Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arcitec
addikt
válasz
Malfroy
üzenetére
A hűtéssel nem nagyon mókolnék. Ha alulfeszeled, azzal kevesebbet fogyaszt kevésbé is melegszik. Persze kérdés még miféle kártya, az Asus 3070ti TUF nagyon jó hűtéssel megy,
már 39 foktól nem mennek a ventik. Amint megáll a játék máris 40 fok alatt van.
Ha megy a játék autó állítja, akkor úgysem nagyon érdekes a zaj, bár a ház ventik pl nálam hangosabbak(pedig Noctuák - máig csodálkozom rajta, bár azok is csak nagy fordulaton)).
Szóval a lényeg, a kártya hűtését nem nagyon piszkálnám.
-
arcitec
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Engem meg az nevettet meg, ha valaki elmagyarázza kimagyarázza azt amit valaki írt, esetleg "más" megfogalmazásban.
Mert ügye, gondolhatott - akár hogy is - a megszokott ASUS minőségre, mert többségében azért az csak igaz, hogy egy megbízható gyártó. És nem gondolnám, hogy ezt az írást ki kéne kiforgatni. 
-
arcitec
addikt
Hát ha akad, akkor elsőre alaplap kell neked, mert ebbe a lapba már nincs nagyobb az is a 9900 lett volna, de játéknál nem sokat számítana. Amúgy meg nálam 1440p-re 41%
FHD-ra meg majd 47%-ot hozott ki, szóval a kártya sem egy erő bajnok nálad.
Nálam úgy jó ahogy van, neked meg egy új lap és proc és hűtése és mem kell, nem lesz olcsó mint ahogy szeretnéd, na meg rossz helyen is jelzed az igényed.
U.I: Apropó miféle háttértárolón van a játék és milyen erős a NET mert ezek is számíthatnak. Manapság játékot SSD-n célszerű futtatni.
-
arcitec
addikt
"Mostani configgal erősen érzeni a bottle neck-et."
Irodai felhasználásban? 
Csak azért írok mert Z390-es lapban 9600K és 3070TI és 1440P már 1 éve és tökéletesen tudom használni mint Assassins játékok, RDR2, jelentősebb autós játékok, Sniper, Vanguard. Ezekkel van tapasztalatom és tökéletesen akadás nélkül fut az RDR2 is 65-110fps közt sima ügy, de halkan megsúgom simán ment az is 1080p-ben 1660S-el is.
Tudom papíron nem a legjobb párosítás, de ez elvileg van, jómagam még nem használtam olyan játékot ahol a papírforma érvényesült volna és valszeg nem is fogok. De kinek mi.

U.I: Amúgy meg a milyen alaplapot vegyek kellene lennie a kérdésnek és majd a procit és nyilván nem itt, ha mindenképp újítani akarsz.
-
arcitec
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem, hanem a 800mV. De ha most fut és nem fagy, akkor ráérsz feljebb rakni, ha lefagy majd. Az enyém 925mV-on van.

-
arcitec
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Azért az elég necces, mert bizton van olyan játék amit nem vinne el...
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
válasz
DravenMoral
üzenetére
Mondjuk az enyém is hasonló, és szerintem a többségnek is - igaz 3070TI TUF -
szóval, akkor TE jegelsz ott valamit komám ...
-
arcitec
addikt
válasz
tome0001
üzenetére
Háááát, milyen játékot futtatsz? Asus TUF 3070 TI nálam max. 59°C de inkább alatta 1440P RDR2 szinte fullon, valamint az Assassins Creed Mirage full képi beállításokkal.
Az is igaz alul feszelve van, meg a képfrissítéstől is függ a terhelés.
Az alul feszeléssel kellene kezdeni valamit úgy 925mV környékére.
(Addig veszed vissza míg stabil). Ha ezt megteszed hasonlóan 60°C alá kell mennie.
-
arcitec
addikt
Beraktad a helyére és úgy nézted? Kártyafüggő lehet a lógás, van amelyik belerokkan kitámasztás nélkül. Van amelyik pár millit lóg(mint az enyém TUF 3070TI). Attól, hogy mondjuk kissé belóg az még nem egyértelműen behatárolható, hogy tönkre megy vagy sem. Azt a gyártónak kellene garantálni, amire sajnos nincs infó. Volt itt olyan kijelentés is, hogy a kicsi lógást azt bírja. Jómagam a sok infó alapján - jobb a békesség alapon - támasztottam ki, így ezért nincs is kockázat a problémában.
Független attól, hogy korábban azt írtam semmi nem lóg. (De nem is volt jelentős...
) -
arcitec
addikt
válasz
motown5l
üzenetére
Arról is csinálhattál volna képet. Mi volt a mértéke, mert látható, hogy nálam nem igazán volt jelentős. Jó a tartó? Stabil? Nem hajlik?
#15682rup1u5 : Való igaz, úgy fért el. Micró a lap, legközelebb nagyobb lesz. De egy nagyon jó lap, atom stabil. A cpu hűtése is rendben.
Noctua NH-D15S. (Van fölötte a ház tetején is venti. 2 elöl, 1 hátra, 1 fentre.
CPU max 69C fokos játékon. ) -
-
arcitec
addikt
válasz
Puma K
üzenetére
Na igen, végül is a kártyát elvileg úgy lehet "belőni", bár a videón is jól látszik, hogy rendesen
belemozgat, szóval mindenbe bele lehet magyarázni bármit. Egyébként ha már annyira szőrszál, akkor meg bizony állítva és vízmértékkel, mert bizony nem fektetve van az üzemi működési állapot. Erről ennyit...
-
-
arcitec
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Ugyan már ne trolkodjá má.
Egyébként valóban nem nagyon lógott, azé kíváncsi lettem volna bírta-e volna 10 évig, ki tudja. De hát meg lettem győzve. (Alantiak, főleg DR VGA videó. Bár azok ott mind Gigabyte kártyák voltak
)
Ügye a probléma az az - úgy egyébként -, hogy talán valamelyik MSI modellhez adott a gyártó kitámasztót. És hát ha gond lehet azért azt a gyártónak jelezni kellene pl úgy mint az MSI az adott modellhez. Ha meg 3 éven belül ezért elszáll, így az bizony garanciális kérdés, ami nem is kérdés.
#15668motown5l : Szállítással? Az úgy nem jön ki. Ha megrendelted, akkor meg majd jelezzed, hogy vált be.
Ami a fotón van ahhoz minek a mágneses talp? -
arcitec
addikt
válasz
motown5l
üzenetére
Ezt hol lehet elérni? Mert pl ez itt horror árú, amiről el is hihető, hogy működik: [link]
Prohardver bemutató: [link]
Ami pár ezer ft-ból kijön és tökéletes - persze, ehhez kell megfelelő ház is - ez vált be az én házamban : [kép] [kép]
Azon túl alant a fakocka és tiplis megoldások is tetszenek azok is nagyon jók, olcsók és tökéletesen betöltik a funkciót.
Egyébiránt itthon mindenhol kifogyott ...
U.I: #15666LLKobe Ha megnézed a képeket, nekem pont ilyen van ...
-
arcitec
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Mondjuk én sem értem 14 hónapos kártyánál, évekig mennek, menetek a kártyáim, de még soha nem volt ilyen gondom. Igaz, nem 24-be megy a gép max napi 4-8 óra.
-
arcitec
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Érdekes, sehol nem találok kártyákra súly adatokat ...
-
arcitec
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Akkor most nem értelek, nem ellentmondóak a 2 hozzászólásaid?

-
arcitec
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Azok ott mind Gigabayte ha jól megnézed őket... De ettől függetlenül most kinyitom megnézem és eldöntöm újfent kell-e, ha elfér a házban, akkor lehet rakok bele...
-
arcitec
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Jelen ...
Szerintem gyártó függő mi lóg mi nem lóg. Hogy van összefogatva a nyák a többivel .. stb...Asus TUF nem lóg ...
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
Nem véletlen nem tartja fontosnak a gyártó az alátámasztást. Akinél nagy erősen lóg, ott nem tudom mi lehet a gond, ha pl mint nálam atom stabil. Márpedig nálam ATOM stabil.
Még az is lehet azok más időben gyártottak, akár az is előfordulhat, hogy nem egyformák.
Az én kártyám 2022 őszi beszerzés... -
-
arcitec
addikt
válasz
CJ4567
üzenetére
Hogy? A 800mV-ra gondoltam, nos az nem mindegy konkrétan miféle játékokat visz!
Szerintem. Azon túl jómagam a frekvenciát nem módosítottam, csak 925mV. Mint írtam 900mV-on volt olyan játék amihez adott ponton kevés volt. Azt már nem teszteltem, hogy u.a ponton a 925mV ment-e. -
arcitec
addikt
válasz
Maelephant
üzenetére
Miféle játékokat visz el így?
-
arcitec
addikt
Az UV játékfüggő is, mivel az enyém is ment szépen 0,900V-on de a Vanguard-ban pont egy induláskor egy kemény akciódus jelenetet nem bírt, pont azon a ponton, lehet most is jó lenne a 900mV (a továbbiakra, mert mindenhol ment egyébként.)
-
arcitec
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Igen, TUF. Érdekes a CPUID HWMonitor max 60 fokot ad csak. Lehet csak egy pillanat volt amit nem kapott el, vagy pasz..
-
-
-
arcitec
addikt
válasz
pandras83
üzenetére
Jelenleg RDR2, Sniper Elite5, Vanquard, Dirt és társai, de ezeket a 1660S is vitte.
A képi megjelenítés ami szebb lett, no meg az fps lett jóval több. Még majd ami érdekekni fog az Assassins Creed Mirage, de azt is simán le fogja darálni. Nincs játékok halmozása.
Szóval az lehet, hogy kisebb is elég lett volna, de mindenképp ezt akartam és hát az esetleges lap/proc bővítéskor ezt már kell cserélni. Apropó, mintha korábban a BF5 fent lett volna és még ennél is gyengébb gépen és simán ment , anno akkor nem nézegettem a számokat. -
arcitec
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Semmi sértődés, jó a topik lakók szintje, nem támadó.
Értem én, mint írtam is a nyilván a nagyobb a jobb, de azért nem annyira szerintem mint ahogy állítjátok. Alant #14999Milka 78 is írja és nálam is gördülékenyen megy minden.
De most direkte felrakom a BF5 mit fog produkálni, de szerintem lazán fogja vinni. -
arcitec
addikt
Dehogynem lehet ajánlgatni, amikor azt kérdezik. Oszt majd el lehet dönteni, hogy úgy megfelel-e. Nem kell a mindig mindennél drágább megoldást sem ajánlgatni. Vegyél új alaplapot procit satöbbi mert akkor hajtja ki. Na persze. Mindig van jobb, drágább, meg van még megfelelő elégséges. A 100 fölötti és 200 vagy több fps elégséges még ha malmozik a vga akkor is. Kit érdekel. Arról meg ne is beszéljünk, hogy nem kell kilehelnie a lelkét.
Na meg legfeljebb ha újabb proci lesz a vga meg még maradhat.
Semmi kamarai tagság és törvény nincs itt mindenki leírhatja a tapasztaltakat. OK?
Egyébként is le van írva feketén fehéren, hogy a proci játékon nem számít akkorát.
Leírtam hiába tennék bele nagyobbat nem hozna mint amennyibe kerülne.
Kár itt az elveket hajkurászni feleslegesen. -
arcitec
addikt
Na és? Kérdés mire használod. Nálam a proci úgy 70% megy. Semmit nem veszek észre.
Mi a több, azon túl, hogy esetleg nézed a számokat?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#14987rup1u5: Értem én, hogy a nagyobb a jobb, pláne akinek az van
, de tapasztalatom szerint azé ez is elég. Majd ha dadog akkor cserélek, addig ez a konfig marad, teljesen rendben megy. Ja és nem a PC RAM a 8GB helló, videjókártáyáról beszélünk ... 
-
arcitec
addikt
válasz
malacka87
üzenetére
Egyesek nyomják a 8Gb ramot is, hogy kevés lesz. Eleddig még 6Gb-ot sem kért.
Egyébiránt médiumon, a 1660S a 6Gb-al is jó volt...
U.I: Persze majd mindenki rohan mindig az épp megjelentért. Baromság ..
ollie: Már megint, nem azt írtam, hogy jó a közepes, csak van olyan, hogy tök fölösleges maxon mert maga a játék nem tud többet. Pl az RDR2 az igen az megy fullon és tök jó. OK? -
arcitec
addikt
válasz
malacka87
üzenetére
Jó lesz az, nem kell aggódni, nálam a 3070Ti a 9600K-val tökéletesen megy 1440P-ben. Kit érdekel a 4K nem tom egyeseknek miért kell egyből a tetővel jönni. Egyébként meg játékra nálam sem lenne értelme a nagyobb proci, -(kategóriában a legnagyobb, mielőtt még valaki
)- nem hozna annyit. Sok játékot nem is kell fullba tenni mert mediumon is azt hozzák,
az RDR2 szinte fullon 80-110fps. Jó pár évig fog ez jó lenni. -
-
arcitec
addikt
A memóriának mi a max. megengedhető hőmérséklete 3070Ti?

-
arcitec
addikt
válasz
Dave567
üzenetére
Ja, az már más oda mehet nagyobb cpu, pénz kérdése. Most már csak azt nem értem miért pont a GPU-val spóroltál?
Egy Asus TUF már bőven majd tökéletes lett volna .. 
De ha ennyi a keret! Nekem is 9600K van a 3070Ti-hez és amikkel játszom 1440p-re teljesen rendben van, kalkulátorok ide, vagy oda. Egyébként játékra nem annyira sarkalatos a cpu
pl nekem a 9600K - nál nem érné meg nagyobb cpu (már ami mehet a 1151 lapba). -
arcitec
addikt
Nálam a 3070Ti 925mV-on max. 60 fok. A 9600K max 70 fok, de inkább 69.
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
válasz
aginor
üzenetére
Látom , hogy nem olvastad el figyelmesen amit írtam és hát igencsak jól összekavartad az értelmezést.
Tehát leírom itt is, de azért csak olvasd el amit utóbb írtam, amiben korrigáltam a hiányos megfogalmazást, miszerint a 350W a 220V-os ágon mért fogyasztás.
Oszt most már bármit is írsz, részemről irreleváns, pláne ha megint csak félre magyarázod, de minek is? OK?
U.I: Ráadásul írod megkerested nekem, a saját írásom amit ismétlem korrigáltam. Na ezen jót mosolyogtam...
És igen a többiek válaszait sem olvastad, pedig ŐK is írták a feladvány megoldását.
-
arcitec
addikt
válasz
aginor
üzenetére
Oppá, azt nem tudom miből olvastad ki az értéket, de ÉN nem írtam, hogy a 350W az természetesen a 220V ágon mért fogyasztás. És való igaz játék és annak beállításaiban függő az érték.
Mindig azt nézem táp szempontból kb az a mérvadó.
Az, hogy maga a kártya mennyit fogyaszt konkrétan az már akkor nem oszt szoroz. -
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
Felemeltem a képfrissítést 60Hz-ről 120Hz-ra. Azért a 60Hz kevés akár, hogy is.
Alul feszelve az Asus TUF 3070Ti max 925mV-on, így abszolút nem lett melegebb,
max 60 fok, a Sniper Elite5 kb. 20-30W-al az RDR2 meg úgy jó 50-60W-al kér többet.
De az RDR2 nem fix fps-el megy változó, ahogy igényli hol 80fps, hol bőven 100 fölött,
így max. 350W a fogyasztás.
Az Asus TUF szériának valami fenomén a hűtése és alul feszelve is szépen dolgozik.
Úgy, hogy köszi az ajánlásokat, valóban a legjobb kártya, aki teheti ilyet vegyen.
-
arcitec
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Igen nálam is ki van oldva. Ha bekapcsolom a lakatot, akkor nem tudok menteni és mentett állapotot behívni. Illetve a Windows ikont sem tudom kapcsolni. Ahogy látom az ennyi.
Azt még érteném, ha az alap beállítás aktív és bekapcsolom a lakatot, akkor gondolom az marad az aktív. De a Windows gombot akkor sem értem, illetve csak nem egyértelmű mi alapján fut a beállítás, ha nem indítom el az Afterburner programot. -
arcitec
addikt
No, elindított gép Afterburner sehol nincs indítva, - többször megnéztem, nincs az auto indulás bepipálva és nem is fut, ennek ellenére szépen a max 925mV a beállított fesz.
Attól tartok valahova csak beírja, na de hova és a kártya vajon honnan veszi?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tudom papíron nem a legjobb párosítás, de ez elvileg van, jómagam még nem használtam olyan játékot ahol a papírforma érvényesült volna és valszeg nem is fogok. De kinek mi.