Hirdetés

Aktív témák

• jeges
    senior tag

Üdm mindenkinek.

Egy kis segítség kéne.Ismerősöm(Inno man) új vidikarit vételezett,és szólt,hogy rakjam be.Hát jó,mondom ez gyerekjáték lesz,+van az új driver a netről,a kari Inno 3d Gef4ti4200 8x agp.El is mendegélek hozzá,kikap régi,berak új,winfo$ újrahúz.Win ME felrak + drájverek,de fagy a gép,mint az állat.3Dmark is csak 7000 pötty.Namondom mégse lesz olyan egyszerű.Nézegetem IRQ kiosztást,és kiderül,hogy azonos IRQ-n van a kártya és az USB vezérlő.De a Winfo$ nem ír ki ütközést.
    Van amikor kifagy,és kiírja,hogy Windows védelmi hiba,indítsa újra a gépet.
    A konfig fél éves,AMD Athlon XP 1800+;MSI deszka;VIA kt333 chipset;128mega ram.A játékok is akadnak.

Végülis csak az az 1 kérdésem lenne,hogy hol állíthatom át az IRQ-t,hogy ne ütközzön?:F

irq elméletileg eszközkezelőben (control panel) állíthatók, de van olyan eset, mikor nem állítható. én is találkoztam ilyennel, de az esetek túlnyomó részében vmelyik hardver volt a bűnös
    azt azér' megpróbálhatod, hogy valamelyik nem használt portot (soros, párhuzamos) letiltod biosban, és így újraindítod
    ha nem megy, el lehet valamelyik ütköző eszközt (szintén eszközkezelőben) távolítani, majd hagyni, hogy újra felismerje
    ilyenkor (ha több szabad irq-t talál a win) máshogy osztja ki az irq-kat, és lehet, nem kerül egyre...
    alapvetően azonban ez nem ütközést, hanem megosztást jelent, amit az alaplapnak jól kell tudnia kezelni, ha pedig mégsem, az bizony hardverhiba lesz

Aktív témák