- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz kvarc #108929 üzenetére
A 3090/6900XT-nek is vannak 600W+ peakjei.
Nem feltetlenul fog rengeteget enni a next gen, viszont a peak aramfelvetelre fel kell keszulni.Nem gondolnam, hogy leghutessel a mostani csucs kartyak fele akarnanak menni tobb mint 50Wattal 1GPU-s kartya eseten.
Mar az Ampere hutoje is mernoki csoda, nehez lesz ettol jobbat csinalni ugy, hogy maradjanak a max 3 slot vastagsagnal....
-
Raymond
félisten
válasz kvarc #108929 üzenetére
Az ugye vilagos hogy ezt csak a hir szerzoje koltotte oda a tablazatba? Egyebkent olyan aki ezt ira:
We finally begin to understand why was NVIDIA so eager to push the new power cable standard for its Ampere graphics cards. Turns out, their cable is identical to the upcoming PCI-Express Gen5 standard cable. Both appear to use the same Molex Micro-Fit 3.0 design.
mert csak most jott ra attol azert ovatosan kell barmit is olvasni...
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
válasz kvarc #108884 üzenetére
Pont ezert kell a PBO bellitasokat jol beloni.
Allisd be max 180Wattra, lehet, hogy veszitessz vele -5%ot allcore pontszamoknal, de nyersz vele akar 10 fokot is.
Az en procim is 160Wattig mehet fel csak vizen, es meg kicsit azt is sokallom tole, de epitett vizzel meg okes....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kvarc #108870 üzenetére
alaplap egy dolog, 400Wot legen akkora meretben nem nagyon lehet meghuteni.
RazoR: 2060(S), 2070(S) esetleg 5700(xt).
5700xt meglepoen jol birja 1440pben. RT nincs, de RT DLSS nelkul 60fpssel sincs nagyon nativ 1440pben.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Puma K
nagyúr
válasz kvarc #107786 üzenetére
Nem-e?
Idehaza van aki úgy váltogat 3080-3080 között mintha muszáj lenne. De van aki le-fel-le lépdel 3080-3080 Ti-3090 között oda-vissza.
De a használt piacon is úgy pörögnek a 400.000-800.000 Ft és felette lévő kártyák mintha fegyvert tartanának az ember fejéhez.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
AsakuraDave
őstag
válasz kvarc #107246 üzenetére
LHR-es apró árak felett el lehet adni az LHR menteset de mondjuk egy 3080Ti bolti árat nem nagyon tudsz már kihúzni bányászokbol max a legolcsobb verzió árát de ha jól látom most emelkedtek kicsit a Ti árak.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Devid_81
félisten
-
keIdor
titán
válasz kvarc #103828 üzenetére
Az az Ice Lake-re volt igaz, tudtommal az nem is nagyon ment 4GHz föle. Willow Cove magoknál ezt helyrerakták.
Az most a legjobb Intel amúgy, az a legmodernebb, az IPC-je is annak a legjobb. Csinálhatnál egy szálon egy CB R20-at meg egy CPU-Z mérést, kiváncsi vagyok egy Zen 3-hoz képest milyen.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz kvarc #103752 üzenetére
A mobil az 4 magos csak. 4c/8t.
Illetve ott már egy generációval újabb magok mennek. A Tiger Lake-ben Willow Cove magok vannak, annak elődje a Sunny Cove, azt visszaportolva kapta meg a Rocket Lake.Egyébként azért is portolták vissza, mert 10nm-en kisebb frekvenciát mennének. A mai napig küzdenek vele.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
válasz kvarc #103754 üzenetére
Felesleges a 10900K mikor ott van sokkal olcsóbban a 10850K.
Utóbbi múltkorában volt 100K nettóért, majdnem el is csábultam, azóta kicsit már visszakúszott az ára, de még mindig 104-107 nettó között mozog szemben a 125-130k körüli 10900K-val szemben.
Igazából játékra ha most kéne összerakni gépet 0-ról is lehet inkább 10850K-t vennék mint sem 5800X-et.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
keIdor
titán
válasz kvarc #103457 üzenetére
PS5 topikból látom, hogy ez addig marad így, amíg nem kezdenek el kikopni a scalperek, az meg csak akkor lesz, ha el tudják kezdeni kiszolgálni a népet.
Novembertől márciusig az semmi másról nem szólt, csak hogy hol van éppen drop, meg mi mennyi a HA-n és ha százszor nem volt moderátori és topikgazdás beavatkozás, akkor egyszer sem. Szidták a scalpereket rendesen, amit maximálisan megértek, csak nem írom le, mert minek. Most már jobb a helyzet, bár még mindig vannak dropra várók és a KV dátum is naponta téma, hogy hol tartanak.VGA oldalon rosszabb a helyzet és nem is fog egyhamar pont kerülni a végére, plusz ott nem csak a scalperek anyja csuklik, hanem a bányászoké is.
Akit ez zavar, mellőzze a fórumozást, mert Spoiler: egész évben ez lesz.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AsakuraDave
őstag
válasz kvarc #102671 üzenetére
6900XT a 3080 és 3090 között van legtöbb játékba 1440p felbontáson, 4K-n már inkább 3080 szintet hoz de van 1-2 játék mint a Valhalla amibe 3090 szint. Mivel aprón volt pár 6900XT ami nem sokkal volt drágább mint egy 6800XT azok megérték de amúgy pénzkidobás mert egy AIB 6800XT tuningolva simán hozza a 6900XT szintet. Az a pár extra CU lófütty a RayTracing meg jelenleg a Godfall és Dirt5-öt leszámítva minden más címben játszhatatlan rajtuk. Ha nem érdekel az RT akkor az olcsóbb kártya azaz a 6800XT tökéletes lesz amúgy min. 3080 kell ha akarsz RT-t. Illetve látok itt 300-380Watt-okat 6800XT-vel így a fogyasztás se túl jó egyiknél sem mert a 6800XT-t illik húzni de ahhoz nagyobb fogyasztás fog társulni. A 3080-ak meg undervolt OC-val kordába tartható és még akár gyorsabb is mint out of box.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
veterán
válasz kvarc #102641 üzenetére
Mennyit ér és mennyiért lehet eladni két külön fogalom.
Akkor az sok volt érte viszont nagyot fordult a dolog azóta és ma már nem lenne fent 2 percnél tovább az aprón vagy bármelyik oldalon annyiért.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
nagyúr
válasz kvarc #102621 üzenetére
igen, az utolsó mondatod okán gondolkodom én is, na meg azért mert most rálestem az árra, és majdnem hanyatt estem, hogy 2-3 hete még nettó 120-125K körül mentek, és már akkor is igazából jó vételnek számítottak. Nem tudom most mire ez a nagy leárazás, készítik elő a terepet az új procinak, vagy szimplán most van jó áron csak.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz kvarc #102619 üzenetére
Pont most néztem szét a nagykereimben, milyen lapot tudnék venni alá. Z590-ben gondolkodom, bár lehet meg kéne várni a 11 genes procikat és az árazásokat. Ugyanis ha nem lesz jó áron, vagy nem lesz annyival jobb mint pl egy 10850K akkor lehet tökre elég lenne egy Z490 is alá, aztán majd DDR5 ha már emberi áron van megint cserélni. De egyelőre én kicsit tartok még a jövőben érkező little-big felállástól.
Lap esetén amúgy az Asus Z590-A nem tűnik rossznak, ha ugyanaz a felállás mint a Z490 esetén, hogy a Z490-F = Z490-A (utóbbi fehér) akkor simán bevállalnám.
Viszont szomorúan tapasztalom, hogy kb még nulla teszt van ezekről, illetve még értelmes VRM táblázatba se futottam bele az új széria esetén.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kvarc #101659 üzenetére
ha visszanezel en is probaltam nyugtatni mindenkit, hogy ne vegyen senki 1200 euroert 3080at, mert orulet, par honap es normalizalodni fog minden. aztan kiesett a kapacitas negyede az ETH verseny kozepen.
jelenleg tenyleg semmit nem szabad venni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
PitLee
őstag
Próba ?
(#98244) ScomComputer
(#7702) ScomComputer
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone Xs 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12S 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Garmin Fenix 7 Solar Saphire