Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
noibron
üzenetére
szia,
gyakorlati próba nélkül ne ugorj bele a vásárlásba, illetve ha működne is, akkor sem menne maximummal, hanem proci...stb függvényében csak az alacsonyabb órajelen.
adott típushoz a gyártó által felsorolt procik (i5 430M/450M/460M/520M/540M, i3 330M/350M/370M, P6000) jellemzően csak 1066-ig dolgoznak.BéHGT; nem valami védelmi alkalmazás akaszt be?
-
jelentős különbség nincs (teljesítményben 302 kontra 324 link), és mind a kettő mellett szól negatívum és pozitívum is (lásd a piros kontra zöld kiemeléseket; link), illeve az 4 kontra 3 gigabyte ram sem annyira jelentős különbség, hogy ezek döntsék el a dolgot, így érdemes lehet más szempontokat is figyelembe venni.
amennyiben mégis adott paraméterek alapján kellene dönteni, úgy inkább a p6100, mert bizonyos felhasználási módoknál megmutatkozik a nagyobb l3 cache és a magasabb órajel. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
előnye és hátránya is van a 2 antennás kiépítésnek a notiban, például régebbi típusú, lomhább átvitelű g...stb szabványos 2 antennás helyére is mehet a gyorsabb n szabványos (300-as, akár 2t2r mimo képes) wifi modul, ami szintén 2 antennás, a hátrány viszont az, hogy a 3 antennás kiépítés esetén nem csak 2t2r adott, hanem attól jobb kapcsolatú 2t3r, 3t2r, netán 3t3r is, és ha azt az ellenoldal is tudja (router...stb) , akkor bizony látványos a különbség a kapcsolat minősége és a sebesség szempontjából is.
az intel 4965agn van elterjedve, mint 3 antennás modul, de az meg kompromisszumos, mert csak 5 gigahertz alatt 300-as, 2.4 gigahertz esetén csak 150-es, illetve "csak" 2t3r képes.
igaz, a routerek, ap-k...stb esetén is a 2 antennás kivitel a jellemzőbb, szóval nem feltétlenül nagy érvágás a 2 antennás és 2t2r 300-as notis wifi modul.
ja, szokták keresztezni a dolgot, tesznek be 2 antennával kiépített notiba 3 antennás modult, és az egyik csatit lehagyják, illetve fordítva is láttam már, működik is, de nem teljes funkcionalitással, szóval nem az igazi - pláne akkor szoktam szörnyűlködni, ha találomra hagyják le az egyik csatit vagy antennát, mert ugye az sem mindegy... -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
a legtöbb notis n szabványos 300-as wifi modul (router, ap...stb szintén) csak 2 antennás (2t2r képes), alig találtam 3 antennás kivitelben olyan notihoz, amiben valósan ki is építették a 3 antennát...
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
igen, néha eltérő méretű modulok esetén is adott a dual channel - meg is lepődtem évekkel korábban, amikor egy msi notinál először láttam, mert akkor még ritkaság volt!
változó, hogy mennyi többlet a dc, még az sem mindegy, hogy intel vagy amd...stb, de valamennyi többletet mindig jelent!
illetve azért is szoktam inkább két azonos modult javasolni, mert úgy az összeférhetetlenség is kizárva, csak a notinak kell, hogy tessék a modul, egymásnak nem kell működő "párt" keresni.
persze, ahol például sis chipset van, ami - jellemzően a legtöbb - alapban sem dc képes, ott kevésbé számít, de ott is fontos, hogy megfelelő, két eltérő méretű modult pászítson össze az ember, azonos moduloknál meg legalább erre nem kell figyelni.Balázs1986; igaz, egyrészt feloldható a korlát különböző buherákkal, másrészt kihasználható a fölös memória, de ilyenre csak külön kérés esetén vetemülök, mert ad némi hibalehetőséget, és nem vagyok a magam ellensége!

-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
nem ragaszkodtam hozzá - olyat nem is írtam, hogy mind a 4 gigabyte megcímzésre kerül modulos szinten -, én ahhoz ragaszkodtam, hogy adott oprendszerek 4 gigabyte memóriát tudnak összesen megcímezni - és ez igaz is!
szerintem; inkább legyen egy notiban 2 * 2 gigabyte, és működjön a dual channel, de lógjon a levegőben 1 gigabyte kihasználatlanul, mint legyen 1 + 2 gigabyte, ne működjön a dual channel, de legyen megcímezve - majdnem - mind!
amúgy is konkrét notija válogatja, a hardveres kiépítés alapján, hogy mennyi a megcímzendő "fölös" memória, szélsőséges esetek pedig mindig vannak, nálam is csak 2.92 gigabyte van megcímezve a 2 * 4 gigabyte memóriából - 4 gigabyte esetén is ennyi lenne -, de egy speciális program miatt, most kénytelen vagyok 32 bit képes windows 7 verziót használni. -
összesen címeznek meg adott 32 bit oprendszerek 4 gigabyte memóriát, de abba minden memória beleszámít; a nem dedikált memóriával rendelkező vga, audio...stb, ezek lejönnek abból a memóriából, ami modul formájában adott, ezért van az, hogy azt látni, a 4 gigabyte memóriából csak 3.25, 3.12, 3, 2.85...stb gigabyte kerül megcímzésre!
-
válasz
germinator66
üzenetére
már a merevlemezes 5400 -> 7200 rpm lépték is érezhető!
32 bit asztali oprendszer alá mehet 4 gigabyte memória, maximum annyit képes megcímezni, és az is hoz pici gyorsulást a 2 gigabyte ellenében!
közben írtad, hogy 2 * 1 gigabyte van benne... -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
láttam, hogy kit, de senkinek a fejével nem tudok/merek gondolkodni, láttam már elég sok csodát, ilyen szempontból is...

mellesleg nem egy noti van, ahol már 4 foglalat adott! -
válasz
Zolaash
üzenetére
- két foglalat van benne!
- nincs előírás, hogy milyen kiszerelésben legyen benne adott méretű memória, de vélhetően 1 * 2 gigabyte modul van benne! szoftveresen (is) ellenőrizhető; cpu-z, everest...stb!
- ránézésre is látni, hogy védi garis matrica a szétszedhetőséget, a fedlap...stb levételét, vagy sem! látatlanban azért nehéz megmondani, mert ez akár regionálisan is eltérhet! -
válasz
hunCyrus
üzenetére
egyrészt a bios is számít(hat), másrészt sokszor a magra is megadják a notis gyártók a típust, és az bizony gyakori probléma, hogy eltérő mag esetén nem mennek adott procik egy notiban, mert az eltérés, az eltérés! a t2130 yonah, a t5450 pedig merom!
mellesleg a benchmark listáján a t2130 előrébb van, mint a t5450!
procit és memóriát - notiba főként - csak próba után! -
válasz
DarkDragon5
üzenetére
a chipset jó, a bios meg frissíthető, ha nem az utolsó van fent!
új árában nem biztos, hogy venni akarsz például egy p9xxx/t9xxx procit - beszerezni sem könnyű csak úgy, bármelyik üzletben -, de nézelődj az apróban, néha egész korrekt áron találni jó procikat; link
már egy p8800/p8700/p8600 is fejlődés lenne a p7350 procihoz képest, ráadásul azonos tdp kategória, de 660/530/400 mhz többlet!
amúgy mire kevés neked a p7350, amire a jobb proci már elég lehet, és más szűk kersztmetszet nincs? -
-
válasz
sagvary
üzenetére
adott szériás notit szállítják 34 watt tdp értékű procival is - azonos hűtéssel -, szóval azzal vélhetően nem lesz gond, mert mindig a felső értékkel számolnak, és nem gyártatnak illetve szereltetnek gyengébb hűtést a széria bizonyos darabjaiba csak azért, mert esetlegesen olyan proci kerül(het) bele, ami gyengébb hűtéssel is elmegy/elmenne...
abban valóban igazad van/lehet, hogy amennyiben nem tudja olcsón beszerezni valaki a procit, és esetleg még pénzért is teteti be a notiba, az elég költséges is lehet, továbbá jótállási időn belül bukó a gari, aztán szükség lehet a bios frissítésére...stb, szóval nem mindig és mindenki számára egyszerű és kifizetődő... -
válasz
DarkDragon5
üzenetére
azért szerintem annyira nem lepke fing az a p7350, de ha feltétlenül cserélni akarod, akkor a 3 watt tdp többlet nem nagyon lesz gond a p9700 esetében - ellenben a chipset és a bios szeresse az új jövevényt!
-
két eltérő típusú modul is mehet dual módban - ha minden más feltétel is adott, például a chipset kezeli a dual channel módot...stb -, de feltétlenül érdemes kipróbálni, hogy egyáltalán működik-e megfelelően együtt adott két modul, mert sajnos előfordul olyan is, hogy nem!
a proci cseréje is nyomna a latban valamennyit, ha celeron helyett valami jobb kerülne bele - mondjuk annak a cseréje macerásabb, kérdés, hogy mit támogat a bios és a chipset, és ha még garis a noti, akkor pláne problémás a dolog! -
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
érezhetően gyorsabb a 7200-as, mint az 5400-as! a fogyasztás széria/típus függvénye, szerencsére nem feltélenül fogyaszt sokkal többet a gyorsabb merevlemez!
amiket kinéztél, azok 5400 rpm! ha olyan munkára használod a notit, ahol számít a sebesség, akkor szerintem inkább 7200 rpm! -
válasz
Skythebest
üzenetére
cserélhető, a noti kezeli is az su9600 procit, fizikálisan lehet is cserélni, a gond csupán az lehet, hogy a garis 2 év alatt csak a gari eldobásával kivitelezhető!
-
válasz
erramocska
üzenetére
ezen széria gyengéje a sis chipset, ami elég lomha, és azt sajnos nem lehet cserélni!
memóriát lehet bővíteni, de adott sis chipset miatt még dual channel módot sem tud a noti!
ha már nem garis a noti, akkor a proci is probléma nélkül cserélhető benne - bár nem írtad, hogy most milyen kiépítéssel bír a noti, de core 2 duo procit is mennek ezen szériában! véleményem szerint ár/érték arányban max memóriát érdemes cserélni/bővíteni, egy jobb core 2 duo proci árát kár beleölni, hiszen a sis chipset részint lehúzza annak a teljesítményét is! -
válasz
kiskeeer
üzenetére
cserélhető a proci, akár core 2 duo is mehet bele - persze csak a 2 év jótállás lejárta után, a jótállási időn belüli csere esetén ugrik a jótállás! új notiknál amúgy sem érdemes procit cserélni, amennyibe kerül a csere, azzal a többlettel jobb notit lehet venni!
a procikat itt tudod összehasonlítani; link -
válasz
kisza25
üzenetére
nagyon kevés széria esetében nincs ott garis matrica, és a k50ab nem tartozik bele ezen körbe! a matricát nem vedd le, mert azon a sérülés még kimagyarázható - ha nem olyan jellegű, hogy egyértelműen a csavar csesztetésére utal -, a matrica hiánya viszont egyértelműen probléma lenne!
-
-
papíron a chipset csak celeron procihoz kapott támogatást (link), de a havernak az ilyen notiban - amiben én anno memóriát bővítettem - t2370 proci megy, és már az is jobb, mint a jelenlegi celeron procid, dupla l2 cache van benne! lehet, hogy nagyobb proci menne benne, ha már nem garis a noti, akkor esetlegesen bepróbálkozhatsz egy cserével, de szigorúan csak próba után vásárolj - a bios feltétlenül az utolsó legyen, mert az is beleszólhat a dolgoba!
Testament; szerintem ráérsz még gondolkodni a proci cseréjén a gari lejártáig, de amúgy a jelenleginél jobb és erősebb (dupla l2 cache és esetlegesen adott + mhz) core 2 duo procik (t6500, t6600...stb) is jók a notidba!
-
látatlanban nehéz rá válaszolni, mert visszaolvasva találsz olyan példákat, hogy egy noti el sem indul a vaktában vásárolt új memóriákkal! nyűgös dolog ez, de memóriát csak próba után szabad/érdemes venni! szerintem hagyd meg a meglévőt, és nézz mellé olyat, amivel szépen megy párban! esetleges garis ügyintézéskor - ha még aktuális - még jól jöhet az a modul, amivel adták a notit! kingmax (667 mhz-es!) modullal már bővítettem valamikor ilyen szériás notit, azzal például szépen ment!
-
válasz
richpublic
üzenetére
attól függ, hogy melyik gyártóról van szó?!?! mert van, ahol eleve garis matrica akadályozza a művelet elvégzését, ezen esetekben garin belül többnyire sehogy!
ha konkrétan a procit nem védi garis matrica, de a hátlapot például igen, akkor bizonyos gyártóknál megoldható kis hajlítással a dolog, de ekkor ajánlott megőrizni az erdeti procit, hogy garis ügyintézés idejére visszatehető legyen! sőt, vannak még más okosságok is, de tényleg gyártó/szerviz függvénye... -
válasz
Vincze01
üzenetére
x2 procit bele, hogy pörögjön!
TL-50/52/56/60 - a tl-50 felejtős, mivel csak 2 * 256 kb l2 cache, a többi 2 * 512 kb!
arra figyelj, hogy a tl-56 és a tl-60 procikból van 65 nm és 90 nm - neked utóbbi a jó!
ha régi a bios verzió a notin, akkor lehet, hogy frissíteni kell! 221 az utolsó verzió, az kell neked - illetve a notidnak - ha attól régebbi van fent jelenleg! -
válasz
pistikukac
üzenetére
gyártó szempontjából főként chipset és bios függvénye, hogy milyen procikat kezel a noti, de 2 évig nem kell vele különösebben foglalkoznod, mert különben ugrik a gari! persze, ha nem érdekel a garancia...
-
válasz
TeddyBear66
üzenetére
rendeld házhoz a futárt, és egy hetet máris spóroltál! ha pont van raktáron venti, akkor két hétig sem lesz távol a notid, volt akinek bő egy hét alatt cserélték!
magyarországon nehéz lesz abba a notiba ventit szerezni, de rendelni lehet; link
most nem adod be szervizbe, hanem szétszeded, kicseréled a ventit magad, holnap meg behal az alaplap, és dobhatod ki a notit! vagy kiárulsz belőle 20 - 30 e ft-ot, vagy rászánsz egy irtózatos összeget az alaplap cseréjére... -
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
lehet, hogy igen, de nem biztos - sőt, akár a memória gyártója/típusa is válogathatja!
szigorúan csak próba esetén lehet biztosat mondani! -
válasz
TeddyBear66
üzenetére
legalább a pontos típust leírnád... van; gx610, ex610, vr610, cr610, m610, l610...stb!
amúgy nem könnyű egy ilyen venti beszerzése, nem kapsz bármelyik számítástechnikai üzletben, és a cseréjével ugrik a gari - utána már csak imádkozz mindig, hogy komolyabb baja ne legyen a notinak... -
válasz
Fl4tl4nd3r
üzenetére
nincs olyan megkötés, hogy milyen proci mellé milyen vga mehet, "kereszteznek" mindent mindennel - és ez így van jól!
-
válasz
Fl4tl4nd3r
üzenetére
más különbség is van ott szerintem a két noti között...
-
válasz
Fl4tl4nd3r
üzenetére
itt nézd meg a videókarikat, egyfajta (erő)sorrend is adott; link
a 8600gt/hd 4570 környékén kezdődik az, ahol azért már játékra is lehet számítani! -
válasz
Fl4tl4nd3r
üzenetére
nem agyártót kell szidni, hanem vásárlás előtt tájékozódni, megnézni, hogy mit veszel, és milyen célra...stb! van cserélhető videókaris noti is - bár abba sem olcsó egy videókari beszerzése... a notik nem arra vannak, hogy utólag érdemes legyen fejleszteni, max a memória és a merevlemez az, amit érdemes bővíteni/cserélni!
150 e ft-ért mostanság veszel például egy új k50ab szériás asus notit, ami játékra is elég jó! -
válasz
Fl4tl4nd3r
üzenetére
ha az alaplapra van integrálva egy "vga", akkor szerinted azt miként lehet cserélni?
a hd videók mennek rajta! persze csak megfelelő környzetben, ahol rendben van az illesztés, kodek...stb!
milyen másik merevlemezt szeretnél rádugni? erre van például az usb csati a notin! -
válasz
Fl4tl4nd3r
üzenetére
vga csere sehogy, és az alaplap cseréje is nehézkesen...

Dual Core 2000+ - ilyen proci nincs!
a semmi értelmes alatt mi értendő? mert játékon kívül, sok más dologra jó azért... -
válasz
gpepe79
üzenetére
csak a noti alját kell leszedni, de ez főként garanciális kérdés, mivel garis matrica védi ezen művelet végrehajtását! ha még garanciális a noti, és ezen garanciát továbbra is igényeled, akkor irány a szerviz - igaz, ekkor akár 3 - 4 hétig is nélkülöznöd kell a notit!
ha már nem garanciális a noti, vagy nincs jelentősége a garanciának, akkor egyszerű a csere, a nagyobb gond az, hogy elég nehéz megfelelő ventit beszerezni... -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
néha még az 1 gb + 2 gb felállás is eredményezhet dual channel módot; link

-
a noti cpu foglalata; socket s1 ; link
amd turion 64 x2 procik; link
a gyártói hivatalos támogatás tl-60 prociig szól, de haver f5n notijába például tl-62 procit tettem, és az utolsó bios verzió mellett tökéletesen működik! feljebb nem próbáltam, zsákbamacska...
te 1.5 ghz-et írtál a tl-56 procira, pedig az 1.8 ghz-es!
az az igazság, hogy tl-56 és a tl-60/62 - között nincs jelentős/kimondottan érezhető különbség... -
pontosan tudom, hogy milyen vga van az f5n szériás notikban! attól még nagyon gyenge, hogy integrált létére akár 512 mb memóriát is képes lecsípni a rendszer memóriájából - a szükséges feltételek megléte esetén! -, de saját dedikált memóriával nem rendelkezik!
keresd meg az alábbi listában ezt a videókarit; Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List (segítek; jelenleg # 172) itt a pontos leírása; NVIDIA-GeForce-7000M (alul nézd meg, hogy milyen játékokkal probáltak játszani vele, és mivel sikerült ténylegesen is!) ha egy játék már a jelenlegi x2 procit is kevesli, akkor a videókarit garantáltan lehúzza majd! azért a procit írja ki - először - gyengének, mert azt ellenőrzi először! ha kicseréled a procit egy erősebbre, amit már elfogadhatónak talál az adott játék, utána jön a vga ellenőrzése, és az garantáltan gyenge lesz, tehát hiába cseréled ki a procit erősebbre, a játék szempontjából semmit sem érsz el vele! igaz, azt sem írtad le pontosan, hogy jelenleg milyen proci van a notidban - legalább is konkrét típus szerint nem -, de lelked rajta, tegyél bele erősebbet!
a gyártói hivatalos támogatás; AMD Turion™ 64X2 Dual-Core Mobile Technology TL-50/52/56/60 - tegyél bele egy 2 ghz tl-60 procit, de arra figyelj, hogy van 90 nm és 65 nm - neked utóbbi kell!
a procikról; Mobile-Processors-Benchmarklist -
válasz
djredbullka
üzenetére
ebben a szériában nem lehet videókártyát cserélni/másikat beépíteni!
-
válasz
SörTomi
üzenetére
még ha 256 mb is lenne, nem rendelkezik saját dedikált memóriával a vga, a rendszer memóriájából vesz el magának, ilyentén szerintem amelyik játék elfogadhatóan megy ezen a videókarin, az a jelenlegi procival is megy, a húzósabb játékok pedig a jobb procival sem mennének! a játékok esetében a vga szűk keresztmetszet! az erősebb procitól gyorsulna kicsit a noti, de azt nem a játékokon vennéd észre, hanem a procit jobban használó alkalmazások futtatásakor - már amik nem kimondottan vga igényesek!
kimondottan csak játékok miatt, szerintem felesleges procit cserélni! -
válasz
SörTomi
üzenetére
a gyártó szerint hivatalosan az alábbi procik mennek benne;
AMD Turion™ 64 Mobile Technology,TL-50/52/56/60: 35W, 1.6-2.0GHz, 512KB-1MB L2 Cache
tl-56 és tl-60 esetén lehetséges, hogy csak a 90 nm változat fog menni a notiban, a 65 nm nem!
sajnos a gyártó a chipset mellett a bios szintjén is befolyásol(hat)ja ezt!
a tl-68 túl nagy ugrásnak tűnik, és abból nincs is csak 65 nm, ezért a próba kötelező - az utolsó bios verzió mellett -, mielőtt fizetnél egy olyan prociért! -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
van t8400 és csak annyiban tér el a p8400 procitól, hogy 35 watt vs. 25 watt!
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
elvileg mehet, a gyakorlatban meg majd a modulok függvényében kiderül...
találkoztam már olyannal, hogy két eltérő gyártótól származó modulok (1 gb + 2 gb) simán mentek dc módban, viszont olyannal is, hogy két azonos gyártótól származó nem ment! -
válasz
brutaka
üzenetére
notik esetében a bios frissítése - új bios verziók kiadása - érdekes kérdés, gyártója válogatja...
értelmes bios? mint korábban is írtam, én inkább az ellenkezőjével szoktam találkozni; minden (más) feltétel adott lenne mondjuk egy bizonyos típusú processzor működtetéséhez, vagy például 4 gb memória kezeléséhez - mert a chipset támogatná -, erre a bios beteszi a kiskaput, és nem megy az a processzor, illetve csak 2 gb memóriát kezel a noti...stb!
a processzoroknál chipset szempontjából nem csak az fsb számít, több tényező is befolyásol(hat)ja a; link
a chipset leírásokban szerepel, hogy milyen processzor családokat/szériákat/típusokat támogat. -
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ez közel sem igaz!
-
válasz
BossBoss
üzenetére
magyarázat a memóriára!
(fő a táblázat!!!!! a 333 mhz * 2 ~ 667 mhz)
a procinál vigyázni kell majd a sempron 25 watt fogyasztásával szemben eljövendő 31 - 33 watt értékkel! ez hőben is értendő, meg az akkumulátor üzemidejében is! bár az említett notit árulják tl-60 procival is...
memóriát elvileg olyasmit kellene venni, mint ami benne van, de elmegy általában két különböző lapka is (azért vásárlás előtt érdemes kipróbálni együtt a két modult!)
procit elvileg találsz a fórumon az apróhirdetések -> egyéb processzorok kategóriában... -
válasz
Anthony001
üzenetére
melyik változat
mert az 5520 esetében jött ki néhány konfig... (más - más procival, 1 illetve 2 gb memóriával...stb.)
amúgy simán otthon; az utolsó csavarig mindent!
gariban otthon; általában ram és hdd!
a többi rajtad múlik.... -
válasz
operator10
üzenetére
mind a két nagy ellenlábas (amd & intel) gyárt úgymond "gyengített" és olcsóbb procit is;
amd esetében mondjuk az athlon - sempron / intel esetében pedig a pentium - celeron
egyszerűre véve (mert szükség esetén hátha majd valami profi részletesebben leírja
) egy amd mondjuk 3000+ proci a sempron esetében kevesebb frekivel és tárolóval (tárolókkal) rendelkezik - esetleg fsb-vel -, mint a szintén 3000+ athlon. intel esetében egy 2.8 gzh pentium szintén ütősebb, mint egy 2.8 ghz celeron, mivel a pentium tárolója(i) és fsb-je nagyobb értékkel bír... -
válasz
operator10
üzenetére
a turion mk-38 azért nem egy "gyengített" sempron...
igaz az mk-38 esetében 31 watt a fogyasztás a jelenlegi sempron 25 watt igényével szemben, de azért a teljesítmény 2.2 ghz kontra "gyengített" 1.8 ghz, szóval szerintem megérné a csere, főleg szinte ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Windows 11
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 PRO MAX 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

inkább új noti, a régi meg kuka, illetve a még használható részeit add el! ha használtan tudnál venni alaplapot elfogadható áron, akkor még talán, de az új egy vagyon, és beszerezni sem egyszerű ezen szériához...

mert az 5520 esetében jött ki néhány konfig... (más - más procival, 1 illetve 2 gb memóriával...stb.)
) egy amd mondjuk 3000+ proci a sempron esetében kevesebb frekivel és tárolóval (tárolókkal) rendelkezik - esetleg fsb-vel -, mint a szintén 3000+ athlon. intel esetében egy 2.8 gzh pentium szintén ütősebb, mint egy 2.8 ghz celeron, mivel a pentium tárolója(i) és fsb-je nagyobb értékkel bír...
Pyttawrx