- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
válasz
osztraksajt #59175 üzenetére
Légcsatornázható beltéri egységre gondolok, nem friss levegősre.
-
Yocee
aktív tag
válasz
osztraksajt #58811 üzenetére
Köszönöm az IP cím felvilágosítást, ez valahogy eddig kimaradt. Bevallom mindig is azt hittem, hogy a routeren átmennek az adatok mindig. Sosem fixáltam az ip-t kliens oldalon, mert egy másmilyen router cserekor nagyobb lenne a szívás. Majd most rászokok erre, a routerben fikszált macadress alapú kiosztás helyett.
-
Yocee
aktív tag
válasz
osztraksajt #58479 üzenetére
Köszönöm. Lesz majd szebb is. És itt már bruttó elszámolás van igen.
-
LouiS22
veterán
válasz
osztraksajt #58409 üzenetére
Nézd, ezt pedig neked találták ki: [link]
-
Pistivi
tag
válasz
osztraksajt #58440 üzenetére
Meg néztem mégegyszer , jó a sorrend .
-
vampire17
addikt
válasz
osztraksajt #58409 üzenetére
Igen... en vettem anno Z-wave sticket is, hogy lefedjek mindent, de kb 3 fibaro CO/Fusterzekelo van raja.... Egyreszt alig van Z-wave cucc, masreszt 3x annyi mint a zigbee...
-
LouiS22
veterán
válasz
osztraksajt #58398 üzenetére
amúgy már nem kizárólagos a sigma.
-
jézusom
addikt
válasz
osztraksajt #58390 üzenetére
Nekem az is furcsa, hogy egyáltalán nem nyomnak semmi marketinget. Valahogyan el kellene magyarázni miért jó thread meg matter. Nekem is ott van ilyen matter logo a HA-ban de nem tudom miért lenne jó nekem. Hiába googlizok rá, annyit Írnak hogy nagyobb a kompatibilitás. És akkor mi van ott van a tasmota minden sonoffon, vagy simán a zigbee. Miért kéne nekem drágább matter cuccokat venni?
-
LouiS22
veterán
válasz
osztraksajt #58390 üzenetére
Az én voltam
(aki érzékelte a szomszéd cuccát).
De ez már csak ilyen: a cégvezetők víziókat adnak el a részvényeseknek. Ilyen vízió volt a szépemlékű Smartthings is (a Samsungnál biztosan köhögnek most
, ami lássuk be: nem jött össze), de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a z-wave is lassan ugyanilyen szép emlék lesz. A Threadnek van/lehet még esélye. Meglátjuk.
-
LouiS22
veterán
válasz
osztraksajt #58382 üzenetére
Látom mélyre ment és nem sikerült meglátod a lényeget: tömegigényt szolgálnak ki és nem néhány tíz/száz ember vágyait. A tömegnek jelen pillanatban otthoni környezetben nincs igénye IPv6-ra (ezt ne felejtsük ki a Thread esetében - tessék, egy a hiányolt szakmai érvek közül), nem érdekli az emelt szintű titkosítás sem, pusztán a meglévő wifi/zigbee (és esetleg BT) alapú ökoszisztémájába szeretné plug and play illeszteni.
Mindig voltak és lesznek károgók (sipákolók), akik a saját vágyaikat jelentősen felnagyítva fognak hangot adni vélt (valós?) igényeiknek, bármiről is legyem szó. Én nem ismerek olyan gyártót, aki abból termel hasznot, hogy mikroigények kiszolgálására rendezkedik be. Remélem így érthető a gondolatmenet. És nem, nem vagyok Shelly alkalmazott, most megszámoltam és összesen van 4 db Shelly termék itthon.
Az meg maximum lusta újságíró kattitékony címe tud lenni, hogy "lázad az internet" (értsd: egy reddit - a mérvadótól nessze lévő, névtelen és arctalan emberek gyűjtőhelye - egyik threadjében pár ember a Thread hiánya miattt gépel).
Még valami: a Matter önmagában évekkel van lemaradva attól, amit az induláaakor vizionáltak. -
LouiS22
veterán
válasz
osztraksajt #58372 üzenetére
Hú, hatalmas felhördülés, csődbe is megy az Allterco. Ja, nem
Tömeget szolgálnak ki, nem pártucat sipákolót, akik amúgy megveszik majd a mostanit. Vagy várnak éveket valakire, aki megcsinálja. Jelen pillanatban alacsony höfokon ég a Thread (okkal).
-
LouiS22
veterán
válasz
osztraksajt #58367 üzenetére
És ezzel vélhetően egyedül vagy
-
Yocee
aktív tag
válasz
osztraksajt #57630 üzenetére
Még most ismerkedem a Solarman integrációval, és tesztelem. A beállításokban nem vagyok otthon, nem akarom piszkálni, csak felügyelni.
-
amargo
addikt
válasz
osztraksajt #57595 üzenetére
Én is néztem, hogy oxidálódott a vezeték, ami egyértelmű lett ezzel számomra, hogy bizony évente azért érdemes végig nézni
Most kicseréltem már a rendes kapcsolóra és bekerült a dobozba is. Közben azért gondolkoztam és már sejtem mi történt, pár napja én maceráltam meg a vezetéket és valószínűleg kilazítottam..Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsokat, nem célom leégetni a házat, így a jövőben jobban figyelek
-
Yocee
aktív tag
válasz
osztraksajt #56833 üzenetére
Küldj egy mailcímet priviben
-
Yocee
aktív tag
válasz
osztraksajt #56807 üzenetére
Én monoblokkos Midea beüzemelő vagyok, nekem is az van, csak Hajdú matricával.
Van saját zónavezérlője, de én ennél sokkal extrémebbet csináltam. Tado szobatermosztát mindenhol, és a Tado Heating power jele alapján vezérlem a szivattyúkat is. Így nem csak a zónavezérlést, hanem egy nagyon energiatakarékos vezérlést tudok kialakítani, mert az emberek el sem hiszik, mennyit esznek a szivattyúk.Írtam a szervizvezetőnek a Gépész csoportnál, hogy tud e küldeni modbus térképet a Tcl hez.
-
4D4M
senior tag
válasz
osztraksajt #56814 üzenetére
Van egy szabályozási határ ami alá valóban nem tanácsos menni, de ez is figyelembe lett véve a méretezésnél.
~
A 300 literes puffer önmagában kemény 9 percnyi energiát tud elnyelni a 12kW-os géptől, vagy minimumra leszabályozva 17 percet. (5°C-os dT-vel).#56815 gorbep:
És amúgy milyen hatékonysággal végzik ezt? És a méretezése ilyenkor 1F teljesítményre vagy 3F teljesítményre szükséges? Mosógép is mehetne rá végülis... (már megvettem a diódát :Đ)(Elvileg ez a gép 5.4kW-ot vehet fel maximum, de ha nem kellene 3F, akkor nem kellene ekkora gép sem)
-
4D4M
senior tag
válasz
osztraksajt #56811 üzenetére
Csak azért kérdeztem bele, mert szélsőségesen kellemetlen helyzetben lenne az a hőszivattyú még zónázás nélkül is, de ha még zónákkal is megáldanád...
Értem amúgy a motivációdat, de ennél talán még az is racionálisabb lenne, ha közbeiktatnál egy 3F->1F konvertert. Bár nem mondom, hogy könnyű ilyet leakasztani (:
-
Cyberbeni
addikt
válasz
osztraksajt #56811 üzenetére
Attól még, hogy 3 fázis van, a hőszivattyú lehet 1 fázisú. Ígyis-úgyis el kell osztani a többi fogyasztót a fázisok között. Ha jól tudom, akkor ront a hatékonyságon, ha túl van méretezve a hőszivattyú.
-
4D4M
senior tag
válasz
osztraksajt #56807 üzenetére
TCL KIT12T háromfázisú split hőszivattyú
~
Csak kíváncsiság...jól sejtem, hogy nem 350 m2-es villát fog ellátni ez a 12 kW-os példány? -
Yocee
aktív tag
válasz
osztraksajt #56788 üzenetére
Jó ideje nyúzom a Kincony cuccokat. Nagyon jók. A legszimpatikusabb a forum support. És a modbus kapcsolat. Atomstabilan megy a panelen futó esphome-al a modbus kapcsolat a Midea hőszivattyú, Midea fancoil, ABB 3 fázisú fogyasztásmérő közt. Plusz a szivattyúvezérlések, amiket már PWM-en vezérlek. Csak ajánlani tudom. Nekem egy A4, A16 is van, és egy A24 viszi a házat.
-
4D4M
senior tag
válasz
osztraksajt #56786 üzenetére
Bevallalosnak gondolom az egész házat 1-1 ilyenre ráakasztani. Bár talán ez már nem kína alja, de szerintem minden ilyenből legalább kettőt érdemes venni: egy élest, meg egy hideg tartalékot klonozva a fw-t rajta.
A fogyasztasmérésnél azzal gondolom tisztában vagy hogy ez a technológia nagyobb ohmikus fogyasztásra pontos, de ahogy csökken az áram és/vagy a cos.fi, úgy lesz egyre bizonytalanabb. -
vampire17
addikt
válasz
osztraksajt #56182 üzenetére
Jogos, igy is mukodhet. csak egy temp sensor 12e+a shelly1... Akkor mar inkabb egy tuya... es akkor ezt nem tudod termosztatkent HA ala betenni. Kell csinalnod egy masik termosztat entitast HA alatt, ezt pedig ilyen fail safe-nek hasznalni... Nem egyszeru. Sztm.
-
its_grandpa
tag
válasz
osztraksajt #55873 üzenetére
>> Az YSLY-nek nem csúszós a szigetelése ...
Tudom, a 7x1.5-es itt várja, hogy végre kivigyek végre a kertbe 3 külön áramkört + földelés. -
ojb
tag
válasz
osztraksajt #38417 üzenetére
Egy hete felmerült szinte ugyan ez a kérdés...
Most is ezt ajánlanám: [link] -
vampire17
addikt
válasz
osztraksajt #24274 üzenetére
Ezen a fajta relen a ket "In" es az L egy kozos sinen van, ha szetszeded, latszik is. Igazabol a rajz kicsit megteveszto, mert az egyik In-re teszi a bejovo fazist, amit az L es a masik In visz a kapcsolohoz. helyesen ugy kene, hogy az L -be jon a fazis, amit atkotsz az elso in-re. Igazabol ez az atkotes csak azert kell, hogy ne a belso atkotest terhelje csak (eleg gany megoldas...) Amugy nincs jelentosege, hogy a kapcsolo innen, vagy meg elotte vagorol kapja a fazist. a 230 az 230 mindenhol
Itt csak az S1-S2 meg az L1-L2 szamit.
-
LógaGéza
veterán
válasz
osztraksajt #23496 üzenetére
Persze, simán működik úgy, csak valami külső rendszert kell befogni hozzá. Én HA alatt pl ezzel oldottam meg: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest