- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-ZeeZee-
senior tag
Én hasonlóan jártam csak GTX750Ti-vel. Saját gépből ki (vettem egy Phoenix GS-t), és pont tegnap szerettem volna berakni egy ismerős gépébe a 750-est. Csak 1 PCI port van az alaplapon, tápot kapott, venti pörög, mégsem hajlandó felismerni a kártyát. Biosban próbáltam letiltani az igp-t, de az sem hozott eredményt. Hdmi-vel kötöttem össze a monitorral (samsung TV), de nem adott jelet. Én tegnap este feladtam, mondtam a kissrácnak, hogy majd hétvégén ránézek, de most fáradt vagyok.
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Beléptem a klubba egy GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB kártyával.
Tökéletesen elégedett vagyok vele eddig.
Az, hogy lehet hogy ugye a kártya 6gb-os, s 7400Mb a vram használat pl AC
dyssey alatt?
(arra gondolok, hogy használ valamiféle virtuális memóriaszerűséget a ramból - de lehet hogy ez hülyeség) -
sevenof7
lelkes újonc
válasz
Create. #20973 üzenetére
Ok megpróbálom, kínomban most jött a hülye ötlet, mivel most raktam fel a Win10-et, és már többször használtam, így az aktiváló kulccsal nem engedi aktiválni, telefonálnom kell a Microsoftnak, de erre még lusta voltam, és irkálja nekem, hogy aktiváljam a Windowst. Lehet ez a baja ? Az auto azért nem megy mert nincs benne benzin, nem leégett a motor
-
Csupingo
veterán
válasz
sevenof7 #20965 üzenetére
Kezdésnek egy hülye kérdés. Ugye a vga-ra kötötted a monitort és nem az alaplapra? A legújabb wint telepítetted? Esetleg előbb az experiencet tedd fel és abból próbálj drivert telepíteni. Mostanában előfordult már pár emberkénél, hogy csak abból települt.
-
sevenof7
lelkes újonc
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni MSI GeForce 1060 6GT OCV1 videokártyát nem látja a gép
Vásároltam egy komplett konfigurációt, Windows telepítése nélkül, (A win 10, 64 , home verzió.) A Windows rendben felment, frissítések minden ahogy kell, viszont a videó kártyát nem látja a gép. Az MSI honlapjáról letöltött driverrel sem.A drivert nem telepíti fel, nem fog bele, mert a "Rendszer kompatibilitás ellenőrzése" után, a következő hibaüzenetet írja ki : "A grafikus illesztő program nem talált kompatibilis grafikus hardvert". Próbálkoztam több féle illesztőprogrammal nem jött be. Kerestem a BIOS-ban, hátha találok egy grafikai opciót, mivel nem vagyok informatikus, így még a régebbi verziójú BIOS-al elvoltam valahogy de ezzel az ujjal nem tudok mit kezdeniValakinek valami ötlete ? Minden segítség jól jönne, napok óta ezzel kínlódok, előre is köszi
-
válasz
ULPIUS #20963 üzenetére
Nem, nem.
Annyi csak a lényeg, ha összehasonlítok valamit valamivel, az legyen korrekt és lehetőleg egyforma feltételek mellett. Ahogy Speed jelezte: semmit nem mond el a kb. dupla tdp-s amd-ről, hogy betolod egy itx házba megfulladni, miközben a 1060 nem ilyen helyzetben versenyzett.
A "bili műanyag" semmit sem mond a minőségről, hiszen kvázi síkmindegy a burkolat a hűtés szempontjából. A hangosság érv elfogadható, ugyanakkor 2 perc orvosolni és aki erre 2018-ban nem képes, az nyúljon mélyebben a zsebébe egy stock csendesebb hűtésért (és persze megérdemli); pl. A gw phoenix nagyon halk, de fel is engedi a hőmérsékletet. Minimális piszkálás mellett még mindig az, de a hőfokok is rendeződnek. Nekem is volt nagy tdp-s amd-m, kicsit állítgatni kellett és se hangja, se tojásfőzés.
Szóval tökjó egy összehasonlítás, de legyen korrekt, magyarázatokkal. S úgy nem kell offba se rakni -
ULPIUS
őstag
válasz
RetepNyaraB #20962 üzenetére
Tudom, hogy nem beszólás és elfogadom a véleményed
DE: eszem ágában nem volt trollkodni, csupán másfél évnyi 1060 használat után röviden leírtam, hogy váltok és hogyan alakulnak a dolgaim ezzel kapcsolatban éppen. Azért nem az RX 5xx topikba írtam, mert sose jártam ott és nem fogok berontani oda egy ilyen noob véleménnyel. Az 1060at ismertem, annak fényében írtam le a benyomásaimat és a helyzetemet.
Az ilyen szintű "off ellenességet" sose értettem, miért nem lehet eltérni néha egy kicsit a szigorúan vett tárgytól? Miért van az off topic funkció?
Én személy szerint 2 év után már unom a "melyik típus ajánlott", "melyik driver jobb" , "hány fps" témákat, viszont aki frissen érkezik vagy most szeretne venni, azoknak természetesen ez a fontos és ezzel semmi baj sincsen, eredetileg erre szolgál az adott topik. Én is megkérdeztem ezt az 1070/1080 topikban nem rég, de egyáltalán nem zavar, hogy azok akiknek már régóta van mondjuk 1070-esük, azok már nem ilyenekről beszélgetnek vagy, hogy elolvassák e egyáltalán amit írok.
Ha valakit azzal a HSZ-el megsértettem vagy felhúztam, akkor elnézést kérek még egyszer. -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #20959 üzenetére
Nem éppen off, baba összehasonlítás - lehetett volna ha nem főzi meg - a 1060-nal.
-
-
Speed®
titán
válasz
ULPIUS #20957 üzenetére
Dupla 580 Nitro+ tulajként csak azt tudom írni, nem neked való ;p
Berakod elégtelen szellőzésű környezetbe az 1060 felett ~100Wal fűtő kártyát, aztán csodálkozol, hogy nem teljesít jól. Nincs nagy előnye az 1060hoz képest, de ha elgáncsolod a boostot a melegedéssel, akkor nem jön elő az sem. Érdekes módon a tulajok többsége elégedett, a hűtés kb. a legjobb, csak figyelni kell a jó környezetre, ill. kis finomhangolás után megszelidül és stabilan rajzolja a pixeleket a Freesyncnek hála. Ha nincs rendes körítés, ne legyen nagy elvárás se..ez ilyen.
Friss kártyaként nem meglepő, hogy SP nem tudta hirtelen, mi van, ahogy a Trixxes malőr sem (amúgy van jól működő piszkaprogi, csak utána kell nézni), igazából süt a leírásodról, hogy negatívan állsz hozzá..de akkor minek rendelted Hogy teszteld/elállj/szivasd a boltot..?
Sok sikert az 1070hez, az érezhető upgrade már. -
ULPIUS
őstag
Tulajdonosként én búcsúzom a topiktól, szép volt, jó volt.
Úgy döntöttem szintet lépek a zöldeknél, mégpedig evga 1070 ftw dt személyében.Viszont!!! Vettem ma egy SAPPHIRE RX 590 NITRO SPECIAL EDITION 8GB -t, mert kíváncsi voltam rá és kinézetre tetszik is, mondjuk nem illik bele az átépülő gépembe, de nyilván nem emiatt veszek tőle gyors búcsút. Megy szépen vissza 14 napon belül elállással. Hiába van backplate, az nem rossz, de gyerekek az egész kártya olyan bili műanyagból van amilyet már rég fogtam kézben
Terhelés alatt szerintem nagyon hangos is és viszonylag meleg, ~77fok, oke mondjuk mini itx-be költöztem, CPU radi egyenesen a kártyára áramlik.
Én nem vagyok nagy OC-s, se szaki, így nem piszkáltam, megpróbáltam egyszer a sapphire trixx-ben, de azonnal kifagyott.
Érdekes az Asus Turbo 1060-at csutkára tudtam húzni az Asus GPU Tweak-kel bármi gond nélkül pár kattintással, biztonságosan. És ez meg is látszott olyankor a teljesítményében. Kompakt vízhűtéssel príma kártya volt!
Szóval én maradok a járt úton, nvidiánál (ez a sapphire lett volna az első amd kártyám), nem mondom, hogy rossz kártya és nem is akarom szakérteni mint mondtam, de nekem nem jött be. Valakinek biztos jó ez is és most nem rossz vétel végülis.
Álljon itt néhány egyszerű kép "POWER" módban, bár a superposition még fel sem ismeri 590-kéntAzért superposition, mert az 1060ról megvannak a képeim, én ehhez tudok viszonyítani, tudom, hogy egyébként nem ilyen egyszerű a kártyák összehasonlítása.
Először:
Másodszor:
Harmadszor: (Elvileg ugye nem számít, de felhúztam a procit közben 3.9re, 1060 idejében 3.8-on ment) -
-
Redneck
nagyúr
válasz
Albigator #20950 üzenetére
Aktív átalakító tudomásom szerint az analóg jelátalakításnál kell, pl VGA-HDMI esetén. DP-HDMI-nél nem hallottam ilyenről. Szerintem ezügyben az azonnali VGA-s topikban kérdezz, valószínűleg hamarabb célt érsz.
Valaki pasztázott már újra 1060-at? Van tapasztalatotok a gyári vs aftermarket pasztákról? Vettem MX-2-t, gondoltam a CPU mellett ezt is kenném.
-
Albigator
őstag
válasz
wwenigma #20949 üzenetére
Az a baj nem nagyon értek a kábelekhez azért is kérdeztem meg ezt is.
Aktív nem aktív stb. Az a lényeg a VGA-n kijöjjön a jel DP-n kersztül, tv-be HDMI-n be meg bemenjen. Fordítva nem kell ezt tudja.Igen én is gugliztam és pont ezt találtam. De a biztonság kedvéért magyar emberek tapasztalataira is kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban. Biztos valaki már próbálta.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Albigator #20948 üzenetére
Igen, kifejezetten HDMI-rol beszéltünk azért.
Egyébként kijön a HDMI jel a DP csatin? A linkelt ugreen aktív egyirányú kábel igy mind1, ha nem jön ki akkor pedig erre kell figyelni. Így nezve nem is tűnik drágának.
Kis guglizassal nem lesz probléma a 4 monitorral, de tapasztalatom nincs róla.
-
Albigator
őstag
válasz
wwenigma #20944 üzenetére
Ahha ez pont egy sima HDMi kábel.
Nekem egy Displayport - HDMI kábel kell. Ha ezt a márkát nézem akkor itt van egy ilyen ebből:
3m
15.32 dollár 4K 30 Hz
24.98 dollár 4K 60 HzMivel nincs 4 K-s monitorom így az olcsóbbik is jó lesz úgy érzem.
De még az alapkérdésemre nem kaptam választ, hogy a VGA valóban ki tud hajtani rendesen 4 kijelzőt egyszerre.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Szabikaa20 #20945 üzenetére
Ez működik 5 méteren 4K60Hz-en 10bit/4:2:2-vel hiba nélkül (18Gbps sebesség). Szenteltvízzel meghintett űberdrága videofil HDMI kábelekben nem hiszek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Szabikaa20 #20943 üzenetére
En sem sporolok ezert hasznalok minosegi es olcso kabelt. [link]
-
Albigator
őstag
Hali!
Valaki kötött már egyszerre 4 kijelzőt a VGA-ra, a 6 gigás változatra?
Ha igen, megfelelően "működnek"?Jelenleg nálam 3 képernyő üzemel (2 db FHD, 1 HD), de szeretnék egy negyediket is rákötni. Azt olvastam külföldi oldalon, hogy lehetséges de gondoltam itt is megkérdezem.
Amúgy egy Rog Strix vidikariról van szó, ami úgy tudom elég jónak számít a 1060-asok körében.
(A konfigom többi része az adatlapomon.)Valamint egy jó minőségű 2-3 méteres Displayport-HDMI kábelt tudtok ajánlani esetleg ami azért jó árban van?
Lehet Kínából is pl ebay, ali, banggood
Mert már a 2 HDMI és az egyetlen DVI portom foglalt így a DP következik.
(Most egy ilyen DVI HDMI kábelt használok megelégedéssel az egyik képernyőhőz.) -
Redneck
nagyúr
válasz
wwenigma #20940 üzenetére
Ha most vennék én is az 590 Nitrora szavazok, ár/érték arányban a legjobb, főleg a 3 játékkal. A Freesync monitorok olcsóbbak, DX12-ben jóval erősebb, és a low-level API-s jövő úgy néz ki az AMD-nek áll ha játékok portolásáról van szó.
Mondom ezt úgy hogy szeretem az alacsony fogyasztású és halk 1060-at, és G-Sync monitorom van.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MZsoltee #20937 üzenetére
Ha most akarnék vásárolni akkor 590 Nitro+ 8GB - netto 82k-ert mint a 1060, és nem érzelmi alapon döntenék. Viszont így hogy megvan cserélni nem éri meg.
1080p-ben korrekt beállításokkal elfut a 1060 6G és az is. Driver szinten ha jól néztem a legutolsoval megjavult a HDR filmnél, nem fagy ki ha inditok kettőt egymás után......
-
laskr99
addikt
Kérlek, a milyen radeon témát a kártya saját topikjában beszéljétek meg.
Köszönöm!
-
MZsoltee
veterán
Sapphire RX 580 NITRO+ OC 4GB - netto 63k FHD-ra tökéletes
Sapphire RX 580 NITRO+ OC 8GB - netto 76k Ha kell a + vram. FHD-ra nem kell még, ha nagyon hosszan tervezel jól jöhet a +vram.
Sapphire RX 590 Nitro+ 8GB - netto 82k Ha kell a vram és egy kicsit optimalizáltabb GPU. Ahová az 580-as kevés lesz, ott ez sem lesz megváltás. -
almi
senior tag
válasz
#24845312 #20934 üzenetére
Hm, ezek a kártyák teljesítményben is jobbak, mint a GTX 1060?
A fent említett típust netto 76k-ért kapnám meg.Ilyeneket tudnék még beszerezni:
Sapphire RX 590 Nitro+ 8GB - netto 82k
PowerColor Red Devil Radeon RX590 8GB GDDR5 - netto 82kGigabyte RX580 Aorus 4GB DDR5 - netto 75k
Gigabyte RX580 Aorus 8GB DDR5 - netto 79k
Sapphire RX 580 NITRO+ OC 4GB - netto 63k
Sapphire RX 580 NITRO+ OC 8GB - netto 76k
Sapphire RX 580 Pulse OC 8GB GDDR5 - netto 74k
Sapphire RX 580 Pulse OC 4GB GDDR5 - netto 68k -
törölt tag
A többiekhez hasonlóan én is RX-eket tudnék a jelenlegi árazás miatt inkább ajánlani:
RX 580 8GB + 2 ajándék játék (köztük Division 2) 78590 Ft-ért: Link (vagy MSI ARMOR-ból ugyanez 81890 Ft-ért szintén ajándék játékokkal: Link)
Szerintem az esetek döntő többségében elegendő ezekre a kártyákra a 4GB VRAM is, ebben az esetben pedig a fentebb is ajánlott Sapphire Nitro+ OC szintén ajándék játékokkal 68190 Ft-ért tuti vétel: Link
Ha esetleg ragaszkodsz a 8GB VRAM-hoz, de RX 570 is szóba jöhet, akkor pedig 58590 Ft-ért ajándék játékokkal ez a kártya verhetetlen áron van: Link -
MZsoltee
veterán
-
almi
senior tag
válasz
MZsoltee #20929 üzenetére
Nagyjából ez lenne:
AMD Ryzen 5 2600X dobozos
Kingston HyperX Predator DDR4 3200MHz kit2 16GB
MSI B450M Mortar
Gigabyte GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GEzt találtam ami ide illik sztem és még árban is belefér.
Talán még a Gigabyte RX580 Aorus 4GB DDR5 jöhetne szóba, de ezt egyáltalán nem ismerem sajnos.
-
almi
senior tag
válasz
#24845312 #20926 üzenetére
Köszönöm szépen a sok infot.
Meg vagyok bízva a vásárlással és ár ügyileg sajnos nem nagyon mehetek feljebb.
Számla is fontos, szóval az apro is kilőve.
Egyelőre kértem a windforce-os konfigra ajánlatot és meglátjuk.Esetleg milyen típus lenne az ajánlottabb venti téren? MSI?
-
Nem lesz, konkrétan semmivel. Masszív oc esetén talán, de arra semmi biztosíték. A jelentős ram húzás simítja a futást, már, ha sikerül. Egy forintot sem adnék érte. Ami plusz kiadást ér, az a venti csapágyazás, meg, hogy a hűtés mit fed és menyire. Utóbbi is csak oc esetében különösebben érdekes. A G1/Windforce esetében viszont ezekről fogalmam sincs, keress rá
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, tapasztalatotok erről a típusról?
Gigabyte GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G
Esetleg van jobb más gyártótól, más verzióban ebben az árkategóriában az 1060-asból?
Köszi.
Üdv.,
almi -
Redneck
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #20914 üzenetére
Bocs, tévedtem, nem olvastam vissza.
Kíváncsi leszek a teljes Project Cars 2-re, mert eddig csak a Demót néztem meg, de brutális milyen GPU terhelésre képes. Az időjárás effektek, élsimítással szépen megették az 1060-at OC-vel együtt.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #20915 üzenetére
Igen,megnéztem én is!
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Szabikaa20 #20912 üzenetére
Nálam például ezáltal derült ki, hogy valami nincs rendben a kártyám működésével, mikor láttam a méréseket és mindegyiktől elmaradtam. Egyébként visszakerestem és neki is volt egy feltöltése; extreme.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #20912 üzenetére
CPU-ra tesztre nem jó a Superposition. A minimum CPU igény szintjétől, nem dob több pontszámot, ez csak GPU teszt. A 3D Markban vannak kombinált és csak CPU tesztek, valamint ott az összpontszámot is befolyásolja a proci.
Korábban azért volt rossz pontszámod, mert a minimum processzor igényt, nem érte el az Athlon.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
bobalazs #20910 üzenetére
Ezt a két mérést csináltam,ezen kivül egyet sem.Új gépem van 1hete sincs hogy működik,kiváncsi voltam mennyit pontot csinál.Ahogy Redneck is irja,hogy jó összehasonlitás,hogy intel és Ryzen között mennyi a különbség. Autós játékokat meg nem szeretem a másik,hogy van elég játék amit játszom(GTA 5,Far Cry 5,Just Cause 3-4,War Thunder),már helyem sincs nagyon.
-
Redneck
nagyúr
válasz
bobalazs #20910 üzenetére
Ha új a hardver, mindenki kíváncsi mit tud, és jólesik közösségi élményként összehasonlítani. Neked ez nem volt meg?
A PC 2 nagyon meglepett. Már az első sem volt semmi ha terhelésről volt szó, de ez még jobban tekerte a rendszert. Fűtött szépen, szóval ha belehúzok, és sokat nyomom, idén már nem kell távhő... Aki izzasztani szeretné a vasat, és kíváncsi a max hőmérsékletekre és a valós GPU órajelekre, annak ajánlom.
-
-
Redneck
nagyúr
A bench helyett mérjetek egyet a Project Cars 2-vel. Az rendesen megizzasztja a GPU-t és a CPU-t is.
Talán a legtöbb vasat kívánó játék amit valaha toltam.
-
Helsing
aktív tag
A 9797-es eredménynél picit hútzam a kártyán. (csak hogy nyerjek
)
A többi eredmény alapon született.
Az eredményekből úgy tűnik teljesítményben nincs érdemi különbség a 104-es és a 106-os GF 1060-asok között. -
Szabikaa20
őstag
Holnap dobok én is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged