Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambustibi
őstag
Üdv.
Ha minden stimmel, akkor hétvégén csatlakozom.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Puma K
nagyúr
válasz turbokappa #30948 üzenetére
Attól, hogy adott-elérhető generációban a valahányadik legerősebb GPU-val rendelkezel még van teljesítményben feljebb, ami adott programokban jól jön.
A többiek által említett megnövekedett képfrissítések (100Hz, 120Hz, 144Hz, 165Hz, 180Hz, 240Hz) mellé kell hardver ami meg is tudja hajtani az adott újabb játékot konkrét grafikai beállítások mellett.
Az FPS hajhászáson felül még a gyorsabb képfrissítéssel rendelkező monitorok által nyújtott simább-folyamatosabb élmény elérésének az érdekében is érdemes megnézni mit tud a birtokunkban lévő hardverek akinek ez számít:
[Slow motion] 240Hz vs 144Hz vs 120Hz vs 60Hz - Monitor refresh rates - videó
Ha meg van feljebb akkor azt tuninggal elérheted. Persze függ attól, hogy a birtokodban lévő hardver-komponens meddig húzható. Több évtizede tuningolnak az emberek a plusz ingyen teljesítmény elérésének az érdekében.
A volt Asus Strix GTX 1070-emet szintén tuningoltam: link 1, link 2
Meg a mostani kis Asus Strix GTX 1050 Ti-t is: [link]
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Tomassy00
senior tag
válasz spanglee001 #30939 üzenetére
Fuh basszus erről jut eszembe,...Mindenek előtt leszögezném én is anti dohányos vagyok !... Régebben neten kinéztem egy használt asus gtx 760 -at, beszéltem is a csákóval minden rendbe fasza minden oké és kértem küldje el futárral mert kell. Elküldte. Na hát egy szép napon meg is érkezett a csomag annak minden szagával együtt (brutál dohány szaga volt a kártyának) még ki se csomagoltam de már megcsapott a bűz... Na mondom ez mi a fene lesz tán hamutartó .... Kibontom, megszagoltam, oszt kicsit kábultan egy órát nézegettem vakarásztam a fejem hogy akkor most wtf Gondoltam ha már itt van csekkolom jó e?!... Beraktam a gépbe és ugy fél perc se telt el már olyan cigi szag volt a szobámba mint ha 30 láncdohányos pipakolt volna bent rendesen hányinger volt az a szag, de a kártya hibátlan volt szerencsére Pár nap múlva eladtam egy erősen dohányzó kollégának akit nem zavart a szag, sőt Így még sose jártam azaddig ezért vétel előtt meg se kérdeztem hogy dohányzik e a kártya. Azóta ezzel a kérdéssel indítok akármit veszek, sokan nem is tudják hirtelen hová tenni a kérdést észre veszem a hangjukon a telefonba
Egy szó mint száz, a dohányzó szagú pc (alkatrész) tulajoknak bazi nagy szerencséjük hogy nem én és a hozzám hasonlók döntenek arról hogy vissza e lehet vinni akár hová is a bűzlő szarjaikat.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném sok különbség van játékokban a 10.000MHz- s és a 11Gpbs közti memóriák közt? Vagyis van értelme + pénz áldozni a 11.000MHz-s ramra?
Meg ezeket a 11K-t nehezebb is találni szerintem, sok boltokban szinte csak 10K-s van. -
Sati01
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van egy EVGA GTX1070 em.
Pontos tipus: https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=08G-P4-6573-KR
Aminek a világitását nemtudom lekapcsolni a gyári progival sem.
Szép erős fehér fénye van ami elég zavaró, mivel este is szokott menni a gép.Esetleg valaki találkozott ilyen problémával, és megtudta oldani?
Üdv. Sati
-
RMZ250
senior tag
Létezik, hogy aprón elkezdtek az árak lefelé menni? Kb. 2 hete néztem akkor nem volt 200e alatt 1080. Most meg 180ért is van több darab. 970ről váltanék szerintetek mi lenne a jó döntés, várjak még vagy mi lesz ebből?
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
nagyúr
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Puma K
nagyúr
válasz RMZ250 #30961 üzenetére
Egy új GTX 1080-ért 150-160k Ft-ot érdemes kiadni. Viszont most ennyiért nem fogsz kapni, pláne nem újat. Továbbá várhatóan idén jelentik be az új Nvidia szériát amit érdemes megvárni.
Inkább hagyd meg a GTX 970-et és menj rá egy CPU/platform fejlesztésre-cserére.
-
RMZ250
senior tag
válasz Puma K #30963 üzenetére
Én meg pont fordítva akartam gondoltam veszek mostanában egy erős VGA-t. Majd megvárom az új Ryzen-t és átnyergelek arra. Csak az a baj ugye hogyha mindig várok az újra akkor sose lesz semmi belőle.
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
Puma K
nagyúr
válasz RMZ250 #30964 üzenetére
Viszont a VGA-t cserélgetni egyszerűbb.
Ezért gondoltam inkább arra, hogy a 4 magos CPU-t cserélni valami 6/12 vagy inkább 8/16-os AMD/Intel CPU-ra.Áprilisban jön az új Ryzen széria azt mindenképpen érdemes megvárni. Intel táján meg év vége felé lesz új széria és ott az i7-es CPU-knál már lesznek 8/16-os CPU-k... de az még odébb van és csak ábránd.
-
blaca83
őstag
válasz Puma K #30963 üzenetére
Elvileg március lett volna a "2"-es széria bejelentése, de véleményem szerint talán év végén lesz belőle valami.
Én azt is megkockáztatnám, hogy az új kártyákból idén nem veszünk kézbe egyet sem, csak jövő év elején.Ne legyen igazam, de úgy néz ki, hogy jól elvan az Nvidia és az Amd oldal is és számolgatják a VGA-k után bezsebelt extra profitot.
Gyakorlatilag nem tudnak annyit gyártani a mostani szériákból sem, hogy elég legyen a végfelhasználói piacra.Nem áll érdekükben előállni és "kihozni az újdonságot".
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
warcat
veterán
válasz blaca83 #30966 üzenetére
Ez nem így működik, ha megtervezték a chipet, akkor el is kezdik gyártani, készletfelhalmozás véget várhatnak pár hónapot,de az egész tervezés-gyártás-polcra kerülés egy évekre előre megtervezett folyamat,amit nem fognak a fejére állítani csak mert nagyon fogytak a kártyák december-február között.
Ráadásul ha GDDR6 memóriával lesznek szerelve, az nem szív el kapacitást a régi széria elől, és az új kártyáknak van külön vásárlóközönsége is az esetleges bányászigény felett (akik eddig nem vettek,illetve akiknek 2-3 éve használatban van a megjelenéskor egyből megvásárolt gtx 10xx.
Én az egész bányáshisztéria előtt is egy májusi bejelentésre tippeltem, nyári ténylegesen megvásárolható termékkel, talán most csúszni fog őszig.A márciusi megjelenés sosem volt több egy gyenge pletykánál, amire csak legyintettem
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
evitiguF
senior tag
válasz RMZ250 #30961 üzenetére
Ha megvan rá a keret és az elhatározás is, akkor a helyedben nem várnék.
Én nemrég váltottam 1070ről 1080ra, és nem az árakat figyeltem, hanem a két kártya közötti különbözetet.
Nálam ez 20k volt, erre azt mondtam, hogy igen, ennyit nekem megér.
Mindig lehet várni valami jobbra, valami újabbra. -
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
A Driver + PhysX -em kívül a driver telepítésnél az experiance és a hanghoz tartozó elemeket ki hagyhatom a telepítésnél?
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
shteer
titán
válasz Ra's al Ghul #30970 üzenetére
Én a hangot telepíteni. 3D és experience off
szerintem jónak tűnik..
-
DanielMurphy
tag
Sziasztok!
Egy kérdés: azonos nVidia Geforce GTX chipsettel rendelkező (most konkrétan 1080) és azonos árkategóriájú kártyáknál kell nagyon mást figyelni, mint az órajelet, és simán azt választani, aminek nagyobb az órajele? (feltéve, hogy én nem akarom húzni)
Pl. most ezt a két kártyát találtam raktáron a price range-emben:
- Gigabyte GeForce GTX 1080 WindForce OC 8G, illetve
- Inno3D GeForce GTX 1080 iChill X3A Gigabyte-nál az órajelek 1633 MHz/1771 MHz, az Inno3D-nél pedig 1759 MHz/1898 MHz.
Egyértelműen az Inno3D-t érdemes választanom emiatt?Köszi!
-
BullKoxa
őstag
Ahogy nézem a piros forumot, ott írjáták , hogy Úgy tűnik meg fognak szűnni PIROS oldalon az alábbi tipusok
MSI GAMING széria, Gigabyte Aorus , Asus ROG, ezt pletyka szinten kezeljétek DE
ezek közül az MSI már le is vette Gaming szériáját a honlapjáról. Ezek maradnak az NV kártyáknakRemélem ez azt jelenti hogy lassacskán jön az új széria vagy ennek a felvarrott változata.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz DanielMurphy #30972 üzenetére
Az Nvidia Boost 3.0 az ami neked emelni fogja az órajelet.
Ez úgy működik, hogy figyeli a kártya aktuális terhelését, fogyasztását és hőmérsékletét. Ha nem ütközik limitbe fogyasztás vagy hőmérséklet esetén, akkor emeli szépen az órajelet ami még stabil.
Tehát ha jó a házad és annak a szellőzése (ventilátorok által) akkor a Gigabyte is tud olyan órajelen járni mint amin az Inno3D megy.
Igazándiból a Pascal kártyák a VRAM tuningra lendülnek meg igazán, de persze hoz valamennyit a manuális GPU tuning is.
Azt érdemes kikeresni a neten, hogy a 2 kártya közül melyiknek mennyi a maximum TDP limitje. Alapból a GTX 1080-nak 180W van az Nvidia által megadva, de az általad linkelt 2 kártya gyárilag OC-zot tehát a BIOS-ban az alaptól többet fogyaszthat ami által magasabbra tud menni a GPU Boost-ja.
Az Inno3D-nek a hűtőbordája nagyobb mint a Gigabyte-nak van így az hűvösebb lehet a gyakorlatban, de sok függ a háztól és az abban lévő ventilátoroktól, hogy a gyakorlatban amennyin fog nálad dolgozni terhelés közben a VGA.
-
RazoR
veterán
Felesleges az órajeleket nézni, egyrészt az a pár(száz) MHz kb semmit nem jelent, másrészt bármikor utólag a gyári órajelek fölé tudsz menni pár kattintással, másrészt semmiképp ne az órajelek alapján válassz kártyát, hanem a hűtés alapján inkább! Amik ajánlottak Giga Aorus, MSI Gaming, Zotac Amp Ext, ASUS, Palit, Gainward, az Inno nem igazán ajánlott!
-
Milka 78
nagyúr
Az Inno-t kerülném.Volt 1080x4-em.Eleve hibás volt a kari amit a gyártó sanazosan nem akar elismeri (békéltető lesz belőle),de ezen felül,hurka a hűtő rajta.
-
DanielMurphy
tag
Köszi szépen a részletes infót!
-
spanglee001
addikt
nincs gond a dohányzó szobában használt vga-val jövőhéten kapok újat
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
blaca83
őstag
válasz warcat #30967 üzenetére
Volt már olyan az elmúlt években, hogy azért nem hozott ki új szériát az "egyik oldal", mert éppen jól ment a szekér jól álltak az eladási mutatók, vagy pont arra várt mivel robbant esetleg az "ellen oldal" az XY kategóriában.
Amennyiben érdekük fűződik hozzá, tudják tolni a megjelenését az új szériának.
Egyébként én is várom az új DDR6-os modelleket.@BullKoxa:
Ez az MSI-s dolog nekem is feltűnt 4-5 napja. Furcsa volt, hogy eltűntek szériák a honlapjukról.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
m0h0senator
őstag
-
bombibmw
veterán
válasz spanglee001 #30978 üzenetére
És melyik bolt volt ilyen nagylelkű?
-
Archttila
veterán
válasz spanglee001 #30983 üzenetére
Mondjuk emiatt tuti nem mehet tonkre egy VGA
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap az SW battlefront II-re jött valami 4 gb update, de utána majd 10 fokot emelkedett a vga hőfok.
Gondoltam, hogy biztos valamit elcsesztek, de a másik játéknál is ennyi lett. Nem tudom, hogy van-e egyáltalán hozzá köze, vagy véletlen egybeesés lenne az egész és valami más áll a háttérben, de ez azonnal jelentkezett, miután települt az update.A gép nem poros, főleg nem annyira, hogy emiatt 10 fok különbség legyen. Szóval nem vágom mi lehet a gond...A kártya 1 éves múlt, gondolom csak nem fáradhatott el még a paszta... zotac amp extreme 1080
Valami ötlet, hogy ez most mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
"...jött valami 4 gb update, de utána majd 10 fokot emelkedett a vga hőfok.
Gondoltam, hogy biztos valamit elcsesztek, de a másik játéknál is ennyi lett."Most, hogy egy ideje nincs már olyan hideg lehet melegebb lett a szobában ahol jár a gép és annak a hűtése meg ugyan úgy működik mint eddig tette azaz a fordulatszám nem emelkedett vagy csak csekély mértékben.
Alapból ez a ventilátor leállítósdi nagyon jó dolog a VGA-knál, de az a gond hogy a legtöbb kártyánál 60°C-nál kapcsolnak be a ventilátorok.
Ezt érdemes egyéni ventilátorprofillal orvosolni.Esetemben korábban az Asus Strix 1070-nél nem 60°C-nál kapcsoltattam be a ventilátort hanem 51°C-tól. Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy a korábbi maximum 72°C helyett 65°C körül tetőzött a hőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mint írtam, előtte toltam a játékot a megszokott hőfokokkal, jött az update 8-10 fok emelkedés.
Legyintettem rá, gondolván, hogy elcsesztek valamit, vagy jobban kihasználja a kártyát, ilyesmi.
Na, de resi VII-nél is emelkedett, más játék nincs fent csak ez a kettő. Sőt annak még alacsonyabbnak kellene lennie, annyiszor kijátszottam, kívülről fújom, hogy milyen hőfokok vannak, illetve milyen terhelésen van a vga.
TEhát eddig is használtam manuális venti profilt, ami folyamosan megy és emelkedik a hőfokkal egyetemben. -
troll81
addikt
hello valakinek tapasztalata ezzel a vga val?8GB Gainward GeForce GTX 1080 Phoenix Aktiv PCIe 3.0 x16
-
djpetar
tag
Üdv!
Kaptam nvidia-tól egy emailt, miszerint holnaptól limitált számban elérhető 700 dolláros áron az 1080ti Founders edition. Feltételezem európai ára nem ennyi lesz, valaki rendelt már hasonló helyzetben tőlük? (Már ha nem viszik el az összeset percek alatt).
Trust me, I'm a doctor.
-
Puma K
nagyúr
válasz djpetar #30996 üzenetére
Magyarországra nem szállít az Nvidia.
Ausztria a legközelebbi lehetőség meg a többi nyugati ország. Szóval ha vennél akkor valamely európai országban nézd meg a készletet és ha van ismerős akkor rendelje meg, és küldje el ide.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Puma K #30992 üzenetére
Visszatérve erre a hőfok emelkedésre.
A másik gépemen is kipróbáltam (végre lett időm rá), abban 1080Ti van és ott is vagy 6-8 fokkal magasabb, mint a megszokott. Talán a winfosra (w10) lejött valami "frankó" frissítés, ami miatt ez lehet? Egyelőre még nem olvastam utána a neten, hogy más is tapasztalt-e hasonlót...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest