Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
Jajam. Köll neki ugyan egy jó 11-es rekesz legalább, és csak olyan 100-120mmig lehet használni (felette annyira pici lesz a dof, hogy nem talál fókuszt az af) és bár a 70-200 a 70es végénél kicsit lágyít, de jó képeket lehet vele csinálni ha ráérez az emberfia. [link] hibiszkusz 2-3mm-es bibéje for example
-
válasz
kiskornel
üzenetére
Hát, a közelponttal igazad van. Sajnos mivel régi obi, ennyit tud, madárlesben gázos lehet, de van egy 70-200 is. Persze amikor a fácán kopácsolja az reflexüveget, azon a 70-200 közelpontja is kevés

De nekem egyedül az a tolózúm nem tetszik, a stabi viszont svenkelni jó lenne. Ez szól 100-400 mellett számomra.
Eléggé nehéz döntés. Csak ott a tapasztalat is, hogy a 400mm is kevés lehet apsc-n, akkor minek a "zoom". Van amikor 1.4szerezővel is kevés lehet a 400.
(kenko jó tulajdonsága, hogy nem mutatja magát a váznak, így kis szerencsével megmarad AF)
Mondták már, hogy csak jó időben lehet használni kézből a 400asokat. Hát, ahogy én észrevettem, canonok iso800on is majdnem hogy zajmentesek, és amikor én kint vagyok, általában jó idő van, iso 100-200al kattogtatok.Jókívánságot köszönöm, majd kiderül mi lesz

Üdv
mod:
elütések így éjjel egy órakor. -
válasz
kiskornel
üzenetére
Hát ez egy kicsit többrétű...
1: Az tart vissza, hogy nincs rá 250-300ezrem jelenleg. Illetve lenne, csak nem erre most.
2: 400asból van 5.6os, 4es, meg 2.8as. Az 5.6os régi obi, 1990 körüli kiadás, bár állítólag a mai napig benne van a "top 5 canon prime" listában képileg. A 4-es meg a 2.8as már nem egyszerű halandónak van, 1.5misitől kezdődik. Ez már DO-s, aszférikus, meg minden ilyesféle nyavaja elkapta az évek folyamán.
5.6ból nincs II-es.
Nem szüntették meg, csak inkább a 4-est meg a 2.8ast tolja a marketing, 5.6ost meg kezdik elfelejteni az emberek. Nekem nagyon jó lenne
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
Még mindig a régi 400as 5.6os USM-ről álmodozom

-
válasz
üzenetére
Ahogy én olvastam, az 1.2es az 1.0s "jóárasított" verziója. Nem tudom, de azért én elviseltem volna ezt az üveget, ha lett volna rá 200ezrem.
Egy jó vaku 80-110ezer, 1.0-s mellé nem hiszem, hogy kellene vaku, így máris félárban van.
(persze jó dolog egy vaku, de koncertfotózáshoz pl nem szerencsés szerintem)Amúgy egyetértek, egy 1.4esre hajtok én is

-
válasz
philoxenia
üzenetére
Jó, de ha 7-800ezer helyett megkapod 200ért... eléggé ajándék szaga van

f1.0... hello
-
-
Nikkor 55-200ról tud valaki mondani valamit?
Ismerős vett d60-at, és kitobi mellé kellene valami 150-200 milis obi is.Előre is köszi

-
válasz
sanyixXx
üzenetére
2.8al amit nyersz záridőben, azt bőven elbukod a súlya miatt. Bár, ha combos vagy...(képminőség más kérdés)
Persze lehet állványt használni, kérdés, hogy lehet-e épp ott ahova mész.
Néztem már 40Dmen a 2.8as 70-200at, hát van súlya a dögjének, markolattal is húzta a kezem
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Én 70-200-al használom. APSC-s gépen használható olyaaan 100mm-ig. 200on már kézzel sem nagyon találsz fókuszt, 32-es rekesszel is max 1mm lesz a dof-od. De 70-en jó.
Hirtelen csak ezt tudtam idebökni.
mod: ez cirka 14-es rekesz 70mm-en, a kékboglárka meg talán van két centis. -
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ettől féltem, bár valami hasonló elképzelés derengett bennem is a logika útját követve...
Akkor spóroltatok nekem 100k-t, köszi szépen, rendesek vagytok

-
válasz
Zozzant
üzenetére
70-200al alig van mélységélességem, és átfogásom. Valahogy úgy tudnám elmondani, hogy eqv 110mm-en 5-7 centi a tárgytávolság, és 32-es rekesszel is cca 1 centi a mélységélesség. Az nem zavar, hogy le kell tennem a gépet, és önkioldóval játszok.
Lehet, hogy valami kisebb gyújtótávolságú obit kellene vennem, mert ez a 2.5x nagyítás nagyon bejön, annyit meg nem ront a képminőségen az előtétlencse...
Nem tudom na
Kipróbálom a 100as Kanyont úgy érzem, aztán eldöntöm. -
-
Valszeg lecserélném a dcr250-et egy makro obira...
Sigma 100 / 2.8
Canon 100 / 2.8
Canon 50 / 2.5Ezeken gondolkodom. Vélemény, esetleg más ajánlás?
köszi
-
válasz
Reset Elek
üzenetére
gyári leírás. keresztérzékelők 2.8 vagy a felett (alatt) dolgoznak.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vagy ha F4-es 70-200at vennél, és mellé egy Kenko 1.4x, akkor már egész jól el lennél látva mm-ekkel.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Cross, meg F1, meg pályaverseny? őőőőő... fix 400?

-
válasz
Reset Elek
üzenetére
f2.8as obival, vagy annál fényerősebekkel.
-
Azt nem tudom látod, bár csak pár képnél tűnt fel nekem szembetűnően, hogy rosszul állított fókuszt a gép. Igaz ezek követőfókusznál jöttek elő, itt is főleg madárnál. Rallyn már nem lőtt mellé. Bár van pár singleaf-es képem is ami homályos kicsit. Nem tudom mi zavarhatja be. De tény, hogy néha valami bezavar neki.
Asszem csinálok egy ilyen AF tesztelő lapot én is

-
válasz
kiskornel
üzenetére
Nem, dehogy.
Itt van még pár ilyen70-200 teszthez annyit, hogy nekem is pontatlan az AF 40D-vel. Kalibráltatni kellene nincs mese. Vagy 50D-t venni (kizárt), azon van AF adjust
Kíváncsi vagyok mibe kerülne egy FW frissítéssel 40D-ben is elérhetővé tenni ezt az opciót 
-

