- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
veterán
válasz
TechN7ne #40013 üzenetére
A BIOS -t nem egy nyűgnek kell tekinteni, hanem egy ajándéknak. Kedvedre szabhatsz mindent, ahogy neked tetszik.
Procik esetén is ue. van, nincs olyan, hogy kazán, stb.
Amilyet a tulaj csak szeretne. Ha a 60° a cél, akkor annyi lesz, ha 1950MHz a cél, akkor annyi lesz. Ha 200W a cél, annyi lesz.
Az ember kezébe tették a hozzávalókat (ajándék), aztán csinálja magának ahogy akarja.
Default is jó, működik. Nincs olyan, hogy "crash", vagy bármi rendellenes.
Most a 800Mb-os driverek okoznak galibát, de 2020 óta millió driver-t lehet használni hibamentesen. (Inkább rebar-osat, az kb. 2021 után jött, fejből nem tudom)
Egy videokártya nem omlik össze, nem hibázik, csak ha eleve rossz. Ezt kötve hiszem mondjuk.
Crash bármi is okozhatja, de a 3080 újonnan 99%, hogy nem. -
biker
nagyúr
válasz
TechN7ne #40006 üzenetére
Vess egy pillantást ide: https://www.youtube.com/live/dPOHoTV7G7k?si=fTUjeoKZ8mD2QmkD&t=3692
Játék közben fixen 1950MHz-en áll 0.931V-on ezzel hozza az akár 400-44W maxokat is, mindezt bőven 70fok alatt
jobb alsó sarokban részletes system infoGyári értékeken 1860MHz-en 1V felett kicsivel 85fokon hozta a powerlimitet időnként.
-
kovsol
titán
válasz
TechN7ne #39996 üzenetére
UV nem azért kell, hogy működjön a kártya. Azzal a legtöbb ember csak a gyárilag túlzott értékeket próbálják optimalizálni. Gyárban nem tesztelgetik ki egyesével az összes kártyát, belőnek valamit amivel mennie kell mindnek. Ha túl sok fesztültséget kap indokolatlanul, akkor bele fog ütközni power limitbe, vagy túlságosan melegszik indokolatlanul.
Az optimalizálásnak lehet több oka is. Pl hűvösebb kártyát akarsz, halkabb kártyát, kisebb fogyasztást szeretnél. Vagy azonos értékek mellett magasabb órajel stb.Azt hogyan kell 10 perc nyomozás kideriteni, majd van egy nagy átlag ami kb minden kártya viszi azzal elkezded a tesztelést, és mész pici léptékekben lefelé, hogy hol a határ. Ha nem akarod a határig elvinni akkor ha már csak egy ilyen elnagyolt átlaggal is sokat lehet nyerni.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Frászt hagyom abba.
Tudod te hogyan teszteli ki az ember ezt?
Mi az vmin?
Meddig viheted le a feszt?
Ha nem fagyasztod be, soha nem tudod meg, hogy hol az alsó határ. Az a vmin.
Megbeszéli mindenki a chip-pel?
Ezt egyszer kell megtenni, alaposan kitesztelni, aztán onnantól használni kell egy hűvösebb hardvert.Így van, küldd vissza ezt is. Lassan nincs bolt e világon, amelynél ne lennél fekete listás.
Ha ezt nem érted, kapcsold ki a gépet, ne vásárolj ilyeneket
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Én már 9xx szériától alulfeszelek. Sokkal több feszt adnak gyárilag, mint ami kell a GPU-nak. Azért, hogy a gyengébb chip-el rendelkező kártyák is biztos, hogy stabilak legyenek.
Viszont még a leggyengébbekhez mérten is több feszt adnak. Volt nálam az évek folyamán 3080-ból 3-4 darab és 3080ti-ből is 3 darab. Egyikkel se volt gondom és jelenleg is hiba nélkül teljesítenek. Nem rossz széria ez szerintem. -
biker
nagyúr
válasz
TechN7ne #39988 üzenetére
nem azért vagy troll, mert a 3080 topikban 3080-ról beszélsz, hanem azért, mert kikéred magadnak, hogy nem tudod miről van szó, majd indoklásként bedobsz olyat, hogy egyértelmű, valóban fogalmad sincs semmiről, és utána mi vagyunk a hülyék, akikkel nem lehet beszélni
De ha szerinted az underVOLT azt jelenti, hogy underWATT mert lehúzod a power csúszkát, akkor sajnos vannak bajok a toronyban. nem véletlen, hogy a VOLT, AMPER és WATT három dolog.
és innen tudjuk, hogy semmi értelme válaszolni, mert nem fogod érteni. -
Laraxior
titán
válasz
TechN7ne #39988 üzenetére
Pont ezért tartasz ott ahol, mert ai, meg csetgpt... kommunikáció.
Te tipikusan az az eset vagy, mint a 30 éves viccben aki egymagában forgalommal szemben megy az autópályán. Pontosan ugyanaz.
De ezt mindenki látja, csak persze te nem.
Miért nem kérdezed meg a "barátaidat" akkor, hogy mi az az undervolt?
Az alaplapok is rosszak voltak, a processzorok is, most a videokártya, persze a tápból is szériahiba....
Hát persze... -
zebra_hun
veterán
válasz
TechN7ne #39981 üzenetére
Hihetetlen. Power limit csuúszka a kukába való.
Feszt állítod frekihez. V/F görbe, pont ahogy a prociknál.
40e hsz itt, ebből 30e az uv.
De ugyanez a téma a többi topikban is.
Milliárd számra van a ph-n uv profil, ötletekkel.
Szerinted mit takar az a szó, hogy teszt? Mindenki kiteszteli, mi a vmin.
0.9V-ra határozd meg a max stab frekit.
Pl. -
biker
nagyúr
válasz
TechN7ne #39981 üzenetére
rohadtul nem
az undervolt a nevéből eredően feszültséget csökkent, a power limit meg Wattban adja meg a korlátot.
Power limit okoz teljesítmény csökkenést, de aki ezt undervoltnak hívja, az szefo sajnos
ha a mag feszültségét csökkented, akkor csökken a wattban mért teljesítmény, miközben mást nem befolyásol negatívan. kevesebb melegedés, nagyobb órajel érhető elnekem maxra kitolt power limittel (108%) 440W korlátba belenyal a közel 100mV undervolt ellenére, mert mellé 150MHz-el emelt órajelen fut. 70fokon
ha nincs undervolt, akkor 60MHz-et bírt ki pluszban és 85fokos volt -
Találtgyerek
veterán
válasz
TechN7ne #39979 üzenetére
A kábel az bírja, de 1 db 8 pines csatlakozón nem megy át 300W.
Futtass kérlek egy Steel Nomad-ot gyári beállításokkal, GPU-Z maximum értékekkel, hogy lássuk gyárilag mit tud a kártyád, és utána ehhez állítunk egy feszültséget.
Legy szíves azt figyeld a teszt alatt, hogy mekkora órajelet tud tartani a GPU! Ne a maximumot, hanem inkább egy átlagot. -
zebra_hun
veterán
válasz
TechN7ne #39979 üzenetére
Ebből látszik, hogy éveken át ugyan itt vagy, de nem nézel, nem látsz, csak kritizálsz.
Ez pont ua., mint egy cpu, csak gpu.
Az uv nem egyenlő a túlhajtással. Sokkal hűvösebb, mivel alacsonyabb a fogyasztás.
De felesleges, hiszen hosszú évek alatt egy pillantást nem vetettél egyetlen tesztképre sem. Akkor nem írnál ilyen agyrémeket.
Kb egy szint auraszink "barátunkkal", aki most rtxbéka néven brekeg.
Bocs, ha sértő vagyok. -
Grave_444
nagyúr
válasz
TechN7ne #39975 üzenetére
Na látod, vannak bajok fejben. Direkt úgy fogalmaztam laikus is értse.
Az UV nem egyenlő azzal, hogy 1%-al is gyengébb lesz a kártya vagy a cpu...
Kisebb fogyasztás, kevesebb hőtermelés, alacsonyabb zajszint jellemzi, semmi hátránya.Ha nem UV-zol a gyárilag beállított (feleslegesen) túl magas feszültségen használod.
Halkan megjegyzem kisebb feszültség mellett az élettartama is nő, de ez "nem mérhető".Találtgyerek
-
zebra_hun
veterán
válasz
TechN7ne #39968 üzenetére
Fikarcnyit sem érdekelnek a tüskéi, ha úgy dolgozik, működik, akkor úgy. De 200-250W-ból, 180e Ft-ért, ez messze a legjobb ajánlat.
UV mindig segít.
Szkóppal cpu fesz tüskéket mértem, és UV alatt nagyon le lett szorítva. Itt sem lehet másképp.
Amúgy a tápot nem illik kicentizni, gold vagy vas, mindegy.
Ha egy 1000W táp van benne, semmivel nem fog a gép többet enni. 60-80%-ra illik terhelni, semmit sem padlóra fektetni.Az összes vga-nak a hátán úgy állnak az alkatrészek. Nem szép, de olyan.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
TechN7ne #39959 üzenetére
Köszi nekem vígan elvagy, nem kapcsolt ki egyszer sem.
"Nem elég a 650w semmi esetben sem ,ebben biztos vagyok.
Még 65tdp cpu val sem! "
Ez hülyeség.Hiába mondod, hogy le fog én látom.
Az 550-es Focus kapcsolt le a 3070-el, ami 280W TDP-s volt gyárilag, tudom milyen..Ha már itt tartunk Intelnél milyen TDP-ről van szó, PL1 vagy PL2?
Vagy esetleg a valós fogyasztás, normálisan beállított UV után, ahogy hozzáértő napi szinten használja a mérvadó? A kártyánál is a többség gyári fogyasztás alatt van erőveszteség nélkül.. -
zebra_hun
veterán
válasz
TechN7ne #39965 üzenetére
A 3080 jelenleg a legjobb ár-érték arány. Nekem semmi tüske nincs, mert nem kell. Pincébe van, le is megyek esténként pár tüskére
Bőven 300W alatt lehet tartani, és ez ráadásul a Ti, ami 450W.
Ez is megáll ~240-280W környékén 1440 kimaxolt beállításokon.Előbbi DLSS és Framegen, minden ami csak van, szép, használható.
Min fps-eket sem rontja el, szóval a 3080-ra egy rossz szót nem lehet mondani.
A 600W tüskék meg baromságok. -
kovsol
titán
válasz
TechN7ne #39959 üzenetére
AMD kártyával ugyan úgy vannak tüskék. Nem véletlen van már az új ATX szabványban benne, hogy névérték x2 tüskét el kell viseljen.
Nekem stabil a gépem, nem restartol, fagy stb. Most egy 1000W ATX3.1 tápom van.Neked a Ryzen 5950x kitolt fogyasztási kerettel üzemel? Én pl az 5900x -t simán elengedem gyári fölé, és nyerek vele kb 400Mhz -t, és a negatív CO miatt még hűvösebb is.
Ha egy nem prémium tápot veszel az is tudja ami rá van írva. A hatásfok azt határozza meg, hogy ezen felül mennyit pazarol el még a konnektorból. Szóval nem az van ,hogy egy platina 650W táp majd többet tud, mint egy 850W ami csak silver.
-
Lathronos
őstag
válasz
TechN7ne #39948 üzenetére
Valószínűleg nem pontosan illesztették bele az SMD keretbe a lapot mielőtt beengedték a gépbe és az rosszul pakolta rá a tranzisztorokat. Sajnos néha előfordul. Zárlat nincs rajta, így gond nem lesz. Ettől függetlenül végellenőrzéskor a minőségellenőrnek debug-ra kellett volna küldenie, hogy a technikusok a helyére illesszék a tranzisztorokat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
TechN7ne #39937 üzenetére
Tudom, UV nélkül nálam is annyit eszik maximum terhelésen.
A 100% pedig 100% mindegy milyen kijelzőn fut.
1060mV körül van talán gyárilag, ahhoz képest nekem 825mV, ezért elég neki -100W körül.Stalker 2 amúgy eléggé megfektette nálam, legalábbis high / epic beállításon még DLSS Quality mellett is beesik 60FPS alá. A 60 sem elég, nekem az darabos lenne.
Miről váltottál? Én 3070 Suprimről. Hűtésben azért más liga ez az MSI.
Az 60-62fok, hotspot 75, 1000-1100rpm-en elvolt UV mellett vígan, némán.
Ez a TUF is elég jó, de azonos fogyasztás mellett is lepipálja a Suprim.
Méretben és súlyban is persze, nem csoda. -
PAtr0n
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!