahogy fel tudok neked sorolni egy csomó olyan funkciót, amire például nekem van szükségem, neked pedig nincs. De az 1.0-s user nem akad fenn ilyen apróságokon, arra pedig már rájöhettél, hogy ha 4.x verzió alatt ennyit ért el a Chrome, akkor a Google-nak nem az a célja, hogy egy jó böngészőt csináljon, hanem az, hogy egy gyors minimalista keretet (Chrome) csináljon, amivel lehet böngészni gyorsan. Írt hozzá egy addon API-t, ezzel megerősítve, hogy ő már leginkább csak bugfixelni óhajt, a többit a lelkes felhasználókra bízza, akik majd írnak hozzá ilyen-olyan addont.
Nem konkurencia az Operának. Egyáltalán miért zavar ez annyira, amikor Operát használsz?
[ Szerkesztve ]
-
S W A T
senior tag
Ha az a baj hogy neked is aláhúz mindent tölts le hozzá 1 magyar helyesírás ellenörzőt mert most az angol szerint nézi. szövegmezőbe jobb katt és a szótáraknál letöltheted a magyart vagy kikapcsolhatod az ellenőrzőt.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Sziasztok! Volt nekem egy beállított Opera 9.64em, gondoltam megnézem a 10es RC-t, tetszik is. Viszont nem találtam meg, hogy hol lehet kikapcsolni a helyesírás ellenőrzést. Tudna valaki segíteni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #7419 üzenetére
Azt hiszem, egy kissé alábecsülöd az "átlagos" júzer igényeit...
Nyilván sokaknak korábban nem volt igénye a tabos böngészőre, mert nem tudták, milyen is az, ha több fülön tudsz böngészni...vagy egyszerűen csak nem is jutott eszükbe, hogy emiatt rinyáljanak. Amikor jött a többfüles böngészés, akkor sokan rájöttek, ez mennyire fasza.
"ha tetszene is nekik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezért az egy funkcióért lecserélnék a böngészőt."
Most komolyan azt akarod mondani, hogy egyetlen opcióval való kiegészítés esetén egy egész böngészőt kellene lecserélni?? Ne fárassz már... Manapság ez teljesen alap dolog a legtöbb böngészőnél, ráadásul merem feltételezni, hogy a Google brigádja számára ennek beépítése nem lenne egy túl bonyolult feladat. (mennyibe kerülhet nekik, fél nap? Annyi se?)
Tulajdonképpen nem is értem, minek véded ilyen elszántan ezt a dolgot, és általában a Google-t..."Az EXIF adatok úgy sincsenek kitöltve a legtöbb képnél, meg azok is leginkább grafikusoknak, fotósoknak mondanak valamit, egy egyszerű felhasználónak nem igazán."
És akkor a fotósok vagy csak hobbiból érdeklődők igényeibe szarjunk bele, vagy mi?
Egyébként mondhatok alternatív példát is: akár wikipedia-képeknél, akár egyéb oldalakon meg lehet nézni az egyes ábrák alternatív leírását is, ennek megtekintése Operában ugyanúgy csak jobb klikk, "Kép tulajdonságai", ennyi. Chrome-ban kódok közül kelljen kiböngészni, ha esetleg érdekel? Az EXIF tulajdonságokra nem lehetek kíváncsi? Kész vicc.Értem én, hogy neked nincs szükséged erre az opcióra, de vedd figyelembe, hogy másnak viszont igenis lehet rá igénye...
A Google egyébként is a lehető legnagyobb közönséget célozza meg, ezért talán ennek jegyében kellene bővíteni, fejleszteni. És ne pont apró, de fontos dolgokat ne legyenek már képesek megalkotni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz h_143570 #7422 üzenetére
"A lenyeg ha stabil es jo mukodik a rendszer, akkor nem kell oket ujrainditani allandoan"
Nálam a hibernálásnál és a készenlétnél az Everest szokott meghülyülni, minden más jól bírja.
"Megneznem, hogy valaki kepes a Linux kernel vagy akar az OpenOffice forasskodjat teljesen attaltni es kijelenteni, hogy ebben biztosan nincsen hatso ajto."
Jogos. Ettől függetlenül azért nagyobb a biztonságérzet, tudván, hogy bárki rájöhet, aki csak úgy hobbiszinten is böngészi a forráskódot. Jóval nagyobb a lebukás esélye.
-
Penge_4
veterán
Ettől jobb nem kell. Ha valamelyik oldalon blokkolna olyat, ami kéne, akkor az egeret vidd le a jobb alsó sarokba és klikk a "Blocked X scripts"-re, ezzel oldalspecifikusan letiltod.
