Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) koxx válasza aginor (#1050) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem az valoban, de az elotte tesztelt kartyak huvosebbek voltak. Superposi alatt 72 fok 50% ventikkel, ez nekem mar boven tobb mint amit szeretnek latni. Igaz jatekok alatt, gta5, rdr2 nem mennek el ennyire a hofokok.

(#1052) aginor válasza koxx (#1051) üzenetére


aginor
addikt

Emlékszem még amikor azt mondtuk 1900xtx-el, hogy 95 fok alatt nincs para.. ;)

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#1053) Peace válasza aginor (#1050) üzenetére


Peace
nagyúr

Gaming X Trio is 60-65 fok között mozgott 120 FPS limitnél. Szerintem teljesen jó!

(#1054) warcat


warcat
veterán

Amúgy az összes Suprim még 3080-tól kezdve alapbeállításon a silent BIOS kapcsolón van, ezt át kell kattinteni, addig pl nem is boostol annyira mint a többi.

[ Szerkesztve ]

EA: It's in the crate!

(#1055) Peace válasza warcat (#1054) üzenetére


Peace
nagyúr

Ilyet látni sem akarok, hogy valaki átpattintja silent-ről! :P Vagyis bennem meg sem fordult a gondolat, legyen csak szép csendes! :C

(#1056) KraX válasza koxx (#1051) üzenetére


KraX
őstag

En ezert valtottam le a nagytesojat (suprim 4080). Nagyon jo kartya, alig hallhatoan cw-ezett, viszont brutal hot engedett a gephazba ami elkezdte jobban tekerni a hazventiket is es minden jobban melegedett tole. Nekem munkagep is a gepem es este nem szeretem ha zajong, illetve nyaron meg klimatizalt helysegben is feljebb fognak menni a hofokok ez tobb mint vsz.

For the God Emperor!

(#1057) koxx válasza KraX (#1056) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Pedig a 4080-on sokkal bikabb hutes van. Most uv-zva egesz normalis a hofok/zaj arany, de sokat kellett vele baszakodni mire talaltam egy optimalis beallitast.
Ami nekem fura, hogy nem nagyon valtozik a hofok ha kinyitom az oldallapot, igaz ez az elso olyan 4xxx vga nalam amit vizszintesen epitettem be.

(#1058) KraX válasza koxx (#1057) üzenetére


KraX
őstag

Ugyanez volt nalam is ha visszaemlekszel a masik topikban. Leszedtem az oldallapot, feldapot, elolapot kulonbozo variaciokban es szinte teljesen mind1 volt a kartyanak. Erosen uv-ezni kellett, hogy 60 fok alatt maradjak (hogy ne termelejen kurvasok hot a haz belsejeben, a kartyanak meg sem kottyan 60 fok) 20 fokos szobahomerseklet mellett. Pedig a kartya jo alapvetoen ahogy irtam. Nalam Gigabyte waterforce lett a megoldas. A viz elviszi az iszonyat hot amit termel a kartya. Nekem NZXT 710-es hazam van, nem a legjobban szellozo, de messze van a rossztol is foleg sok 6 hazventivel.

Jol nez ki a kartya egyebkent igy beeptive.

[ Szerkesztve ]

For the God Emperor!

(#1059) koxx válasza KraX (#1058) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Igen megvan a te kalvariad a suprimmal. Ertem en, hogy a csendes mukodes volt a cel ami megvalosult, de a hofokokat se artott volna optimalizalni. A giga aorus elite sokkal hivosebb volt es nem ereztem jelentosen hangosabbnak.
A gainward ventijei surrogtak szoval felejtos, talan meg a tuf volt okes, de nem nehez kifogni cw-s darabot. Pedig agyaltam egy ideig, hogy suprim v strix legyen. Utobbinal elegge biztos a tucsok koma. Zotac amp extreme van meg, lehet az jol mukodik.

(#1060) Yamaha R1 válasza koxx (#1059) üzenetére


Yamaha R1
tag

Talán az egész 4070 ti mezőny legidegesítőbb hangú ventilátorait kapta meg a Zotac AMP. Ilyen ócska, búgó szart én még életemben nem hallottam: [link]. Élőben még rosszabb, nagyjából 10 percig bírtam, utána küldtem is vissza.

(#1061) PowerBuldog válasza Yamaha R1 (#1060) üzenetére


PowerBuldog
veterán

Huh, azért az inno3d ichill meglepett, hogy milyen halk :Y

Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html

(#1062) BigBlackDog válasza Yamaha R1 (#1060) üzenetére


BigBlackDog
veterán

iChill meglepően csendesnek tűnik. :B

(#1063) Maelephant válasza Yamaha R1 (#1060) üzenetére


Maelephant
aktív tag

Örök hála ezért a linkért! Angol/német oldalak vagy YT videók elég visszafogottan foglalkoztak a ventizaj kérdésével, illetve ha igen, jellemzően csak egy-egy modellt érintően.

(#1064) koxx válasza Yamaha R1 (#1060) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Komolyan? :W akkor elengedem a zotacot es inkabb el se hozom.

(#1065) FragMaster válasza Yamaha R1 (#1060) üzenetére


FragMaster
addikt

A Trinity-hez képest mellbevágó főleg. Nem lehet, hogy hibás darab volt náluk?

"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml

(#1066) KisBundi válasza KraX (#1056) üzenetére


KisBundi
őstag

Ez elég érdekes, mert egységnyi teljesítménnyel (W) ugyan annyi hőmennyiséget fog a házba küldeni bármelyik kártya. Maximum a ventik által keltett turbulencia miatt jobban megreked a meleg vagy a kártya hatalmas mérete akadályozza a ugyanezt. Tehát itt is igaz, hogy a fizikát nem lehet megb@szni. :U

FragMaster: elképzelhető, mert tényleg elég durva a hangja... :(

[ Szerkesztve ]

(#1067) Yamaha R1 válasza FragMaster (#1065) üzenetére


Yamaha R1
tag

A Trinity-n elvileg másféle ventilátorok vannak. Ahogy a tesztben is hallható, annak szinte semmi hangja az AMP-hez képest.

Biztos, hogy nem elszigetelt eset. Amit én vettem 1 hete, annak is ugyanilyen hangja volt. Egy kollégám 4080 AMP-t vett februárban, ugyanez. De ha rákeresel, sok hasonló videót lehet találni erről. És nem csak a 4070 Ti-vel van gond, a 4080, 4090 széria ugyanígy érintett: [link], [link]. Valami nagyon félrement a Zotac-nál...

[ Szerkesztve ]

(#1068) koxx válasza Yamaha R1 (#1067) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Most néztem végig a videót, az amp az valami iszonyat kula. Az inno ichill viszont nagyon kellemes csalódás.

(#1069) Maelephant válasza koxx (#1068) üzenetére


Maelephant
aktív tag

Igen, viszont több review-t és commentet találtam róla, miszerint jellemzően van (ha nem is brutális) coil whineja. Viszont elindul csak két 8-as bedugásával is (KitGuru tesztje szerint).

(#1070) Peace válasza Yamaha R1 (#1060) üzenetére


Peace
nagyúr

Én annak örülök, hogy a Gaming X Trio hűtése csúcs, tényleg nagyjából semmi hangja vagy max a procihűtővel egyenértékű. A CW-t meg kiküszöböltem a 60 FPS-re korlátozással. Ha 120-al tolok valami online kompetitívet, akkor meg úgyis fejes van rajtam és üvöltözök. :DD

(#1071) Yamaha R1


Yamaha R1
tag

Linkelek még egy érdekes összehasonlító videót, hátha segít valakinek a megfelelő kártya kiválasztásában. Itt 4080-ak szerepelnek, de tesztelik a [4070 Ti videóból] kimaradt Asus TUF és MSI Gaming X modelleket. Mivel a 4080 kártyák nagyobbak mint a 4070 Ti-k, ezért elképzelhető hogy valamivel halkabbak is, de kiindulási alapnak mindenképpen jó ez a videó.

[4080 comparison]

(#1072) PowerBuldog válasza Yamaha R1 (#1071) üzenetére


PowerBuldog
veterán

Zotac-nak itt is botrányos hangja van.

Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html

(#1073) koxx válasza koxx (#1036) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Azt hiszem mostanra sikerult egy optimalis uv beallitast talalni amivel wot bench alatt csak 1000 ponttal megy kevesebbet mint out of box, de 45% ventin is max 60fok/200W a 70fok/270 helyett. Szerintem 40% is vigan eleg lenne neki, de igazabol igy is alig van hangja.

(#1074) KraX válasza KisBundi (#1066) üzenetére


KraX
őstag

Nem nagyon ertelek. A suprim telefutotte a hazat ugy hogy az uveglap forro volt a kartya magassagaban, es minden sokkal melegebb volt a hazban, erosen uvezva tudtam 60 fok korul tartani horizon alatt 20 fokos szobaban, ugy hogy a cpu hutot is jobban megporgette es a hazhutoket is. A vizes gigabyte a hutokozeg miatt (viz), kiviszi a fenti radiatorba a hulladekho nagy reszet, igy sokkal kevesbe melegszik a haz belseje, es harom 120-as venti alulrol fujja at a radiatort (kifele). sajat tapasztalat, persze mindeki abban hisz amiben szeretne. Csak leirtam a sajat tapasztalatomat (nem velemeny, az mindenkinek van).

For the God Emperor!

(#1075) KisBundi válasza KraX (#1074) üzenetére


KisBundi
őstag

Úgy értem, hogy nem a suprim hibája, hogy meleg lesz a házban. Hasonló méretekkel rendelkező kártya ugyan ilyen teljesítménnyel kb ugyan azt az eredményt hozta volna. Lehet a Aorus vagy ROG nagy kártyája is ugyan ezt az eredmenyt produkálta volna. Az hogy vízhűtésű kártyát raktál be és már nem a házon belül adja le a hőt jo megoldás, de valószínűleg a házad rossz szellőzése okozta az előbbi hibát is. :K

(#1076) KraX válasza KisBundi (#1075) üzenetére


KraX
őstag

Teljesen mind1 volt a kartyanak, hogy leszedem az elolapot hogy telibe huzza be a 3db 120-as ventillator a hideg levegot, plusz levettem a fedlapot, hogy es ott is volt 2db 120-as venti ami huzta ki a forro levegot a hazbol. Nem szamitott semmit, ugyanugy felment jatek alatt 60+ fokra meg uvezva is. Nagy hazam van, nem a legjobb airflow szempontbol de ha megbontom az elejet es a tetejet akkor nagysagrendileg ugyanazt tudja mint egy mesh haz. Ha az oldallapot levettem akkor is ugyanez volt a helyzet, semmi nem szamitott hogy fent van vagy nincs. Ahogy Koxx kollega is irta a sajat konfigjanal. Biztos van olyan haz amiben meg lehet huteni normalisan (illetve kivinni a rengeteg hulladekhot a hazbol) de en viz utjat valasztottam.

For the God Emperor!

(#1077) Pakmara válasza Yamaha R1 (#1071) üzenetére


Pakmara
őstag

Video kapcsán: Az Inno alap kartyájára 9+2 fazist ír. Ez [link] a videó alapján,ahol szét is szedik mintha 11+2-es lenne. Az iChillhez nagyon hasonló a pcb bar az tuti izomisabb komponensekben.

(#1078) KisBundi válasza KraX (#1076) üzenetére


KisBundi
őstag

Nem ugyanarról beszélünk. A 60 fok egy nagyon is jó érték a kártyánál, viszont arra panaszkodtál, hogy a Suprim küldi tele a házat meleggel. Ez így lenne más kártyánál is amelyik nem vízhűtéses, viszont mivel nagy mennyiségű levegőt fűt fel a házban, így egyéb komponenseknek is a 60 fok a kiinduló hőmérséklet, ha nem szellőzik jól a házad. Az, hogy a GPU épp hány fokos a kártya hűtésétől függ, de ettől függetlenül a ház hűtését a megtermelt hőmennyiséghez kell kialakítani.

[ Szerkesztve ]

(#1079) Maelephant


Maelephant
aktív tag

Az Alzában, úgy tűnik, lesz MSI 4070Ti Gaming X Trio WHITE, feltételezem, ez is ugyanannyira borzasztó nyivákolásra lesz hajlamos, mint az alapverzió, csak annyi a különbség, hogy a ventilapátok és a shroud/hátlap fehér műanyag/fém lesz?

(#1080) Atom_Anti


Atom_Anti
senior tag

Üdv, belépek a klubba egy Asus 4070ti-vel :R . Így hirtelen amit észrevettem döbbenetes a fogyasztási számok 3090-hez képest; 1V-vel pont felét eszi, kicsivel 200W alatt alakul a fogyi, míg 900MV-vel 150W körül kér. Nem semmi és szinte megegyező teljesítmény :R .
Port Royal-t ki hány MHz-n tudja lefuttatni 900mv és 1V-vel?

(#1081) koxx válasza Maelephant (#1079) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Lehet rápróbálok egyre, hogy milyen. Annyival jobb lenne mint a suprim, hogy 10mm-rel vékonyabb. Az mondjuk kevésbé tetszi, hogy 400 grammal könnyebb, hol a fenében spórolták ezt ki? Még a 4080 is csak 1885g.
Btw lementem 40% ventire, bekéri a 200W-ot benchmark alatt, de nem megy 60 fok fölé zárt házban, így már kezd jó lenni.

[ Szerkesztve ]

(#1082) s.Oliv3r


s.Oliv3r
senior tag

Sziasztok,
előre is bocs, lehet volt már... de nagyon megoszlanak a vélemények a 4070ti tápcsatis hülyeségéről. Kell neki két külön 6+2, vagy elég az egy főkábelről ketté osztott 6+2? Tegnap kaptam egy TUF-ot, mielőtt beraktam volna kicsit utánamentem, hogy mizu a szériával... lehet ezt-azt olvasni róluk :D sajnos nem feltétlen pozitívumokra gondolok.
Előre is köszi.

Yamaha R1: Üdv, széles utat, nézd az aláírásom :)

Semmi sem igaz, minden megengedett.

(#1083) koxx válasza s.Oliv3r (#1082) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Külön kell neki a betáp.

(#1084) s.Oliv3r válasza koxx (#1083) üzenetére


s.Oliv3r
senior tag

Nagyon köszönöm a gyors választ. Azt esetleg ki lehet deríteni valahol, hogy egy cx650m-nek mekkora teljesítmény képes átmenni egy ilyen kábelén?

Bocs, erre közben rájöttem. :))

[ Szerkesztve ]

Semmi sem igaz, minden megengedett.

(#1085) Maelephant válasza koxx (#1081) üzenetére


Maelephant
aktív tag

Benchmark alatt 200W? Az kiváló UV! 40% venti meg az alja (gondolom 33 vagy 36% a minimum), teljesen hangtalan lehet a VGA-d kb.

(#1086) Peace válasza Maelephant (#1085) üzenetére


Peace
nagyúr

Lehet nekem is le kéne vinnem 900-ra 950-ről? :U

(#1087) koxx válasza Maelephant (#1085) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

30% a minimum
megnezem majd a pontos mV/orajelet, de sztem meg optimalizalhato

(#1088) shakti69 válasza koxx (#1083) üzenetére


shakti69
tag

Mi történik, ha egy kettéosztottról kapja a naftát?

(#1089) koxx válasza shakti69 (#1088) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

El sem indul a gep vagy jatek kozben siman megfagy.
Probalkozni lehet, de nem akkora extra 2x8 pines kabelt kivezetni a tapbol.

[ Szerkesztve ]

(#1090) s.Oliv3r válasza shakti69 (#1088) üzenetére


s.Oliv3r
senior tag

Nekem úgy ment még tegnap, semmi rosszat nem tapasztaltam..csak ahogy elkezdtem utánaolvasni, sokan írják redditen, hogy nem a legjobb.
Ui.: lehet azért nem volt baj nálam, mert az tápomból kijövő pci kábel eleinte dupla vastagságu, az osztás után meg szimpla.. tehát lehet hogy jól van kitalálva. De ez csak tipp.

Semmi sem igaz, minden megengedett.

(#1091) koxx


koxx
MODERÁTOR

Egyelőre így fest a dolog. 40% ventik, zárt ház, 59 fok/200W. Out of boxhoz képest minimális teljesítmény csökkenés ~3%.

(#1092) Hegyikecske válasza s.Oliv3r (#1082) üzenetére


Hegyikecske
csendes tag

Nekem úgy megy már 2 hete hogy 1 kettéosztott kábelen megy bele a nafta. Nem írt semmi hibát, elindult , azóta is így játszom. Egy palit gamerock 4070 ti az alany.

[ Szerkesztve ]

(#1093) shakti69 válasza Hegyikecske (#1092) üzenetére


shakti69
tag

A Gainward Phantom Reunion GS is úgy megy két hete, és nem volt vele probléma. Ettől még átszereljük hétvégén.
Viszont a sima (nem GS) a gpu-z szeritn x8 módban futkároz render test alatt, előtt a 3070 Ti x16-ban ment. Ennek mi lehet az oka?

(#1094) s.Oliv3r válasza Hegyikecske (#1092) üzenetére


s.Oliv3r
senior tag

Köszönöm a választ. Én most kettészedtem, de nem nagyon értem miért kell ezt így. :C

Semmi sem igaz, minden megengedett.

(#1095) koxx válasza s.Oliv3r (#1094) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Gondolom a lakasodban sem 1 konnektorrol hasznalod a tv-t a mosogepet es a legkondit.

(#1096) Hegyikecske válasza koxx (#1095) üzenetére


Hegyikecske
csendes tag

De most a kártya fogyaszt 200w-ot, nem is oc-s a kártya hanem sima. Nem is lesz oc-va, akkor minek ? Nekem egy corsair rm850x a tápom. Nem hiszem hogy baja lenne. Jobban belegondolva egy 4090-et ha tuningolsz akkor akár 600w fölött is ehet. Az azt jelenti hogy kábelenként 200w-nál többet vesz fel, ott lehet ? A kérdés csak költői.

(#1097) Atom_Anti válasza Atom_Anti (#1080) üzenetére


Atom_Anti
senior tag

Szóval elég jó videókártyának tűnik ez az Asus, hangja nincs és nagyon frugal. Érdekesnek találom, hogy 1V--n érzi jól magát, így 2820MHz-n fut le a Port Rotyi teszt,

Ha leviszem a feszültséget 900mv-ra, akkor 2600MHz-n is hibát dob be, az alatt pedig már nem akarom használni, úgy 3090 alatt van a teljesítmény.

(#1098) koxx válasza Hegyikecske (#1096) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ja vagy 280-at. A max meg 350 korul van.
Nekem mindegy ki, hogy hasznalja.

(#1099) s.Oliv3r válasza koxx (#1095) üzenetére


s.Oliv3r
senior tag

Házamban* és nem, 2-ről. A kábel minősége sokat nyom a latba. Nem mindegy, hogy 1.5es, 2.5es, vagy 5eres kábelt használsz :K Megjegyezném, hogy én amúgy megköszöntem a segítséget, és át is kötöttem, csak szimplán nem értem miért kellett.
Ha valaki azt mondja, az oszott kábel egy csatija 200 wattot képes biztonságosan átvinni, minden rajta lévő csatit használva összesen csak 300-at, két külön kábel meg 400-at, akkor megértem. De ilyen magyarázatot eddig sehol sem találtam.

Semmi sem igaz, minden megengedett.

(#1100) BigBlackDog válasza Atom_Anti (#1097) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ez Strix, vagy Tuf?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.