Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23099) janos666 válasza daneel_hu (#23089) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Gondolkoztam kicsit tegnap, hogy kéne, de nem olyan egyszerű.

Műszer tekintetében itt többet ér egy fixálható ISO/aperture/exposure és RAW képes, stabil fényképezőgép (ami most nincs nálam, a húgomét szoktam kölcsönkérni). A colori-/spectro-meter csak abszolút értékű komparaláshoz kéne (ezt elő se kéne újra vennem, mert tudom, hogy ~100 cd/m^2-re van kalibrálva a TV, szóval csak lőni kéne a fehérről egy optimálisan exponált képet, és kész is, de ebben senki nem téved nagyot, ha közel 100nit-nek feltételezi a Színház mód, Meleg2, OLED Light 20 értékét).

A következő gond, hogy mit veszel reprezentatívnak: egyértelműen áttetsző, vagy kvázi mindent elfedő, színes vagy fehér logó, és milyen tartalmakon... Pl. lehet, hogy egy olyan sportadáson azonnal látja a TV és én is, hogy mi a logó (mert azt kivéve minden mozog, ha pl. egy labdát vezető játékost követ a kamera és épp nincs kint semmiféle eredményjelző), míg egy híradó közben ott futkos az alsó hírsáv szalag (ami -legalább is a kerete- kimondottan beégés-veszélyes cucc lehet), az egyik sarokban felugrál a pici tőzsdegrafikon, a másik sarokban ott az óra, és középen az arcizmait sem mozgató hírolvasó rezzenéstelen ruhája akár perceken át (ami nem beégés problémás, de nehezíti a tényleges logók felismerését ahhoz képest, ha egy sínen rohangál a kamera és csak egyetlen overlay elem van).

---

Ha csak a Windows asztalon vagy egy HUD-al teli játékban megállva kapcsolgatom, sokszor akkor is sokszor "pislant" a kép (mint ha átváltanék két hasonlóan kalibrált képmód közt, mert olyankor is eldobja kis időre a képfeldolgozás egyes fázisait egy kis időre, míg áttölti az újat). De nem mindig, és általában akkor pislog, ha hosszabb idő után bekapcsolom, de utána semmit nem látok hirtelen változni, ha kikapcsolom (de akkor se nagyon látok más a különbséget, mikor bekapcsolva hagyom, mint hogy az egész kép picit sötétebb lett).

Kezdettől fogva gyanakszom rá, hogy köze lehet ennek ahhoz, hogy a C7-en teljesen stabil volt az SDR mód (OLED Light 20 körül) fényereje, de a B8 és C8 is sokszor táncikál látszólag ok nélkül fel-le (a teljes képernyő egyszerre). Mármint, hogy talán sohasem kapcsol ki teljesen ez a logó cucc, mert ha ezt ki-be kapcsolom, az ránézésre olyan, mint ha a bekapcsolása átbillentené az önjáró táncolás alsó határára, majd ha kikapcsolom, akkor visszamászik a felsőre (de előbb-utóbb elkezd magától járkálni akkor is, ha ez OFF).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.