Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
Tudom, hogy nem állítottál ilyet, nem is azért írtam.

Csak az egységsugarú emberek most azt hallják a rádióban meg az m1-en, hogy megcsinálja helyettük a nav a bevallást. Nekik ennyi elég. Aztán közben lehet hogy át vannak verve (nyilván véletlenül), és lemondanak az adó 1%-os önrendelkezésről is. Ahogy mondani szokták, nagyon alacsony a pénzügyi intelligencia mifelénk.
Pedig egy hétköznapi alkalmazott adóbevallását elkészíteni kétszeri átellenőrzéssel sem tart tovább mint 20 perc.
-
Vérboci
addikt
való igaz, hogy a határidőből nem lehet így kifutni, viszont milliárdokat hagy a leszaromnép az állam és strómanjai zsebében. Mert ugye az adó 1%-os felajánlást nem teszi meg senki helyett a nav, illetve személyes tapasztalat (8 családtag és ismerős tervezetét néztem át), hogy az egészség és nyugdíjpénztári egyéni befizetésekről sem tud minden esetben pontosan a nav (nálunk kétszer fordult elő) így az adóvisszatérítést is jó pár ezressel rövidebben számolják. Talán nem is véletlenül...
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
kétszáz méterre a helyi lápvidéktől ezen a jelenségen én már 2 hete túl vagyok. 2-3 naponta írtanak földön és levegőben, de éjjel mégis csak szűkre húzott kapucniban tudok csillagászkodni
-
Vérboci
addikt
Salgótarján csodái: [link]
szép

-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
A hó, az jó.
Az akksi meg múlandó. Csak tényleg az bosszantott fel, hogy ugye én alapvetően helyben dolgozom és rugalmasan, de ma egy új projekt indulása miatt időben Szfehérváron kellett volna lennem. Tegnap is, holnap is jókor lett volna ez a mizéria, de pont ma baromi kellemetlen. Nem volt persze aztán zűr, szóltam mindenkinek, megértették, de engem azért reggel elfutott a méreg.
-
Vérboci
addikt
Ismerve az óvodai életet, illetve hogy kik, mikor, mivel hozzák a csemetét az oviba, azt kell mondjam, hogy nem életszerű, hogy valaki bebikázta volna a szekeret.
Megmondom őszintén, a taxi viszont eszembe sem jutott.
Végül apámat kértem meg, ugorjon ki hozzánk (ja, ugorjon... szakadó hóban ez neki 35 percig tartott), aztán elvitt a metroba, ott vettem egy új akksit. Öröm bódottá. Csak másfél órát késtem.
De miért nem tudott lemerülni még otthon a ház előtt? Rádobtam volna a töltőt fél órára és nincs ez a cécó.
Mindegy, nem haltam bele, tehát erősebb lettem ettől is.
És még csak nem is sírtam
-
Vérboci
addikt
ez a hét el van átkozva...
tegnap is mi volt már, erre most az óvoda előtt lemerült az akkumulátor a kocsiba. Bármikor ráérnék erre, de ma fél kilenckor fontos találkozóm lett volna. Hát nem lesz...
-
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
ugyemegmondtam

-
Vérboci
addikt
Győrben (is) havazik. Végre.
...de úgyis elolvad és nem is lesz elég szánkózni

-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
TP-LINK Archer C7
○ Qualcomm Atheros QCA9558 @ 720MHz, 128MB RAM
○ Teljes értékű Dual Band AC WiFi szimultán 2.4GHz - 450Mbps & 5GHz - 1300Mbps, 3x3:3 MIMO
○ 3db belső antenna 2.4GHz részére, 3db külső antenna 5GHz részére
○ 2db USB2.0 port fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat melléTP-LINK Archer C8
○ Broadcom BCM4708 @ 800MHz kétmagos processzor, 128MB RAM
○ Teljes értékű Dual Band AC WiFi szimultán 2.4GHz - 450Mbps & 5GHz - 1300Mbps, 3x3:3 MIMO
○ 3db külső (osztott) antenna a 2.4 és 5GHz részére
○ 1db USB3.0 és 1db USB2.0 port (fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra)
○ Akár 800+ Mbps sebességű internetkapcsolathozlásd még [link]
-
Vérboci
addikt
ha már a hóesés állandó topiktéma, akkor jelzem, hogy ma Győrben is havazott. Többször is, néha egész intenzíven. Meg persze egy pihe sem maradt...
É-K Mo-n meg sütött a nap gondolom. -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
ha ónosesőt ígérnek, én mindig leveszem a kocsiról a kajakot és akkor nem fagy rá

Mifelénk (Kisalföld) is volt hó, olyan 2-3 centi lehetett, de nagyon vizes volt, tehát az a 3 centi simán összelapítható volt 0.5 centire. Azért egy ülő kutya méretű hóembert tudtunk építeni a gyerekekkel az udvarban. Ma reggelre csak ő maradt hó-hírmondónak (igaz, kissé lefogyva és hátradőlve), mert a füvön ami volt, mind elolvadt már.
-
Vérboci
addikt
írok a modkerbe hogy nevezzék át a topikot "fáradt aforizma puffogtató topik"-ra
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Te meg mindig jössz, és megrökönyödsz (de szép szó) azon, hogy itt min megy a vita

Leszel szíves felvenni a fordulatszámot és egy jót vitatkozni csipp-csupp dolgokon.Anno a Garfield magazin Orson farmja részében volt, hogy a két bárány, (asszem Biri és Bari) megalakították a vitákat rögtönző csoportot és kérték hogy Orson dobjon fel egy témát. A téma: mogyorókrém.
Kenhető... Vágható... Kenhető... Vágható... -
Vérboci
addikt
a ceglédi ügy margójára:
Volt nekem úri-punkrocker fénykoromban egy "Magyar vagyok, nem turista!" feliratú pólóm.
Mivel elég sokat járom az országot és színes bőrű vagyok, azt hiszem csináltatok egy pólót: Turista vagyok, nem migráns!

-
Vérboci
addikt
Nna, a múltkor téma volt a borkóstoló. Jelentem megvolt az első. Nem is akárhol (hanem valahol)

Tokaji nyakolajakat kóstoltunk Hercegkúton a Götz pincészetnél.
Az a pince... azok a borok... Csodás élmény volt.
Most már tudom, hogy a tokaji bor finom is lehet.
Sajnos a többség szerintem - velem együtt - a szekrény tetején az üvegbe beleromlott, a családban 3x körbejárt aszút ismeri jellemzően. -
Vérboci
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
a Földön élek, a világ szebbik felén, így nyilván én sem vagyok kivétel, engem is érnek a világgazdaság hatásai, csak próbálom ezeket hárítani, próbálok én is tudatosabb lenni.
Abban meg hogy ki mire és mennyit költ nyilván szerepet játszik hogy mennyi van a kasszában, illetve hogy honnan kezdte és hová jutott el. -
Vérboci
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
nem figyeltél korábban? kőbányaira meg vörösborra

nekem a hangszerek a gyengéim, tele van velük a ház. De amikor pl. ukulelét vettem, nem a 100e kategóriában nézelődtem, mert hobbiszinten megtanulni rajta, és magamat szórakoztatni elég a 10e is.
A legtöbb pénz a gyerekekre megy el, ott nem mindig tudok a realitás talaján maradni (lásd karácsonyi ajándékok) de próbálom aránytévesztés nélkül intézni a beszerzéseimet.
Pl. van egy telefonom, ami mindent tud amit a céges szifon, de ez csak 4e volt (nem részletre)
Szóval törekszem arra, hogy ne szippantson be a fogyasztás örvénye (mondjuk a kínai olcsó kütyük vonalán vesztésre állok) -
Vérboci
addikt
jó akkor te kivétel vagy.
de a játszótér körül van egy jó hosszú futópálya és látok néha nem egy olyan paradicsommadarat, akin ránézésre minimum 200e cucc van, de úgy fut mint a szomszéd Gusztinéni. Üdvözlöm, hogy fut, hogy sportol, de amit csinál, csinálhatná piacos rövidnaciban meg alap decathlonos futócipőben is.
Sokan elveszítik a realitásérzéküket. A lent említett fotózás is ilyen téma. Akkora fotóstáskát cipel az óvodás szülők fele a gyerekek előadásaira, hogy én is beleférnék. Persze lehet hogy mindegyik profi fotós... (nem)aztán a horgászat... mire egyik másik emberke kihajtogatja a hiper szuper horgászfoteljét én fogok 3 halat
de aki bele kerül ebbe a pénzköltési spirálba, sosem fogja belátni hogy hülyeséget csinál, mert keresi az önigazolást.
sorolható tovább: autók, telefonok, számítógép, televízió, stb.
-
Vérboci
addikt
azt hittem pont az az ötujjas cipő a csúcsabb... mintegy drága újrafeltalálása a lábnak.
borozni mindig jobb, mint futni, de hogy jön ez ide?
szerk: a futásban jóval több konzumerizmus van, mint a cipő. a spéci ruha, a telefontartó, a sport-fülhalgató, a kulacs, az energia ital meg táp.
De ez nem a futás sajátja. Minden hobbit (Frodó
) behálóz.
A pecázást is akkor hagytam abba amikor kinéztek a tópartról a pajtás botommal. -
Vérboci
addikt
Konzumerizmus ez, semmi más.
-
Vérboci
addikt
téves, az ebay topikba akartam
-
Vérboci
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
anyósom pálmalevélnek ismeri. én Drezdában ettem először egy pékségben, ott malacfül. De németül is Schweinsohren -re hozza a gugli a találatokat.
Sok sikert az elkészítéséhez.
+1 tipp: az aldiban van nagyon frankó tejcsokis bevonó. (alapból éttel készül, de a család nálunk sajna tejcsoki rajongó) -
Vérboci
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
2 tojássárga
3 tekercs levelestészta
10 dkg barnacukor
20 dkg olvasztani való tej v. étcsokia 2 tojássárgát egy csurrantás vízzel elkeverjük
kitekerjük az első tésztát és lekenjük a tojással, majd megszórjuk egyenletesen a cukor felével
rárakjuk a második tésztát, kicsit lenyomkodjuk sodrófával
megkenjük a második lap tetejét is és ezt is megcukrozzuk
jöhet rá a harmadik tésztatekercs, lenyomkodjuk és ezt is lekenjük (ide cukor már nem kell)
a rövidebb oldalakat kétoldalról középrehajtjuk, majd ugyanebből az irányból az egészet félbehajtjuk
1 cm vastag szeleteket vágunk és 200 fokon 15 perc alatt kisütjük
a tepsibe max 6 darabot célszerű rakni, mert nagyon megnőnek
ennyiből nekem 14 darab lett
ha teljesen kihűltek, a dupla végüket olvasztott csokiba mártjuk, hűtőben hagyjuk rádermedni
nagyon fini, de aki cukorfóbiás, inkább igyon helyette vizet
-
Vérboci
addikt
KKÜK mindenkinek.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
a mértéktelen túlfogyasztás oké, de ha a korábbi írásomat megnézed, épp az arany középutat és a "józan paraszti ésszel" felfogható változatosságot említettem.
EQMontoya: A túlsúly mint fogalom olyan, mint a rendőrségnek a gyorshajtás miatti baleset. A jeges útról 20-szal leesni is gyorshajtásnak számít, és én a 105 kilómmal nyilván túlsúlyos vagyok, de mégsem leszek sosem cukorbeteg.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A forradalom legyen forradalom.
-
Vérboci
addikt
Nem elviccelni akarom, de gyakorlatilag aki "csak úgy" meghal, az is szív- és érrendszeri dologba hal bele, tudniillik megáll a szíve.
Rég nem hiszek (sosem hittem) a "táplálkozás eredetű" halálnemekben. Nyilván a zsírt zsírral egy másik dolog, meg a szeszt szesszel is, de azon szerintem kár molyolni, hogy a fehérlisztből készült kiflit egyem vajjal, vagy a rozsbucit margarinnal. Van egy - szerintem jó széles - arany középút, amit változatos étrendnek hívnak, és abba belefér a hurkakolbász is, a csirkemell zöldsalátával is, a házi málnaszörp is meg az uborkaugrasztó házipálesz is.
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
akkor marad a névvel hímzett törülköző, vagy horoszkópos kulcstartó

bár ahogy ma láttam az árkádban, a végső megoldás ajándék cím győztese az "egyedi" pólónyomtatás "frappáns" feliratokkal. Ott kígyózott a sor.
szerk: mondjuk én sem vettem még semmit a feleségemnek és hát fingom sincs mit kéne

Mi is a horoszkópja
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
bögre?

-
Vérboci
addikt
Nem tudtam, hogy online is lehet fertőződni, de kérem én is dögrováson vagyok. Ugye kezdődött a buli a fülfájással amit a repülés okozott - jelzem azóta sem hallok rendesen - aztán hétfő óta pokoli torokfájásom volt, tegnap dokihoz is mentem, adott antibiotikumot, meg szemcseppet, mert természetesen tegnap reggelre a szemem is begyulladt. Úgy érzem magam, mint valami vén trotty, akinek ezer harci sebe van és folyton azokról beszél...
Summa summárum, remélem a jövő hét közepére kikeveredek illetve mindenki kikeveredik ebből, mert lenne ugye jövő vasárnaptól más program is.
-
Vérboci
addikt
Szélvihar Győrben. Fél hétkor elment az áram, kellemes gyertyafényes vacsora a gyerekekkel. Igen ám, de fürödni is kellene. Autóba ültünk, átjöttünk anyósomékhoz. 5 perce voltunk itt, amikor itt is elment az áram.

Szerencsére az ő kazánjuk tárolós így van egy kis melegvíz.A természet ereje legyőzhetetlen.
-
Vérboci
addikt
Szakad az eső. Pedig szakadhatna a hó is. Most mi az a 2 fok különbség?
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Hibáztatásról szó sem volt. Arra reagáltam, hogy a szar munkavégzésnek nem lehet indoka a szar fizetés. Hogy egy másik példával érthetőbbé tegyem, szegénygyerek én is voltam, de koszos, büdös sosem.
Illetve az eredeti állítást megfordítva, a fizetés növelésével nem jár kéz a kézben a munkaminőség növekedése.
Szerintem te is, én is előbbrevalónak tartjuk a becsületünket.Reagálva arra is, amit kicsit félreértettél, bár nem volt benne bántó szándék: írtam is hogy nem mindenkinek egyformán könnyű vagy nehéz a változás beindítása. Mindenki cipel valamilyen terhet. De akár demagógia, akár nem, ha valaki valamit nem akar, akkor az egyik kifogás éppen olyan jó, mint a másik.
Elnézést, hogy megbántottalak, nem ez volt a szándékom. -
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ha megpróbálnál élni brutto 120k-ból lehet neked sem lenne kedved dolgozni
Tehát a fizetéssel való elégedetlenség bárkit és bármikor feljogosít arra, hogy a munkáját "tetszőleges" minőségben végezze? Mert szerintem nem.
Lehet elégedetlenkedni, de akkor tenni kell valamit és nem másokon állni bosszút a saját nyomorunkért.
Ha rossz a posta, akkor lehet kasszázni a lidliben, vagy kú hármast szerelni az audiban.
Szerencsére olyan időket élünk, hogy aki akar az tud is változtatni (ki könnyebben, ki nehezebben persze, ez kétségtelen). -
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
Repüléshez használatos spéci füldugóval van valakinek tapasztalata?
30+ repülés után most először, pénteken hazafelé jövet - némi kezdődő nátha okán - pokolian fájt a landolás, szombaton az ügyeleten meg is állapították mindkét középfülem (
) gyulladását. Antibiotikum, meg fülcsepp a kúra, de egyelőre nem javul. Fájni nem fáj már, csak nem hallok...
Szóval én többet ezt nem szeretném. Csak nem tudom, hogy mennyire válik be ez a dugasz, mert 5 ezret nem akarok kilapátolni az ablakon. -
Vérboci
addikt
December 1.
Hannover, repülőtér
Hafferöder.
Habos, hűvös, finom.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, úgyhogy a Bernire teszem az ikszet 
szép

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) behálóz.