Van egy kevésbé agresszívebb is, én inkább az external-t ajánlom, próbáld ki, aztán ha zavar, akkor válts át erre, ugyanis a block-external a tetűlassú stat-okat is blokkolja, amik lassítják az oldalbetöltődést.
Ha guglin keresel valamit és nem rendelkezel kilométeres urlfilter.ini-vel, amiben minden létező ilyen oldal fel van sorolva, akkor kész öröm, hogy nem szüttyög 10 másodperceket, hanem azonnal bevillantja az oldalt.
szerk: Ha már blokkolás, akkor találtam egy NoScript alternatívát is Operához, ha valakinek ez hiányzott.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
h_143570
addikt
válasz Penge_4 #7417 üzenetére
Ehhez csak annyit tennek hozza, hogy az open sourceban ugyan ugy lehetnek hatso ajtok, mint a zartban. Megneznem, hogy valaki kepes a Linux kernel vagy akar az OpenOffice forasskodjat teljesen attaltni es kijelenteni, hogy ebben biztosan nincsen hatso ajto. Meretkunel es osszetetseguknel fogva a nagy rendszerek is ugyan ugy atlathatatlanok, mint a zart foraskoduak.
Felrertes ne esek semmi bajom az OSS-el, sot joparat hasznalok is.
-
h_143570
addikt
válasz Sk8erPeter #7414 üzenetére
A hibernalas eseten a boo tido jelentosen lerovidul, mivel az gyakorlatilag nincsen, csak a memoria fuggvenyenek megfelelo menyisegu adott kell beolvasni a vinyorol. Ha nincsen agyontoredezve a hiberfil.sys akkor veszetul gyors. A Vista es a W7be behozott HibridSleap pedig tenyleg masodpercekre roviditi a felebredest.
A lenyeg ha stabil es jo mukodik a rendszer, akkor nem kell oket ujrainditani allandoan, meg napi kapcsolgatas eseten is csak 1szer, akkor meg mind1, hogy fel vagy 2 perc mig mukodo kepes lesz. A hibernals eseten meg kb 10 masodpercen belul.
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #7418 üzenetére
"Szerintem még azok a júzerek is szeretnék használni ezt az opciót, akiknek elég egy funkciószegény böngésző is."
Akiknek anno a tabos böngészés sem volt olyan fontos? Nem, de ha tetszene is nekik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezért az egy funkcióért lecserélnék a böngészőt.
"Te mondjuk nem szoktad megnézni mondjuk egy fotó tulajdonságait?"
Általában az szokott érdekelni, hogy mekkora (pixel), az meg ott a fülsávon a neve mellett, a kiterjesztés ott a címsávban a neve végén, a többit pedig nagyon ritkán, esetleg még az URL, de csak berántod a címsávba és már az is ott van.
Az EXIF adatok úgy sincsenek kitöltve a legtöbb képnél, meg azok is leginkább grafikusoknak, fotósoknak mondanak valamit, egy egyszerű felhasználónak nem igazán. Én már tudom olvasni az adatok nagy részét, de például csak akkor érdekelnének, ha épp fényképezőgép vásárlás előtt állnék.
"Tehát maga az oprendszer is weben keresztül épülne fel, nem? Amikor bootol a gép, akkor a webről tölti le a szükséges adatokat."
Nem feltétlenül, egy minimál BIOS-ból futó oprendszer is lehet, mint a Google OS, ami vinyón van, de ott csak maga a keretrendszer van, leginkább webközpontú.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #7417 üzenetére
"Úgy, hogy te piaci részesedés szempontjából kisebbséget képezel, különben már megvalósították volna."
Piaci részesedés? Ismét mellékvágány... Miért képeznék kisebbséget piaci részesedés szempontjából? Szerintem még azok a júzerek is szeretnék használni ezt az opciót, akiknek elég egy funkciószegény böngésző is.
Te mondjuk nem szoktad megnézni mondjuk egy fotó tulajdonságait?"Mellesleg nem véletlenül találták ki az Offline módot"
De most Cloud-alapú oprendszerekről beszélünk, nem? Te írtad: "Lesz egy kliensgép gigabites nettel, amit bekapcsolva pár másodperc alatt feláll egy webalapú oprendszer"
Tehát maga az oprendszer is weben keresztül épülne fel, nem? Amikor bootol a gép, akkor a webről tölti le a szükséges adatokat.Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #7416 üzenetére
"az ember alapvetően nem bízik abban, ami számára nem felügyelhető, és nem hiszem, hogy teljes mértékben tudnád felügyelni a Cloud-alapú oprendszered, hogy ki nyúlkál bele, fér hozzá az adataidhoz, stb."
Ilyen erővel a PH-n sem tudhatod, ki fér hozzá az adataidhoz. Az adminok számára egyedül a jelszavad tiltott dolog, amit megváltoztathatnak, de meg nem tudhatják, ők is csak csillagokat látnak. Persze ettől függetlenül még lehetnek (és vannak is) olyan oldalak, ahol még a jelszavadat is látják. Ennek ellenére mégis milyen népszerű a netbankolás és a webmail, MSN, stb, pedig ott sem tudhatod, ki fér hozzá az adataidhoz.
Arról meg, hogy a feltöltött fájljaidhoz hozzáférnek-e a rendszer felépítése gondoskodik. Ha nincs birtokában a jelszónak, akkor fel kell törnie hozzá a titkosítást. Backdoor-ok pedig ugyanúgy lehetnek a Windowsban, OSX-ben, vagy akármelyik zárt forráskódú szoftverben.
"Itt elfelejtettem hozzátenni, hogy ebben az esetben laptopokra gondoltam"
Net nélkül most se sokat tudsz kezdeni, és egyre kevesebbet. Mellesleg nem véletlenül találták ki az Offline módot (Google Gears), ilyen esetekben dolgozhatsz a gépen laptopról (ha a Wi-Fi központban áramszünet van, vagy le van halva a mobilnet), majd a következő netrekapcsolódáskor szinkronizálja az adatokat.
"Ez most hogy jön ide?"
Úgy, hogy te piaci részesedés szempontjából kisebbséget képezel, különben már megvalósították volna.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #7415 üzenetére
"Vagy valamelyik gazdag ország felvásárolja az egész területet, így 10 év múlva már politikailag valamelyik gazdagabb ország állampolgárai leszünk"
Hű, ez elég meredek volt, de inkább tényleg ne menjünk bele...A Cloudról: Már csak azért is kétlem ezt a 90%-os arányt, mert ugye az ember alapvetően nem bízik abban, ami számára nem felügyelhető, és nem hiszem, hogy teljes mértékben tudnád felügyelni a Cloud-alapú oprendszered, hogy ki nyúlkál bele, fér hozzá az adataidhoz, stb. Persze idővel bizonyára ezt is megoldják (vagy nem), de addig biztos, hogy nem lesz 90%-os arány. Szerintem. Aztán majd idővel elválik.
"Amikor áramszünet van, akkor az asztali oprendszered sem működik, max szünetmentessel alapjáraton 10-20 percig."
Itt elfelejtettem hozzátenni, hogy ebben az esetben laptopokra gondoltam, ahol ez különösen idegesítő lehet. És a laptop nem csak 10-20 percig bírja. Egy áramszünet meg ugye sokáig is tarthat."Azért pl. a "Kép tulajdonságai" opciót még mindig nem voltak képesek belerakni..."
És szerinted azt a sok-sok öntudatlan IE usert ez érdekli?
Ez most hogy jön ide? ÉN hiányolom, és nem IE-user vagyok, és gondolom nem vagyok egyedül vele... Nem öntudatlan IE userekről van szó, hanem azokról, akik egy totálisan alapfunkciót szeretnének látni a Chrome-ban...Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #7403 üzenetére
"Azért a felhasználók többsége nyilván vágyik a gyorsaságra, ezért sem értem, hogy létezhetnek még a mai napig emberek, akik IE-t használnak..."
Mert beírni a címsorba, hogy www.valami.hu, majd Enter-t nyomni nem kell semmilyen funkció, csak egy címsor és egy billentyűzet.
"Még vállalatoknál sem érthető számomra a dolog, ahol ugye alapból csak IE van a gépen a MS-tal"
Ahhoz van hivatalos support, a többihez meg csak Google.
Ráadásul az IE csoportházirendből menedzselhető."10 éven belül is még bőven lehetnek gondok a netkapcsolattal"
A nettel már most kb annyi gond van mint az árammal. Kb évente egyszer-egyszer max 1-2 órára. Ennyi belefér. Ha ezen fennakadnának az emberek, akkor ma senki nem használna mikrót, mert lehet, hogy reggel nem tudja megmelegíteni egy évben egyszer a kávéját.
"de ennél jóval gyakrabban előforduló esetet is vehetünk, amikor áramszünet van, és nem működnek a modemek/routerek"
Amikor áramszünet van, akkor az asztali oprendszered sem működik, max szünetmentessel alapjáraton 10-20 percig.
"A felhasználók 90%-ának ( ez amúgy is kicsit túlzás) akkor lesz itthon Cloud-alapú gépe, amikor elkészül a 4-es metró, vagy bevezetik az eurót."
Én két lehetőséget látok. Vagy valamelyik gazdag ország felvásárolja az egész területet, így 10 év múlva már politikailag valamelyik gazdagabb ország állampolgárai leszünk, ezáltal némileg megnő az életszínvonalunk, vagy előbb-utóbb Irak sorsára jutunk és kapunk pár rakétát, ha még sokáig akarunk széllel szemben hugyozni. De ez már tényleg nem tarozik ide. Szóval Cloud így is, úgy is lesz 10 éven belül, vagy mi sem leszünk már 10 éven belül.
"De miért kellene konvertálni flv-be?"
Nem FLV-be, hanem FLV-ből valami értelmes formátumba.
"Azért pl. a "Kép tulajdonságai" opciót még mindig nem voltak képesek belerakni..."
És szerinted azt a sok-sok öntudatlan IE usert ez érdekli?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz h_143570 #7407 üzenetére
Ha stabil egy rendszer, persze, nem kell újraindítani állandóan, de akkor sem történik semmi, ha mégis ezt teszik... cégeknél sem feltétlenül hibernálják a gépet (sőt), ahogy én sem, pedig stabil a rendszerem, mert nekem meg a bootidő az, ami jobban számít. Egyébként meg minek tököljön a rendszer kikapcsoláskor a mentegetéssel, bekapcsoláskor meg a hiberfil.sys betöltésével? Csak lassítja a bootidőt, kikapcsolás-időt (bár utóbbi kevésbé lényeges). Az emberek többsége számára szerintem ez egyáltalán nem fontos.
Ha szükségem van arra, hogy ne zárja a rendszer a futó folyamatokat, akkor készenlétbe helyezem a gépet, mert akkor valószínűleg még aznap kell a gép, az a minimális energiafogyasztás meg már tényleg nem számít. Ebben az esetben meg a bootidő nevetségesen alacsony (szerencsére).
Szóval attól még mindig lehet stabil egy rendszer, hogy nem hibernálják, hanem kikapcsolják... És visszatérve az eredeti témára, akkor bekapcsoláskor meg el kell indítani a böngészőt, konkrétan az IE-t, aminek a betöltése és működése rohadt lassú.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sanyix
őstag
válasz S W A T #7410 üzenetére
dehogy próbálom, mert akkor azt is blokkolja amit nem kéne. Bár még azt lehetne hogy az adott oldalra külön beállítani a teljes blokkolást, mert ott úgysincs szükséges felugró.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
S W A T
senior tag
magyar angol szótár nincs az operához
-
S W A T
senior tag
Próbáld meg hogy mindet blokkolja.
-
Sanyix
őstag
Hogy az istenbe lehet jobban tiltani a felugró ablakokat operában? Úgy van állítva hogy a nemkívántakat blokkolja, és töbségével teszi is, de pl ez a partypokeres szar felugró mindig bejön.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
S W A T
senior tag
Na lejött nekem is a legújabb. Mintha még gyorsabb meg stabilabb lenne.
-
h_143570
addikt
válasz Sk8erPeter #7406 üzenetére
Ugyhogy, ha stabil egy rendszer vagy (egy szinte mindig kello) program akkor nem kell ujra inditani allandoan, igy hetente 1szer mindegy, hogy 1 masodperc vagy fel perc.
Ha nem kell hosszabb idore akkor ott a hibernalas.
Az XP SP2 otta is jol viseli a hibernalast, ismerek embert akkinel honapokig megy hibernalassal is stabillan.Azt, hogy az Ie esetben mit kellet ellkovetni, hogy annyit szorakozzon, mikor szinte minden komponense a memoriaban van szinte allandoan az erdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz h_143570 #7405 üzenetére
Igaz, a VBScript és ActiveX témákra első körben nem gondoltam.
"A bongeszo indulasi sebesegerol az a velemenyem, mint az oprendszererol, ha ez szamit akkor fundamentalis gondok vannak a stabilitassal."
Ezt nem értem, hogy jön a stabilitás a böngésző indulási sebességéhez? Relatíve lehet lassú egy böngésző indulási sebessége, úgy, mint az IE-nél, hiszen a többi böngészőhöz képest észrevehető a különbség még egy betonstabil rendszernél is. A kettő nem zárja ki egymást...Sk8erPeter
-
h_143570
addikt
válasz Sk8erPeter #7403 üzenetére
Azert, mert szinte az osszes uzletileg kritikus alkalmazast IE6-ra irtak meg, VBScript es ActiveX tamogattassal. Radasul mivel ezek belso fejlesztesek, ezzert addig nem fogjak oket attirni, mig tamogatva van az IE.
