- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
válasz
TechN7ne #22227 üzenetére
Könyörgöm, szakmai fórumban ne írjunk már ilyen hülyeségeket
Nem igaz, hogy minden játék motorja jobban szereti az Nvidia kártyákat. Elég lenne lényegében csak egyetlen kártyatesztet elolvasni (tényleg bármilyet) ahhoz, hogy lásd, hogy most mekkora baromságot írtál.
Arról se beszéljünk inkább, hogy mi mennyire stabil, mert ha nem egy burokban élt az ember az elmúlt 1-2 évben, akkor látta, hogy nem 1 alkalommal érkezett problémás driver. Ráadásul jött olyan is, ami nagyon durva hibákat okozott és iszonyat módon megsz#patott pár embert. -
Redneck
nagyúr
válasz
TechN7ne #22227 üzenetére
Ilyen baromságokat (""az összes játék motorja sokkal jobban szereti" , "100x stabilabb minden téren mint egy AMD") ne írj légyszíves!
A VRAM hőfokokról írt dologgal egyetértek, de a tapasztalatok azt mutatják hogy a Samsung modulokban 10-12% plusz simán van, sőt több is. 9Ghz még nem extrém tuning, de természetesen mindenki saját felelősségre csinálja!rasotamas:
Értem én hogy a kerek számokat szereted, de ennyi erővel mehetett volna 2050 Mhz-re vagy ha bírja, kicsit magasabb frekire is a GPU. Ha jó példányt fogtál ki, akkor 2100 is mehet vele. -
válasz
TechN7ne #22225 üzenetére
CM690 II házam van 2x14cm be 1x12 centi ki, nem fostalicska.
Nem szénnéhúztam a kártyát, nem is melegszik jobban, csak pont egy olyan ponton kezd el a kártya visszaveni és pont annyit ami, bár nem számít semmit, megnyugtat a tudat, hogy normál körülmények közt, tehát kb 70 fokig az bizony 2000-ren megy. Egyébként 62-65°C-nál megáll. Ez a profil csak annyit jelent, hogy 55 foknál nem veszi le 2000-ről 1987-re valamint 62°C-nál 1974-re, hanem ezen a 2 ponton, és csakis ezen a 2 ponton még hagyja 2000-ren, de ha már följebb megy a hőmérséklet, tehát újabb 13MHz-et levenne a kártya akkor azt már hagyja, tehát leugrana egyből 1961MHz-re, de ilyen hőmérsékletre nálam nem volt példa, talán nyáron lesz.
Egyedül a ramot vettem föl 9-re, de Redneck tanácsára csináltam Alt+F1... profilokat, az egyik alapra teszi, (pl gta afk-olás) a másik meg ezt a 2000/9000 profilt állítja be.
Ja, 75Hz-re az RTSS is lekorlátoz ne pörögjön fölöslegesen.
Egyébként AMD oldalról jövök, ott hozzászoktam, hogy mindent piszkálgatni kell, hogy jó legyenMeg eleve én ilyen piszkálgatós vagyok, ezt élvezem.
-
gtamate2
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
TechN7ne #22124 üzenetére
Teljesen jogos amit írsz, többnyire Destiny 2-t tolok, ahhoz meg az alap 1900+ -os boost is bőven elég. Ez csak kíváncsiság, nem sokszor voltam PC-s, de mindig hajtott a kíváncsiság, hogy mit tudnak a nálam lévő hardverek OC-ban.
Egyelőre GPU-t hagyom 2088-on, elkezdtem tesztelni a RAM-ot, hogy meddig bírja. (Aztán végül valszeg visszamegy minden alapra, ahogy te is mondtad)
-
mcs
veterán
válasz
TechN7ne #21750 üzenetére
Maxwellből akadtak jól sikerült szériáik, de a Pascal óta még az Aorusok hűtése is hulladék módon van összetaknyolva. Teljesen eleresztette magát a Giga, és a több ezer webes visszajelzés sem hatja meg.
Ilyenkor már én is amondó vagyok, hogy a golyó is kár beléje.
A legutóbbi 1060asom bordája is siralmasan sovány volt, mint egy anorexiás patkány. -
pipo112
őstag
válasz
TechN7ne #21688 üzenetére
Tudod bf1 multiba rohadt idegesitő hogy a hő miat vissza vesz a tempóból és akad egyet a kép + minek termelje hőt ha nem is kell neki annyi kakaó? Így jóval optimálisabban megy a vga mint alapból
. Ha neked jó ahogy van használd úgy én meg így, minek itt oltani a másikat
-
Redneck
nagyúr
válasz
TechN7ne #21673 üzenetére
Nálam a következő konzol generációig marad, aztán meghagyom a PC-be pénzöntést másoknak.
banderasz77:
Más alternatívák esetleg? Az EVGA-hoz még nem volt szerencsém, a Gigabytera rakott ventilátorokkal pedig sok a gond.|AP|:
Valóban érdemes az 1660-nal is foglalkoznod. A helyedben csak akkor vennék új 1060-at ha nagyon nyomott áron tehetem.pipo112:
Normális hűtésnél nem nagyon droppolgat, de ettől még érdemes lehet csökkenteni a feszt ha elvan kevesebbel is.#21675) TechN7ne:
Inkább úgy mondanám hogy eszközt (célhardvert) egy játékosnak. Az 1060 kanyarban sem lesz a következő generációhoz képest, de erről ne vitázzunk. Már most sem jár rossz úton hardveresen a One X például. És nem csak 25 fps van, de a PS4 Pronál sem. -
Blazin
csendes tag
-
Blazin
csendes tag
válasz
TechN7ne #21606 üzenetére
Egyedül a GPU Tweak-et cseréltem a legújabbra, illetve a drivert. A rendszer maradt a régi.
Maga a kártya nekem is hűvös, hűvösebb, mint a 960 volt ugyanazoknál a játékoknál. Böngészésnél 38-45, játéknál 56-57 max eddig.
Az "Azonnali videokártyás kérdések" témában a tápegységet említették, mint lehetséges okot. Ha jól tudom, az 1060 sem fogyaszt többet, mint a 960, ugyanúgy 6 tűs csatlakozót használ. Egy Chieftec Be Smart 650-esem van, az ASUS 960 Strix-hez és a DUAL 1060-ashoz is 400-as az ajánlott.
A segítséget mindenkinek köszönöm!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
TechN7ne #21547 üzenetére
Tesztek alapján tényleg alig van lemaradása egy i7 8700-hoz képest, de a 3. gen ryzen 7 a fő úgyis idén jön.
Különben 2700x-et vettem volna, de azon többet buknék mire megjelenik.Az egész gép csere kijött 110k-ból.
Igaz egyben eladásokkal.
i7 2600k, 16gb, z77, r9 280 -> ryzen 5 2600x, 16gb ddr3, b450 lap(giga aurous elite), 1060 6gbMég amit venni akarok egy normális hűtőt a ryzen 5-re, artic i30 volt az i7-en olyan szintű hűtést, valamint egy m2 ssd-t 970 evo-t.
És egy darabig letudtam a dolgokat. -
prtvlogan
aktív tag
válasz
TechN7ne #21434 üzenetére
Az összes 1060-as aranyáron ment, nem lehetett normális áron venni. Teljesítményben nagy különbség azonos szérián belül nem nagyon kéne, hogy legyen csak a hűtés miatt. Mindig van egy plafon, csak a jobb hűtésűt magasabb órajelre kalibrálják, de gyakorlatilag pár kattintás, és ugyanott vagy a sima verzióval is. Az én 1060 dual kártyámat a strix boost órajelére lőttem be, amit szépen tartott is. Akkor úgy voltam vele, hogy ok, de ha a strix-et is megcibálja, akinek olyan van, akkor mégiscsak kijön a különbség, de... Most 2060 strix-em van, ami egy kis manuál oc-val 2100 mhz-n boostol. A többi gyártó sem marad el ettől sokkal, ha egyáltalán elmarad. Feljebb még nem volt időm tesztelgetni, de úgy gondolom, hogy nem is akarok pár mhz-ért szórakozni, teszteket futtatni.
Tesztekben pedig elenyésző az az 1-2 %, amivel az strix oc-vel többet ér el.
Cserébe jópár ezressel drágább, nem 2%-al.. -
Szabikaa20
őstag
válasz
TechN7ne #21175 üzenetére
Igen,jól emléxel....
Viszont sokáig csak nagy ritkán használtam a gépet.Ilyen nagy PC felújitás 2007-óta nem történt nálam.De másnak raktam össze gépeket elég sokat mind AMD-s volt és én is mióta az eszemet tudom AMD-s voltam.Utoljára Intelem egy Intel Celeron A 333MHz volt...
Kellett egy kis utánna olvasás meg kérdezgetés,hogy képben legyek ismét.VGA-im meg csak GeForce-im voltak.Soha nem volt Radeonom.Illetve 1x egy notebookba egy HD5650,ha jól emléxem.
Most csak a kisfiam miatt raktam össze új gépet,hogy tudja a Just Cause 3-at játszani,igy kezdődött a felujitás.Most meg már ha adott a dolog akkor miért ne játszak én is új játékokkal.
Ja még annyit,hogy az az Athlon X3 sokmindenre elég volt nem éreztem,hogy jobb CPU kéne csak már most mikor megvettem az 1060-ast.A GTX 550 utánna egy 560-hoz bőven jó volt.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
TechN7ne #21171 üzenetére
Az igaz!
De ha visszaolvasol nem azért mondtam/ajánlottam az 1060-ast,mert az jobb lenne,hanem az volt a kérdés, hogy vehetők-e,mert hogy "romlósak"...Na meg,hogy olcsón tudna szerezni 40körül.
Nemhiszem,hogy nekem valaha is lesz Radeonom...
Talán a gépem gravirozásán is látszik,hogy eléggé elvakult NV fan vagyok...Most firkáljam át?! xD
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
TechN7ne #21084 üzenetére
Ez így van. Játékja válogatja. Mivel azonban a 2500k durva processzorlimitet is okoz (4,5ghz-en is), vga limittel kombinálva azért már nekem is túlzás. 1440p-ben még megalkuszom, néha. Ha valami pénz állna a házhoz, eladnám az egészet, jönne egy freesync monitor és várnék a pirosak új szériájára, valami átmeneti rx580-nal. De nem áll
-
Csupingo
veterán
válasz
TechN7ne #21081 üzenetére
Fiatalabb fejjel saját zsebből mindig csak gyengébb alkatrészekre futotta. Azt mondtuk és tényleg úgy is éreztük, hogy 25 fps felett már jó. Mikor valami 30-35 fps-sel szaladt, akkor már könnybe lábadt a szemem a gyönyörtől. Ez elég sok évig tartott, ezért manapság se zavar ha min. 30-at eléri legalább. Filmnél pl. nekem a 60 Hz volt elsőre marha furcsa. Olyan volt, mintha folyna a kép, annyira folyamatosnak tűnt. Hosszabb távon jobban zavart, mint tetszett, ezért nem is keresem az ilyen filmeket. Biztos azt is meg lehetne szokni, de jelenleg a kalsszikus nekem jobban bejön.
-
Redneck
nagyúr
válasz
TechN7ne #21062 üzenetére
Azt nem kéne elfelejteni hogy ez nem 1060 Ti vagy Plus verzió, hanem a megmaradt készletek kisöprésére irányuló lépés, hülyeség többet várni tőle. Árazás szempontjából nem érdemes feljebb pozícionálniuk, de tudtommal erről nem is volt szó. A kiskerek árazása más tészta, de azt nem az nV szabja meg.
-
Speed®
titán
válasz
TechN7ne #21055 üzenetére
Igen, a 4K60 középkategóriás igény, valóban..akkor az erősebb kártyák mire valók..? Nyilván bullshit, az 1080 sosem volt 4K60 ready, 1440Phez ideális leginkább. 4K60hoz még az 1080TI is kevés sok esetben, az RTX2080 hozta a + tempót, eltekintve a gaytracing alatti produkciójától.
Volt bőven fejlődés, csak túltolták a nyereségvágyat.
-
Helsing
aktív tag
válasz
TechN7ne #20848 üzenetére
Szerintem lényegtelen hogy 106 vagy vágott 104 van benne. Mármint alapból úgy lett megcsinálva, hogy a teljesítmény ugyanakkora legyen. Feldolgozó egységek száma ugyanaz. Órajelek is ugyanazok.
Sokkal inkább a 800 Mhz-es, nem duálban járó ramok meg a gyenge CPU lehet a ludas.
Szerintem olyan 3D-s alkalmazás nincs ami ne használná a CPU-t. De nem vagyok jártas a témában. -
Redneck
nagyúr
válasz
TechN7ne #20848 üzenetére
Hát nem Ti lesz belőle az valószínű, pedig megléphették volna, főleg most hogy jött az RX 590. Ettől függetlenül tartom hogy az nV-nél sem hülyék, az eddigi teljesítmény maradt, csak az OC a kérdéses.
Szimplán csak arról lehet szó, hogy sok GP104-es GPU és GDDR5X van még raktáron.
Helsing:
A Superposition pontszámot egy bizonyos szint fölött nem befolyásolja a CPU. Neked sikerült először annyira gyenge CPU-val tesztelned, hogy ennyire negatívan érintette a pontokat. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TechN7ne #20780 üzenetére
Egy +40%-ot jelet a 1070 a 1060 6GB-hoz képest viszont a 1060 6G is eleg jobbara 1080p60 magas beallitasokhoz megfelelő procival a mai jatekokban. Fogyasztas szempontjabol ahogy irtam en is rosszabb az RX580 de árban viszont sokkal olcsobban el lehet csipni most hogy kijott az 590. Aki újat akar venni, azoknak alternativa a 1060-nal szemben még ha többet is eszik 67W-tal* viszont gyorsabb de ezek jatekrol jatekra valtozhatnak akar. 10 oras etap alatt megeszik 25ft-tal többet...
Szoval ha valaki a mostani árakon kicsi kartyarol valtana, az RX580 8GB jobb valasztas. Ha a használtpiac is jatszik, akkor viszont az új 1060 6GB árán 40%-kal jobb vétel egy 1070 amit nem nehez talalni még garanciával is...a bányász kartyakat se kell félni, altalaban nem huztak a halálba őket mert a fogyasztassal nem no egyenes aranyban a hatekonysag, sot az ertelmesebbje az alsó feszeket kereste meg...[link] 92e-től garanciával...gari nelkul 80e az alja...
-
laskr99
addikt
-
válasz
TechN7ne #20685 üzenetére
Sok lesz, sok lesz.
Az AMD egészen pontosan nem az olcsósága, hanem a baromi jó ár/érték arány miatt pörög nagyon. És nem véletlenül. Inkább tessék örülni, hogy van AMD és csinált valami verseny szerűséget. Kijött a Rzyen, és hopp, az Intelnek is rögtön megérte a 50-60-k régi i5-öt levinni ~30k-s árba, és i3-nak hívni, ugyanúgy 4 mag és 4 szállal. i5-öt is megérte ugyanazon az áron 6 magosítani. Érdekes, nem?
Persze amíg még tudták gyártani, mert jelenleg ugye az is nehezen megy, azért 1,5-2x annyi az ára, mint 2 hónapja.
Az meg köztudott, hogy egy komolyabb gép akár AMD akár Nvidia, akár Intel, gond nélkül lepipálja a konzolokat, azokat hagyjuk ki a sorból.Szóval arra próbálok rávilágítani, ha lehet ne húzd le ennyire az AMD-t mert ez messze nem úgy van ahogyan mondod/gondolod. Teljesen jó processzorok, mocsok jó áron, hozzák a drágalátos Intel számait, talán egyszálon vannak kicsit elmaradva. Egy kicsit jobb B450 lapban tuningolni is könnyedén lehet őket.
És a 2 generáció már kinőtte nagyjából az első gen "betegségeit". Még mielőtt megkapom, nem nem vagyok AMD fan, de jelenleg ár/érték arányban mindent visznek. Mondom ezt úgy, hogy 4. gen i5-öm van, mivel 3 éve valóban az Intel volt a jó választás.Egy kérés: Ha válaszolnál, privátban megteheted, de szerintem ha lehet ne itt folyasd/folytassuk az offolást.
-
Kelvin
őstag
válasz
TechN7ne #20654 üzenetére
Picit több mint egy hónapja vettem egy 1060-t, első héten meghalt....Egy hónap elteltével pénzvisszafizetés, remek. (pont volt két hosszú hétvége ebben a történetben és szer idő, vakartam a falat...) Most inkább ráfizettem egy picit és egy év cseregarival vettem egy új vga-t.
Szóval k*rvára nem elég ismerni a vga kat ahogy te írtad, én is ismerem őket és mégis megpusztult egy hét alatt, kibontás után.
-
Redneck
nagyúr
válasz
TechN7ne #20657 üzenetére
Eddig azt hittem csak erős túlzás és viccelsz...
Ugyan nem ugyanez a műfaj, de most pusztult meg egy elég nagy pendriveom. Nem olcsó, jobb márka, de elkezdett lekapcsolgatni, fájlokat nem olvasni. Nem stresszelek, megvan a számlája.Más:
Már kérdeztem de senki nem reagált. Ezek szerint nem tolja senki a Destiny 2-t GTX 1060-nal? -
Viktor77
titán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
TechN7ne #20502 üzenetére
Strixed van?
Ma próbáltam kicsit buzerálni a Phoenix gs-t, nagyjából +120mhz simán megy gpu+ram-ra, a 160 már fagyott (maxra tolt fesz és power mellett). Nincs értelme sokat centizni asszem. Ez ilyen 2130-40 boostot jelent gpu-ban, fps-ben meg igazából vagy valamit, vagy semmit, helyzettől függően. De 5x fokról szó sincs basszus, húzva inkább 73 körül van, 1700 körüli ventivel, aminek azért van hangja.snecy20@ a ram magas frekinek van látható haszna? Vagy a Strix magától tud 4700 körüli effektív megahertzet?
-
Redneck
nagyúr
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
TechN7ne #20350 üzenetére
A bányától nem félek, hiszen garis kártyák. Bányakörnyezet káros egyébként? Miért?
Ha maga a kártya típus nem ajánlott, az már nagyobb baj.
Kotorászom még akkor. OC verzió csak akkor érdekes, ha a hűtése miatt az.
Én úgyis jobban megrángatom, mint a gyár. Illetve 1080p-re nem kell ezeknek OC gynaúm szerint, csak alulfesz. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
TechN7ne #20209 üzenetére
Direkt olyan alaplapot választottam amihez van driver támogatás 8. gennel. Gigabyte-nak véletlen van. Z370-hez mindhez talán, ami nem Aorus. De első alkalommal nem is telepítettem, csak átraktam az SSD-t a hecc kedvéért, hogy mi történik és úgy is elindult legacy módban. Egyébként Asrocknak és az Asusnak is működnek a driverei csak nem reklámozzák. Mivel az egységeket nem most találták ki, amikből az alaplap összeáll, így vannak régebbi driverek csak nem az alaplap gyártó oldalán kell nézni legfeljebb. Legalább is azt gondolom, de nem kellett ennyire vesződnöm vele.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
TechN7ne #20126 üzenetére
ez nézőpont kérdése. számomra a játékok grafikája kb 5-6 éve meghaladta azt a szintet, ahol már zavar, hogy nem elég részletes, az X360 korszakban se az volt a bajom, hogy csúnya volt valami, hanem hogy nem volt elég fps. persze kb. 5 percig tök fasza, hogy hogy néz ki a Tomb Raider, vagy akármi, de mikor elekzdesz játszani, nem azt fogom nézegetni, hogyan tükröződik a környezet egy pocsolyán. AA legyen, meg nagyjából normális textúrák és én már OK vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR