Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wiz Khalifa

veterán

válasz lsebestyen #73260 üzenetére

Ez se ment olyan sokat pl. [link] Mivel 2008-as mondjuk nem biztos hogy tekergetett. Ugyan ez lehet igaz az Opelra.

(#73261) vebbful:
    A futómű, kuplungos dolgok olyanok hogy én szerintem épeszű ember időben cseréli a dolgokat mivel ugye ez "munka" eszköz volt. Ezért nem hiszem hogy ne lennének az ilyesmi dolgok kicserélve, stb...

Én amúgy gondolkoztam azon valamelyik nap hogy a volt taxi kocsik nem-e jobb állapotúak mint a simák? Mert ugye munkaeszköz, mindig megkapják szerintem a kellő szervizt és odafigyelés. Legalábbis én egy taxit se láttam olyan leamortizáltat mint pl 200k-val kevesebb kilométerrel hirdetett magán kocsit. Mindegyik szebb állapotban volt.

Én csak ezek miatt gondoltam arra hogy lehet hogy nem olyan rossz vételek. Amúgy nálunk (Miskolcon) a taxisok többsége úgy csinálja hogy nyáron nem nagyon járatják napközbe a motort ha nincs utas mert a motort a meleg idő is melegen tartja, télen meg mindig mielőtt teljesen lehűlne járatják mindig hogy melegedjen vissza üzemi hőfokra, addig is fűtenek hogy ne fázzanak. Gondolom máshol is így csinálják.

• Markizmark

addikt

válasz lsebestyen #73260 üzenetére

Honnan tudod, hogy napi 1? Reggeltől estig jár a motor? Nem mindig vannak fuvarban, elég sokat látom őket állni a droszton, és nem éppen járó motorral.

De ha mégis így van, a rengeteg váltás, gyorsítás-lassítás (kuplung sokat van nyomogatva, sokat vannak nyüstölve a motortartó bakok, kettőstömegű pofozgatva (tudom, a linkelt gépben pont nincs), váltóban sok szinkronozás történik), sok a jó magyar süllyedt akna fedél ... ezek azért biztosan erősebben amortizálják a szerkezeteket, mint egy vidéki vagy autópályás előélet.

Új hozzászólás Aktív témák