A bongeszo indulasi sebesegerol az a velemenyem, mint az oprendszererol, ha ez szamit akkor fundamentalis gondok vannak a stabilitassal. Nalam hetekig nincsen kikapcsolva sem a gep sem a bongeszo, napkozben meg hibernalva van, hogy ne egye az aramot ha nem hasznalom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz S W A T #7397 üzenetére
Még egy oldal van, amit tudok ajánlani youtube-os és még nagyon sok közösségi videómegosztó oldal videóinak leszedésére: ClipNabber. Nagyon jó oldal, ha szükséges (pl. MegaVideo esetén), a forráskódból kihámozza a flash-alapú videók forráskódját. Youtube-hoz nem kell bemásolni az oldal forráskódját, ott egy egyszerű címbemásolás, és klikk elég, aztán már töltheted is a videót.
(#7396) Penge_4: "De a Firefox sem fogja neked magától konvertálni" De miért kellene konvertálni flv-be? A flash-alapú videó-lejátszókhoz (mint maga a Youtube-os lejátszó, vagy pl. az ingyenesek közül a JW Player) amúgy is linkelni kell az flv-formátumú videó elérési útját. Nemde? Vagy lehet, hogy félreértelek.(#7396): "A Chrome tényleg nagyot alkotott ezzel a minimalista böngészővel." Azért pl. a "Kép tulajdonságai" opciót még mindig nem voltak képesek belerakni... ([link] ) Ennek mi lehet az oka? Elképzelni sem tudom, miért hagyják ki ezt a tök alapnak számító funkciót. Ez a "minimalista" felületet nem rondítaná el (jobb klikkes menü egyik opciója), ráadásul kétlem, hogy én lennék az egyetlen, akinek ez hiányzik. (az "Elem kivizsgálása" menüpont NEM alternatíva)
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #7393 üzenetére
Közel sem használom ki az Opera minden lehetőségét, sőt, de azért nagyon sok apró-cseprő szolgáltatás van benne, amit egy IE6-szintű böngésző nem tud.
A gyorsaság meg a másik...
Azért a felhasználók többsége nyilván vágyik a gyorsaságra, ezért sem értem, hogy létezhetnek még a mai napig emberek, akik IE-t használnak... Még vállalatoknál sem érthető számomra a dolog, ahol ugye alapból csak IE van a gépen a MS-tal - miért is ne lehetne más böngésző? Mert eggyel több feladata lenne a rendszergazdának? Vagy mert akkor már felmerülne az esetleges vád, hogy valamelyik böngészőt preferálják? Egyszerűen tökmindegy-alapon, mert úgyis rohadt gyors a netkapcsolat? Ettől függetlenül szerintem az is számít, milyen gyorsan áll fel egy böngésző a nulláról. Lásd Chrome, brutális gyorsaság.Ez a Cloud-dolog szerintem kicsit túlzás, 10 éven belül is még bőven lehetnek gondok a netkapcsolattal, igencsak idegesítő lenne egy Cloud-alapú oprendszer, amikor épp borul az egész net, mint múltkor, amikor átvágtak egy kábelt egy építkezés során, de ennél jóval gyakrabban előforduló esetet is vehetünk, amikor áramszünet van, és nem működnek a modemek/routerek... (wireless-kapcsolatnál is ugyanígy gond lehet) Még persze hatszáz akadályt fel tudnék sorolni, ami a Cloud-rendszerek elterjedésének útjában áll, de most nincs kedvem.
Egyébként irigylem az optimizmusodat, de előbb vedd figyelembe, hogy Magyarországon élünk, nem máshol... És ugye tudod, milyen ütemben haladnak itt a dolgok... A felhasználók 90%-ának ( ez amúgy is kicsit túlzás) akkor lesz itthon Cloud-alapú gépe, amikor elkészül a 4-es metró, vagy bevezetik az eurót.Sk8erPeter
-
cousin333
addikt
Szerintem most az RC-nek van prioritása. Viszont a megjelenésig legfeljebb 1-2 hét lehet hátra, utána meg a 10.10-en a sor, abban pedig már lesz Unite. Elvileg nem sokkal a végleges 10-es után jön egy béta a 10.10-ből is, Unite-al a fedélzeten. Én mostantól számítva egy hónapot tippelek.
"We spared no expense"
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- iPhone topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest