Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:12:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18017) Gabesz87 válasza agent_k (#18015) üzenetére


Gabesz87
addikt

Igen, tény, hogy nem vagyok Linux mágus, emiatt kérdezősködöm ennyit itt. Amikor pár éve a Pi-re varázsoltam fel az OMV-t, akkor is sokat kellett kérdezzek, de sikerült, és utána működött minden, kb. hozzá sem kellett nyúlni, csak frissítettem. Megértem, hogy mágusként, hozzáértőként iriitáló, amikor ennyi, és ilyen bagatel kérdéseket tesz fel egy hozzá nem értő, de abban bízom, hogy segítő válaszokat kapok, és nem ilyeneket!
Angolul tudok, de amikor meglátok egy ilyen hosszúságú log-ot, fogalmam sincs, ebből mi a lényeg. OK, itt van, hogy Could not resolve 'deb.debian.org. És? Mit kezdjek ezzel? Nem leszek vele előrébb! Nem tudom, ez pontosan mit is akar jelenteni, mi a megoldás rá!
Továbbá nem értem ezt sem: "Életveszély ahogy teleírt winyókra, működő rendszerekre engedtek rá olyan parancsokat amikről kvázi fogalmatok nincs, hogy mire jók."
Miről beszélsz? Én csak haladok az összefoglalóban is leírtak alapján az alapbeállításokkal, hogy összerakjam a rendszert. Semmi spécit nem csinálok. VOlt egy korábbi OMV-ben működő HDD-m, amin filmek, sorozatok vannak (ez szerintem nem az életveszély kategória, ha neadjisten eltűnik), a másik meg üres. Nekem kényelmesebb lenne együtt kezelni a kettőt, ezért szeretném használni az ajánlott mergefs-t. Ha eljutnék odáig. Úgyhogy gőzöm sincs, miért írsz ilyeneket!

#18016 szpeti40:
A hálózatok menüpontnál nincs definiálva külön DNS cím, szóval gondolom a routerem által használt, default, Telekomos DNS: 84.2.46.1, 84.2.44.1

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.