Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
grabber
üzenetére
USA-ban fele
Igaz, ott nincs pénzvissza, de még így is olcsóbb. Esetleg 30D?
Én úgy vagyok ezzel az egész fotós felszereléssel, hogy ha már veszek, akkor olyat veszek, ami kiszolgál soksok évig. Inkább veszek fel fizu-előleget, de megveszem a jobbat, ami még reálisan elérhető.
Szerintem ha tudsz, akkor spórólj még egy hónapig. Júni 30-al jár le a visszafizetési időszak, addig ráérsz gyűjteni. Ez egyéni véleményem, ne tessék lehurrogni.Egy markolat sokat dob a 400D foghatóságán, bár kétségtelen, hogy 2 óra után azzal is elfáradt a kezem rajta
Használtan meg elég olcsók ezek a gépek (kitobit felejtsd el), ha ügyi vagy, akkor találsz hozzá L-es optikát is, 200-220ba belefér a táska+kártya is, ha szerencsés is vagy, akkor kártyát bele tudod alkudni az eladótól olcsóbban. Abban tényleg nincs ami tönkremenjen.Canonnak világszervíze van nem?
-
válasz
grabber
üzenetére
Hát, ha azt nézed, hogy most 40ezer visszajön a 40D vázból, akkor máris nem annyira drága.
De mondok még jobbat. Ezt az összeget külföldön is vissza tudod igényelni, ha van kinti ismerősöd. Angliában valahol (ha jól emlékszem) 200-220 között van a gép, pénz vissza, lemegy mondjuk 160-180ezerre, ennyiért meg...
Magnézium váz, pentaprizma, 100ezeres zárszerkezet, CMOS, Digic3.
Most én is gondban vagyok, mert vagy megveszem a 40D-t, vagy a 17-40-et, amit most találtam majdnem féláron. 210 helyett 120-130. Van ilyen szomszédnak, penge képet csinál...
Használtan vettem a 70-200at is, 160 helyett 110ért, és semmi baja nincs. Nagyon nincs ami tönkremenjen egy L-es optikában, ha meg igen, akkor az már gari-időn túl fog bekövetkezni. -
*Ropi*
félisten
válasz
grabber
üzenetére
Én is táncot szeretek fotózni leginkább.
Most 3 objektívre bontottam fel a tartományt: kaptam kölcsön egy 10-22 nagylátót, van egy 28-75-öm és egy 70-200-am. Mindez 2 gépvázra: osszad el, ha tudod...
Közeli színpadi nagytotálokhoz egyértelműen a 10-22, csak abba fér bele a teljes színpadkép. Távolabbról (kb. 15 m-ről) már a 28-75-be is belefér, vagy zoomolva 3-4 fős csoportképeket lehet csinálni. A 70-200-zal meg a szólókat szoktam elkapni, esetleg max. 2-3 ember fér bele ilyen távolságról. 
-
válasz
grabber
üzenetére
A 8 gigásat nem tudom, hogy kezeli-e, ennek nézz utána. Én legalább egy 4 gigásat vennék a 10 mp mellé, ha meg rawozol, akkor főleg. Táska, jó kérdés, mit akarsz cipelni? Nekem egy ilyen Samsonite (nem biztos, hogy pont ez, a pontos tipusszámot nem tudom) táskában van a gép, de így nuku plussz objektív és vaku.
Én a 18-135-el venném meg a D80-at, kezdésnek jó lesz, vagy ha tudod mik a célok és péz is van, akkor váz+obik. -
*Ropi*
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
grabber
üzenetére
ez barominak kinek mi kategória.
Aki pl egy obit vesz, vagy első obinak walkaround obit akar az vegyen nikor 18-135öt. De aki pl táncfotózik annak fényerős alapzoom muszály tehát egy Tamron 17-50 fölötébb ajánlott.
hirtelen ránéztem az áraidra és amikor az egyik legolcsobb piacrol USAbol olcsó de megbízható helyen (bh) $419*162=71.000Ft a Tamron akkor elég gyanus az az 55K, annyiért még HK, Japánban se sanszos, max westunion és ebay... féle elküldöd a pénzt de nem kapsz érte semmit helyekrröl.
-
*Ropi*
félisten
válasz
grabber
üzenetére
Nikonban annyira nem vagyok otthon (Canonom van), de általános szabály, hogy minél nagyobb egy objektív zoomtartomány-lefedése, annál rosszabb a minősége összevetve az ugyanazt a tartományt lefedő több különálló objektív minőségével. A VR a Canonos IS megfelelője ha jól sejtem, kis fényerős (kis)telénél mindenképpen ajánlott.
A Raynox DCR-250 egy makró előtétlencse, az objektív elejére kell rögzíteni. Bármilyen objektívre rögzíthető, amire rá tudod karmozni, úgy emlékszem, 67 mm-es szűrőmenet a legnagyobb, amire még rámegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igaz, ott nincs pénzvissza, de még így is olcsóbb. Esetleg 30D?
Használtan meg elég olcsók ezek a gépek (kitobit felejtsd el), ha ügyi vagy, akkor találsz hozzá L-es optikát is, 200-220ba belefér a táska+kártya is, ha szerencsés is vagy, akkor kártyát bele tudod alkudni az eladótól olcsóbban. Abban tényleg nincs ami tönkremenjen.
Annál is inkább mert ami optikát felsoroltál az mind kapható több fajtában is Pentaxhoz és az egy igen masszív gép. Nagyon is masszív.
Most 3 objektívre bontottam fel a tartományt: kaptam kölcsön egy 10-22 nagylátót, van egy 28-75-öm és egy 70-200-am. Mindez 2 gépvázra: osszad el, ha tudod...
Közeli színpadi nagytotálokhoz egyértelműen a 10-22, csak abba fér bele a teljes színpadkép. Távolabbról (kb. 15 m-ről) már a 28-75-be is belefér, vagy zoomolva 3-4 fős csoportképeket lehet csinálni. A 70-200-zal meg a szólókat szoktam elkapni, esetleg max. 2-3 ember fér bele ilyen távolságról.
Én a 18-135-el venném meg a D80-at, kezdésnek jó lesz, vagy ha tudod mik a célok és péz is van, akkor váz+obik.