- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Traxx
őstag
Na ennyit a kézis tippmixemről
-
Traxx
őstag
válasz
frame>24 #47012 üzenetére
Szia!
Az SCP ismeretlen volt, de mivel egy gimis emberkének lesz, így jobb, ha nem is veszem bele, mert pislogna szerintem a tanár, hogy ezt honnan tudja
A szennyvíztisztítást már beleraktam, de a fent említett okból ezt sem fejtettem ki jobban, bár az egyetemen ez volt az egyik fő csapásirány. Élelmiszer elkészülte alatt meg inkább a joghurt, savanyúság, bor, ilyesmi féle folyamatokat vázoltam fel röviden. Ezeket az adalékokat viszont beleírom
Érintőlegesen meg a géntechnológiát is felhoztam persze.
De akkor jó, hogy összességében semmi nagyon fontos nem maradt ki, az adalékok kivételével
Pisztillus: neked is köszi a tippet
-
Traxx
őstag
Hali!
Írnék egy dogát, hasznos és fontos baktériumok témájában. Nagyjából összeállt a dolog, csak azt nem tudom, hogy volna-e olyan terület, ahol alkalmazzák a bacikat, és kihagytam, és jelentős volna...
Ami jelenleg van:
-erjedés+különféle ételek elkészültében való szerepük
biológiai védekezés
-környezeti károk csökkentése, pl. olajszennyezés
-hidrogén előállítás
-inzulin termelés
-és ami nem ipari alkalmazás, de fontos: bélflóra.Tud még valaki ilyesféle területet?
Verus: grat az audithoz
-
Traxx
őstag
válasz
philoxenia #43942 üzenetére
NoLF tuti jelentkezne
-
Traxx
őstag
Üdv!
Nem tudom, jó helyre írok-e, de mivel az egész fórumon ez a legpörgősebb topic (újat nyitni nem akartam, és ahogy eddig tapasztaltam, barátságos társaság van itt
), intéznék hozzátok egy kérdést. A téma pedig a minőségbiztosítás volna, konkrétabban az autóiparban alkalmazott TS 16949 szabvány. Nos, erről keresnék valami részletesebb anyagot, könyvet, bármit
Amit eddig a gugli kidobott, az minimális, a szabvány fő pontjait is jó, ha megtudtam belőle, vagy még azt sem, mindenhol tanúsítós oldalakba botlok.
Remélem van itt a témában jártas ember, aki tudna nekem segíteni...előre is köszönöm
-
Traxx
őstag
válasz
philoxenia #33400 üzenetére
Sajnos nem...olyan volt, hogy egy képben volt lerajzolva egy sora a mondókának. És szövegként meg csak a boci boci tarka szövege volt, kommentár nélkül .D
-
Traxx
őstag
Ez most OFF lesz és nagyon hülye kérdés, de értelmes és pörgős topicot, ahol feltehetném, nem leltem...itt meg vannak pihent agyú emberek szép számmal, tehát talán
Szóval, egy képet keresnék...a Kretén magazinban jelent meg régebben, a Boci boci tarkát dolgozta fel amolyan mini képregény változatban
Nem tudom, vannak-e itt rajongói a lapnak, de remélem valaki talán tudja, miről beszélek
Ja a gugli nem volt barát, és ti volnátok az utolsó remény
-
Traxx
őstag
ööö, nekünk azért könnyebb a helyzetünk, mivel műszaki gumitermékek készítésével foglalkozunk. És mivel fix vevőink vannak, ezért egyszerűbb az élet...Meg ez a vállalkozó-Kft dolog nekem bonyolult
Így az iktatási rendszerrel nem tudom, mi baja volt...a könyvelés megintcsak nem szakterület, bár azt, hogy a bejövő küldeményeket hogy kezeljük, eddig nemnagyon vizsgálták. A megrendeléseket persze igen...meg mivel termékelőállítással foglalkozunk, így az a vonal volt a hangsúlyosabb, na meg persze az egész rendszer működési mikéntje
yetike: grat
-
Traxx
őstag
Hát, nálunk fix vevők vannak általában, és a raktárból kikerülő termékekhez mellékelünk minőségi bizonyítványt meg szállítólevelet. A pénzmozgások, szerződések nem hozzám tartoznak, de tudtommal havi elszámolást alkalmazunk. Van olyan termék, amit magánszemélynek is adunk, tudtommal neki nyilván számla (is) megy. Ezt az EV-Kft dolgot meg sajna nem tudom, hogy kell...kacifántos.
Iktatás emlékeim szerint nálunk is hasonlóan megy. A szállítóleveleket meg szoftverrel készítjük, és ott is X / 2008 formában megy ki, X nyilván az adott levélnek a száma. Minőségit úgyszint, bár az sima szövegszerkesztős téma
Az oldalszám és a dátum...ezt nem tudom. szóval mondjuk jön valami 2 oldalas izé, és az lesz 2/20080924? Annyiban igaza lehet az auditornak, hogy mi van, ha jön aznap még egy kétoldalas? És nem adott valamilyen támpontot, hogy hogyan kéne ezt átalakítani?Ja most nézem, hogy raktár...mindegy, az előzőt nem törlöm ki
Nos, a raktár megintcsak nem az én szakterületem, de azt is programmal kezeljük, ugyanazzal, amivel a szállítókat írjuk. Így ez tökéletesen követhető, hogy melyik nap miből mennyi van, mennyit vételeztünk be, adtunk ki...az adatbázist meg naponta mentjük. Tehát pontosan visszakereshető az aznapi raktárhelyzet.
-
Traxx
őstag
Ha tudok, segíthetek...persze ha leírod, mi nem tiszta
Ja azért nálunk se oké minden, csak ha jól tálalod az erősségeidet, akkor a gyengeségekről ezekkel szépen el lehet terelni a figyelmet
Nálunk is lelhettek volna pár észrevételt, ha belemennek pár témába kukacoskodóan...
Tavaly mondjuk rászálltak a tűz- és munkavédelemre, amiről persze mi nem sokat tudtunk, annyira nem is készültünk rá (de azért rendben volt), és a jó égnek se tudtuk azt a hülye balfék auditort leszakítani a témáról, 2 napig visszatérő téma volt a munkavédelem egyes elemei
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viccrovat
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- Anime filmek és sorozatok
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- 6 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G7, 850 G8, 830 G8 x360
- 9 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360,
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest