Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teagol
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy HP Deskjet 2546 -ot a MM-ban.
Még az eredeti patronok vannak benne, garanciális, alig használtam.
A következő problémáim vannak vele:- néhány sort elmos, hol az elején, hol a közepén
- 5 oldalból kinyomott 2 és 1/2 oldalt, majd hibaüzenet nélkül befejezte a nyomtatást
Ez nem először fordul elő vele.
- 10x15-ös fényképet szerettem volna nyomtatni vele.
Beállítottam a papír méretét, photo papírra állítva el sem indította, sima papírra állítva elindította, de teljesen más színekkel jött ki.
Csináltam egy szoftver frissítést, most kinyomtatta a fénykép felső ötödét.
Csoda, hogy elfogadta a papírt.Borítékot is kellene nyomtatnom vele, de meg sem mertem próbálni.
Van valami ötletetek, miért nem teszi a dolgát?
Vigyem be a szervizbe? -
Krisinto
őstag
Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy HP DeskJet4580-as nyomtatóm. Kapható ebbe utántölthető patron? -
M3xx
tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy Canon MG5350 nyomtató a színes patron kifogyása után miért nem hajlandó a fekete fehéret nyomtatni? Bár a szöveg fekete-fehér, kipróbáltam a Szürkeárnyalatos nyomtatás kipipálásával is Nyomtatásra küldeni, de nem akarja, pedig úgy tudom, hogy elméletben tudnia kell így nyomtatni. (CLI-526BK és a PGI-526BK patronok is jók, tudtommal a PGI-526 való a doksik printeléséhez, a CLI-k a színesre, driverek felrakva) Köszi előre is.
-
Krisinto
őstag
válasz Csavarnyuzo #11505 üzenetére
Ha veszek hozzá patrontöltő készletet, akkor házilag meg tudom tölteni?
-
M3xx
tag
Nem üres patronnal szeretném használni, de ha kifogy egy sárga és nincs itthon pót színes kellék, attól még nyomtasson már a nyomorult egy fekete-fehér dokumentumot, pláne ha a gyártó szerint ezt tudja is..
-
Krisinto
őstag
válasz Csavarnyuzo #11508 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
M3xx
tag
válasz Csavarnyuzo #11511 üzenetére
Most én sem találok róla leírást, valahonnan pedig rémlik. Vásárlás előtt olvastam, de az is lehet, hogy itt írt róla valaki ilyet, lehet tévesen. Egyébként ritkán van használva, nem is vagyok biztos benne, de az a megfigyelés, mintha fogyna a színes készlet, pedig nem igazán nyomunk vele színeset, mégis elkopik egy pár hónap után.
-
persie666
tag
Üdv.Valaki tudna ajánlani a még kapható nyomtatók közül olyat, amit lehet utántölteni? Típus mindegy lenne. Olyan max 30e Ft-ig.Köszi
-
M3xx
tag
válasz Csavarnyuzo #11513 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó, nem tudtam. Mennyire is sajnálnám, ha eredeti patronokkal etetném.
-
M3xx
tag
válasz Csavarnyuzo #11516 üzenetére
Minek, még nem vagyok 30, ezekkel nőttem fel, a véremben van a kezelésük...
-
tylerddd
veterán
Kedves Fórumtársak!
Elnézést, h így fejezem ki magam, de már szétb*** az ideg a Canon MG5450 multifunkciós gépem miatt. Wifiről nyomtattam sokáig, de egy idő után behalt a rendszer, folyamatosan hibaüzeneteket kaptam, nem tudtam nyomtatni vele. Ekkor rákérdeztem itt és egy kedves fórumtárs azt a tippet adta, h csináljak egy szabványos TCP/IP portot a nyomtatónak és kapjon egy IP címet, pl. 192.168.1.222. Ez tökéletesen működött, amíg a laptopomon újra nem kellett telepíteni a Windows-t. Természetesen megcsináltam újra a portot a fentiek szerint, de azóta már megint mesésen működik, hol jó, hol nem jó. Van pl. olyan, h a rendes Canon port és a TCP/IP port közötti át, majd visszakapcsolás hozza helyre, de nekem ezt nincs kedvem minden nyomtatásnál eljátszani. Komolyan szétverem ezt a vackot!
