- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na jól sejtetem az órajel visszavételt, 57°C-nál leveszi 2000-ről 1987-re, majd 63-nél 1974-re. Beállítottam egy agresszívebb profilt ami tartja 55-ön és fix 2000, de itt (80%) már elég hangos a korábbi 50%-hoz képest ami 69°C volt.
Ja ram az úgy tűnik megy 9000-ren. Remélem magától nem pakol neki feszt esztelen kéretlen. -
válasz
Bjørgersson #22198 üzenetére
Hát, nem teljesen kizárt
-
Bjørgersson
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #22197 üzenetére
Úgy látom, Samsung.
-
válasz
Bjørgersson #22196 üzenetére
-
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22192 üzenetére
Egy PLUS nélküli 1060-nál nem eredményez effektív 9000 Mhz-nél többet, de nem érdemes annyival kezdeni.
Nem kell számolni, csak megnézni a valós órajelet. Ha nem a maximális VRAM OC a cél 8600-8800 Mhz közötti értékről érdemes indulni egy alap, nem 9Gbps-es modulokkal szerelt 1060 esetén.
Csak azért jegyeztem meg, hogy ne húzza ész nélkül a csúszkát. -
válasz
RetepNyaraB #22192 üzenetére
Szerintem 8000+4x500=10000, nem 9000 :D
-
válasz
Redneck #22191 üzenetére
Bocs. A 1060-asok ramja gyárilag 8000 effektíven (négyszeres szorzó) ketyeg, nem? Erre persze lehet, hogy gyártófüggően valaki rátett mondjuk 20-50Mhz-et és eladja OC-nak, de az AB-ben alapból plusz 500Mhz sem eredményez effektív 9000-nél (500X4) többet. Rosszul számolom?
Persze eldobhatja magát, ezt nem vitatom és itt akkor elnézést kérek; lejjebről kell indulni a teszttel. Károsodni mindazonáltal nem tud a kártya, mert lekapcsol és újraindul. -
Redneck
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #22188 üzenetére
A hozzászólásaidból úgy tűnik, hogy nem a hőmérsékleten izgulsz, és inkább az órajelet szeretnéd feljebb tornászni. Egyedi ventivezérléssel egy optimalizált, nem csúcsra járatott OC profilt csinálnék, aztán később egy maximális órajelest is, ha szükség van rá. Optimalizáláshoz elég egy kis húzás a GPU-nak (50-100Mhz között), de a memóriával óvatosan. Kezdésnek fel lehet menni 8600-8800Mhz körülre, aztán szép fokozatosan.
Én úgy csináltam meg hogy ALT+F1-re van egy optimalizált profilom, ALT+F3-ra egy full OC magasabban járó ventilátorokkal, és ALT+F2-vel alapállapotba tudom rakni.
RetepNyaraB:
Az ilyen "legalább +500-at a ramra" tanácsokat, ha lehet ne erőltessük, elég eltérőek a kártyák. Van olyan amelyiknél +500 jócskán 9Ghz fölötti értéket eredményez. -
válasz
Azt se felejtsd el hogy magasabb fordulatszámon a ventillátor fogyasztása is megnő, és a power limitbe az is beleszól. Nem feltétlenül tudja max fordulatszámon tartani a boost frekvenciát.
-
válasz
Nem biztos, hogy 60 fokon tudná tartani akár 100% pörgéssel, nem tudom. Mindenképp menni fog a 2000 körüli boost egy rendesen szellőző házban, főleg, ha ráereszted az AB automata OC szerkesztőjét. Ha kézzel szeretnéd és fontos az a 3-4 fps, amit ki lehet vakarni belőle pluszban, akkor dobj +100-at a gpu-ra és legalább +500-at a ramra. Persze külön-külön tesztelve. Feszt nem érdemes emelni, nem nagyon oszt-szoroz az a kevés, amit enged, viszont melegszik. Így feltehetőleg lesz olyan 2050-2075 boostod, plusz a gyorsabb ram.
-
Köszi a válaszokat. Szóval ha MSI AfterBurnerben csinálok egy agresszívabb ventiprofilt (kár, hogy targetet nem lehet belőni, bár megfelelő alakú görbével ugyanaz a végeredmény) ami nem csak 50%-on járatja 69°C-on hanem mondjuk 60°C-on tarja akkor is, ha ehhez 60-70%-on kell pörögjön, akkor stabilabban fogja tartani a 2000-ret? Vagy inkább a power limit lehet a ludas? Az sajnos max 111%, így is 150W magasságába belekajál. Nem mintha zavarna 550-es Seasonic belsős táppal.
-
válasz
T0mBd1gg3R #22184 üzenetére
GPU Boost 3.0
-
válasz
1847 a garantált minimum turbofrekk. 2000 általában a piszkálás nélküli vége ezeknek, HA elég hűvös tud maradni. Paszta garivesztő-e, azt nem tudom, de pár éves kártyán az még rendben kell legyen. Persze már amennyire gyárilag rendben tud lenni
-
Viktor77
titán
válasz
Fentebb írtam. Nincs kőve vésett turbo, a gyártó csak ennek a minimumát adja meg. Megy a kártya amíg tud, amíg nem melegszik túl.
-
Az miért van, hogy a Giga G1 Gaming rev2 2000MHz-en megy, holott a spec szerint 1847-nek kéne lenni?
Papír nélküli, de chateltem a tajvani szupporttal, 2016 52.heti gyártás, németországi disztribúció, ha gondom van vele addig, akkor szóljak nekik, jelentsen is ez bármit.
Át szabad pasztázni vagy garibukós mint az MSI-nél? -
-
Redneck
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #22178 üzenetére
Típusonként és leginkább BIOS verziónként eltérő a Power limit. Leginkább 108-123% közötti kártyákat láttam, gyári BIOS-szal. MSI AB-vel érdemes hangolni, de egyébként mindegyik hasonló program ugyanezt az API-t használja.
Már nem emlékszem hány fokos G1-gyel találkoztam, de egész jó hűtése volt, lehet egy pasztázás is dobna rajta, de egyedi profilt is állíthatsz hozzá.
-
Viktor77
titán
válasz
T0mBd1gg3R #22180 üzenetére
Csak az, vagy van elvileg a Gigabytenak is valami összefoglaló programja, több hardverhez, de jobb az AB szerintem.
-
-
Viktor77
titán
válasz
T0mBd1gg3R #22178 üzenetére
Itt nincs max turbo. Hidegebben feljebb megy. Állítsd feljebb a hűtést, 60 foknál már elkezd visszavenni a kártya.
-
Sziasztok!
Megvan a Giga G1 Gaming 6G, amit észrevettem 3DMark stresszteszt alatt, hogy bár nem túl meleg, 67°C-os és 50% körül van a venti, mégis 2000-ről lemegy 1962MHz-re. AMD-nél ilyenkor magórajelet csökkentettem, power limitet toltam ki és folyamatosan tartotta a max turbót, de itt 111% a max power limit (AMD 150%) és magórajelet csak növelni lehet.
-
válasz
#24845312 #22176 üzenetére
Igen legfőlépp GTA5, néha mással is játszok, de ritkán. Egyébként i7-3930K-m van 4.2GHz-en, kb ryzen5 2600 szinten van. 1680x1050@75Hz.
Nem arról van szó, hogy csak csere játszik, meg is tarthatom persze a 470het vagy el is adhatom, szerintem 35-öt megér, de jobbat (pl gamingx) garisat csak sokkal drágábban kapnék. Volt már egy palitom, nem szerettem, hangos volt erős coil whine-nal. 23-mal olcsóbban vettem ezt, bár az garis volt. -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #22174 üzenetére
Igen, GTA 5 alatt egyértelműen jobbak a GTX-ek. Még ha egy RX 580-hoz viszonyítjuk akkor is, te pedig eleve egy RX 470-ről váltanál, szóval itt már nem csak hogy mérhető lenne a különbség, hanem egyértelműen érezhető is.
Nincs gond a 1060-akkal, egyáltalán nem elromlósak, viszont az esély azért meg van arra, hogy bármi bármikor tönkremenjen. Én magam pont emiatt nem szoktam garancia nélküli hardvereket vásárolni (néhány kivételtől eltekintve). Hardverekkel foglalkozom, láttam én már szinte mindenből rosszat, úgyhogy szeretek inkább biztosra menni.
Ha csak és kizárólag csere jöhet szóba, akkor az általad említett 3 típusból a G1 Gaming-et venném, nagyon jó kártya az, az eladótól pedig mindenképp kérdezz rá erre, hogy felpörgéskor nincs-e hangja a ventiknek? Ha meg esetleg a későbbiekben áll neki majd kerregni valamelyik venti, akkor az ebay-en árulnak hozzá ventiket, ki lehet azokat majd cserélni.
Ha a GTA 5 a fő szempont, akkor bőven megéri az 5ezer Ft ráfizetést szerintem, jóval több fps-ed lesz minimális kp-ért cserébe. -
válasz
#24845312 #22171 üzenetére
Hát ez nem hangzik így túl jól Egy ideje hirdetem, hogy fél év garis gaming-x rx470-emet cserélném garis 1060 3g-re 1:1 vagy minimális ráfizetéssel. Most lett jelentkezőm 1060 6g lenne PNY egy az egyben vagy valamelyik giga 5 ezer ráfizetéssel. Nekem annyi a bóni az egészben, hogy gta-zok az meg erősen az nvidiát preferálja.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #22167 üzenetére
Garancia nélkül én egyiket se. Esetleg egy MSI Gaming-et be mernék vállalni, ha kellőképpen áron alul adnák a garanciális társaihoz képest, mert ebből én egyetlen darab hibással sem találkoztam eddig. Esetleg még az MSI Armort is be merném vállalni. (Kedveltem az Asus Strix-eket is, de azokból azért már láttam döglötteket.)
Ha viszont csak az a kérdés, hogy melyik a legjobb a fentiek közül, akkor a G1 Gaming.
(Viszont Gigabyte-ból rengeteget láttam, amelyiknek zörgött a ventije felpörgéskor. Kegyetlen idegesítő volt, folyamatosan beindult, majd leállt, beindult, majd leállt, és ilyenkor egyfolytában kattogott/kerregett a venti pár másodperc szünetekkel tarkítva, és ezt megállás nélkül ismételgetve.) -
gtamate2
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #22169 üzenetére
vasárnap van?
-
-
gtamate2
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #22167 üzenetére
Amelyiknek nem zörög a ventije, ha egyiknek sem, akkor a g1-nek van a legjobb hűtése ezek közül
-
Sziasztok!
Gari nélkül melyik 6 gigás 1060-ast vennétek meg az alábbiak közül?
Giga GV-N1060G1 Gaming-6GD Rev2.0
Giga GV-N1060WF2OC-6GD Rev 1.0
PNY (ebből nem tudom volt-e több típus, sima 6 gigás 2 ventis)
Hajlok valamelyik Giga felé, abból próbáltam az ITX-et és egy ventis létére nagyon meg voltam elégedve vele. Melyiket a kettő közül? -
Csupingo
veterán
-
-
edk-
őstag
Szervusztok,
Vettem aprón egy MSI GTX 1060 3GB kártyát. A driver nem akar települni. Win7 x64, Asrock AB350 Pro4, Ryzen 7 1700X.
DDU-val csökkentett módban leszedettem a régi ATI driverét. Utána rögtön leállítás. Kicseréltem a kártyát.
Mind a legfrissebb 436.30-as, mind az előző 436.15-ös driver azt csinálja, hogy ellenőrzi a kompatibilitást, kiválasztatja a telepítendő komponenseket, előkészül a telepítésre és nem sokkal a driver telepítésének megkezdése után kiírja, hogy sikertelen.Mit lehet tenni?
-
-FLY->
őstag
válasz
-FLY-> #22156 üzenetére
Megmértem a biztonság kedvéért, UES 1080p extreme 2300pont, ami a táblázat szerint okés, végig 99-100%-on volt a gpu, jó a sebessége és a hőmérséklete is. Lehet lesz egy reinstall.
Annyira bejön, hogy egy évben egyszer akarok pc-n játszani, akkor is szopóra tesz xszázezerért cserébe. -
-FLY->
őstag
Gears of War 4 esetleg másnál is produkál olyan hibát, hogy harcban 20 fps-van, kb ennyi GPU kihasználtság mellett? CPU limit nagyon messze van, az is csak malmozik.
-
Csupingo
veterán
válasz
$atirka #22154 üzenetére
A total commander akart lenni. Azt hittem, hogy ha onnan indítod, akkor ott is fog futni, bár talán csak akkor, ha addig azt a kijelzőt teszed elsődlegesnek. Nekem van olyan kisebb játékom, ami indításkor feldob egy ablakot és ott ki lehet választani, hogy melyik monitoron menjen.
-
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Az megoldható, hogy az egyik HDMI-n a képet a TV-re, a másikon a hangot az erősítőre küldje ki a kártya?
-
-
$atirka
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #22148 üzenetére
Monitorom csak DVI bemenetes.
Szóval a lényeg, hogy egyforma felbontás legyen és nem hullnak szanaszét az ikonok.
Oké, de az elsődleges gondom/kérdésem az, hogy a játék a monitoron indul. Erre csak az a megoldás, hogy bepipálom elsődleges kijelzőnek a tévét és utána .exe? -
Speed®
titán
válasz
Glaz-dozfhut #22148 üzenetére
A DVI nem visz 4K30at, az a HDMI 1.4. DVIon DL esetén 2560x1600 a plafon.
-
$atirka
őstag
Lehet félreérthető voltam, a kiterjesztett asztal méretét 4k-n hagytam, a játék meg fhd-n ment.
Fordítva lenne jó -
$atirka
őstag
válasz
Trailblazer #22144 üzenetére
Arra gondolsz, hogy ha FHD-n lenne a tévé, akkor rendbe lennék?
Lehet ott csesztem el
Amúgy Forza 3-at nyomtam, de még nem nyomtam át 4k-ra. Meg se nyekkenne? -
$atirka
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha volt már a kérdés, de...
Játszani szeretnék tévén!
A monitor dvi-on van kötve, 1080P-n megy.
Ha azt akarom, hogy a játék a tévén induljon 4k-ban, akkor azt elsődleges megjelenítőre kell kapcsolni. De ilyenkor az ikonok szetcsúsznak, amit melós vissza állítani. Tükrözés ugye nem játszik, mert akkor fhd lesz a tv.
Van más megoldás?
-
Redneck
nagyúr
válasz
bobalazs #22141 üzenetére
Nem rossz széria, és eddig is ajánlott volt azoknak akik nem voltak biztosak a GTX 1060 vásárlásban. Nekik ezután is az lesz. Érdemes megnézni, elsősorban milyen címekhez vesz az ember VGA-t és aszerint választani.
A benchmark egyébként csak egy dolog, vannak címek ahol nagy a szórás pro és kontra. -
Lecseréltem a 3 Gb 1060at rx 570re, 3d markban jobb eredményt hoz az ajemdé. [link]
-
Köszönöm a válaszokat ! Pár ezer pénzzel volt drágább a 10 000- es mint a 8000- es, ezekszerint van értelme. Nem is annyira az elérhető sebesség miatt kérdeztem, csak féltem ha valami hamis/gyenge RAM, és terhelésre maxra dobja, esetleg gondot okozhat. Talán a VRM- et is ehhez méretezték
, vagy biztonságosabb lenne a maxot 8000- re tenni ? A jelenlegi konfigom amúgyis CPU limites ehhez a kártyához.
szerk : instabilitást terhelésen sem tapasztaltam, lehet hogy csak paranoiás vagyok
.
-
válasz
DarthSun #22134 üzenetére
Jelent, simább lesz a frametime és a min. fps is feljebb megy picit.
Ha választanom kell (mert nem bírja a betáp 😂), inkább a ramot húzom feljebb, nem a gpu-t. Viszont, mivel a vrm hőfokot ma már semmi nem nézi - ha jól tudom - óvatosan a ram tuninggal. Plusz 20 C° simán benne van a gpu-hoz képest!
-
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
akoska07 #22130 üzenetére
Bármire rakom a rendszer szerint 2088Mhz-en megy max a GPU, 8468Mhz-en a RAM. Ez egyelőre elég. Valamiért ha feltoltam 2100-ra a GPU-t, akkor Destiny kidob asztalra VGA hibával. (Biztonság kedvéért 100%-ra raktam ventit, hogy a hűtéssel ne legyen gond, ne amiatt droppoljon)
Szóval visszaraktam úgy, hogy hivatalosan is 2088/8468 legyen és mellé auto venti vezérlés. Így stabil, nincs hiba sehol sem. (CS:GO-t viszont valamiért nem szereti, az a menüben csontá fagy, de bármi más játékot nézek, rendesen megy)
-
-
gtamate2
veterán
-
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
PlayMax #22124 üzenetére
Teljesen jogos amit írsz, többnyire Destiny 2-t tolok, ahhoz meg az alap 1900+ -os boost is bőven elég. Ez csak kíváncsiság, nem sokszor voltam PC-s, de mindig hajtott a kíváncsiság, hogy mit tudnak a nálam lévő hardverek OC-ban.
Egyelőre GPU-t hagyom 2088-on, elkezdtem tesztelni a RAM-ot, hogy meddig bírja. (Aztán végül valszeg visszamegy minden alapra, ahogy te is mondtad)
-
PlayMax
nagyúr
Általánosságban sokat nem kapsz ,én javaslatom hogy rakd be a kártyát és használd ahogy van ,nincs sok értelme cibálgatni ,nem mai kártyák ezek sem már ,örülni kell ha hibátlan ,meg aztán a használt piac 70%-a bőven beleesik a bányászatba esetleg ha használtan jutott hozzá az ember.
Kivétel ,ha új korától csak a tied volt ,én pl. így vagyok és mégsem cibálom ,felesleges.Az rendben van ,hogy meglessük mit is tud ,kíváncsiak vagyunk ,én is megnéztem és ahogyan az előttem szóló írta 2100 körül általában már bedobnak vlmilyen hibát ,nekem 2100-on szépen megy de nem dob akkorát ,hogy rá erőszakoljam ,jelenleg még FHD n szépen mennek rajtuk a játékok ,főleg ha 6gb os.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ok lehet hulyeseget kerdezek de az mitol van hogy beallitok GPU frekvenciat de benchmark kozben lejjebb veszi azt a rendszer? 2100ra tesztelnek, de a teszt alatt 2088on megy csak a GPU. Heaven 2100at ir ki, AB meg GPU-Z meg 2088at.
Ez annyit tesz, ennyit bir max a kartya? Mert grafikai hiba vagy fagyas nem tortenik egyaltalan.
Fura nagyon mert korabban 2114en is lement benchmark hiba nelkul.
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy ilyen kártyát, de a következő a problémám vele. Videó lejátszásakor, akár telefonnal(1080p) készített videó, youtube videó lejátszásánál nem képes megjeleníteni a Full HD-t..szemcsés a kép. A lejátszandó fájlt pendrivon átvittem a TV-re és ott kristálytiszta volt, ellenben amikor leakartam játszani a gépemen. Olvasgattam össze-vissza, de nem találtam megoldást. Olvastam egy HDR funkció bekapcsolását a videókártya beállításoknál, de az szürke jelenleg.(Monitorom típusa ASUS VZ249HR)
A windows felbontása 1920x1080 és a videókártya és a monitor HDMI-vel van összekötve.
köszönöm előre is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
bobalazs #22118 üzenetére
Akkor jol emlekeztem. GPU- tegnap felraktam 2000-re kivancsisagbol es elmentem Destiny 2-t tolni de hibakod nelkul crashelt a jatek desktopra kb 20 perc utan (grafikai hibak nelkul). Nem tudom h siman osszeomlott vagy a magas freki volt a gondja. (Vagy alt tab kombo nem tetszett neki)Hetvegen csinalok rendes tesztet meg OC-t. (Talan venti profilt is modositom kicsit)
Koszi valaszt.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
Sok eve mar hogy PC-m volt, de 2 honapja lett vegre egy MSI GTX 1060 Gaming X 6GB kartyam es gondoltam megnezem mi a max OC, amit bir a kartya hetkoznapi hasznalatnal.
Gondolom a tuning nem valtozott az evek soran, szoval Afterburner fel, majd emelem a GPU frekvanciat mikozben megy valami teszt a hatterben. (Regebben Unigine Heavent hasznaltam erre, van jobb helyette esetleg?)
Ha megvan max frekvencia utana ugyanez a RAM-mal(Samu RAM van rajta)
Van barmi egyeb amire figyelnem kell vagy nagyjabol tovabbra is ennyi az egesz?(Hofok gondolom fontos h ne menjen 90 fole)
-
PlayMax
nagyúr
Még mindig a legjobb kártya skacok FHD n ,Fifa meg a Mortal 4k n is hasít ,kell ennél jobb?
Még mindig nem kell vennünk új kártyát ,Nvidia4Ever! 😂✌️ -
nesh_019
senior tag
Sziasztok, esetleg tapasztaltam valaki olyan problémát hogy amikor elkezdesz streamelni egy játékot megy 1-2 percig utána kikapcsol a monitor és újra indul a gép...
Ezt csinálja nekem csak max payne 3 és az új control nevű játék alatt...
Ez miért van? Gtx 1060 6gb
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok. A 1060-am vilagitasa (RGB) nem mukodik megfeleloen. 3 savbol 1 vilagit. Javithato konnyen? Valami orosz fele videoban lattam,hogy raknak bele alis fenyt, de nem igazan ertem az honnan kap aramot. Asus Rog strixem van.
Koszi -
Nuada herceg
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat, meg a javaslatokat.
Rövidebb kábellel nem tudom kipróbálni, mert a 2 méteres nem elég. Az a leghosszabb ami 10 alatt van nekem. Meg ugye a 10 méteres....
Egyébként a monitorom egy "mezei" samsung 24 col, full hd 60 hz.
Tudom hogy a tv meg tudja a 4 k-t, de direkt úgy állítottam be, hogy azon is fullhd legyen a felbontás.
De hát úgy sem volt jó. Tegnap több órát elszórakoztam ezzel.
Például azt sem tudta, hogy csak a tévén jelenítsen meg képet. Akkor sem volt kép egyiken sem. Csak kiterjesztésben megy. Utána már sikerült valahogy megoldanom, hogy az nvidia vezérlőnél kivettem a monitort, hogy azt ne kezelhesse a windows, vagy ne lássa, vagy ilyesmi. Után az jó lett, hogy csak a tévén adjon képet. De a tükrözés sajnos sehogy sem megy.Pedig az lenne a lényeg. Gondolom erőforrásban az semmivel nem fogyaszt többet. Csak a renderelt képet 2 csatlakozóra tolja ki.
Nekem csak annyi lenne, hogy ha épp játszani akarok tévén, akkor ott átváltsak arra a bemenetre és kész. Mert ugye van egy beltéri is, az is hdmi-vel csatlakozik a gépre. De hát az a legkevesebb, hogy bemenetet váltok.
De így most csak kiterjesztésben van. Ráadásul ha barátnőm bekapcsolja a tévét, akkor ugye a gép érzékeli, és arra teszi ki a fő képernyőt, én meg csak ülök a gép előtt, egy üres asztal előtt.
Szóval kicsit ilyen állítgatós dolog még. Csak már kedvem nem sok van bohóckodni vele.
De még egyszer köszi mindenkinek! -
válasz
Glaz-dozfhut #22111 üzenetére
Jó az összefoglaló leírás, van pár variáció
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
DarthSun #22110 üzenetére
Nálam egyébként működött a nagyobb felbontás kiterjesztve csak zavaró volt a méretbeli eltérés áthúzáskor. Csak hiába állítottam egyszer FHD-re a kijelző beállítását, következő kiterjesztésnél elfelejtette.
Az bennem is felmerült, hogy az eredeti kérdésben maga a DVI csatlakozó volt a gyenge láncszem, mert az legfeljebb 2560x1600 képpontot képes átnyomni. Miután megnéztem a pontos értéket. De tudtam, hogy nem visz mindent. De az, hogy mégis használta valahogy, az megzavart. -
válasz
Glaz-dozfhut #22109 üzenetére
A laptopom is rá van dugva a tévére, HDMI-HDMI- vel. No a lapos csak 1366x768 kijelzőjű. Tükrözésnél természetesen csak ebben a felbontásban megy a 2 kijelző, kiterjesztésnél viszont megy aszinkronban, a lapos 720p- ben, a tévén pedig 1080p, gond nincs ebben az esetben sem. Lehet hogy hardverfüggő is az egész, ha mondjuk a tévém 4k lenne, akkor zavarok jelentkezhetnének
.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
DarthSun #22108 üzenetére
Itt a kulcsszó, hogy ugyanaz a felbontás. Azzal nincs is különösen probléma.
Dual monitorral nálam is volt probléma 1060-al indításkor. A kép csak windows felálláskor jött elő. Mint írtam displayport-HDMI átalakítót használok és abból több kimenet is volt a kártyámon. Meg voltam lőve, de az lett a megoldás, hogy másik displayportba kellett rakni a csatlakozót, mert az alacsonyabb számozású az elsődleges; a leírás szerint amit találtam. Mi a helyes számozás, az nem derült ki, de fordítva volt, mint eredetileg gondoltam. Amúgy jól működött minden, épp csak a kártyám nincs már meg. Konkrétan semmilyen.
szerk: azt nem tudom mindkettőn van e kép indításkor, mert csak az érdekelt, hogy azon legyen, amit én elsődlegesnek szánok. Ne a TV-n. -
Az utolsó hsz- okhoz - nálam a monitor DVI-DVI, a tévé HDMI-HDMI kábellel van csatizva, jól megy a tükrözés, kiterjesztés és a single is bármelyik kijelzőre, FHD mindkettő. A vásárláskor először 1660- as kártyát néztem ki, de azon csak HDMI és DP van. A cégnél tapasztalt DP+átalakítókkal való szívás miatt 1060- as mellett döntöttem, itt ugye van HDMI/DVI csati is.
Viszont a 1060- nál a bekapcsoláskor csak a monitoron jelenik meg a kép, Win boot után már mindkettőn. A régi HD6850- el ugyanilyen felállással mindkettőn van BIOS kép is. És amúgy minden Ati/AMD kártyával dual kép bekapcsoláskor, NVidiával meg csak a monitor. Nem nagy gond, de itt a kérdés hogy ez mindenkinél ilyen ?
-
Csupingo
veterán
válasz
Nuada herceg #22105 üzenetére
Lehet, hogy a 10 méteres kábelt nem szereti. Rövidebbel nem tudod kipróbálni? Amúgy képernyő másolás csak akkor működik szerintem, ha mindkét kijelző tudja az adott felbontást, mert olyankor egyforma lesz.
Képfrissítés mennyi a monitoron? Mondjuk az furcsa, hogy van mikor csak a tv se megy. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Nuada herceg #22105 üzenetére
De jó lehet még a csak 2. kijelző vagy csak az elsődleges használata. Az eltérő felbontást nálam se nagyon szerette, na meg el is felejtette a beállításokat. Én inkább displayport-HDMI átalakítóval próbálkoztam, mert nincs is DVI a kártyán.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
laskr99 #22104 üzenetére
Igen, úgy szereltem össze ahogy Te írtad.
A tv az high speed hdmi-vel van összedugva.
Egyébként nem akarok 4k-ban játszani, ahhoz gyenge a gépem, vagyis a vga-m.
Egyszerűen csak ágyból akarok néha kicsit lazulva játszani.
Valami tényleg nem okés egyébként, mert néha megy, néha meg nem. Főleg ha felbontást akarok állítani, akkor meghülyül. Az nvidia beállításokban is kell állítgatni, attól megjavul. De igazából random dolog. Mondhatnám, hogy rendeltetés szerűen működik már, sok mindent tudok állítani, variálni.
De sajnos a tükrözés még mindig nem megy... Pedig az lenne a legfontosabb. Az csak 2 ugyanolyan kaliberű monitoron működne esetleg? Na mindegy, ha nincs ló jó a szamár is alapon így használom, kiterjesztve.
Ismét köszönöm a segítséget neked is meg Speed(R) kollégának is! -
laskr99
addikt
válasz
Speed® #22103 üzenetére
Szerintem a moncsit rakta össze DVI-al l. HDMI meg a tv.
Nuada herceg: szerintem ez webos hiba. Ha bekapcsolás előtt küldöd ki a jelet nem fogja érzékelni , vagyis azt írja nincs jel utána. Ilyenkor én másik hdmi portba dugom a TV! Oldalán. Így az 1-2 port közt játszva érzekeli. Ha nincs jel akkor átdugom a másikba, ha ott megint elkezd velem játszani akkor vissza és megint jó..
-
Speed®
titán
válasz
Nuada herceg #22101 üzenetére
DVI-DL csatiról nem szedsz le 4k felbontást..szóval rossz irányba indultál a beszerzéssel :S
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Nuada herceg #22101 üzenetére
Na, valami szerencsés eset következményeképpen megoldottam...
Azért köszi annak aki elolvasta. -
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Megpróbálom röviden leírni a problémám.
1 monitort használtam évek óta. Egy ideje van már egy 4 k tv (LG Web Os3) a szobában, gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy azt is használni akarom néha, mint monitort... Gondoltam witcher hármazok rajta.
Vettem egy 10 méteres hdmi kábelt, meg 1 dvi-hdmi kávebelt. Eddig a gép a monitorral hdmi-vel volt összekötve, de mivel a 1060-asomon 1 hdmi kimenet van, ezért vettem a dvi-t.
Hazaértem, összedugtam, működött elsőre... Kiterjesztett képernyőként ment a tv. Aztán a windows+p gombbal állítgattam, megpróbáltam a megkettőzést. (tükrözés) Azt akartam, hogy ugyanazt mutassa mind a 2 kijelzőn.
Aztán nagyobbak lettek az ikonok meg a tálca a monitoron, és valahogy utána romlott el a dolog.
Azóta ha bekapcsolom a tévét, akkor semmi. Egyiken sincs kép. A tv látja hogy be van dugva, meg valami jelet is ír, de csak feketeség. A monitor meg váltogat a bemenetek között, mintha nem kapna jelet. Próbáltam már gép újraindítást, meg többször is újra próbálgattam. De semmi nem segít. Valakinek valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest