Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
marcusa #2918 üzenetére
Én egyedül a procinál voltam úgy, hogy ennek azért bírnia kell a tuningot
VGA kártyánál tényleg lutri, és ahogy figyelem egyre gyengébb példányok jönnek ki.
Én mondjuk nem vettem észre érdemi eltérést az 1100/1450 vs 1250/1450 között, mondjuk itt már a cpu a limitáló legtöbb esettben akkora gpu erő van a két kártyámban együtt. (pedig cpu se gyenge döcög itt a gépben.) -
joysefke
veterán
válasz
marcusa #2909 üzenetére
Nem akarok kötekedni, no offense.
A problémám annyi, hogy enyhán csúsztatásszagúnak éreztem azt a kijelentésedet, hogy ha a 660-n lehetne feszt emelni (ha a kutya nem szart volna..), akkor tunningpotenciálban /százalékban kifejezve/ elérné a 7870-et (elkapta volna a nyulat).
az alapján amit olvastam:
1, Az AMD nagyob biztosra megy az órajelekkel és a feszültségekkel, ez eleve nagy százalékban kijejezett tunningpotenciált eredményez (főleg a Tahiti LE-nél)
2, Az AMD-nek valóban alacsonyabb frekin járnak a memóriái, éppen ezért az NV 660 (Ti)-nek magasabb frekiemelés kell ugyanakkora százalékos frekvencia növekedéshez. (AMD-nél többet ér +250Mhz Memória mint NVnél)
3,
Itt a PH-n egy 660Ti tulaj elemezte a 660Ti szűk keresztmetszeteit, és arra jutott, hogy a 660Ti tunningja akkor sikerül jól (akkor ér igazán valamit), ha a memóriát is megfelelően sikerül húzni, mert a korábbi generációkkal szemben itt a memória ténylegesen szűk keresztmetszet.Mindezek fényében én azt mondom, ha lehet általánosítani, akkor az alapján amit eddig olvastam a 7870-ben architekurális okokból is több a tunningpotenciál mint a 660 (Ti)-ban és ez nem magyarázható egyedül a feszemeléssel.
Persze ha jó érveid vannak, meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről.
Úgy érzem a tisztánlátásomat nem akadályozza a bevallott AMD pártiságom se, ennek legjobb bizonyítéka, hogy kb egy hónapja nézegetek 7870-es kártyákat, mégis úgy néz ki gtx660 lesz a vége (pedig rühellem az NV-t) aminak az oka egyszerűen annyi, hogy 45-ért van használtan 2,5 év kiskergaris 660, míg 7870-et haszáltan 45-ért jó garival, jó hűtéssel nem találsz.
Mondom mégegyszer, nem megbántani akarlak, de kicsit úgy érzem, te "fociszurkolóként" közelítesz a 660 vs 7870 témához
J.
-
joysefke
veterán
válasz
marcusa #2904 üzenetére
Hát szvsz jóval több tartalék van a 7870-ben, (legalábbis az alapján amit olvastam róluk, láttam tunningeredményeket) és ez nem csak a feszelésen múlik. (660 érzékenyebb a memsávszélességre is, a memóriáját pedig amennyire láttam kevésbé tudod húzni, mint a 7870-eken)
7870-ben jóval több a tunningpotenciál, csak át kell menni a másik topikba és megnézni, hogy egyáltalán alapfesszel milyen órajeleken járatják a sima 7870-et, a Tahiti LE meg eleve egy más kategória. (vannak róla írások a PHn, alulfeszelve is bődületesen megy)
J.
-
joysefke
veterán
válasz
marcusa #2901 üzenetére
mintha az AMD-s kártyákat nem lehetne alapfeszen jó sokáig tunningolni, vagy éppen alulfeszelni, esetleg alulfeszelni és tunningolni (lásd 7870 Tahiti LE) Szóval itt egy kis elfogultságot érzek....
Arról van esetleg infó, hogy a GIGA 660 OC ventije profilozható? Szabályozható? Terheléses fordulatszámot csökkenteném, ha veszek egyet. (lefoglaltam egy giga 660-ast)
J.
-
csabika0001
senior tag
válasz
marcusa #2807 üzenetére
Ha +62 re állítom a magot akkor már heaven megáll kilép egyik jelenetnél és a kártya visszaáll alapórajelre.
Neked is ezzel a jelenséggel áll meg ? Ha nem akkor kezdek gyanakodni a tápomra. Elvileg 2db 12V os ága van amin 2x25A tud. De most a gyári 6 pines csati van beledugva(tápegységé) nem pedig az y kábel ami a kártya dobozában volt.
Elképzelhető hogy nem kap elég kraftot egy ágon ? -
t.imi
addikt
válasz
marcusa #2780 üzenetére
Nagyon köszönöm, mit tesz egy jó driver
Akkor a felx memória nem korlátozna későbbiekben?Peat
igazad lehet, de az még majd 8 hónap. Addig lekettyen a gar a kártyáról és a hajamat is befonom.
Majd 2 éves kártya és kibírna még egy évet szerintem ahogy az 570/80 széria is.
Unom egy kicsit, az az igazságHuzogatni meg nem szoktam a kártyáimat.
Full hülye vagyok hozzá, nem tudom hogy lehet e lényegesen nagyobb teljesitményt kihozni ugyanekkora fogyasztás mellett. -
Vigneau
félisten
válasz
marcusa #2645 üzenetére
Semmi gond. Én szinte mindig megteszem ezeket a cseréket, amikor csak tehetem. Háklis vagyok a hangos gyári alkotásokra és olykor a kétventis megoldások sem az igaziak a számomra. Ez az aftermarket hűtő pedig igen jó a maga nemében. Azt vallom, ha már megvan, akkor ne álljon a polcon.
-
belinho
senior tag
-
-
asaca
tag
válasz
marcusa #2458 üzenetére
Én kiprobáltam mind két tipusu kártyával és nem venni észre külömbséget.(670/7950)Szépen fut.Még egy sima 660-al is.Viszont megakad mikor tölt.Lehet ssd-vel más lenne a hejzet.Meglepöen szép játék.Csak ahány oldal annyi féle teszt.(mindhárom gép-ben ssd-n volt a rendszer csak nem arra lett telepitve.)
-
flash-
veterán
válasz
marcusa #2441 üzenetére
Köszi,közbe most néztem hogy amiket linkeltem ott a GB kártyája húzva van...
hát bepróbálom a GB-t..
predakon:Kreténség az hogy arra használom a fórumot amire való?kérdezek,válaszolok....
ha meg nem akarsz választ adni,akkor feleslegesek az ilyen olvass vissza hozzászólások..nyilván keresőbe beírtam hogy tuning,tuningpotenciál...
ezen felül voltam kiváncsi a tapasztalatokra...
arcom?neked van arcod,hogy beszólogatsz.A fórumon osztod az észt,de áá,nem érdemes ilyeneknek válaszolni mint te.megyek is. -
Alpachino
veterán
válasz
marcusa #2138 üzenetére
igen tök ugyanazon konfig, minden kari esetében ami az utóbbi időben hozzám került.... és még procilimitre sem lehet panasz
De összeségében nagyon meg vagyok elégedve az ASUS 660 DC2-vel, mert egy kiegyensúlyozott karinak tartom és kategóriáján belül pont hozza az elvárható teljesítményt ami azért elvárható egy játékos karitól
Még ami tetszik benne az a fogyasztás, zaj, melegedés...semmi hangja még 50% venti mellett sem és 60 fokot még nem monitoroztam FC3, crysis3 alatt semBocsi elírtam és belekerült a felsorolásba..... a Crysis3-at 7870-el nem mértem, mert akkor már nem volt meg, Őt 7950-el mértem csak, ill. most a 660-al, de a crysis2 7870/660-is mértem. Érdekes, mert alapon tényleg közel azonos, bár így is kicsit gyorsabb volt a 7870, de tuningolva, persze normális feszmentes tuningal mérve, ami az én 7870 esetében 1180MHz-volt, már nőt a különbség....vagyis olyan érzés, mint ha a 7870 tuning hatására jobban skálázódna egy kicsit....
-
Alpachino
veterán
válasz
marcusa #2136 üzenetére
Sajnos a DM 11-ben még nagyobb a különbség a 7870 javára, de ahogy tapasztalom, most már így kb. egy hét használat után, a többi általam játszott gémekben ( Crysis2, BF3, MOHW, crysis3....stb) is erősebb, persze van ahol kevesebb és van ahol több, de erősebb....(talán a MOHW amiben kb. hozza) , ami nem meglepő a netes tesztek láttán, de azért reménykedtem, hogy tuning/tuning mellett behozza a 7870-et a "kis" 660-am
Heavent és valleyt sajnos nem futtattam a 7870-el
-
Alpachino
veterán
válasz
marcusa #2065 üzenetére
Rendben
Az első mérések a Hitman AB-vel, megvoltak. Tuning-tuning ellen, 7870 1200MHz-es GPU vs, 660 1163MHz
min. 46, átl. 59 FPS (7870 OC)
min. 45, átl. 56 FPS (660OC)Tehát nagyon fej fej mellett vannak, pedig a korábbi ASUS 7870 DC2-V2-esem tuningja sem volt átlagos, mivel alapfeszen meglépte a fent említett 1200-at....
-
Alpachino
veterán
válasz
marcusa #2061 üzenetére
Érdekes volt a tuningbeállítás során is, mivel feltoltam a mem-et +400-ra, a GPU-t +80-ra és kb. 2perc után kilépett Crysi3-ból....majd hiába csökkentettem a GPU tuningot, akár +20MHz-re is, akkor is kilépett, mire kiderült, hogy a Vram tuningja sok, csak ugye ennek semmi látható jele nem volt játék közben, és ezért szívatott egy kis időre
Most +100MHz-el ( 1175MHz) és 250MHz (1625MHz) mem-el is stabil.
A 7950 TFIII-at cseréltem el erre a jelenlegi 660-ra
-
batt
aktív tag
válasz
marcusa #1927 üzenetére
Akkor én is örülök
Nekem a játék elején amikor a barlangból kijutva a füves szakadék szélén futok le kakkor többször is csinálta! Aztán nem sokra rá az exe leáll! Azért egy ilyen bughalmaz játékot nem, kellet volna kiadni! Jó sok játék kiadásakor szokott ilyen lenni de ez már durva!
-
belinho
senior tag
válasz
marcusa #1864 üzenetére
Most ez is olyan, hogy honnan nézzük, mert a tuning az lutri!
A 660Ti 915mhz-ről indul, onnan 1200-1250mhz az nem gyenge, úgy hogy feszt nem is lehet emelni!
A 7870-meg 1000mhz-ről indul, alapfeszen 1150-ig stabil, utánna fesszel 1250mhz, de ha emeled a feszt és a powertune beleszól képremegéssel, akkor cumi, és marad a 150mhz!
A memóriánál is ugyanez a helyzet!Most akkor melyik is a jobban tuningolható?
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
marcusa #1824 üzenetére
Minden Very high-on (a textúrák is) 16x anizo, sima 660-al, igaz csak 1680x1050-ben, de eddig semmi gond (első 3 pálya). Azt azért nem mondom, hogy mindig megvan a 30FPS, de átlagban biztosan.
Próbálgattam a szűréseket, TXAA (high) és FXAA közt szemre nem sok különbséget látok, a MSAA 8x már sok volt a vasnak
Melyiket érdemes favorizálni? (látvány/sebesség)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gumi és felni topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hobby rádiós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest