- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
razor03
üzenetére
Amúgy hidd el, ez megszokás kérdése is. Mármint vannak ezek az iparági szabványok, az SDR anyag 100-120 nit-re van "készítve", 6500 Kelvin-es színhőmérséklet, sRGB színtérben... én mindig azt mondom, hogy mindenki úgy használja ahogy neki tetszik, de én is időről időre kipróbáltam ezeket, és például míg évekkel ezelőtt az a bizonyos 6500K marha sárgának tűnt (akkor mindent kb cool 10-15-ös értékre húztam), mára már a hidegre ("kékre") állított monitort / tévét nem tudom elviselni. A fénysűrűség ugyanez, régen nálam is minden 90-100-as tartományban mozgott, aztán... franc tudja, valahogy nem volt kellemes a szememnek. Hamar elfáradt, könnyezett, bevérzett. Most már nappal is itthon 20-30-as fényerővel tudok dolgozni órákon át, és marha kellemes a szememnek, nincs megerőltetve, tényleg fasza. Míg régen meg azt mondtam volna mi ez a sötét sárga szar.
De igazából ez közelebb áll a valósághoz, nem annyira "digitális" ha lehet ilyet mondani egy digitális képre ugye.
Próbálgasd a beállításokat, használd pár napig azt amit a net ajánl mint arany standard, aztán finomítsd ahogy neked jó. De tippre igencsak el fogsz menni te is a mostani beállításaidtól, közelebb a szabványhoz - még ha nem is 100%-ig betartva azt. Amit amúgy nem is kell, ha nem ez a munkád, akkor szard le. De egy kis kalandozást megér.
Új hozzászólás Aktív témák
- 27" Ívelt Samsung Odyssey G5 QHD 144hz VA 1ms
- Eladó Dell Alienware AW2723DF Monitor
- Philips Evnia 32M2N8900/00 4k 240 Hz QDOLED monitor eladó, nagyobbra cserélhető
- 43" Samsung M7 Monitor 4K 2027.11 Emag baleseti biztosítással
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De igazából ez közelebb áll a valósághoz, nem annyira "digitális" ha lehet ilyet mondani egy digitális képre ugye.
Skynet258