hmm

-
Hát jó. Azért azt tudd, hogy az IS sem mindenható. Bizonyos esetekben jó, aztán kakukk. Ha meg álványról használod akkor semmit sem ér. Ha mozog a téma akkor sem. Ha oldalbavernek miközben exponálsz akkor sem
Biztos jobban tudod mi kell számodra, és annyira nem érzem égetőnek a szükségét az IS-nek.
Ne kicsit nézelődj!
-
Nézd. Pesten laksz. Apronet-re felmész, vagy simán gúgliba beírod, hogy "canon 70-200 f4 eladó" aztán elkezdi köpni az ajánlatokat. 90 körül is van már. Obiban nincs ami nagyon tönkermenjen. Rárakod vázra (piros pötty piros pöttyhöz, elteker), aztán rárakod AI servora. Félig lenyomod expogombot, és elkezded ráncigálni a cuccot összevissza. AF követni fogja. Ha sikít, vagy nem követ, vagy hangos, akkor ne vedd meg. Azonnal rá kell állnia a célra. Utána fogod, leveszed, belenézel, és szöszöket keresel. Szépen tekered zoomgyűrűt, és figyelsz. Tarts fényes, egyszínű terület fele, ott észrevenni. Aztán ha az eleje-vége karcmetnes, akkor kifizeted, és örülsz... spóroltál 50ezret. Én így vettem több mint egy éve a 70-200amat 110ezerért, aztán a 17-40et is 110ért... ennek még a zacsija is a gyári csomagban volt. Esküvőfotós srácé volt, alig használta, nem jött be a látótartománya. Ki lehet fogni jó boltokat, és rengeteg pénzt spórolni. Csak keresni kell!
(kis jótanács. keress bütykös kapcsolós 70-200at. tehát amin a gombokon van egy kis kitüremkedés. Azt egyszerűbb kapcsolni)
-
Ne vegyél mást, csakis 70-200-at. Alapobinak a legtöbb dologra tökéletes. Hidd el. Brutál AF-je van, masszív, egyik legjobb Canon obi. Keress használtban, 90-100 körül kapsz ugyanolyat mint boltban.
mod: közgyűrűvel makrózni is szuper. veszel kenko pro dg 1.4 telekonvertert, máris effektíve 440mm-en vagy f5.6-al, így AF-ed is megmarad.
-
Szerintem van egy enyhe backfocusom. Hun' lehet eztet beállítatni, vagy hogyan lehet házilag?
-
-
Soligor 400mm/f6.3-al kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Párezret megér nem?
-
válasz
kiskornel
üzenetére
50ezerből összekalapáltunk egy lest, etetjük folyamatosan, és már fullon van madárral. Most tervezzük erdő szélére a másodikat. Szajkók, szarkák, ökörszemek, cinkék, fácánok, pár napja a húsra megjöttek az egerészölyvek is. Ez csak egy szűk kiragadás volt, de inkább 50-60ért építek lest, mint sokszázezerért vegyek obit... és így nem is fázom

-
válasz
Szten Márs
üzenetére
Utána már megtaláltam, köszönöm, csak nagyon kifutottam a mod időből

-
Ezek közül egyik sem nyert
Azonnali AF, jó súlyeloszlás 40D-vel, fain kép, apsc-n nem látok torzulást.
Nekem teccik
Már csak egy 430EX kellene...mod: lőttem pár képet ma 1.4-es 50-essel, aberrál rendesen 1.4-en, de 2.8tól alig láthatóan. Viszont 1.4 odaver. 2.8on 320as zár helyett 1.4-el 12xx. Ez jó koncertezős üveg
Az a baj, hogy ha meglesz vaku, meg 50-es, meg markolat+akku, akkor vehetek másik hátizsákot

-
Végre elhoztam a 17-40-et. Hát...

-
válasz
biggamer
üzenetére
Látod Snakeiboy? Mindig segítünk eldönteni szegény tanácstalan embereknek, hogy mit csináljanak. Hát mi ez, ha nem a jóakarásunk színtiszta megnyílvánulása?
Gondolj csak bele. Két embernek is örömet szerezhetsz. Ne fogd vissza, hagyd megnyílvánulni az önnön jóakarásod kedves barátom
-
válasz
TOM.......
üzenetére
Visszaolvastam, mostantól vegyél vissza. Köszi!
Azt pedig had döntsem el én, hogy mit csinálok, és mit nem, mi szép dolog, és mi nem.Btw a rekesz a kezemben szokott lenni, benne sok, finom nedűvel töltött boros palackal.
Szép estét! -
válasz
TOM.......
üzenetére
Kompaktnál van külön obi, meg váz? Azt hittem azért írják kompaktnak, mert a kettő egybe van építve
Minden nap tanul az ember
mod: arcodból visszavehetnél kicsit
-
Hát vettem egy 17-40et 110ezerért.
Már csak kellene annyi pénz, hogy elhozzam
Végre van nagylátóm. Legalábbis lesz. 3 hét
-
Hát, 10 percen keresztül nem kell AF-et keresni vele. De pl madarászáskor általában van annyi fény, hogy találjon fókuszt. Annyi idő alatt meg nem fog leégni. Ami meg nem megy, azt nem kell erőltetni. Ha nem megy, akkor ott a manuál kapcsoló, és csók.
Viszont cserébe kapsz mittudomén 640 helyett 900as gyújtót, ami nem mindegy. Szerintem. -
Tüskesor felfele álljon, bal oldalt 3 darab lábra húzol celluxot, és lesz AF, f8-ig. Igaz lassabb, meg szenvedősebb, de lesz. Legalábbis az esetek többségében, de jó fénynél szinte mindig.
mod: kanyon helyett keress Kenko-t, lehetőleg "DG" típusút. Ugyanolyan képet ad, mint a kétszer annyiba kerülő Canon, és könnyebb is. Bár ez utóbbi majdnem tök mindegy.
-
válasz
Terapeuta
üzenetére
Nem, kétkézzel. De lapát kezeim vannak, így még a relatíve nagy 40D is kényelmetlen a jobb mutató-középső ujjamnak annyi idő után. Szóval azok belefáradnak a "munkába". Most belegondolok, hogy ha még lesz markolat meg még egy akksi, egy megtömött vaku, aztán a mostani 80dekás helyett másfél kilós obi lenne, még nagyobb erőkart produkálva... hát... juj

Btw, egy F4es IS-re befektetnék én is
-
Rárakod AIservora, aztán ide-oda csapkodsz a két kezeddel, úgyis kiderül, hogy az USM megdöglött-e, vagy sem. Mindenesetre én belekukkantanék az obiba mindkét végéből, nincs-e benne szösz, kosz, törés. Ha faxa, akkor alku, és kp fizetés. Viszhall. USM nem nagyon szokott elpusztulni.
-
válasz
grabber
üzenetére
USA-ban fele
Igaz, ott nincs pénzvissza, de még így is olcsóbb. Esetleg 30D?
Én úgy vagyok ezzel az egész fotós felszereléssel, hogy ha már veszek, akkor olyat veszek, ami kiszolgál soksok évig. Inkább veszek fel fizu-előleget, de megveszem a jobbat, ami még reálisan elérhető.
Szerintem ha tudsz, akkor spórólj még egy hónapig. Júni 30-al jár le a visszafizetési időszak, addig ráérsz gyűjteni. Ez egyéni véleményem, ne tessék lehurrogni.Egy markolat sokat dob a 400D foghatóságán, bár kétségtelen, hogy 2 óra után azzal is elfáradt a kezem rajta
Használtan meg elég olcsók ezek a gépek (kitobit felejtsd el), ha ügyi vagy, akkor találsz hozzá L-es optikát is, 200-220ba belefér a táska+kártya is, ha szerencsés is vagy, akkor kártyát bele tudod alkudni az eladótól olcsóbban. Abban tényleg nincs ami tönkremenjen.Canonnak világszervíze van nem?
-
válasz
grabber
üzenetére
Hát, ha azt nézed, hogy most 40ezer visszajön a 40D vázból, akkor máris nem annyira drága.
De mondok még jobbat. Ezt az összeget külföldön is vissza tudod igényelni, ha van kinti ismerősöd. Angliában valahol (ha jól emlékszem) 200-220 között van a gép, pénz vissza, lemegy mondjuk 160-180ezerre, ennyiért meg...
Magnézium váz, pentaprizma, 100ezeres zárszerkezet, CMOS, Digic3.
Most én is gondban vagyok, mert vagy megveszem a 40D-t, vagy a 17-40-et, amit most találtam majdnem féláron. 210 helyett 120-130. Van ilyen szomszédnak, penge képet csinál...
Használtan vettem a 70-200at is, 160 helyett 110ért, és semmi baja nincs. Nagyon nincs ami tönkremenjen egy L-es optikában, ha meg igen, akkor az már gari-időn túl fog bekövetkezni. -
válasz
philoxenia
üzenetére
Ezzel már benézel a nemzetközi űrállomásba hallod

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest