Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aurig@
őstag
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Van egy Konica 7022-es hálózati nyomtató. Egy win7-es gépen valamiért7020-as illesztővel van telepítve és jól működik. Egy másik win7-es (ugyanolyan) gépet üzemeltem be amire szintén csatlakoztatni szeretném a hálozati nyomatót. Ip címet beállítottam, a nyomtató hozzáadásánál, mindent ugyanúgy mint a másiknál van. Bárhogy próbálom windows update listából kiválasztva a 7020, vagy 7022 es illesztővel.
Hiba: már a teszt oldal nyomtatásnál is ami 1 oldal, kinyomtat 10-15 oldalnyi értelmezhetetlen karaktereket. Egy üres office dokumentumnál ugyanezt csinálja. Ha a másik gép en megosztom, úgy tökéletesen működik. De ez csak akkor ugye ha ez be van kapcsolva. Mit lehet a hiba ?? köszönöm! -
bb0t
senior tag
Sziasztok! Van egy HP nyomtatóm melyhez wifi-n keresztül csatlakozok. Mostanában új szeszélye van, ha elindítok egy nyomtatást nem történik semmi. A sorkezelő kiírja hiba a nyomtatás során. Majd elkezdtem egrecíroztatni, javítás során csak alapértelmezetté akarja tenni alapból is az. Aztán kikapcsolom bekapcsolom párszor és egyszer csak elkezd nyomtatni. Mi lehet a hiba oka?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz Csavarnyuzo #12905 üzenetére
Hogyan tudom pingelni? Olyat már csináltam, hogy a HP szoftverén belül lehet IP-t változtatni, és tesztelni is. Elvileg látja a nyomtatót mikor nem nyomtat és rányomok a tesztelésre. Nem rég ki lett cserélve a modemünk onnantól lehet talán datálni a gondot.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz Csavarnyuzo #12907 üzenetére
És ha van válasz mi lehet az oka? Illetve ha nincs akkor miért nincs? Még nem volt időm megnézni melyik lehetőség áll fent.
-
Tamás9x
őstag
Én ezzel szoktam megnézni mi van a hálózaton : [link]
Pingelés menete: Ctrl+shift+ESC --> Alkalmazások ---> (jobb alsó sarok ---> Új feladat ---> felugri egy ablak amibe be kell írni, hogy "CMD" idézőjelek nélkül felugrik neked egy konzol, abba " Ping a nyomtató ip címe, és enter"
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
bb0t
senior tag
Köszi a válaszokat, a célállomás nem érhető el. Küldött=4 fogadott=4 elveszett=0
-
Csavarnyuzo
őstag
Konfiguráld újra a Hp hálózati beállításait. Tedd dhcp-re és csatlakoztasd újra a wifi hálózatodhoz. Ezután írd át az ip címét fixre, de olyanra, amit a dhcp szerver nem oszt -pl. ha dhcp oszt 192.168.0.100-tól 199-ig, akkor tedd 200-ra-. Ezután pingeld meg és ha ok, akkor a win-ben add hozzá az új portot standard tcp/ip portként.
A pirosat kell elvágni.
-
bb0t
senior tag
válasz Csavarnyuzo #12912 üzenetére
Köszi! Közben este próbáltam újrakonfigurálni, életre is kelt de szerintem csak átmenetileg. Ma hazamegyek csinálok egy próba nyomit és ha nem működik megcsinálom amiket leírtál. Mégy egyszer köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Zolifarkas
tag
Hali.
Van egy Brother nyomtatóm amiben beszáradtak a fejek. Próbáltam az öntisztító teszttel nyomtatni de csak nyomokban jelentkezett némi tinta a papíron. Van ötlet esetleges házi javításra, vagy csak szerviz tudná megoldani?
Üdv; Zoli
-
Tamás9x
őstag
válasz Zolifarkas #12914 üzenetére
Szia egy pontos típus kellene.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
mazza
tag
Sziasztok!
Egy bizhub c203 esetén hogyan lehet beállítani a scannelést, egy adott e-mail címre kiválasztva?
A böngészőben elérhető felületen, a hálózati és egyéb szükséges beállításaira lennék kíváncsi.
Lehet-e úgy, hogy nincs a hálózatban szerver gép és a kliensek sincsenek tartományban? -
Csavarnyuzo
őstag
Minoltánál még nem lőttem be ilyet, de amire szükség szokott lenni:
- smtp szerver megadása (ha névvel, akkor természetesen dns szervert is meg kell adni)
- ha kell autentikáció, akkor érvényes küldő email cím/jelszó páros
- port beállítása ssl figyelembe vételével
És a címjegyzékbe célszerű felvenni a "cél" email címet.
Nem gond ha nincs szerver és a kliensek nincsenek tartományban. Én már sokszor állítottam be a google smtp szerverével a küldést -igaz nem minoltánál-.A pirosat kell elvágni.
-
mazza
tag
válasz Csavarnyuzo #12917 üzenetére
-
mazza
tag
Ezt az oldalt használtam még segítségnek, próbáltam a 2-es opciót, autentikáció nélkül és autentikációval is (a teljes e-mail címmel - @gmail.com nélkül, jelszóval, domain-t üresen hagytam). 465-ös portot forwardoltam, a nyomtató így 5 másodpercen belül dobta a hibaüzenetet.
-
RnJ
tag
Sziasztok,
5 éves Canon mp280 elkezdet furán nyomtatni. Folyamatosan tolódik el a kép, illetve mondjuk egy táblázat esetén szellemképes és tolódik el a kép.
Lásd kép:Mindkét patron eredeti (kb 1,5 éves), viszont mindkettő kb 4-6 alkalommal már töltve lett. Napi szinten használjuk. Eddig semmi baja nem volt.
Elfáradt a nyomtató és kuka, vagy elég lehet egy pár új patron?
Köszönöm a segítséget
-
-
Csavarnyuzo
őstag
Ha van benne encoder strip, akkor nézd meg nem koszos-e valahol. Ha koszos sima vízzel takarítsd le róla.
Ha nincs benne, akkor takarítsd le a "nyársat", amin a carriage unit megy jobbra-balra és olajozd meg híg műszerolajjal -nem kell rá sok, csak finoman fusson-.A pirosat kell elvágni.
-
RnJ
tag
válasz Csavarnyuzo #12923 üzenetére
MEgnézem, köszi.
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új nyomtatót,mivel a régi tönkrement.Eleinte nem szerettem volna többet költeni mint 15k és gondoltam veszek egy olcsó tintasugarast,de aztán átgondoltam és lehet érdemesebb lenne egy lézerest venni ami drágább,de nem kell 100 oldalanként 5 ezerért patront venni bele.
Ezt a két típust néztem ki:
Brother DCP-1610WE
Samsung Xpress SL-M2070
Melyiket éri megvenni?Valamint melyikhez olcsóbb az utángyártott toner?(egy oldalon 3 ezerért láttam a brotherhez utángyártott tonert)[ Szerkesztve ]
-
SybenX
őstag
válasz Tamás9x #12927 üzenetére
Általában csak ritkán nyomtatok.Az utóbbi pár hónapban kellett sokat nyomtatnom a nyelvvizsga miatt és most is kellene,de tönkre ment a régi 8 éves olcsó hp tintasugaras nyomtató ezért is félek megint egy olcsó tintasugarast venni.Kb 8 ezer ment a nyomtatóra a patronok miatt az utóbbi 4 hónapban,de végül feladta a harcot,na meg mivel ritkán volt használva nem egyszer be is száradt a patron az évek folyamán,szóval ahhoz képest,hogy alig volt nyomtatva vele,azért minimum a nyomtató árának 3x-osa ment rá.
De mivel lassan úgy is itt az érettségi bizonyára lesz mit nyomtatni és nem akarom megint havonta vinni patront cserélni ezért gondolkodom lézeresben mert hosszú távra kifizetődőbb lehet.
Vagy esetleg van olyan tintasugaras amihez olcsóbb a patron,de egy lézeres nyomtató áránál olcsóbb? -
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Szereztem egy Canon Pixma MX860 nyomtatót egész jó áron, viszont annyi baja van, hogy minden nyomtatás előtt valami karbantartás félét végez és a végén pedig kerreg valami (talán valami lapbehúzó lehet).
Van alsó meg hátsó tálcája is, de tuti nem azokkal van a gond, mindkettő működik és a kerregés csak a nyomtatás előtti karbantartásnál van, illetve néha mielőbb lemegy készenlétibe akkor is karbantart és kerreg.
Csináltam egy videót róla, köszönöm annak aki rászánja az időt és megnézni, elég az első 1 percet, viszont hangerőt adjatok rá, mivel elég halk. Itt lehet megnézni.
Előre is köszönöm az ötleteket.
-
RnJ
tag
válasz Csavarnyuzo #12923 üzenetére
Nagyon szépen köszi a tanácsot, letisztítottam az encoder strip-et és azóta tökéletesen működik.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz PainKiller13 #12929 üzenetére
Purge unit-ra tippelek, de nem egyértelmű. Viszont az biztos, hogy ha így használod előbb-utóbb elreccsen a fogaskerék ami recseg -vagy a tengelye törik el-. Vagy nézd meg sk. vagy vidd el szervizbe ahol értenek hozzá.
A pirosat kell elvágni.
-
SybenX
őstag
Valakinek van valami véleménye erről?
Brother DCP-1610WE -
PainKiller13
őstag
válasz Csavarnyuzo #12931 üzenetére
Az az igazság, hogy most vettem használtan, viszont az előző tulaj nem írta rá a dobozra, hogy melyik a teteje, így az oldalára állítva szállították és a patronokból belefolyt szinte az összes tinta. 3 napja szárad, de még mindig jön ki belőle, úgy hogy zsebkendőkön csücsül. Ezt az egységet ki lehet venni és megtisztítani? Szedtem már szét nyomtatót, de ennél azért félek, nem örülnék ha tönkremenne.
Minden segítséget szívesen veszek.
-
SybenX
őstag
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz PainKiller13 #12933 üzenetére
Sajnos nem kellemes ezeket szerelni. Már a burkolatok is elég "pattintgatósak", utána ki kell emelni az egész mechanikát, utána lehet csak értelmesen hozzáférni.
A pirosat kell elvágni.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Maradt regebrol (mar jopar eves) ket teljesen uj, bontatlan, canon markaju nyomtato patron, egyik fekete, masik szines.
Nem talaltam rajta felh. lejarati datumot.
Igy ezek most vajon milyenek, meg felhasznalhatoak vagy beszaradtak? (nem szeretnem felbontani egyenlore)
Uj, bontatlan patronok vajon meddig allnak el?
Koszi a segitseget.[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
válasz Csavarnyuzo #12935 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy az ott mit csinál (a purge unit), mert a hang olyan, mintha két műanyag fogaskerék elforogna egymáson, illetve, hogy nem e esetleg a belefolyt festék miatt csinálja (az a környék ott elég festékes), illetve hátha esetleg az megoldja a problémát mikor megszárad a belefolyt tinta.
A tetejét mindenképp le kéne szedni a rész vizsgálatához, ami nem egyszerű mutatvány, főleg hogy sehol nem találtam leírást sem videót róla.
Dunaújvárosban nemnagyon van szervíz, max ilyen univerzális, de ott ki tudja milyen munkát végeznek, canonbe meg elküldeni vizsgálatra valószínűleg csak a küldés meg a vizsgálat többe kerülne mint amennyiért hozzájutottam. (6ezer ft volt)
Van egy MX850-em is, az hibátlan, viszont nincs rajta wifi, szóval nem lenne rossz erre lecserélni, de amíg kerreg addig nem merem használni.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz PainKiller13 #12937 üzenetére
A festék megszáradásában nem biztos, hogy jó bízni, mert ha nem elég vékony a réteg, akkor inkább ragacsos lesz, ami csak ront a helyzeten.
A pirosat kell elvágni.
-
PainKiller13
őstag
válasz Csavarnyuzo #12938 üzenetére
Nem is vártam vele, kb 1 órámba került, de szétkaptam, eszméletlen sok tinta volt benne, amennyit tudtam kitöröltem + holnapig szárad. Csináltam pár képet, van ott egy rugó, aminek nem tudom mi a szerepe, kérlek nézd meg, szerintem azzal nem stimmel valami, de holnap összedugom így és megpróbálom kideríteni, hogy mi kerreg. Itt vannak a képek.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz PainKiller13 #12939 üzenetére
Normális, hogy ennyire tintás, mert ez tisztítja a nyomtatófejet. Sajnos annyira nem vagyok büfé a dologban, hogy tudjam mi hogy van benne Viszont olyan mintha a rugó ki lenne akadva az alatta lévő fehérből. De mielőtt beakasztod valahogy meg kéne győződni róla, hogy gyárilag hogy volt. Mert ha nem úgy ahogy mondom és beakasztod, akkor baj is lehet belőle.
A pirosat kell elvágni.
-
PainKiller13
őstag
válasz Csavarnyuzo #12940 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, de honnan a fenéből derítsem ki, hogy gyárilag hogy volt
-
PainKiller13
őstag
válasz PainKiller13 #12941 üzenetére
Lefényképeztem, hogy hogy igazítottam be, kérlek nézd meg az előző linken, illetve szedtem le netről egy képet, azon nagyjából látszik, hogy hogy kéne kinéznie, szerintem így, de ha megerősítenél azzal hogy megnézed te is az sokat segítene
-
mazza
tag
válasz Csavarnyuzo #12922 üzenetére
Beállítottam, de sajnos így sem jó. Belépési hibát ír a napló.
Viszont épp most kaptam egy üzenetet, hogy:
"Valaki megpróbált belépni Google-fiókjába az Ön jelszavával egy olyan alkalmazásból, amely nem felel meg a modern biztonsági követelményeknek"
Szerk: Sikerült, ezt kellett még beállítani: "Kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezése"
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy HP LazerJet 1005 nyomató windows xp alól van megosztva hálózatban minden munkaállomásról lehet ez lehet linux xp csak az újra telepitetett window 7 alól nem lehet nyomtatni.Már probáltam puskázzni vagyis megnéztem as XP alól milyen portot használ az USB001 Virtual printer part for USB ezt windows 7 alatt miképpen tudnám telepíteni?Mert sehol nem látok ilyen port hozzá adási lehetőséget. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz PainKiller13 #12942 üzenetére
Nekem így tűnik jónak, bár az utolsó kép homályba vész. Ennek ellenére a szállítás közben belefolyt tinta nem jó dolog...
A pirosat kell elvágni.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz qwertly #12944 üzenetére
Ha egy másik számítógépen megosztott nyomtatóhoz akarsz "csatlakozni", akkor nem virtuális usb porttal kell felraknod, hanem a legegyszerűbb: start menüben beírod a \\hostnév majd enter, ekkor ha kell autentikálsz és bejönnek a gép megosztásai, dupla katt a nyomtatón és már települ is. De persze lehet nyomtató hozzáadása/hálózati nyomtató hozzáadása felől is.
A pirosat kell elvágni.
-
Ice&Lime
veterán
Van egy regebbrol marad lezer-nyomtatoba valo festekpor, bontatlan. Ez mennyi ido mulva kepes beszaradni?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Ice&Lime #12949 üzenetére
Ha tisztességesen le volt zárva amiben volt nem szárad be, mert por "alakú". Viszont össze tud állni darabosra -ilyenkor nem célszerű felhasználni-, de ezt látod is rajta. 2-3 év alatt veszít a tulajdonságaiból és legtöbbször halványabb képet ad.
A pirosat kell elvágni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.