- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
RetepNyaraB #23042 üzenetére
Köszönöm, igazából 2 éve nem indítottam el a W3-at...
Ezzel együtt tudok élni. Köszönöm még egyszer.
-
Weaver
senior tag
válasz
RetepNyaraB #23017 üzenetére
életemben amd / radeon párti voltam, talán soha nem használtam nvidia kártyát. legújabb nvidia szoftver fel, gondolhatod mekkorát lestem amikor megláttam a "végeredményt".
de a lényeg, hogy így már tényleg tökéletes (az említett csuszkák állítgatása nélkül IS). -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #22965 üzenetére
Technikailag ugye működik csak hangos terhelésnél és nem hatékony.
Közben ez annyira birizgálta a csőrömet, hogy elkezdtem tesztelni.
A driver beállításokat frissítettem, hagytam pár dolgot alap beállításon, amit lehetett Application Controlled-ra tettem és csak 1-2 beállításhoz ragaszkodtam illetve tettem Performance-ra.
Ami fura volt, hogy a Max FPS-t ha driverben állítottam, akkor aktiválódott, ha a játékokban, akkor nem. Így most azért felmerült bennem a kérdés, hogy azok a beállítások, amik átfedik egymást ott melyik aktiválódik. Illetve ha ellentétesek akkor mi történik.
Vsyncet kikapcsoltam és a Physx a GPU-ra volt állítva, azt most átállítottam Auto-ra és így már csoda történt. Valamennyire, bár legalább javult a tearing, volt ahol el is tűnt...Ezeket az értékeket kaptam úgy, hogy kikapcsoltam néhány dolgot: Motion Blur / Lens Flare / Chromatic Abberation / Bloom, viszont a shadow és reflection értékeket hagytam a presetben lévő beállításon. Így úgy tűnik az extra fények kikapcsolása valamennyire ellensúlyozta a másik kettő terhelését és sztem jobban is néz ki így a kép, kicsit valósághűbb, kontrasztosabb.
Very High preset
AC Origins ~66C°High preset
The Division ~62C° (ultrán is max 80-ig ment fel)
Dying Light max 60C°
Witcher 3 ~64C°
GR Breakpoint ~72C°
Gears Tactics ~63C°+ledgeri Igen, így néz ki a kártya. Max ventin játéktól függően ugrál 76-81C° között.
A proci az egy i5-10400F. Itt GPU bottleneck van, bár lehet majd a gyári procihűtőt lecserélem azért, mert kis prüntyögő és zavaró a hangja már 60C° felett.+bobalazs Alulfeszt még az előző beállításokkal próbáltam, de ott minimálisan segítettek csak. Egy darabig pár fokkal csökkent a hőmérséklet, de 10-15 perc terhelés után ugyanúgy magasabb értékek voltak.
Gondolkoztam, hogy megpróbálom majd tesztelni a különböző beállításokat, hogy a driver és a játék mennyire írja felül egymást illetve mely beállítások lehetnek jók és hatékonyak, de nem tudom vagyok-e elég okos ehhez, lehet ezt guglizom, ha már csináltak ilyet.
-
válasz
RetepNyaraB #22895 üzenetére
Köszi a válasz nem engedi ugyse sajnos!Marad a 18mh/s rossz széria ezekszerint.A palit 1060 stabilan megy 24mh/s-en
-
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22788 üzenetére
Nem várok extrákat, 5 éves lesz a kártyám. Mediumot célzok meg 30-40 fps-sel, natív felbontáson. Ha nagyon pocsék, akkor megnézek valami custom beállítást.
-
eszgé100
őstag
válasz
RetepNyaraB #22779 üzenetére
Ok, tárgytalan, megint normálisan működik. Nem jöttem rá mi a volt baja, nem találtam semmi állítási lehetőséget sem, egyszercsak visszaállítódott a monitorra
-
eszgé100
őstag
válasz
RetepNyaraB #22779 üzenetére
Nem az a baj, hogy nem erem el a boot opciokat, hanem a tv-n jelenik meg minden a monitor helyett, amig az nvidia driver be nem tolt windowsban.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22769 üzenetére
Rendben, köszönöm a sok segítséget! Megfogadom a tanácsod, nyilván én is tisztában vagyok vele hogy nem egy mai GPU, de szerintem egy elég jól sikerült darab a kategóriájában! svensson-nak is köszönöm a helpet a kettőtök tanács között megtaláltam az arany középutat. Doom Eternal-al jatszottam 1órát és nem fagyott ki bírta a hangolás után.
Más: Én is Cyberpunk miatt kérdezem, most sajnos nem fér bele az évbe egy új VGA meg amúgy készlethiány van nVidianal, szóval addig megpróbálom a maxot kihozni a vasból.
Kérdésem megy annyi lenne hogy a 1060 mellett egy Intel Core i5 8500 @ 3.00GHz CPU van ami BIOS szerint 3.9-en ketyeg, ez a boost érték lenne? Nyerek vele ha elkezdem őt is piszkálni? FSP Windale 6 hűtő van rajta picit biztosan elbírnia melegedés szempontjából, csak nem tudom érdemes és hogy nyerek vele annyit?!
Köszönöm előre is!
-
Bjørgersson
félisten
válasz
RetepNyaraB #22769 üzenetére
Itt ultrán futtatták, úgyhogy mediumon ennél több FPS-re számíthasz.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22765 üzenetére
Szia!
Nekem az AterBurner OC teszt olyan mintha nem csinálna semmit! Rányomok hogy start és kb 1mp után kirajzolja a grafikont de kb semmi adat. Viszont csináltam a gyári funmark rog benchmarkot, ezekkel a beállításokkal és 60C-nél tovább nem ment a hőmérésklet! Nem tudom melyik a legjobb benchmark, ahol a legjobban le tudnám tesztelni, de huzamosabb ideig te mit mondanál akkor mennyit lehet húzni rajta hosszútávon?
svensson: Nekem is gaming x van!
-
Bjørgersson
félisten
válasz
RetepNyaraB #22744 üzenetére
Miért értesz ennyire a baglyokhoz, ha főnixed van?
-
kerdani
lelkes újonc
válasz
RetepNyaraB #22739 üzenetére
Kepet valamiert nem jeleniti meg
-
kerdani
lelkes újonc
válasz
RetepNyaraB #22736 üzenetére
Koszi a valaszt es a tippet! A 3 ventis oc verzio lenne
-
ingalls
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22713 üzenetére
Köszi a tippet. Afterburnert leszedtem hozzá, GPU usage játék alatt végig 98-99%. De valahogy a 4790k-val több volt az fps és smooth-osabb érzés volt. Azért jól sejtem, hogy ezt a kártyát mindkét proci teljesen ki tudja hajtani?
-
wrongduke
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #22669 üzenetére
Saját írásaimra válaszolgatok, hogy vissza lehessen vezetni. Itt írtam le, hogy mi a jelenség. Erőteljesen a hőre gyanakotam. Szétszedtem, kitakarítottam, de nagyon nem volt mit, kicseréltem a pasztát és a hővezető lapokat. Az ilyen benchmark progikat meg nem ismerem, nem szoktam használni. Nem húzom a kártyát. Monitorozás miatt van fent. Nem tudom milyen hűfoknak kéne lennie ilyen programok alatt. Elvileg ezek extrém terhelések, ilyeneket játék alatt nem kéne produkálnia. Majd még játékkal is megnézem.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #22667 üzenetére
Nem rég pasztáztam újra, valamint kicseréltem a hűtő lapkákat is. Nincs semmi OC, csak arra vagyok kíváncsi, hogy másnak is fel megy-e 99-ig. Alapvetően halkabban használtam, használom, csak a közelmúltbeli gondok miatt van ez.
-
tibee77
őstag
válasz
RetepNyaraB #22661 üzenetére
Minden cuccom fel van tüntetve az adatlapomon.Amugy elemet megprobaltam, a helyzet valtozatlan.offba teszem, mert valoszinü, hogy nem videokari problem van.
-
tibee77
őstag
válasz
RetepNyaraB #22659 üzenetére
Nincs integralt gpu sajnos, ilyen helyzetekre pont jol jönne pedig.
es igen, lenyegeben azt se tudom, hogy eljutok-e a windows-ig.pont ezert emlitettem meg a procival kapcsolatos dolgokat, gyanitottam, hogy azzal lehet a baj.cmos reset segitene akkor?elemet, ha kiveszem akkor csak a gep oraja fog restelödni ugye?
-
egerj
tag
válasz
RetepNyaraB #22610 üzenetére
Sajnos mindkettő friss...
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #22606 üzenetére
Jah, MPC-HC de próbáltam a Kodit is, mindkettőnél sötétebb volt a kép.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #22603 üzenetére
Ez a lejátszó: [link]
A control panelben nem jó a teljes tartomány, monitorra jó, de a tévére (a házimozi erősítőn keresztül) a korlátozott kell.
Igen, a 8 bit megoldotta, így most picivel sztem még világosabb is, mint a lejátszón. (Legalábbis Annabelle Comes Home autós sötét részeinél) -
válasz
RetepNyaraB #22603 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy az AMD Adrenalin után örüljek-e ennek a WinXP GeForce4 Ti4200 korabeli kinézetű Nvidia Control Panelnek, mert egyszerű és letisztult, vagy inkább
így 2020-ban?
-
Járókeret
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22594 üzenetére
köszönöm. érthető volt
-
Járókeret
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22582 üzenetére
3 hónapos a kártya
vadi új szinte. az autómatikus OC-t hol találom a programban ?
hát a többivel inkább nem foglakoznék, amit leírtál.
-
Járókeret
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22580 üzenetére
értem. nézegetem az AB-t, de esetleg vmi ötlet,hogy mit állítsak be? ilyen hűtés mellett nem hinném,hogy az overclocking jó ötlet lenne. a fan speed-et feljebb tettem. 60C on 70% megy a fan speed.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
RetepNyaraB #22523 üzenetére
Fanstopos igen,de engem az sem érdekel ha folyamat pörög 1000-1200 vel a venti és tartja a hőt.
Nem néztem még a venti fordulatot de nagyon csendes ez a kártya.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
RetepNyaraB #22515 üzenetére
Köszönöm este kipróbálom
-
bobalazs
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22508 üzenetére
Nem.
Display Support
Maximum Digital Resolution
7680x4320@60Hz -
embe
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22417 üzenetére
Igen, de itt az lett volna az érdekes, hogy odamegyek az eladóhoz, és hogy csekkolom. Valahogy akkor a gyári alkalmazást kell megnézni. Hogy fút-e. A Gigabyte-nak mi az alkalmazásának a neve amivel lehet ezt vezérelni?
-
válasz
RetepNyaraB #22350 üzenetére
Hát...én mindíg kikapcsolom a cuccokat ha variálok a csatlakozásokkal. A crasht csak mástól tudom. Ami biztos hogy a már retro DSub- ot bátran lehet fesz alatt csatizni (ezt én is csináltam gond nélkül). DVI-HDMI-DP portokat nem próbáltam, csak a fentebb említett HDMI RIP- ről hallottam, de biztos ami biztos, utóbbiakat csak kikapcsoltan dugdozom.
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #22344 üzenetére
Volt nálam rövid ideig 1060/3G, különösebben nem érzékeltem, hogy megette volna bármi..pedig 2560x1080 van nálam is. Igen, ki lehet fektetni értelmetlen "képjavítókkal", de némi kompromisszumkészséggel teljesen vállalható. Írom ezt annak ellenére, hogy végül az 580/4GBot tartottam meg anno, de akkoriban a Freesync miatt még nem volt más választás.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22332 üzenetére
Hát a fortnite ez alapján 31-6 fps highon. lejjebb vesz pár beállítást azt lesz az még 45-50 is. Kinek mi, ha neki elég akkor játszon úgy. Az a kártya nagyon nem 4khoz való amúgy meg a Qhd is sok neki.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22295 üzenetére
Ezért van digim és mindig megy a maximummal
-
válasz
RetepNyaraB #22285 üzenetére
Ismerős érzés, pedig nekem X79 I7-3930K van, tehát másfél 2600K, de ezeknek nincs olyan felára a sima z77+2600K-hoz képest. Szerintem egy r5 2600 konfig meglenne max 100-ből inkább kicsit olcsóbban (akkor talán már 110-120 körül inkább erősebb jobb lenne akár 2700 vagy 3600) de nem vagyok benne biztos hogy akár 60-ért elmenne.
Igazából a 1060 helyett is lehetne egy 1660Super meg a 20-as monitor helyett egy 32-es 1440pcsakhát ez már sok sok pénzecske.
-
zsoika
addikt
válasz
RetepNyaraB #22279 üzenetére
Nekem most 75% ventivel tartja a 60C°körüli értéket(max63) és úgy sem hangos....persze mindenkinek más az ingerküszöbe.
Jól szellőző házban van 3db. venti 1000-1100 as fordulattal játék közben.
Holnap visszaállítom gyárira és meglátjuk. -
rumkola
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22247 üzenetére
2600K-ról Ryzen 2600X-re váltva kb. 30-50%+ FPS-em lett szinte mindenben.
-
válasz
De
Játékfüggő, GTA V story mode szépen elfut 4 magon talán még HT nélkül jobban is.
Viszont az online zabálja a procit, 6magot HT-val elég jól kihasznál, jóval simább mit 2600K-val. A gpu kihasználtság fps limit nélkül mindig 98-100%.
1060-tól is függ, az enyém 2000-ren megy és ahogy nő a hőmérséklet lemegy 1987 majd 1974-re, és az alá nem megy kb soha. Ez meg is látszik a teljesítményén. -
Redneck
nagyúr
válasz
Aztán teszel alá egy újabb Ryzen 2 vagy Intel 7xxx-8xxx platformot és rájössz hogy mégis.
Csaber:
A combosabb 1060-as kártyáknál a hűtés, a minőségibb nyák és a brand jelentette a felárat. -
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22192 üzenetére
Egy PLUS nélküli 1060-nál nem eredményez effektív 9000 Mhz-nél többet, de nem érdemes annyival kezdeni.
Nem kell számolni, csak megnézni a valós órajelet. Ha nem a maximális VRAM OC a cél 8600-8800 Mhz közötti értékről érdemes indulni egy alap, nem 9Gbps-es modulokkal szerelt 1060 esetén.
Csak azért jegyeztem meg, hogy ne húzza ész nélkül a csúszkát. -
válasz
RetepNyaraB #22192 üzenetére
Szerintem 8000+4x500=10000, nem 9000 :D
-
válasz
RetepNyaraB #22025 üzenetére
Feszhez nem nyúltam,asszem 1.06V üzemel.
---
Szvsz el lehet lenni 2560*1080 is a kártyával,de ott már erős kompromisszum kell grafikai beállítások terén..
-
válasz
RetepNyaraB #22023 üzenetére
Majd ránézek.
Most Division 2-vel teszteltem,2076/9000 ment órákon keresztül,nem mozdult sehová az órajel.
Saját venti profil 60-61C volt. -
NdrewSunix
őstag
válasz
RetepNyaraB #21945 üzenetére
Attól még, hogy felhúzom a gpu sebességet, ugyanúgy marad dinamikus a frekvencia ugye?
Nem úgy, mint egy Cpu tuningnál, hogy fix lesz. (Most AMD-ről beszélek épp, legalábbis 1600X-ről.) -
NdrewSunix
őstag
válasz
RetepNyaraB #21943 üzenetére
Van értelme amúgy egy gyári OC kártyát még húzni?
Azaz hány százalékot lehet ezzel még nyerni fps-ben? -
NdrewSunix
őstag
válasz
RetepNyaraB #21926 üzenetére
Nekem ez szokatlan még a félpasszív RX580 után. Ott 49%-on már a szobát is lehűtötte a venti. Terhelés nélkül meg 0% volt.
Nagyon meglepett, hogy 49% alá nem is lehet venni még Afterburnerrel sem a minimum fordulatot.
Az érdekelne akinek aktív hűtése van a 1060-on, ott is így néz e ki az alapbeállítás.
Nem az a problémám, hogy hangos a 49%-os rpm, hanem hogy nem látom értelmét terhelés nélkül ennyire pörgetni. -
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21893 üzenetére
Nem akarok hitvitát, és kommentelni sem akartam ezügyben, de az előbb véletlen 60Hz-en ment a fő monitorom a megkettőzés miatt, és egyből zavart. A 144Hz messze nem placebó. FPS-eknél egyértelműen jobb, de szimulátoroknál sem gyenge...
Ettől függetlenül szívesen játszom 60Hz-en TV-n is.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #21893 üzenetére
Lehet hogy 200ms az átlag de minél hamarabb kezd el reagálni az ember annál jobb. Egyébként ja, mást is számba kell venni és valóban túl van tolva.
-
Tommas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #21856 üzenetére
Kipróbáltam másik gépben. Ugyan az. Ez hibás...
Tudtok valakit aki javít ilyesmit? Vagy hajlandó megnézni ? -
Tomassy00
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21827 üzenetére
Ez, így, ebben, a, formában, nem, annyira, pontos, megfoglamazás.
-
Emu
őstag
válasz
RetepNyaraB #21823 üzenetére
Megpróbálok szerezni, bár digitális verzióra kevés esélyt látok, amivel pontosan meg tudnánk mérni a vastagságot.
@(#21825) Ciccuka VRM-en már rajta van az új hővezető lap, viszont a ramokra sokkal vékonyabb kell. Arra lennék kiváncsi, hogyha valaki pasztázott már újra Gigabyte G1 Gaming szériát, akkor a ramokra milyen vastag padra volt szüksége?
-
válasz
RetepNyaraB #21820 üzenetére
Még jogy Bluetec. Mi parasztok vidéken csak úgy hívjuk, hogy csumiz
-
Emu
őstag
válasz
RetepNyaraB #21820 üzenetére
Ez az amit nem tudok megmérni. Valahol 0,1-0,3mm között lehet a méret, de az biztos hogy a 0,5mm-nél vékonyabb kell, mert olyan van otthon. Vagy rendeljek 0,3-t aztán úgyis kilapul?
-
válasz
RetepNyaraB #21812 üzenetére
Én arra gondoltam csinálok egy kis pár centis nyákot bemeneti és kimeneti csatlakozóval, rá egy mikrokontroller, egy tranyó, figyeli a bemenetet, felismeri hogy voltage vagy pwm és adott szint alatt nem engedi át a tranyóval a jelet, így a legalacsonyabb fordulatszámbeállításnál áll a venti.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #21743 üzenetére
A G1 Gaming is érintett az biztos, mert már én magam is láttam/hallottam több darabot belőle, aminél kerregett/kattogott a venti minden felpörgéskor. Nem csak 1060, hanem 1070 és 1080 esetében is. Hűtés szempontjából amúgy rendben van nagyon is, ventiket meg ha valaki nagyon akar, akkor ebay-ről tud rendelni, nem is arról van szó, csak azért mégis odafigyelhetett volna erre a dologra a Gigabyte jobban is.
-
dannyl
addikt
válasz
RetepNyaraB #21735 üzenetére
Azért ilyen mélyre ne temessük a giga kárgyákat. A G1 Gaming egy hibátlan kártya alap esetben. Csendes és jó a hűtése. A probléma vele az említett kerregő venti, ami nálam 2 év után jött elő.Garis javítás lesz. Na bumm... De ha még nem is lenne garis, egy venti kicséerélése nem a világ vége... Szóval vegyetek nyugodtan Giga G1 Gaminget. Nagyon jó kártya.
-
Yushchenko
őstag
válasz
RetepNyaraB #21735 üzenetére
Gainward GeForce GTX 1060 6GB Phoneix GS (Magyar számlával és garancialevéllel!)
Igazából őt néztem az elmondottak alapján -
Yushchenko
őstag
válasz
RetepNyaraB #21733 üzenetére
Értem, én is a használt fele tendálok már, mert kb 30k-val olcsóbb, mint az új. Igazából nekem a venti lenne nagy kérdés, melyik az a modell, ahol használtan is még bevállalható a hangja?
-
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21711 üzenetére
Kicsit igen, előfordul ha az ember jót akar a másiknak.
Egy combosabb verzióhoz képest sem rossz, ahogy a legtöbb 2 ventilátoros, hőcsöves bordával szerelt 1060 sem. Profilozással lehet még rajtuk finomítani, de alap beállítással sem vészesek, a gyártók jellemzően az alacsony hangerőre mentek. Az 1060-as Pascal GPU annyira nem fogyaszt sokat, hogy komolyabb órajel csökkentésbe kezdjen, nem igényel feltétlenül brutális hűtőt.
Egy közepes hűtővel is lehet tuningolni, és kis finomhangolással, framerate limitálással, még kazán sem lesz belőle.
CarrGomm:
A készletek kiszórása miatt elképzelhető, de valószínűnek tartom, hogy csak az utolsó daraboknál. 1660-ból a gyengébbnek tűnők mennek ennyiért, vagy kicsivel többért. -
CarrGomm
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21711 üzenetére
És csökkennek még szerintetek az áraik, főleg hogy kijöttek a 1660-ak meg a 1660 Ti-k? Illetve az utóbbi kettőnek az árai?
Az említett MSI most 80-ért van alzában. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21657 üzenetére
“1060 egy kifutó technológia, plusz sok helyen kvázi ugyanannyiért próbálják rád sózni, mint a vadonat új 1660ti-t, ami kb. +50% teljesítmény, ”
Jó az ha max 20% a különbség ,sehol semmi
Kifutó technológia ,akkor most évente vegyünk új kártyát?
Ennyire buták azért ne legyünk már -
pipo112
őstag
válasz
RetepNyaraB #21662 üzenetére
Na pont ezért lett ez mert a Pascal gpu-k gyárilag túl sok feszt kapnak ezért több hő termelődik és ez miatt dobálja az Mhz-et ami játék közbe nem olyan jó ab-vel meg ezt be lehet lőni hogy pl 1960Mhz t vigye 1v-1.1v vel és nem fog feleslegesen hőt termeni meg az órajelet ledobni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Jó lesz az +30 max 40nek mert egy 1070-nel versenyzik. Csak jó drágán....
-
pipo112
őstag
válasz
RetepNyaraB #21653 üzenetére
-
|AP|
veterán
válasz
hát, akkor megrágom ezt a témát még egyszer, köszi a tanácsokat.
Valóban, az új ára nem sokkal több a 1660ti-knek, de tényleg nem játszom, lehet felesleges annyit kiadnom rá. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Nem hangos és nem is meleg, most írtam.
egy 3 ventis 970 vagy 1050Ti Gigabyte ITX hangosabb volt nála.
Ha egy idle néma gépnél nem zavar játék alatt a kártya elhiheted tudom milyen egy halk gép.
-
|AP|
veterán
válasz
RetepNyaraB #21653 üzenetére
melyik említett MSI-re gondolsz? a Gaming X-re vagy az Aero-ra?
Miért ekkora hülyeség az új 1060?
A lightroom már jó ideje használja a GPU-t, de eddig elvoltam a Radeon 5850-nel is, csak néha lassult be kicsit. Nemrég viszont megjelent az új "enhanced details" funkció (amit sok esetben használnék, mert Fujis vagyok) és az viszont már durván lassú a vénséges 5850-nel. Ezért merült fel a 1060, mint észszerű kompromisszum, ár-érték arányban
-
pipo112
őstag
válasz
RetepNyaraB #21640 üzenetére
Simán ab-vel van benne egy olyan opció hogy voltage curve es ennek a segítségével az adott orajelhez lehet állítania feszültséget
-
97bandy
tag
válasz
RetepNyaraB #21609 üzenetére
Jó ez jogos. Bár ennyiért még ha egy Twin Turbo-t veszek rá, akkor is jó vagyok a mostani átlagos használt 1060 árakhoz képest.
Egyébként szerintem még mindig kva irreális olyan kártyát kiadni, ami túlmelegszik. Ha nem bírja a hűtés, legyen downclockolt, vagy ilyesmi (nem én vagyok a tervező, ne nekem kelljen ezen gondolkodni, venti meg feszültség görbékkel mókolni)
-
97bandy
tag
válasz
RetepNyaraB #21591 üzenetére
Igen, én is azt tenném. Csak azért próbálom körülhatárolni a problémát, mert ha gázos, akkor inkább szólnék az eladónak, mintsem szétszedjem a kártyát. Még rajta van a plomba a hűtő csavarján.
-
97bandy
tag
válasz
RetepNyaraB #21589 üzenetére
Dell XPS ház, elől-hátul egy-egy 9cm ventivel, felső tápos. A kártya beállításait én nem piszkáltam, gyárilag sem oc-s
Elvileg ő az: [link] -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #21568 üzenetére
Gigabyte-ból a G1 Gaming sorozat is érintett a zörgő/kerregő ventilátorok problémája kapcsán.
-
laskr99
addikt
válasz
RetepNyaraB #21499 üzenetére
Próbáld ki az új driverrel. Ha nem megy akkor töröld a drivert és friss telepítés a legújabbal.
-
prtvlogan
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #21462 üzenetére
A legtöbb esetben azért kézzel lehet még húzni a kártyákon! Ez a gainward hűtés ráadásul nem is néz ki rosszul. A 70°-ot nem hiszem, hogy elérné OC-val, hisz előbb a ventilátorokat kapcsolná fel... Ez esetben inkább a hangja miatt veszi vissza az órajelet az ember!
-
d1abLo
senior tag
válasz
RetepNyaraB #21419 üzenetére
Neki 40 fok körül van ventivel , neked passzívan, az nagy különbség.
Nekem is "ugyanaz" a gigabyte van (nem tudom hogy rev1 vagy rev2), viszont nekem 2 monitorral is 35 fok nem játékos módban, passzívan.
-
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21419 üzenetére
Persze, annyira nem drámai, és nem tudom milyennek kéne lennie, csak a rev 1.0-hoz volt szerencsém. Ezért írtam korábban: "benne van a pakliban hogy nem lesz számottevően hűvösebb".
-
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21417 üzenetére
Nekem és a topikban pár embernek már volt szerencsénk gyárilag gagyin pasztázott kártyához, legalábbis emlékszem ilyen kommentre. A megbontását csak abban az esetben javaslom ha a Gigánál nem jár garanciavesztéssel. A hőmérsékletnek és a légáramlásnak a CPU és a VGA közötti SSD nem a legjobb hely, de azzal nyilván nem tudsz mit tenni. Esetleg érdemes lehet kivenni pár takarólemezt hátulról a VGA alól vagy megkettőzni az első ventilátorok számát.
Jobb megoldás nem jut eszembe, így marad a garanciális ügyintézés, vagy ezek:
-újrapasztázás
-egyedi ventilátor profil
-plusz házventi
-takarólemezek eltávolítása -
Geri27
kezdő
válasz
RetepNyaraB #21411 üzenetére
Nem ezt játék közben produkálta.
Az SSD azért ilyen meleg mivel a lapon a cpu és a videokártya között helyezkedik el, így minden oldalról megy rá egy kis meleg levegő. és bár a cpu tarja magát 50-55 fokon a videokártya terheléskor azért árasztja magából a meleget -
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21398 üzenetére
Jogos, de az övé nem valami legalja dzsunka ház.
-
Geri27
kezdő
válasz
RetepNyaraB #21383 üzenetére
Leszedtem a drivereket és a gigabyte tuning programját, most már okés az órajel, igy alapjáraton olyan 44fokon megy. Ezután lefuttat egy Fortniteot és fel is ment 70fokra :/
-
cinikus
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #21358 üzenetére
Arra kaptam már választ
jó kis Bitfenixet lehet meg pályázom ha elviszik azt amit az egyik kolléga küldött
.
És köszi az infót is!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #21316 üzenetére
Szerintem mar nem kell a regit felrakni, mehet az uj.
-
Kelvin
őstag
válasz
Teljesen jó az új is, én mindig frissítek mikor felajánlja és eddig nem volt problémám.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
399
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #21298 üzenetére
Nem tudom értelmezni a "kétszer annyit eszik" részt, 175W TDP áll szemben a 120W-tal. Illetve 1440p-ben is jobban teljesít, lényegében elég ra. [link] A magasabb rendszerszintű fogyasztás pedig részben a jobban terhelt proci miatt is van.
Újonnan én azt javaslom a jelenlegi árak mellett....használtan egyértelműen 1060 6GB 60 körül.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21082 üzenetére
Hasonló igények mellett a 6gb os 1060 4k-ra egy tökéletes megoldás ,mert kb. annyit is hozz 2160-on.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21080 üzenetére
Nem hogy 30-35 fps ,de már az 59-58 is szúrja a szemem ,60 alatt játszani csak konzollal lehet ,nem pc-n.
-
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #21065 üzenetére
Ezért dobtam be, azt hittem lejött. 1070 nem lesz belőle, de nem rossz. Felárat viszont nem ér, mert nagyjából egy szint.
Én is úgy vagyok vele, hogy minden 5 vagy 10 százalék számít.
-
Chaser
legenda
válasz
RetepNyaraB #21025 üzenetére
Ha valaki nem jelzi h ujat akar, akkor azt jelenti h hasznalt is jo? Lematekoznad? ( : Ha hasznalt is jo, akkor kozlom h hasznalt is jo, ha nem kozlom eetelemszeruen ujrol van szo
Ismerem a huteset es a tobbi 1060 arat is, ez jo vetel - es tudtommal ez 1060 topik nem rx580, es nem milyen vga-t vegyek? v egyeb topik, de javits ki ha tevedek -
Leakadni sztem nem nekem kell, nem en magyarazok a dolgokba olyat amirol szo nincs -
Chaser
legenda
válasz
RetepNyaraB #21023 üzenetére
Hasznalt termeknek mi koze van az ujhoz?
Ez a 80k-s ajanlat jelenleg bestbuy, meg"valsag" elott is ez volt az 1060-ak legalja ara, minusz max 1-2e ft -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #21017 üzenetére
Újonnan semmit, ma már?
Miért, mi van helyette, hasonló árban, erősebb, vagy egyáltalán ugyanolyan?
Attól, hogy valami x éve a piacon van, de utód nélkül, nem lesz se rosszabb, se gyengébb. -
Kelvin
őstag
válasz
RetepNyaraB #21017 üzenetére
Annyit ér amennyiért megveszik /ma már/ és egyenlőre l*fasz alternatíva, max a jóslatokban.
-
Chaser
legenda
válasz
RetepNyaraB #21014 üzenetére
80e az alzánál, annyit ér
-
Interceptor
addikt
válasz
RetepNyaraB #21014 üzenetére
Ez újonnan 80-k-ba kerül most, amúgy még nincs eldöntve milyen típust és kitől vagy honnan veszek.
-
juliensorel
őstag
válasz
RetepNyaraB #20962 üzenetére
Tudom, hogy nem beszólás és elfogadom a véleményed
DE: eszem ágában nem volt trollkodni, csupán másfél évnyi 1060 használat után röviden leírtam, hogy váltok és hogyan alakulnak a dolgaim ezzel kapcsolatban éppen. Azért nem az RX 5xx topikba írtam, mert sose jártam ott és nem fogok berontani oda egy ilyen noob véleménnyel. Az 1060at ismertem, annak fényében írtam le a benyomásaimat és a helyzetemet.
Az ilyen szintű "off ellenességet" sose értettem, miért nem lehet eltérni néha egy kicsit a szigorúan vett tárgytól? Miért van az off topic funkció?
Én személy szerint 2 év után már unom a "melyik típus ajánlott", "melyik driver jobb" , "hány fps" témákat, viszont aki frissen érkezik vagy most szeretne venni, azoknak természetesen ez a fontos és ezzel semmi baj sincsen, eredetileg erre szolgál az adott topik. Én is megkérdeztem ezt az 1070/1080 topikban nem rég, de egyáltalán nem zavar, hogy azok akiknek már régóta van mondjuk 1070-esük, azok már nem ilyenekről beszélgetnek vagy, hogy elolvassák e egyáltalán amit írok.
Ha valakit azzal a HSZ-el megsértettem vagy felhúztam, akkor elnézést kérek még egyszer. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #20959 üzenetére
Nem éppen off, baba összehasonlítás - lehetett volna ha nem főzi meg - a 1060-nal.
-
laskr99
addikt
válasz
RetepNyaraB #20878 üzenetére
Nekem edigitallal volt tapasztalatom. Bekéltetőhöz fordultam a blogomban lévő üggyel. Mikor mentünk a monitorért ők mikor mondtuk,hogy bekéltetőhöz fogunk fordulni, mondták csak nyugodtan. Nyertünk
Ha tehetném az Asust nem ajánlanám, nálam az az ipari hulladék kategória, minden meghalt a routeren kívül náluk. Vicc amit művelnek. Szerintük a kieső kijelző esztétikai hiba csak. Lehet savazni fogtok érte de ez a tapasztalatom. 2 egér 3 monitor 1 tablet után.
-
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20876 üzenetére
Nincs fogyasztóvédelem, de mikor volt sem ért semmit.
PeL:
A Békéltető Testülethez lehet fordulni ezügyben, vagy egyből ügyvédi felszólítással perre menni. Nehezen bizonyítható a dolog, és kicsit erős szériahibának nevezni. A hibával kapcsolatban az ASUS-nak lehetne még jelezni a problémát, csatolni lehetne ők mit mondanak erről.
Az 5 rugós javítást semmiképp nem fizetném ki, hacsak nincs róla papír hogy javításra adta be.Nekem elpukkanó FSP táp miatt volt ügyem az iPonnal, de gyorsan megoldották. A szervizben megnézték, kaptam egy újat és újraindult a garancia. A fizikai sérülés nyilvánvalóan bonyolultabb ügy.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20853 üzenetére
Nem tudom ,enyém 6pin es csak de ha akarom mindenfajta fesz. emelés nélkül is a 2150 et verdesi ,van benne tartalék bőven ,egy picit emlékeztet az öreg 7950/7970/280/x atikra ,1100-on ha mentek már király volt minden 3gb alatt.
Mindenesetre érdekes egy kártya az újdonság.
-
Redneck
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20853 üzenetére
Nem értem mire célzol. Az újakon standard a 8 pin? Szerintem ez nem lényeges, valószínűleg nem lesz fogyasztásban nagy különbség. Inkább ahhoz lehet köze, hogy nem terveztek új PCB-t, hanem a GPU-hoz és a memóriákhoz hasonlóan, fogták ami kéznél volt.
Kár ezen az "új" szérián lovagolni, Pascal 1060 ez is, csak optimalizálták az erőforrásokat. A szívás az benne hogy valószínűleg drágábban mérik. Ez azért szomorú, mert még egy egészséges OC-s BIOS sincs több új kártyán alapból.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20826 üzenetére
Én is még mindig rajta vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!