Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13401) AtHoS válasza Penge_4 (#13393) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Végül is nem izgat, hogy nem blokkol (bár lehet kellene) viszont az idióta reklámok (vagy facebook képlisták) nem idegesítenek bizonyos oldalakon.

Ennek a ténylegesen nem blokkolásnak viszont meg van az az előnye a weboldalak részéről, hogy a tartalom letöltésével megkapják a kialkudott reklámdíjat, viszont engem meg nem zavar, mivel nincs ott

A szebb eltüntetést viszont arra írtam, hogy az Opera Adblocknál többször tapasztaltam, hogy az elrejtett DIV-nél ottmarad egy kb. milliméteres magasságú sáv, míg a NoAds Advanced-nél ilyen nem boldogított

read-only mode on the forum

(#13402) piqla válasza Penge_4 (#13400) üzenetére


piqla
őstag

Valoban, nem az application alatt volt. Koszonom! :R

Szereted az állatokat?

(#13403) sekli


sekli
addikt

Kicsit off: Opera mobile-ban meg lehet valahogy bütykölni a UA-et, hogy iPhone-nak azonosítsa magát? Sokkal használhatóbbak az iPhone-ra optimalizált google oldalak mobilon és nem mindegyiket lehet külön URL-el elérni, mint a gmail-t.

(#13404) Penge_4 válasza AtHoS (#13401) üzenetére


Penge_4
veterán

1. Plusz adatforgalom, tehát mobilnetnél egyáltalán nem jó, minden más netnél pedig szintén idegesítő, főleg ha lassú a reklámszerver, mert az oldal bejönne 1 másodperc alatt, de a reklám miatt töltődik 10 másodpercig.

2. Már leírtam jó párszor eloszlatandó a félreértéseket: A letöltéssel a reklámozó cégek, mint a Google járnak jól. A hirdetők, akik az egész internetmarketing mozgatórugói, mivel ha nem hirdetnek, akkor nincs mit hirdetni, (kicsit olyasmi a viszony a kettő között, mint a zenész/színész és a kiadók között) egyáltalán nem járnak jól, sőt, különösen rosszul járnak vele.

Mivel ők általában megjelenés alapján fizetnek. Ha pedig letöltődik, akkor az megjelenésnek számít függetlenül attól, hogy látta-e a látogató, vagy sem.

Tehát amíg (és hangsúlyozom, mielőtt nekem támadna bárki) a reklámot blokkoló látogatók aránya alacsony (ez IT oldalakon nem így van, de az összes többin igen), addig jó hatással van az Adblock egy weboldalra, mert potenciálisan növeli a konverziót.

Ehhez persze az szükséges, hogy aki blokkolja a reklámokat az valóban gyűlölje a reklámokat és ne legyen befolyásolható egyén. Tehát a "felteszem Gizikének az Adblockot" itt nem játszik, ahogy leginkább a "Filterlistát, de azonnal!!4444" vérpistikék sem.

Én (személyes vélemény) továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy aki elég elszánt és eléggé gyűlöli a reklámokat ahhoz, hogy manuálisan készítsen magának egy listát az megérdemli, hogy blokkolja, mivel ő személy szerint nem káros az oldalra. Ha valamit vásárol azt általában nem reklámok miatt teszi, hanem mert szüksége van rá és guglizik, hogy a legjobb vételt tudhassa magáénak, nem pedig egy banneren keresztül vásárol.

A Google-nek ez azért biznisz, mert a hirdetők így több kreditet vesznek (több pénzért), mert alacsony a konverzió. A Google pedig széttárja a kezét és a csúnya gonosz reklámblokkolókra mutogat.

Pedig ha nem csináltak volna "next-next-finish" tömegterméket az Adblockból, akkor nem így lenne.

Wladimir Palant nincs akkora hatással a webes marketingpiacra, mint az, aki a Google Chrome-os Adblockot fejleszti.

3. Az Opera Adblocknál azért maradt ott, mert az csak URL Filter API alapon működik, a NoAds DIV alapon működött, a NoAds Advanced pedig (mivel 11.10 óta elbarmolták a display:none-t) kombinált URL Filter API és DIV alapon.

A blokkolt DIV-ek tartalma 11.10 óta letöltődik, de az konstans címeket már URL Filter API alapon blokkolja.

Például az ucoz.ru-n volt egy olyan, ahol fkljsdfkljsdflksdjflsdjfklsd.ucoz.ru/images/fksdljflsdkfjsdkl.png volt a banner, ahol a random generált karaktersor minden újratöltésnél változott.

A *.ucoz.ru/images/* címet pedig nem blokkolhattad, mert az oldal ingyenes tárhelyszolgáltató, mint az ATW vagy az UltraWeb, tehát akkor a felhasznalonev.ucoz.ru sem töltődne be.

Meg van még egy rakás gennyláda oldal, akik így oldják meg. Erre volt jó a régi display:none működés.

(#13403) sekli: Ha van benne ilyen, akkor igen: opera:config#ISP|Id
Ide a pontos iPhone user agentet kell írnod.

[ Szerkesztve ]

(#13405) petrusz82


petrusz82
aktív tag

Sziasztok!

Kéne nekem egy kis segítség. Ha jól emlékszem, akkor az operának van egy olyan kiegészítője, amelyikkel egy weboldal általam meghatározott szeletét kijelölve kirakja azt az asztalra, mint egy minialkalmazást. A gond csak az, hogy elfelejtettem a nevét, már vagy egy órája keresgélem, de nem találom.

Ha tudnátok segíteni, annak nagyon örülnék!

(#13406) sekli válasza Penge_4 (#13404) üzenetére


sekli
addikt

köszi, sajnos nincs...

(#13407) ntomka


ntomka
nagyúr

Eszerint járok el, a tartalomscript még sem injektálódik az oldalba. Tipp mit csinálhatok rosszul?

ツ Headphones on - World off

(#13408) Penge_4 válasza ntomka (#13407) üzenetére


Penge_4
veterán

Erre így nehéz válaszolni. Az elnevezések stimmelnek? Az access origin meg van adva a PH és lapcsaládjára a config.xml-ben?

(#13409) Penge_4 válasza petrusz82 (#13405) üzenetére


Penge_4
veterán

(#13410) ntomka válasza Penge_4 (#13408) üzenetére


ntomka
nagyúr

Milyen elnevezésekre gondolsz? A fájlnévre? Mondjuk ezt nem tudom hogy oldanám meg, mikor több scriptről is szó van, de a dokumentáció sem tér ki a fájlnevekre csak, hogy az includes könyvtárban legyenek, illetve ha domainre akarjuk szűkíteni, akkor a linkelt oldalon lévő usercriptes sorokat is hozzá kell adni a js fájlok elején. Na ez megvan, az xml-ben is az access sorok, mást a dokumentációban sem találtam, mégsem megy. Még a lastpass operás verzióját is megnéztem példának, de abban sem látok több mindent megadva ennél. Annyi, hogy ők csak egy js fájlt adnak meg, de olyat nem olvastam, hogy csak egyet lehetne.

ツ Headphones on - World off

(#13411) Penge_4 válasza ntomka (#13410) üzenetére


Penge_4
veterán

Nem csak egyet lehet, de akkor valahogy szerintem definiálni kéne, hogy melyiket hívja meg, illetve milyen sorrendbe meg ilyesmi.

Az Opera alapvetően szigorúbb ilyen szempontból, mint a többi böngésző.

(#13412) ntomka válasza Penge_4 (#13411) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ez a chromeban pontosan így van, a manifest fájlban kell mindent megadnom, a könyvtárstruktúra teljesen mindegy milyen. Nem is értem itt miért ilyen.

Nem találok a doksiban utalást erre, tudsz valamit esetleg?

ツ Headphones on - World off

(#13413) Penge_4 válasza ntomka (#13412) üzenetére


Penge_4
veterán

Nem tudom, de szerintem jobban jársz a Dev Operán. Én jelenleg még csak Hello World kategóriájú cuccokat fejlesztettem (meg alapszintű példakiegészítőket módosítottam). A régebbi PH-s kiegészítőnek is csak a struktúráját alakítottam át a leírás szerint, meg config.xml, index.html és a mappanevet, a kiegészítő elindult, az ikon megjelent az akkori NoAds-ból kiollózott módosítás segítségével és a popup is, de innentől nem lehetett vele mit kezdeni.

Viszont az access origin meg volt adva (subdomain="true"-val), szóval le kellett neki futnia és ha jól emlékszem le is futott, mert a konzolban ott volt a hiba, amikor betöltöttem a PH valamelyik oldalát.

(#13414) ntomka válasza Penge_4 (#13413) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ott van, ott van, de valahogy nem fut le. Nem értem én sem, pedig a dokumentáció szerint járok el. Amikor próbáltad, akkor fejlesztői módban nézted, tehát berántott config.xml-lel? Egyébként a belső oldalakat már egész fullosan átírtam, már csak a tartalomscriptek hiányoznak, illetve, hogy az operás srácok oldják meg a sütis problémát.

ツ Headphones on - World off

(#13415) Torry


Torry
addikt

Sziasztok!
Arra van esetleg valami megoldás, hogy pl az index.hu nekem balra rendezve jelenik meg, nem pedig középen.
Lehet ezt orvosolni?
Előre is kösz!

(#13416) fatal` válasza Torry (#13415) üzenetére


fatal`
titán

Nincs, ilyen az oldal. Esetleg userjs, de nem hiszem,hogy indexhez van. Logout is ilyen.

(#13417) grabber


grabber
addikt

Hello!

Mostanában nagyon sokszor 1,2 GB-ot foglal le az opera,pedig csak 4-5 max 10 lapot nézegetek.
Ötlet erre?Mindenki másnak kevesebbet eszik,ahogy visszakerestem :U

(#13418) Penge_4 válasza grabber (#13417) üzenetére


Penge_4
veterán

A 4-5 lap között nézelődj, melyik okoz memóriaszivárgást és jelentsd.

(#13419) sekli


sekli
addikt

Kicsit túlzásba estem egy oldalon az Adblock+ használatával. Hogy tudom csak azon újrakezdeni?

(#13420) Penge_4 válasza sekli (#13419) üzenetére


Penge_4
veterán

Vagyis NoAds?

Alt+Shift+P és a Site Specific fülről kitörölsz mindent, majd Save.

(#13421) sekli válasza Penge_4 (#13420) üzenetére


sekli
addikt

Igazából nem emlékszem már, hogy micsoda, ezer éve ez működik, mióta operát használok... :B Habár lehet, hogy lenne már jobb megoldás.

(#13422) Penge_4 válasza sekli (#13421) üzenetére


Penge_4
veterán

Ja, akkor a profilodban a styles\user\Adblock+.css fájlt nyisd meg és az aljáról töröld ki az adott domainhez tartozó sorokat.

(#13423) sekli válasza Penge_4 (#13422) üzenetére


sekli
addikt

Szuper köszi! Egyébként ez már nagyon elavult módszer, érdemes lenne mást használnom?

(#13424) grabber válasza Penge_4 (#13418) üzenetére


grabber
addikt

gmail
miután bezárom 300kb/s-el nő a memóriaigény

(#13425) Penge_4 válasza grabber (#13424) üzenetére


Penge_4
veterán

Kiegészítők/userJS-ek?

ps: Amúgy ha másodpercenként (/s) nőne annyival az tényleg durva lenne. :DDD

(#13423) sekli: Ha már be van konfigurálva (Adblock.exe, CSS, mime type, saját menü, stb.) akkor hagyhatod, gyorsabb, mint a NoAds.

A NoAds annyiból jobb, hogy ahhoz nem kell exe és egyéb trükközés, csak egy kattintásos kiegészítő, de technikailag ez sok esetben erősebb és mivel fájlban tárolja a szabályokat, nem adatbázisban, ezért kevésbé sérülékeny.

A blokkolható tartalmakat, mint banner viszont ajánlott a beépített tartalomblokkolóval blokkolni, mert az tényleg blokkol, nem csak elrejt (mivel 11.10 óta az Opera is rálépett a többi böngésző által kitaposott útra és a display:none szabállyal elrejtett elemek tényleg is betöltődnek a háttérben. Kompatibilitás szempontjából jó, "nem hivatalos" reklámblokkolás szempontjából viszont kevésbé.

[ Szerkesztve ]

(#13426) sekli válasza Penge_4 (#13425) üzenetére


sekli
addikt

Rendben köszönöm, akkor hagyom így. Bannerek a tartalomblokkolóval vannak kiiktatva.

(#13427) grabber válasza Penge_4 (#13425) üzenetére


grabber
addikt

Azt se tudom hol lehet megnézni a meglévő js-eket.Van egy pár.
Amúgy annyival nő,de tényleg :DDD

(#13428) Penge_4 válasza grabber (#13427) üzenetére


Penge_4
veterán

Ezt olvasd át és járj el eszerint.

Ha nincs rá időd/nem érdekel, akkor a legegyszerűbb első lépésben az operaprefs.ini törlés, második lépésben a teljes uninstall (profiltörléssel), majd friss install.

A Gmail-en ilyennek normál esetben sem a végleges 11.10-ben, sem a 11.50 alfában nem lenne szabad jelen lennie.

(#13429) vemalsar


vemalsar
csendes tag

Összedobtam egy Google keresést segítő/optimalizáló userscriptet, ami Opera alatt is szépen működik, akit érdekel: http://userscripts.org/scripts/show/102239 Szükséges hozzá egy másik script is (Greasemonkey emulációs), bővebben a link helyén. Még tesztelni kellene, ebben kérem a segítségeteket, mert eddig ez az első próbálkozásom ebben a témában... :B Köszönöm szépen annak aki időt szánt rám!

http://retrovem.com

(#13430) zileut


zileut
tag

Sziasztok!

Lenne egy bosszantó problémám az Opera indulásával kapcsolatban, a 10.50 óta iszonyúan lassan tölt be kb fél perc alatt és sajnos a jelenlegi 11.10 verzió is hasonló sebességgel indul.
A korábbi verziókkal ilyen problémám nem volt kb 5 ms alatt elindultak.
Próbáltam letörölni a profil könyvtárat és a opera ini fájlt, majd újratelepíteni, de ez sem segített.
A Firefox és a Chrome indulási sebességével nincs gond, így szerintem az internet beállításokkal nincs gond.
Windows XP-t használok Service Pack 3-mal, ha ez segít.
Tudnátok esetleg vmilyen megoldást?

(#13431) Pierre75 válasza zileut (#13430) üzenetére


Pierre75
senior tag

A 11.10 nálam is jóval lassabban tölt be, mint a korábbi verziók (cirka 7-10 s). Ezt talán majd a 11.5-ben javítják.

Arról nincs esetleg vkinek híre, hogy a yahoo mail új grafikus felületét mikortól fogja támogatni az Opera?
Bosszantó, hogy az összes nagyobb böngésző támogatja, míg az Opera nem.

(#13432) sekli válasza Pierre75 (#13431) üzenetére


sekli
addikt

Nem fordítva szokott lenni? Kérdés, hogy mikor támogatja majd a Yahoo az Operát.

(#13433) Pierre75 válasza sekli (#13432) üzenetére


Pierre75
senior tag

Így korrekt. Bár a lényegen nem változtat, nem megy Opera-val.

(#13434) fatal` válasza Pierre75 (#13431) üzenetére


fatal`
titán

FF-nek maszkolva sem megy?

(#13435) Penge_4 válasza Pierre75 (#13433) üzenetére


Penge_4
veterán

Azért nem mindegy, hogy a Ferrari a német autópályán rohad le, vagy egy traktornyomban, mert utóbbi esetben talán nem a gyártókra fogok csúnyán nézni. :DDD

(#13436) Perillustris


Perillustris
senior tag

(#13437) fatal` válasza Perillustris (#13436) üzenetére


fatal`
titán

Az valami más miatt lehet, mert a gmailnek semmi baja.

(#13438) Dluinet válasza Perillustris (#13436) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A zoom nem tökéletes

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13439) arnyekxxx


arnyekxxx
veterán

Másnak is megeszi a memóriát a legfrissebb opera? Két gépen van fent (w7 és w7 TPC), mindekettőn pár nap alatt eljut oda, hogy a win be akarja zárni memóriaelfogyás miatt. A beta még nem csinált ilyet.

(#13440) grabber válasza Penge_4 (#13428) üzenetére


grabber
addikt

Letöltöttem a 10.50-et.CSAk szimplán bejelentkeztem a fiókomba és ugyanazt tapasztaltam.Nő a méret :(

(#13441) scorpy02


scorpy02
aktív tag

LastPass fiókomba történő bejelentkezés után pár másodpercet követően kiléptet azzal az üzenettel, hogy gondok vannak a beléptető szerverrel.

Opera 11.10, LastPass 1.73.9

:F

(#13442) Penge_4 válasza scorpy02 (#13441) üzenetére


Penge_4
veterán

Gatter van neki, felnyomták a szerverüket, mint a Sony-t, semmi köze az Operához.

(#13440) grabber: Akkor nem tudom. Telepítsd újra a Windowst.

(#13439) arnyekxxx: Csak ha a Flash nincs letiltva. Akkor is teljesen random. Van, mikor 3 napig megmarad olyan 2-300-as átlagon, van, mikor azt veszem észre, de többnyire előbb lesz random crash áldozata, minthogy elérjen magasabb memóriahasználatot.

De mióta le van tiltva a Flash, illetve Flashblockkal böngészek, azóta nincs ilyen jellegű problémám. De ez csak nálam van így, valamiért a gépen (soha semelyik) nincs jóban a Flashssel, böngészőfüggetlenül produkál érdekes dolgokat. Teljesen friss Windows esetén is (tehát nem barmolom szét).

(#13443) scorpy02 válasza Penge_4 (#13442) üzenetére


scorpy02
aktív tag

Nagyszerű, akkor most tanácsos lenne minden olyan jelszavamat megváltoztatni, amit elmentettem a fiókba?

(#13444) kovaax válasza scorpy02 (#13443) üzenetére


kovaax
őstag

Nem lett volna szabad elmenteni még a saját gépedre sem. Egy cetli a monitoron biztonságosabb ennél...

-=- There's no place like /home -=-

(#13445) Penge_4 válasza scorpy02 (#13443) üzenetére


Penge_4
veterán

Legalábbis a fontosabbakat, mint például banki jelszavak, ha tároltál benne olyat, vagy olyan torrent oldalak, ahova "szinte lehetetlen" bejutni és ilyesmi.

Egy PH account kétlem, hogy érdekelné őket, bár sose lehet tudni. Gmail, Hotmail, Yahoo, stb. már jobban, elvégre több ezer fiókból egész jó kis spamhálózatot lehet csinálni.

És tanulni az esetből, hogy online soha semmilyen értékes dolgot nem tárolunk, mert feltörhetetlen rendszer nincs és egy jelszavakra szakosodott cég fokozottan kiemelt célpont. Vagyis előbb-utóbb mindet fel fogják törni.

(#13444) kovaax: A saját géped azért ennél ezerszer biztonságosabb. Ha leszámítjuk az utolsó bekezdésemet (avagy a 7 milliárd emberből egy nem célpont), akkor is, többnyire van tűzfal, víruskereső, bekapcsolt UAC és frissen van tartva az OS. Ha pedig ezek megvannak, akkor már eleve kevesebb az esélye, hogy bárki megtámad.

Ha emellé még a user sem hülye (tehát nem kattint mindenféle baromságra), az tovább növeli a biztonságot.

[ Szerkesztve ]

(#13446) pethYeti


pethYeti
addikt

Jött ugye a 11.10-be a levelező újítása, "elvileg" jobban kezeli a gmailt. Akkor mi a francért jelenik meg minden levél mégis 2x? 1x gmail inbox-ban 1x olvasatlanok között. A labs-os kieg le van tíltva.

(#13447) Penge_4 válasza pethYeti (#13446) üzenetére


Penge_4
veterán

Kapcsold ki a rejtettek megjelenítését (távcső ikon).

(#13448) pethYeti válasza Penge_4 (#13447) üzenetére


pethYeti
addikt

A távcső ikon alatt nekem ilyen nincs, nem a postafiók IMAP mappáknál a szürke mappákra gondoltál?

(#13449) Penge_4 válasza pethYeti (#13448) üzenetére


Penge_4
veterán

View->Show->Show hidden pipa ki.
Nézet->Megjelenítés/Megjelenés->Rejtettek megjelenítése

(#13450) pethYeti válasza Penge_4 (#13449) üzenetére


pethYeti
addikt

Nekem a nagyító alatt:
Minden levél
Levelező listák
követett partnerek
követett szálak
címkék
csatolmányok
hírcsatornák
és a postafiókok...

van csak. Sehol nem találok ilyet. Rossz helyen nézném?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.