Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13301) Peti78


Peti78
őstag

Hello!
Erre valaki valami okosat?
köszi

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#13302) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#13300) üzenetére


Penge_4
veterán

Passz, valamikor még régebben írták, hogy a Flash után a PDF plugint is integrálják, mert az Adobe-ot nem tartják elég biztonságosnak. Ebből nekem az jött le, hogy az van benne.

"Akkor ezek szerint szerinted én is egy "&@#˘^˘^##" vagyok, ahogy az összes többi?"

Tudom mi a különbség a kettő között (egyébként van "collapse" állapota is).

Attól függ, mire használod. Ha egy menüre, ami mouseoverre átváltozik valami mássá, akkor igen. Ha olyan dolgokra, amiket nem probléma, ha a böngésző akkor kezd el betölteni, amikor a display tulajdonság értéke megváltozik, akkor nem.

Ettől függetlenül igen, hülyeségnek tartom, mert ha csak nem reklámbizniszből élsz, akkor csak hátrányod származik belőle. Most pedig az Opera is beállt a sorba, tehát lőttek a reklámblokkolásnak. Már csak URL alapján lehet, de úgy nem, hogy szabvány banner méretű bannereket blokkoljon a CSS és el sem kezdődik a betöltődése. Sajnos betöltődik, csak nem jelenik meg. Hát köszi, ki vagyok vele segítve. Pár főverzió múlva ugyanolyan hulladék lesz belőle, mint a Chrome-ból. :((( Már csak azt remélem, hogy addigra a Firefox fejlődik valamit sebesség (programműködés) terén. Ott legalább ilyen alap funkciót még nem tettek tönkre és van CSS selector API az ABP-ben.

(#13303) Namelesske


Namelesske
addikt

Kezdek az Operával kapcsolatban FUUUUUUUUUUUUU4444444!!!!!4444 hangulatba kerülni. Szívat a Link.

Értem én mi van oda írva, de napok óta? Omg. Mi a francot csináljak? Lefogadom, hogy nem szinkronizált le semmit.

Szerk:

Nem tud valaki valami CSS-t vagy UJS-t vagy extensiont amivel középre lehet igazítani a balra igazított weboldalakt?

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13304) Penge_4 válasza Namelesske (#13303) üzenetére


Penge_4
veterán

"Lefogadom, hogy nem szinkronizált le semmit."

Nálam is ugyanez van, gondolom valamit fejlesztenek, az ilyen sosem véletlen. Amúgy szinkronizál, most néztem a link.opera.com-on és ott vannak a tegnapi módosításaim.

"Nem tud valaki valami CSS-t vagy UJS-t vagy extensiont amivel középre lehet igazítani a balra igazított weboldalakt?"

Globális megoldás, ami normális is, nehéz lenne. Kapcsold be az oldalsávot, vagy tegyél valamit a helyére, hogy ne legyen olyan zavaró, vagy írj feedbacket a webmesternek, mást nem tudsz.

(#13305) Namelesske válasza Penge_4 (#13304) üzenetére


Namelesske
addikt

A keresőimet soha nem szinkronizálja le rendesen, mindig kézzel kell vissza raknom a search.ini-t

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13306) AtHoS válasza Penge_4 (#13297) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Kipróbáltam volna a CCleanert-t itthon, de az Opera nem is szerepel benne az "Alkalmazások" között. D-re van telepítve nálam az Opera, gondolom ez okozhatja a problémát.

Na igen. Bemásoltam a C prgfile-ba az opera könyvtárát, így már bele is került a CCleaner listájába. Ez de hülye egy megoldás :W

Mod:
Jáj... A cache könyvtár ramdisken van, azt már nem találja meg :U

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#13307) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

A Gmail nálatok jó operában? Nekem a bal felső sarokba összetömöríti, elég gáz.
Csak nálam ilyen?

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13308) AtHoS válasza Kuruc2 (#13307) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Nálam speciel jó a gmail

ccleaner-hez megoldás, ha az opera könyvtárát symlink-kel bevarázslom a prgfiles-ba. Lehet, hogy a ramdisk-re is így lenne érdemes átirányítani, mivel jelenleg csak a cache, opcache és temporary_downloads mappákat lehet configból átrakni.

read-only mode on the forum

(#13309) ErosenZold


ErosenZold
senior tag

Miért fagy le az opera ha el akarok indítani egy youtube videót?

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#13310) dqdb válasza AtHoS (#13308) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Sőt, ha a profilodat kimozgatod a szokásos helyről egy másik meghajtóra, és úgy linkelsz, akkor az újratelepítésnél kevesebb melód lesz. Másik kellemes feature: ha a Program Files mappában más néven is gyártasz linket az Opera programmappájára, akkor pontosan egyetlen bináris mellett több profilod is lehet, nincsen szívás a frissítéssel.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#13311) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#13302) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"egyébként van "collapse" állapota is"
Bár nem nagyon értem, miért épp nekem mondod ezeket, de remélem feltűnt, hogy ez csakis table elemekre használható, egyébként viszont a "hidden" tulajdonság válik rá érvényessé.
De hogy el is hidd, idézek:
"Only for table elements. collapse removes a row or column, but it does not affect the table layout. The space taken up by the row or column will be available for other content.
If collapse is used on other elements, it renders as "hidden"
"

"Ettől függetlenül igen, hülyeségnek tartom, mert ha csak nem reklámbizniszből élsz, akkor csak hátrányod származik belőle."
Könyörgöm, magyarázd már el, miért származna hátrányom abból, ha a display:none-t használom, ha már ezt is jobban tudod. :O

"Most pedig az Opera is beállt a sorba, tehát lőttek a reklámblokkolásnak."
Ezt is kicsit egyértelműbben, ha lehet. Milyen sorba, mit rontottak el, mert nem értem.
Most azzal van a problémád, hogy amikor a HTML-output megszületik, akkor betöltődik az a tartalom is, aminek a visibility-je hiddenre van állítva? Miért, eddig talán alapból nem töltődött be? Talán amikor mondjuk rákattintottál egy elemre, és annak a visibility-je (vagy display tulajdonsága) megváltozott, intézett egy AJAX-kérést a szerver felé, és letöltötte konkrétan csak azt a tartalmat, vagy mi? :DDD

"Már csak azt remélem, hogy addigra a Firefox fejlődik valamit sebesség (programműködés) terén."
És akkor egy Opera-fannal kevesebb lesz, áttérsz a Fájörfoxra? :D

Sk8erPeter

(#13312) AtHoS válasza dqdb (#13310) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Mondjuk nekem eleve nem az OS partícióján van az Opera (ezért is kellett symlinkelni a prgfiles-ba, mivel a ccleaner csak ott nézni a progikat :F ), így a profilos előny alapból fenn áll.
A többprofilos kialakítást még nem próbáltam. Te milyen okból használsz több profilt ill. a más néven linkelést hogyan is oldod meg, hogy használható is legyen a több profilos kialakítás?

Penge_4
Sajnos a ccleaner-es móka csak félig jött be, mivel nagyon sok képet ott hagy a ccleaner is. Asszem ki kell találjak egy egyszerű megoldást a jpg fájlok törlésére az icons mappából mondjuk gépindításkori ütemezéssel.

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#13313) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#13311) üzenetére


Penge_4
veterán

"Könyörgöm, magyarázd már el, miért származna hátrányom abból, ha a display:none-t használom, ha már ezt is jobban tudod."

Neked semmi, csak az Operát használó látogatóidnak. Egyébként nem sok, ezért is nem értem, miért módosították a régi működést és miért pont most.

Annyi "hátrányod" származik belőle, amit már korábban mondtam, hogy ha lassú a szerver (tehát ilyen PH sebességű oldalakon fel se tűnik), akkor 1-2 másodpecig villog a placeholder és a kép dimenziói közötti méretek között a layout azon része ami fölött az egérmutató van, ha display:none-t használtál.

A másik hátrány, hogy képgalériákban az első alkalommal, amíg be nem cachelt minden képet, áttűnés helyett a fentről lefelé képrenderelést kapod.

Ehhez képest még a parser is nagyobb problémákat okoz, ami hol XML-nek értelmez egy oldalt, hol egy lezáratlan taget nem zár le.

"Talán amikor mondjuk rákattintottál egy elemre, és annak a visibility-je (vagy display tulajdonsága) megváltozott, intézett egy AJAX-kérést a szerver felé, és letöltötte konkrétan csak azt a tartalmat, vagy mi?"

visibility-nél nem, displaynél viszont pontosan ez történt. Ilyenkor rendezett egy AJAX kérést a szerver felé és letöltötte az oldal további elemeit.

Próbáld ki, tölts le egy Opera 11.00-t az archívumból és vesd össze a 11.10-zel.

"És akkor egy Opera-fannal kevesebb lesz, áttérsz a Fájörfoxra?"

Vicces nagyon, csak tudod mikor olyan tróger módon vannak megoldva a reklámbannerek, hogy az egyetlen biztos pont az egészben a elem ID-je/Class-ja, vagy még az se, csak az nth-child, akkor rengeteg szopástól kíméled meg magad azzal, ha a DIV-et csapod ki, ami mögött így nem töltődik be a minden újratöltésnél cserélődő banner, amiből van 30+ különböző és egyik sem adserverről jön le, hanem imageshack-ről és társairól, amit necces lenne tiltani.

A reklámblokkolás pedig nagyon érzékeny pont nálam.

(#13314) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

Nos elhoztam a print screen-eket, hogy megmutassam, mert már eléggé zavar:
-a teljes gmail oldal is bal felsőbe esik össze, meg a beágyazott youtube videók is:


Nem tudom mi közös van gmail-ben és beágyazott youtube-ban, de valami van, és elég problémás az operámnak.
(11.10-es új verzió, nem bütyköltem bele.)

Mi lehet a gond?

Mindkét esetben az elején, megnyitás után egy ideig, egy vagy két percig mindkettő jó, és teljes ablakon van, majd csak úgy önmaguktól, kattintás nélkül összeesnek.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13315) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#13311) üzenetére


Penge_4
veterán

Azt még elfelejtettem hozzátenni: nem vagyok Opera fan, de ezt már rengetegszer leírtam. Egyéni preferencia alapján döntöttem az Opera mellett.

És épp ellenkezőleg: Akkor lennék fanboy, ha az Operát megdicsérném ugyanazért (vagy csak ebben az esetben eltekintenék afelől, ami miatt (többek között) a Chrome-ot minden alkalommal lehúzom, mikor valaki előhozza a témát.

Vagyis, hogy most már az Opera (az URL Filter-től eltekintve, ami rendesen blokkol ugyan, de napjaink habzószájú hirdetői között kevés, mint mackósajtban a brummogás) ezen a téren nem különbözik a többi böngészőtől. Sem az IE-től, sem a Firefoxtól, sem a Safaritól és (fáj ilyet írni), de a Chrome-tól sem.

De ezt már régebben párszor kiveséztük ebben a topicban. Az Operában folyamatosan tesznek tönkre olyan dolgokat, amik habár egyfelől lehetnek pozitívak is, de mivel nincs alternatíva a régi működés által akár mellékhatásként (ez a display:none jó példa erre) funkcionáló fícsörre, ezért negatív érzés támad bennem és nem csak bennem, lásd Desktop Team kommentek, vagy wishlist.

A legdühítőbb az egészben, hogy ezekről a dolgokról egy csomóan nem is tudnak (lásd: Chrome-ban is vígan használják a reklámblokkolót annak tudatában, hogy az valóban blokkolja a reklámokat, nem csak elrejti), vagy csak jelentéktelennek tartják, miközben rajtam kívül még több ezren használják.

A második, hogy ha ennek még hangot is adok, akkor még én vagyok leoltva, hogy rossz példát mutatok az új Opera usereknek, mert azt veszik le, hogy az Opera szar. Pedig összességében véve még mindig vannak benne olyan funkciók, ami miatt ezt használom, nem valamelyik másikat.

Csak azok az újdonságok, amik számomra is pozitívak (ilyen 9.5 óta ezek voltak):
- Új JS motor
- HTML compose az M2-ben.
- illegal-url hülyeség kiiktatása.
- Normális fájlmentőablak.
- RSS ráncfelvarrás

Ezek (illetve hiányai) napi használat során csípték a szemem.

Ezeken kívül a többi újítás, mint Unite, vagy kiegészítők, új gyorshívó vagy akármilyen nagyobb horderejű cucc (a HTML5-ös implementációkat leszámítva, ami így is-úgy is evolúciós folyamat), egyfelől pozitív változás ha már van választhatnék, 1-1 bizonyos bugfixért elcserélném ezeket az újításokat. Szóval amolyan talán évente 1 alkalommal hasznát veszem, illetve ha már van, akkor miért ne. Tehát nem kötődöm igazán hozzá.

Vannak viszont ismét olyan mellékhatások, amikről az előtt nem tudtam, illetve nem alakult ki bennem igény irántuk, de ma már nehéz lenne élni nélkülük. Meglepő módon a felhasználók többsége erről is vagy nem tud, vagy csak futólag hallott:

- Non-modal dialogs: Ma már meghalnék nélküle. Emiatt minimum 200%-kal nőtt bennem endorfin szint egy-egy JS alert láttán. Még mindig utálom őket, de ma már nem pörög le a szemem előtt, hogy szívesen látnám egy megtörtént eseteket feldolgozó trancsírozós horrorban azt, aki kitalálta a JS alert függvényt és azt is, aki 2011-ben még mindig alkalmazza.

- On Demand Plugin: Attól függetlenül, hogy kezdetleges implementációja és bugjai miatt nem tudom használni, de hatalmas ötletnek tartom és amint oldalspecifikus lesz és javítják az swfobject bugot, azonnal használni fogom, mivel RSS-ben is blokkol.

- Full Transparency: Nem vagyok a csilivili híve, de mivel az Aero GPU alapon működik és kikapcsolva is csak +50 mega memóriát spóroltam és mert kellemes a felülete (ellentétben az XP-s Lunával, amitől elhányom magam), ezért meghagytam. Szóval hasznos tud lenni (főleg, mivel már javították a scrollozási teljesítményt), hogy Aero Peek nélkül is látom a grafikonokat.

- Tab Stacking: Ez is kezdetleges implementáció, de az automatikus csoportosítás egy élmény volt, amíg ki nem vették a véglegesig. Állítólag majd a jövőben még visszakerül.

- Visual Tabs: Oldalra rendezett fülsávnál meglepő módon hasznos, kombinálva egy userJS-sel, ami frissíti x másodpercenként az előnézeti kép tartalmát.

Mielőtt arra következtetnél, hogy nem használok egy csomó mindent, elmondom, hogy igen, csak rengeteg mindenre bőven kielégítő volt a korábbi bütykölés. Például beépülőket a mai napig plugin-ignore.ini-vel blokkolok (stabilabb), vagy a gyorshívót is tudtam korábban is bütykölni, illetve a menüsávot is el tudtam tüntetni és még pár tízezer karakterig sorolhatnám mi mindent tudtam, tehát számomra nem jelentettek pozitívumot.

Valamint vannak olyanok is, amik közvetlenül nem érintenek, de olyan szempontból igen, hogy kevésbé kell már a hozzá nem értők szájába rágnom, hogyan navigáljon el az AppDatába (ami alapértelmezésben még rejtve is van), hanem csak be kell pipálnia egy checkboxot uninstallnál és meg van oldva a problémája, nekik többnyire úgysem fontos a backup.

Több hirtelen nem ugrik be. Szóval látható a felhasználási szokásaim nem igazán illenek rá az átlagfelhasználó szokásaira.

(#13316) Penge_4 válasza Kuruc2 (#13314) üzenetére


Penge_4
veterán

Ctrl+F12->Weblapok fül

Illeszkedést kapcsold ki, a Nagyítást pedig állítsd vissza 100%-ra.

(#13317) Dluinet: Megoldás? Kérd meg az oldalak fejlesztőit, hogy írják meg normálisan és akkor nem fog "szarakodni".

A Google is ott ugrál, mint a "szabványok" élharcosa a Gmail pedig maximum elrettentő példának jó. Ki használ 2011-ben frameset-et? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13317) Dluinet válasza Kuruc2 (#13314) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A nagyítás miatt sz@rakszik, megoldást én sem tudom, talán más majd megmondja.

Penge_4 (#13316) A nagyítás kell!!

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13318) F34R válasza Penge_4 (#13315) üzenetére


F34R
nagyúr

operában volt először az is nemtudom megnevezni pontos nevén (ha nyittál két tabot egyiken képet vagy hivatkozást beilleszteni hide,code vagy akár img tag közé mikor feljön az ablak simán tudsz fülre váltani ami sokkal egyszerűbb ellenben a legtöbb böngésző csak "kattogot" és nem engedte a tabra váltást amíg benem zártad, utólag ff4-be már beletették , de chorme-ba és ie még mindig nincs , hasonló zavaró a reklámok felugró ablakok új ablakkban vakó megnyílása mennyivel elegánsabb az operánál hogy csak külön tabra teszi.

összeségében én még mindig jobban szeretem mint akármelyik többi böngészőt az firefoxal szemezék még nagyon úgy a 7-s verzió felé igéretes lesz addig pedig marad ;)

(#13319) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

Nagyítás bizony kell, wide monitor az ágyból máshogy nem megy. :)

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13320) Penge_4 válasza F34R (#13318) üzenetére


Penge_4
veterán

Igen. Ez a non-modal dialógus a neve, amit meg is említettem. És tényleg, most nézem, Firefoxban is van már ilyen. :)

(#13321) olivera88


olivera88
veterán

Opera 11.01-et használok és megjelent egy világoskék sáv amiben letöltést ir, a megjelenités 100% mellet van. Eddig nem volt, báris nem emlékszem rá h láttam volna. Tegnap láttam elöször. Mit jelent ez?

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#13322) Kuruc2 válasza olivera88 (#13321) üzenetére


Kuruc2
senior tag

"mellet" az két "t" = mellett
báris = ?

Amúgy esetleg nem a Folyamatsáv-ról van szó?
Beállításoknál kapcsold ki és kiderül ez esetben.

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13323) Dictator^


Dictator^
veterán

Mitől van az, hogy kb a 3 nappal ezelőtt begépelt router cimét nem jegyzi meg az opera?

Eddig csak el kellett kezdenem, és kiegészitette, most meg újra be kellett irnom az egészet..

History 10000-re állitva, disc cache 100mb..

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#13324) Penge_4 válasza olivera88 (#13321) üzenetére


Penge_4
veterán

Megjelent az új verzió. Frissítsd 11.10-re.

(#13323) Dictator^: Amit te keresel az a Typed History. Itt tudod módosítani: opera:config#UserPrefs|MaxDirectHistoryLines

(#13325) Laybee


Laybee
őstag

Sziasztok! Van egy oldal, (Láng webshop) az alkatrész képe felé viszem az egeret, akkor nagyba kellene mutatnia, legalábbis a többi böngészőbe így van. De az Operába nem így van, sőt ha lejjebb van egy alkatrész akkor ahogy a képhez érek az egérrel felugrik a elsőhöz. Felugróablak engedélyezve van, mi lehet a probléma?

(#13326) Dictator^ válasza Penge_4 (#13324) üzenetére


Dictator^
veterán

köszi!

lassulhat az opera tőle, ha megemelem az értéket?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#13327) Penge_4 válasza Laybee (#13325) üzenetére


Penge_4
veterán

Felrakva a Szégyenfalra.

(#13326) Dictator^: Gépfüggő. Ha SSD-d van, akkor szerintem semmit. :D Amúgy mint minden, ha vinyó lassú és onnan olvassa, akkor nyilván lassulni fog.

(#13328) Laybee válasza Penge_4 (#13327) üzenetére


Laybee
őstag

Köszi.

(#13329) olivera88 válasza Kuruc2 (#13322) üzenetére


olivera88
veterán

Ja rájöttem mi az. Rákattintottam és kiderült h az automatikus frissitésnek a letöltési sávja ez.Le is állitottam rögtön, mivel volt már fent a 11.10 es de nem tetszett egy két dolog és visszatértem a 11.01re.

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#13330) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

Sajnos elég sok oldal vacakol Opera alatt. kár.
Rókával nem is emlékszek olyan oldalra amivel gond lett volna.
A gyorsaság miatt átszoktam Operára, de meg is kell fizetni az árát. :(

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13331) Penge_4 válasza Kuruc2 (#13330) üzenetére


Penge_4
veterán

Sorolhatnál párat.

(#13332) Kuruc2 válasza Penge_4 (#13331) üzenetére


Kuruc2
senior tag

ott a Szégyenlista.

De nálam pl szinte az összes travian-os oldalnál is van valami gond. Pedig nem lehet mondani hogy bonyolult. Nagyítástól függetlenül széthúzott keretek, félig nem látható kerettartalmak profilokban, stb stb. Rókában és IE-ben jók.
De sokszor futok bele ilyen meg olyan megjelenítési hibákba. Ez a feljebb linkelt nagyítási hiba is elég zavaró.
Kár hogy nem lehet gyúrni egy böngészőt amibe mindenhonnan a jó dolgokat használják. Egy Opera-sebességű, Róka-nagytíású+jelszójegyző, IE-kompatibilitású stb stb mutánst.
Jó ez naív-an hangzik, de azért szép álom. :)

Jelszójegyzés is sokkal profibban működik a rókában. Semmit se kell beállítanom ott, alap natúr program felkínálja a megjegyzést bárhova, bármennyit.
itt Operában kapásból nem szokott működni proxy alatt ez nekem, (plussz egyéb java gondok proxyk alatt), meg nem jegyez meg többet egy domainhoz. Lehet csak én nem találtam meg valami beállítást még, de elég gáz hogy nem működik alapból.
Nekem fontos lenne.

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13333) fatal` válasza Kuruc2 (#13332) üzenetére


fatal`
titán

Ugyan nem vagyok proxy mögött, de alapból megjegyez többet is egy domainhez és még sehol nem volt problémám a jelszókezelőjével. Sőt, igazából ez a legjobb funkció az operában, egyrészt nem tölti ki magától az adatokat (erre kell a kulcs vagy a ctrl+enter), másrészt megjegyzi a mellette levő többi form elemet is (checkboxok stb.).

(#13334) Kuruc2 válasza fatal` (#13333) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Ugyanahhoz a domain-hez beírom a másik adatokat, arra is megjegyzést kattolok, és legközelebb a legutóbbit kínálja fel.
Rókában ilyenkor legördítette melyiket kérem, és automat adta hozzá a jelszót. Itt még nem jöttem rá hogy oldjam meg.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13335) Penge_4 válasza Kuruc2 (#13332) üzenetére


Penge_4
veterán

8 oldal, ami nem megy, valahogy csak túl lehet élni nélkülük. Mennyi az esélye, hogy mindet, vagy többségüket pont egy és ugyanazon felhasználó látogatja?

Ezen kívül 4 problémás és 2 esztétikai hiba. A többit meg egy sima maszkolással meg lehet oldani.

"Jó ez naív-an hangzik, de azért szép álom."

Voltak/vannak rá kísérletek. Avant Browser, Maxthon, vagy ott volt például az Orca browser. De azok olyanok is...

"Ugyanahhoz a domain-hez beírom a másik adatokat, arra is megjegyzést kattolok, és legközelebb a legutóbbit kínálja fel."

Akkor ott valami baj van, mivel alapból nem is lenne szabad neki semmit sem felkínálni, csak besárgítani a kereteket. Majd ilyenkor Ctrl+Enter-t nyomva feldobni egy popupot, ahonnan kiválaszthatod melyik kell, ha egynél több van.

[ Szerkesztve ]

(#13336) Kuruc2 válasza Penge_4 (#13335) üzenetére


Kuruc2
senior tag

Akkor marad az Opera a sebesség miatt, és a reménykedés, hogy zoom-ot megoldják.

Sárga keretet még sose láttam sehol. Muti ps-t pls.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13337) Penge_4 válasza Kuruc2 (#13336) üzenetére


Penge_4
veterán

(#13338) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

Nos megérte itt nyavajognom, a ctrl-entert még nem ismertem, megvannak az acc-jelszó párosok, pl freemail-nél is. Kösz skacok.

Mondjuk jobban tetszett rókánál hogy egy bal klikk a keretbe és legördült a lista, és egy bal klikkel kiválaszt. Ugyanis klaviatúra nincs mindig előttem, elém kell raknom ha írogatni akarok, ezért szoktam mindent jó ideje egérrel megoldani, még a képernyőbillentyűre is rávetemedek közbe. :)

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13339) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

A magyaroprán találtam egy ps-t, ami megtetszett.
A megadott Clear nevű sd-skin-t hiába próbáltam, nem történt meg az átalakulás.
Ennek az oka hogy újabb operaverzióm van mint moltam-nak akkor, vagy az hogy xp-m van? Vagy valami más?

Ugyanolyan "thumbnail-tartó üveglapocskákat" szeretnék. Az oldalthumb-okat már ps-ben meg tudnám csinálni, és gondolom felülírással jók is lennének az adott mappában (az angol leírás alapján), de ezek az "üveglapok nem jönnek össze. :s

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13340) Penge_4 válasza Kuruc2 (#13338) üzenetére


Penge_4
veterán

4 különféle módja van annak, hogy belépj. Az egyik a Ctrl+Enter, azért írtam azt, mert az mindenhol működik.

Van még a Gyors Előre, amit 3 különböző módon kiadhatsz:
- Space billentyű
- Mozdulatparancs
- FlipForward (lenyomod a bal egérgombot és mialatt nyomva tartod megnyomod a jobb egérgombot). A FlipBack ugyanez fordítva.

És amit lejjebb is mondtak, a kulcs ikonra kattintás.

"Ennek az oka hogy újabb operaverzióm van mint moltam-nak akkor, vagy az hogy xp-m van? Vagy valami más?"

Az, hogy azóta mióta a cikk készült már kétszer átalakult a gyorshívó.

Itt vannak a skinek, válogass, hátha találsz olyat, amiben frissültek a gyorshívó képek. Az Omelionban hasonlóak, csak az árnyék más.

[ Szerkesztve ]

(#13341) fatal` válasza Kuruc2 (#13338) üzenetére


fatal`
titán

Ott a kulcs gomb, ha arra kattintasz ugyanazt a hatást éred el.

(#13340) Penge_4: Lehet, hogy rosszul tudom, de az átlátszósághoz nem kell véletlenül Aero-Glass? Nem hinném, hogy ezek sima transparent png-k. Aero glass pedig XP-n sosem lesz..

[ Szerkesztve ]

(#13342) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

Kösz skacok, akkor előtúrom azt a kulcs gombot valahonnan mindjárt, gondolom gomboknál lesz.

Amúgy azokat a skin-eket már próbálgattam pár napja Penge. Egy ideje már mixelgetem őket. Az Omelion-nál amúgy megtaláltam az anew nevű mappában a bizonyos "speeddial-thumbtartó" képet, valóban egy átlátszó png.
Skin.ini fájlból kellett visszakeresnem mert többi skinnél ha jól rémlik speeddial mappában volt ez a funkciójú kép.

Azt szeretném még, hogy ne legyen szöveg és sorszám a hívók alatt, ezt eddig úgy tudtam elérni, hogy átírtam az erre vonatkozó értéket 9999-re a skin.ini-kben.
Ez azt jelenti hogy oly sok karakterrel eltoltam ezeket hogy már nem is láthatóak?
Vagy rosszul logikázom?

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

(#13343) Penge_4 válasza fatal` (#13341) üzenetére


Penge_4
veterán

Nem kell hozzá Aero, elég ha XP-n beállít egy hátteret a gyorshívónak.

(#13344) Dot válasza Tosee (#13299) üzenetére


Dot
őstag

Köszönöm szépen!

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#13345) brd válasza brd (#13130) üzenetére


brd
nagyúr

Ha érdekel valakit, meggyógyítottam. Az elküldött adatban, a <HTML> előtti sor okozza a gondot, ami ez:

<!--Copyright (c) 2000-2003 Microsoft Corporation. All rights reserved.-->.

Ha ezt kitörlöm, jól működik (és ezt meg tudom tenni, mert az ezt tartalmazó sima htm azon kevés adatok közül való, ami nem hardcode-olt szar).

The only real valuable thing is intuition.

(#13346) dqdb válasza brd (#13345) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ez szép, egy HTML komment miatt nem jön rá az Opera, hogy text/html-ként kellene a tartalmat kezelnie :U Elképzelhető, hogy úgy működik a content type felismerő algoritmus, hogy ?DOCTYPE vagy HTML taget keres, és ha nem azt talál először, akkor elveti a HTML lehetőségét. Esetleg amiatt, hogy XML esetén szintén ugyanígy néz ki egy komment, ezért megpróbálkozik text/xml-ként értelmezni a szervertől visszakapott adatokat, de ez nem jön össze, és szintén jön a text/plain fallback. Furcsa, határozottan furcsa, ezen még kellene kicsit finomítaniuk.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#13347) Penge_4 válasza dqdb (#13346) üzenetére


Penge_4
veterán

Ha jól értem, itt hasonló a probléma. XML-ként próbálja parsolni, majd a "Reparse document as HTML" azért nem működik, mert az első sor üres. Vagy nem?

ps: Az URL Filter API-t nem tanulmányoztad véletlenül? :)

[ Szerkesztve ]

(#13348) dqdb válasza Penge_4 (#13347) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Elvileg XHTML a tartalom, de pár dolgon megbukik, 41 hiba és 17 warning.

Nem néztem még az URL Filter API-t.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#13349) Penge_4


Penge_4
veterán

Tegyük jobbá az Operát!

(#13348) dqdb: Csak mert a display:none kompatibilissé tételével kilőtték CSS alapú blokkolást, ami habár valóban nem azt a célt szolgálta, amire mi használtuk, de a segítségével Firefox szintű reklámblokkolási lehetőségek álltak a rendelkezésünkre. Jó lenne pótolni valahogy. Mert ez így nagyon gáz. De lehet, hogy csak nekem csípi a szemem, hogy betöltődik a háttérben.

[ Szerkesztve ]

(#13350) Kuruc2


Kuruc2
senior tag

"Tegyük jobbá az Operát"

A neilj féle 1.4-es Translate segítségével magyar nyelvű volt a kérdőív, így könnyen kitöltöttem, nem volt túl bonyolult. :)

/találtam közben még valamit ami hiányzik rókából: ha középső gombbal kattolok visszanyílra, nem nyitja meg előző oldalt nekem új lapra. ezt nem lehet belőni?/

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.