Mit lehetne vele kezdeni?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz tylerddd #11519 üzenetére
Lenyugodni és kideríteni, hogy mi okozza a problémát.
Amiket először le kell ellenőrizni:
- a Canon készülék biztosan fix ip-n legyen (auto ip/dhcp/bootp off)
- a Canon fix ip címe kívül essen a dhcp által osztott tartományon és ne egyezzen meg egyetlen mac alapján kiosztott ip címmel sem
- ne legyen olyan fix ip című eszköz, aminek az ip-je ugyanaz mint a Canon készüléké
Nyilván az utolsó kettő banálisnak tűnik, de sokszor ez okozza a gondot.Teendő, ha továbbra is rakoncátlankodik:
Amikor nem működik, akkor meg kell pingelni a Canon ip címét.
- Ha van válasz a pingre, akkor ki kell kapcsolni a nyomtatót és akkor is meg kell pingelni. Ha ekkor is van válasz, akkor az nem a Canon-tól jön, vagyis valami megkapja a Canon ip címét.
- Ha nincs válasz a pingre, akkor jogos, hogy nem megy a nyomtatás. Innen jön a hibakeresés "érdekesebb" része.A pirosat kell elvágni.
-
tylerddd
veterán
válasz Csavarnyuzo #11520 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Fix az IP és pingeltem be és kikapcsolva is. Bekapcsolva jön válasz, kikapcsolva nem. Mégsem működik.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz tylerddd #11521 üzenetére
Eddig jó. Akkor abból érdemes kiindulni, hogy ha a win csere előtt jól működött és utána nem. Kicsi az esély, hogy pont akkor hibásodott meg a gép. Én a drivert leszedném szőröstúl-bőrőstül és újraraknám, majd a port mehet vissza standard tcp/ip-re. Ha a driver kérdezi, akkor a canon driver information assist service menjen fel. És a set printer information -nyomtatóinformációk- check box is legyen bepipálva
A pirosat kell elvágni.
-
Julcsika1
tag
SZIASZTOK!
Segítséget kérnék, van egy Xerox 6110mfp-s multifunkciós készülék , és sajnos az eredeti patronnal néhány tíz lap után patron cserét kér!! már az eredeti chippet kiüttettem, de sajnos ismét csak rövid ideig ment a készülék. Valakinek van ötlete hogy mi lehet a bajsága??? már tisztítottam az érzékelőket is - hátha , de nem lett jobb!!
Köszi előre is, Üdv: Julcsika -
atala
addikt
válasz Csavarnyuzo #11522 üzenetére
A múltkor írtam a brother lézeremről. Most kifogyott a toner, és megtöltöttem az utángyártott porral. Előtte kiürítettem a maradék eredeti port, de nem fújtam ki, csak rátöltöttem.
Azt vettem észre, hogy arra a részre ahol üres, szellemképet húz. Magyarul a felső részről rányomja halványan alulra is egy részét. Mellékelek egy képet, nem tudom mennyire látszik. Kinagyítva jobban látszik.
EzPrint por, szerintem szar minőségű.
Vagy mi csinálhatja? Gondolom rajta marad a hengeren por, és azt nyomja rá a lapra mégegyszer.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz Csavarnyuzo #11525 üzenetére
Mivel elég nagy a távolság, így fényhenger lehet, igaz nem tudom, hogy a fuser mekkora. De nem hinném, hogy az utángyátott por rögtön a beletöltés után tönkre vágta volna. Egyébként ha teli van a lap szöveggel, akkor nem látszik, csak itt ahol felül erős vonalak vannak alul meg semmi.
Mindegy, hétvégén szétszedem, és alaposan kitisztítom. Ja, és nem veszek még egyszer ilyen típusú port. Sokszor használtam már utángyártott port, de soha nem volt gondom vele. -
Domi_Jani
tag
Sziasztok! Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy találkozott e már valaki olyannal, h beragad a nyomtatási lista. Itt a félreértéseket elkerülve nem arról van szó h nem tudom törölni, befagy stb. Hanem h a nyomtatni kívánt oldal nem jut el a nyomtatóig. Vagy nyomtatok egymás után oldalakat, külön feladatként és kettő között véletlen szerüen leáll, és nem küldi a következő anyagot mert az előző nem tudja h végzett e már.
Mintha pillanatra kihagyna a kommunikáció a két gép között. Ez számomra azért fontos mert számlázásra használom főként a nyomtatót és az első eredeti példányból nem tudok még egyet nyomtatni, csak másolatokat és amikor ott akad meg akkor elég nagy gáz van. újraindítás pedig nem működik csak a tétel törlése. Próbáltam már több nyomtatót is, mindegyikkel ugyan ez van, a gép újkora óta (1éve) megvan amire win8 majd frissítve 8.1 került. A gépről röviden: AMD FX-8320, 8gb Ram, valamilyen közepes eresztésű asrock alaplap. Hardware ügyileg egyáltalán nincs gond a géppel, vírusoktól, sunyin beépülő kereső programoktól stb erősen mentes. Több nyomtatóval is próbálkoztam, fórumokat, tippeket olvasgattam, de mindenhol csak a lista törlés, leállítás, újraindított befagyott résszel foglalkoznak, én viszont a probléma előidézésen az okát keresném.A mi boltunkban mindenki örömet okoz nekünk. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Domi_Jani #11527 üzenetére
Elsőként a kábelt nézném.
Ha usb, akkor a próbáknál ne legyen hosszabb mint 3m. Ha utp, akkor ki kéne zárni, hogy switch, router nem hibázik -pl. rossz pont az a port amibe be van dugva a nyomtató-
Másodszorra el kell dönteni, hogy pl. word, excel is megakad, vagy csak a számlázó program? Bár elvileg az ilyen programok a win nyomtatásvezérlőjét használják, de ki tudja...A pirosat kell elvágni.
-
YanoStar
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi szempontokra keresnék nyomtatót:
- multifunkciós
- scan (2oldalasan is lehetőleg) e-mail címre
- másolás (2oldal)
- fax
- havi 4.000 oldal
- minél olcsóbb lapköltség
- színes nem fontos, sőt, kizárólag, ha nagyon alacsony a színes oldal költsége
- 5 fős irodát kellene kiszolgálnia
Eddig HP Color Laserjet-et használtunk, de meglehetősen magas az üzemeltetési költsége.
Találtam Epson L550 típust, amire azt mondják, hogy 50 fillér/lap fekete-fehér, 1 ft/lap színes költségen dolgozik. Erről tapasztalat? Vagy ehhez mérhetően gazdaságosan üzemeltető HP esetleg van a piacon?
Igaz, ennek hátránya, hogy kétoldalas nyomtatást nem tud, csak manuális lapadagolással. Ilyen költségek mellett viszont túlélem, ha nem használok kétoldalast Még elég fontos lenne, hogy két tálcás legyen, 2 színű papírra nyomtatunk. Ezt mondjuk nem tudja az L550.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv, -
Csavarnyuzo
őstag
válasz YanoStar #11530 üzenetére
Epsonnal nehéz versenyezni. 3 év garancia és alacsony üzemeltetési költség mi kellhet még? Sok minden nem jön szóba mellette.
Ha mégis lézer akkor egy javaslat: Canon i-SENSYS MF6140dn. Ne eredeti kellékkel nézd az üzemeltetést, hanem utángyártottal. Ha nem elég a "kézi adagoló" mint "második tálca", akkor Canon imageRUNNER 1133iF + póttálca. Elég jók a tapasztalatok.A pirosat kell elvágni.
-
kaposznyak
aktív tag
Canon MG5250
Lehetséges, hogy az utángyártott patron sokkal gyorsabban fogy, mint az eredeti? Alig használom, mégis fogy, mint állat.
Elméletileg a gyári fekete patron 665 oldalt tud, igaz qrva drága, de úgy látom, ez a mostani beszerzésem 100 oldalt se bír, a színes patronok meg még rosszabbak.Valakinek ötlet, hogy honnan vegyek bele patront?
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz Csavarnyuzo #11528 üzenetére
Megmértem, 9,4 mm-el lejjebb ismétlődik. Azaz 3 cm-es a henger ami csinálja. Ha hazaérek, megnézem, melyik lehet ez.
Valamennyire felégeti, mert nem lehet utána leszedni.Egyébként ez benne van a pakliban amikor maga tölti az ember a tonert. Kell találnom egy olyan helyet ahol jobb minőségű port tudok venni.
-
Domi_Jani
tag
válasz Csavarnyuzo #11529 üzenetére
Sajnos minden csinálja exel, pdf, word, paint, web oldalak nyomtatásakor is sajnos mindig. Több kábellal is próbáltam, XP-s gépen egy 3méteressel tökéletesen ment, utána lett az új gép és azóta van ez a hiba. Windows 8ra gyanakszom, vagyi a driverra.
[ Szerkesztve ]
A mi boltunkban mindenki örömet okoz nekünk. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek.
-
persie666
tag
Üdv.Tudna valaki ajánlani még kapható tölthető multis tintasugaras nyomtatot?Max 30e Ft-ig.Koszi
-
erkxt
tag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy adott egy hp Deskjet 1050 multifunkciós nyomtató és excelből szeretnék táblázatot nyomtatni, de nem nyomtat. Elküldi a nyomtatónak, mert eltűnik a listából, de nem történik semmi. Kitöltetlen táblázatot meg kinyomtatja.Ha a táblázatot pdf-be mentem azt se nyomtatja ki. Emailt kinyomtatja-más progikból is tud nyomtatni. Driver újrarakva ,office újrarakva frissítve minden.Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
ManUnited
aktív tag
Üdv!
Multifunkciós nyomtatót keresek, max 30e Ft-ig. Havi 30-40 lap nyomtatás, szkennelés, néha lehet hogy hónapokig nem is lenne használva. Színes nem létszükséges, szinte csak szöveg nyomtatásra lenne használva. A kevés használat miatt lézerest néztem, eddig a Samsung Xpress SL-M2070 az egyetlen amit találtam, illetve most lett akciós egy Brother, ami így szintén 30e lett. Ebben az árkategóriában használhatók a tintasugaras nyomtatók, vagy szebben nyomtatnak a lézeresek? A beszáradás még mindig probléma vagy már megoldották? Van ennél jobb vétel, vagy jó a Samsung? Cloud Print előny.
Segítséget előre is köszönöm.
-
baanis99
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy frissen vásárolt HP LaserJet Pro MFP M125nw típusú nyomtató. (fekete-fehér lézer, multifunkciós) Kibontás után nyomtattam tesztoldalt, tökéletes lett. Gépre feltelepítettem, a Windows tesztoldal is megfelelő. Aztán kipróbálom a fénymásolást, az egész lap tiszta fekete. Gondoltam biztos túl sötétre van állítva, levettem világosra. Így is fekete lapot nyomott. Ezek után már a tesztoldalt is teljesen feketére nyomja, akár a nyomtatóról indítom, akár szg-ről. Újratelepítés megvolt, utána is fennmaradt a hiba. Teljesen jól szkennel.
Mi lehet a baja? Majd hétfőn beszél a tulajdonosa a forgalmazóval és a szervizzel, addig is mit lehetne tenni?
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Samsung scx-3205 nyomtatóhoz milyen patront érdemes venni? Az eredeti patron kb majdnem annyi, mint maga a készülék volt, ami azért fura
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Clp-365 nyomtató hálózatra kötve. A led folyamatosan piros/narancssárga színnel ég, de lap nincs beszorulva és minden "ajtó" csukva van. Mi lehet a baj?
"Te is fiam Bluethooth!"
-
amargo
addikt
Na, akkor ezt meg kell hirdetni és venni egy új nyomtatót? Azért ez vicc, direkt azért vettem lézert, mert a tinta gazdaságtalan, erre ez a 20e meglepett. Amikor vettem, akkor 7-10e környékén volt, emlékeim szerint.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Windows 7-re akarok telepíteni 2 nyomtatót, de valami miatt nem működnek egyszerre. Egy másik xp-s gépen nincs gond, az usb001 a portja mindkettőnek (ennek a gépnek a helyét veszi át a win7).
Az egyik nyomtató egy másik gép megosztott nyomtatója (Sharp)- ilyenkor az eredeti nyomtató usb001 portját kell beállítani a kliens gépen is? Az xp-n így volt.
Eredetileg a HP is ezzel a porttal települt automatikusan és működött is, de a Sharp bekavar valamiért.Van jelentősége annak, hogy egy gépen több ugyanolyan portos nyomtató van?
[ Szerkesztve ]
-
johnny63
tag
válasz Panthera #11546 üzenetére
Emlékszem kb. 1 hónapja voltam egy olyan embernél, aki XP-ről átállt win7-re és nem tudta miért, de a nyomtatók nem akartak működni rendesen. Pont azért, mert mind a 3 USB001 portot kapott. Átállítottam neki úgy, hogy mind a 3 külön USB azaz 1, 2, 3 és azóta se hívott, hogy gubanc lenne.
-
johnny63
tag
válasz amargo #11545 üzenetére
Hát nem tudom. Én úgy vagyok vele, hogy egy sima asztali tintasugaras 100-150 oldalt ha bír és 5000 Ft. a patron bele. Egy lézer 1000-1500 oldalt, vagy vannak komolyabbak, amik 3000 oldalt is kibírnak 15000-20000 Ft-ért. Nos ha utána számolsz, akkor szerinted melyik éri meg jobban?
Egyébként itt van olcsóan: [link]
[ Szerkesztve ]
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Van egy kis problémám az OKI c321nd nyomtatómmal
Eredetiről > utángyártott toner csere után néha hibát dob, de épp amilyen kedve van.
Code 990
Display SERVICE CALL 990:ERROR
Description Waste toner sensor detection error
Nekem is hasonló a black tonerem van... van rajta gyári leragasztott nyílás is, de ha azt kiporszívózom akkor nem a festékport szívom ki? Mi az a plusz egység a toneren?Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
epzon
őstag
válasz johnny63 #11548 üzenetére
hogy te hogy vagy vele az elég szubjektív. A valóság mást mutat:
ez a toner 7500 Ft és ~1500 oldalas (UTÁNGYÁROTT tonerről tudjuk hogy korántsem mennek el annyit amennyit rámondanak, legyünk jóindulatúak és mondjuk hogy 1300 oldal kijön belőle (az esetleges garanciavesztésről már nem is beszélve)
azaz 7500/1300 = 5,76 FtEPSON T7741-es EREDETI festék: http://www.plammer.hu/epson_patron_wp_m4015m4525_1811ml_10_000oldal_fekete_101453?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
25 000 Ft - 10 000 oldal, azaz 2,5 Ft/oldal
EPSON T7441-es EREDETI festék - 6000 oldal: http://www.nyomtassingyen.hu/termek/epson-c13t77414a-t7741-fekete-tinta-eredeti
~ 5000 Ft/6000 oldal = 0,9 Ft/oldal
EPSON T7891-es EREDETI festék:
http://www.argep.hu/main.aspx?suche=Epson+t7891
4000 oldal - 18 000 Ft = 4,5 Ft/oldalszóval a lézer vagy a tintasugaras a gazdaságosabb?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs