Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bandus

veterán

válasz parandroid #32242 üzenetére

igen, ez a lehetőség van, és kész. pont tegnap beszélgettem a legjobb barátommal, akivel karrier szempontjából elég nagy különbségek vannak köztünk.

ő sosem tudta mit akar, csapongott a sulik/szakok között, miközben mindenféle diákmunkákat, meg tényleg a létező legkevesebbet fizető melókat végzett. most ott tart, hogy éppen a TF-ből még van neki hátra két év, és lesz egy olyan diplomája, amivel jó esetben kereshet a minimálbér környékén. másik lehetőségként pedig ott van számára a kamionozás. igaz, hogy mondjuk fél milla a jogosítvány rá, de az a 400-700k-s fizetéséből elég hamar visszajön. elhelyezkedéssel sem lenne gondja, mivel csak a szűk családi körben van 3-4 kamionos náluk. mondtam is neki, hogy nem tudom mire vár, holnap jelentkezzen azonnal. mert csak azalatt a két év alatt, amíg befejezné a sulit, már ott tart, hogy megkeresett legalább 10+ M forintot (osztrák, holland elhelyezkedést feltételezve).

BS: ezen most emglepődtem... nálunk simán 2-3 szorosát összehozzák, persze nyilván tapasztalattól függően, pedig szintén van autóipari beszállító (borgwarner, biztos ismerős), energiaipar (GE), meg még kitudja mi.

Mawyx: te pedig ezzel a központosítással nagyon rosszul jártál :( pont a kafetéria meg az egyéb juttatások tudják megdobni a fizetést.

nálunk is ez az erőssége a cégnek, annak ellenére, hogy a fizu sem rossz, de el tudtam volna képzelni magasabbat. most pl 20%-kal kapok kevesebbet az interjún megnevezett összegnél.

• concret_hp

addikt

válasz parandroid #32242 üzenetére

esetleg még az opció, ha a szakterületeden kiemelkedően jó vagy. de amíg találnak 10 ugyanolyan munkaerőt, addig nyilván nem fognak sokat fizetni az adott munkáért.

és ez az egész addig nem is fog változni amíg nem emelünk legalább 7-8%ot a foglalkoztatási rátánkon.

Új hozzászólás Aktív témák