- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
geogabcsi
tag
-
vargagy21
csendes újonc
Igen ebben igazad van, de én se embereket inzultálni jöttem ide vasárnap reggel.
De én megkaptam egyből.
Tegyük félre ki milyen stílusban írt.
Engem az érdekelne, hogy ki-hogy látja azt a dolgot, hogy egy alacsony alapórajelű processzor több mag több szállal esetleg jobb, mint egy magasabb alapórajelű processzor kevesebb maggal, kevesebb szállal és kisebb turbo tartománnyal?Nálam ez olyan, mint amikor egy 2.0T Skoda RS Octáviát felhúznak 400 lóerőre és akkor inkább egy V8-as 5.0 köbcentis autóban gondolkozik az ember, az időtállóság, megbízhatóság, stb...miatt.
Lehet egyszerű és buta gondolkodás, de a vélemények érdekelnek erről...
(Egyébként Te legalább normálisan, nem sértően válaszoltál, Köszönöm)
-
vargagy21
csendes újonc
Igen, köszönöm túl vagyok rajta. Személyes tapasztalatokat szeretnék kérni itt, pl. feljebb már egy tag vett 8250U-s laptopot. Az, hogy én nem regisztráltam másfél éve és nem szóltam még 15.000-szer valamihez, azért szerintem nem kell megkövezni, sőt nálam ez nem jelent semmit. És ha olvastad, számomra fontos kérdést fikázott előtte az illető, engedd már meg, hogy a szintjén válaszoljak neki. Köszönöm! Peace
-
-
-
petakpa1
őstag
Jogos. Sajnos Realtek-ből nem is találtam eBay-en kétcsatornásat és ac-set.
Broadcom-tól találtam egy Azurewave AW-CE123H típusút. Ez már tudja a dual band-et és az ac-t is
Ellenben jó drága...
-
Tim82
félisten
Ja igen, a linkelt Azurewave kártya esetében azért azzal számolj, hogy az elméleti maximális sebessége ("linksebesség") feleakkora, mint az Intel 7260HMW-nek (433 Mbps vs 867 MBps, nyilván a valóságban is hasonló arányú a különbség a valós adatátviteli képességeikben). Mondjuk az ára is ezt tükrözi.
-
petakpa1
őstag
Ne viccelj már, majd viszek egy Hoogardent
Eltávolítás után betettem abba a slatba amelyikben az eredeti wifi kártya is volt, de minden változatlan.
Ezt a slot-ot kipróbálta az E620-ból kiszerelt Atheros AR5007EG-vel. Az prímán működik benne, még a hardveres kapcosló is tudja ki be kapcsolgatni.
Mondjuk ezen nem vagyok annyira meglepődve eleve, mert az eredetileg az MSI-ben lévő AzurWave AW-GE780 szerintem kb ugyanarra az Atheros chipre épül, ráadásul mindkét gép ugyanarra az RS690 alaplapi chipsetre épül és kork is nagyjából hasonló.
Mindjárt kipróbálom, hogy mi történik, ha bármelyik Atheros kártyát átteszem az eredetileg TV tunernek fenntartott PCI-E slotba. Ott is funkciónál vajon a fizikai wifi ki/be kapcsoló gomb. Várakozásaim szerint nem...
Na itt borult össze a rendszer, először fel se akarta telepyteni a kártyát a tuneres PCI_E slotban, majd végül nagy nehezen sikerült, de hálózatot ugyanúgy nem talált az Atheros se mint a 7260.
Adok még egy occsó esélyt a 7260-nak és újrahúzom úgy a win-t, hogy abban a slotban van, amelyikben eredetileg is volt a wifi kártya.
-
petakpa1
őstag
Egy pár búzasörért megint?
A végén még kész alkesz leszel
Egyébként érdekességképp csináltam egy Win7 újratelepítést úgy, hogy az eredeti wifi kártya ki volt véve, a 7260 pedig az eredetileg Tuner kártya céljára kialakított PCI-E slotban volt. Érdekes, hogy most látta a kártyát és engedett drivert is telepíteni hozzá, viszont hálózatot továbbra sem talál, valamint az eszköz BT funkcióit sem látja, holott korábban ebben a slotban megvoltak a BT funkciók.
=> tehát ugyanúgy viselkedik, mint mikor korábban abba a slotba tettem, amelyikben eredetileg is a wifi kártya volt.Egyre furcsább ez a szitu...
Mindjárt eltávolítom eszközkezelőből, és átteszem másik slotba hátha.
Egyébként nagyritkán pl. konkrétan telepítést követő első restart után találpár hálózatot, de mire beírnám a jelszót már el is veszti őket
-
petakpa1
őstag
Sajnos GX610-ben nem sikerült beüzemelnem. 20-as és 51-es pinek tapaszatva, innentől kezdve fizikai wifi kapcsoló nyomogatásának (4. állapotát pár hsz-el fentebb leírtam) most már nincs hatása, illetve csak a beépített BT-t kapcsolgatja.
Amíg a pin-ek nem voltak letakarva a wifi kapcsoló fagyasztotta a gépet, illetve wifi ON állapotban be sem bootolt a Win, vag már a Windows logos képernyőn, de legkésőbb a desktop betöltése előtt belefagyott a boot-ba a gép.
Ami még érdekes:
1) Ha az eredetileg Tuner kártya céljára szolgáló mini PCI-E slotba teszem a kártyát, akkor a 7260 BT funkciói működnek, Win7 simán telepít is hozzá egy standard BT illesztőt, viszont magát a hálózati kártya rész nem tudom telepíteni se
, mintha nem is látná ebben a slotban a kártya wifi részét
2) Ha az eredeti wifi kártya helyére teszem be akkor BT funkciók nincsenek (értsd fel se ismeri Win, hogy BT hardver került a gépbe, a hálózati kártya részt látja Win és lehet is telepíteni hozzá a driver-t. Eszközkezelőben minden rendben, viszont nem talál wifi hálózatot egyáltalán. Windows Mobilközpontból szoftveresen lehet kapcsolgatni ki/be a wifi-t, viszont hálózatot sose észlel egyet se pedig egy rakat nyitott van a környéken
.
3) Eléggé melegszik a kártya: ujjamat alig bírom rajta tartani
Azt hiszem feladom
Szerinted egy modernebb legalább dual band N-es szabványt tudó Realtek, vagy Broadcom wifi kártyával lenne értelme próbálkoznom?
-
petakpa1
őstag
Köszi. Végül a neten fellelhető fotók alapján megtudtam csinálni, de sajnos az MSI GX610-ben így se megy egyenlőre.
Ellenben az eMachines E620-ban, amiben a Tőled kapott Athlon X2 4450B megy
, szuperül működik a a 7260HMW. Igaz a Pin mod itt is kellett hozzá, és a gép elején lévő fizikai wifi kapcsoló funkciótlanná vált, ellenben a Windows Mobilközpontból gond nélkül lehet ki bekapcsolgatni a wifi-t.
Majd még küzdök a GX610-ben is vele, hátha a másik (eredetileg tunerkártya céljára fenntartott mini pc-e portban menni fog. Végülis ugyan mindegy, hogy melyik portba teszem.
Ami még érdeges volt a GX610-ben, hogy durván forrósodott benne a kártya. E620-ben ezt nem tapasztaltam.
-
petakpa1
őstag
Köszönöm az ötletet, kipróbálom a napokban hátha segít.
Milyen technikával javaslod leragasztani a lábakat, és miért pont a 20. és az 51-est kellene?
Wifi és BT ki be kapcsolgatásra nekem egy nyomógomb van 1 státusszal:
0. Wifi OFF - BT OFF
1. Wifi ON - BT OFF
3. Wifi OFF - BT ON
4. Wifi ON - BT ONA gép eredeti konfigurációjában a szóban forgó mini PCI-E slotban csak az Atheros Wifi kártya van, a BT valahogy külön van megoldva. Ezt onnan tudom, ha kiveszem az Atheros kártyát attól még 3. és 4.-es állásban működik a BT.
Viszont ha szóban forgó MINI PC-E slotba beteszem a 7260HMW-t, akkor eszközkezelőben annak WIFI része mindenképp megjelenik, attól függetlenül, hogy kapcsoló milyen állapotban van. (Értsd 0. és 3. állapotban is kijelzi az Eszközkezelő, holott elméletileg le kellene kapcsolva lennie).
Ugyanakkor 7260HMW BT részét egyáltalán nem érzékeli a Win, csak gépben lévő külön BT egység jelenik meg kapcsoló 3. vagy 4. állásában. (Ez logikos is, hiszen külön BT hardware van.)Ebből csak azt akarom kihozni, hogy szerintem a 7260HMW Wifi részét ki/bekapcsoló lábakkal környékén lehet valami inkompatibilitás...
Továbbá: ebben a lapban van egy másik szabad mini PCI-E slot is még. Elméletileg V tuner kártya járt néhány speciális kivitelő GX610 modell esetén ebbe a soltba. Az enyém nem ilyen, így ez a slot üres.
Ha ebbe a másik slotba betettem a 7260HMW-t (másik slot természetesn üres), akkor a BT részt egyből felismerte és telepítette, viszont a WIFI részt nem látta csak újraindítás után, amikor is már rögtön felismerte és telepítette azt is. Ennek ellenére Wifi hálózatot így se érzékelt egyet se, mintha ki lenne kapcsolva a Wifi része benne.
Valami szoftveres megoldás nincs a Wifi ki-bekapcsolgatására?
(Bocsi a hosszú HSZ-ért.) -
Hannibhál
őstag
-
pataslogeza
aktív tag
Ertem.
Akkor nem koltok erre. Van egy t7300 itthon, majd bele rakom azt es annyi.Kozben azon agyaltam, hogy rakok bele webkamerat. A fedelben van hely, csak furni kell egy kis lyukat ra, a vezetekeket meg raforrasztanam belul az egyik usb portra, csak nem vagyok biztos, hogy igy hasznalhato maradna e az usb port. Ugy ertem hogy mukodni fog az usb port ha radugok egy kulso vincsesztert arra amire belul webkamerat forrasztok?
Szoval ket eszkosz ugyanazon a porton, ugyanabban az idoben mukodik egymastol fuggetlenul? -
pataslogeza
aktív tag
Ertem. Koszonom. Sejtettem hogy az fsb gond lehet, de abban remenykedtem hogy majd 800mhz-en jaratja, mint pl. a magasabb orajelu memoriakat is alacsonyabban futtatja.
T9 ezreseket neztem de nagyon dragan aruljak, a t7700 lenne amit realis arban van. Az 2,4ghz 4mb cache-el, ez jobbnak tunik mint a t7100. Miert nem ajanlod? Mi miatt nem erdemes erre cserelni? -
Declare
őstag
Köszönöm!
Annyi volt a lenyeg, hogy neten gyorsan rakerestem, milyen memoriaval lenne jo böviteni a gepemet es eleg hamar belefutottam a Crucial brendbe, amiröl nagyon sok pozitivumot is olvastam. Gondoltam akkor ez jo lesz. A crucial honlajan volt is ilyen opcio, hogy milyen memoriat ajanlanak a gepembe, azt masoltam be. Sajna pontosan ezt a sorozatszamu memoriat nem tudja az a bolt beszerezni, ahol mindig vasarolom a szamtech. dolgaimat es az ugyan csak bemasolt listat küldtek at, hogy Crucial noti memoriabol ezeket tudjak. Ezert jöttem kerdezni, ez a teljes story
-
-
Ðávid
aktív tag
Ezt nem tudtam, köszönöm szépen a hasznos információt!
Nem olyan régóta van nálam gép és eddig még nem volt dolgom ThinkPaddel, se más üzleti kategóriás géppel. Ennyire még nem néztem utána mindennek a géppel kapcsolatban.
SSD-t illetően valószínű, hogy a következő nem Adata lesz. (Pedig van egy pendrive-om és egy 2,5 inches SSD-m is tőlük és azokkal teljesen meg vagyok elégedve.)
Köszönöm szépen még egyszer a segítségedet!
-
Ðávid
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszod!
Tehát semmilyen barkács megoldás nincs arra, hogy a kávában levő LED-et kikapcsoljam?
A hirdető sajnos nem írja, hogy milyen chip van a kártyákban. Természetesen megkérdezem tőle első körben.
SSD-re van esetleg valami tipped? Milyen mSATA SSD tudnál ajánlani?
-
fagylalt
senior tag
Akkor ezek szerint akár a Corsair Vengeance is jó lehet.
2 kérdésem maradt már csak:
1. 2 fajta Vengeance is kapható. Melyiket lenne érdemes választanom? Amelyik (DDR3) 1.5V-os és van XMP profilja, vagy pedig a (DDR3L) 1.35V-osat, amiben nincs XMP profil? Szerintem úgy se tudnám kihasználni ezt a lehetőséget a laptopomban, de cáfoljatok meg, ha ez nem igaz. Az DDR3L-es csábítóbb a jövőre tekintve.
2. OFF: Látom kb. minden hardvernek megy fel az ára, ez csak simán a rossz euró-forint árfolyamnak tudható be vagy esetleg hasonló történik most mint anno a merevlemezekkel, majd utána a memóriákkal?
-
Ja, igen, én is valami ilyesmire emlékeztem, csak nem voltam már biztos benne.
Köszi a javítást.Amúgy mihez kellenek akkor az ehhez a chipkészlethez tartozó 64bites mobil processzorok? Speciális, 64biten futó programokhoz?
Winrar, meg ilyesmik, amiknek van 64bites verziójuk?
Olyan sok különbség nem nagyon van a verziók között, h érdemes legyen emiatt 64bitben gondolkodni. -
Hát T6ezrest nem is javaslok, a T7ezresekben több az L2, és nem drágábbak, és valóban, ezek 65nm-esek, egyidősek a chipsettel, míg a T6ezresek 45nm-esek, inkább a PM45-höz valók, de azok meg többnyire mennek a P-s processzorokkal is, így jobban megéri olyat választani.
Minden gépre amit szerelsz, Win10-et raksz?
Driver támogatással hogy állsz? Általában mindent felismer?
És valahogy ódzkodom tőle, ha nem kérik, maradok a Win7-nél.
Belefutottam már párszor, h visszakaptam a gépet, mert ez-az nem működött, vagy nem úgy működött, mint Win7 alatt. -
margithid
veterán
És ezek a notebook hűtők nem lennének jók i7hez? Ilyen külső hűtőre gondolok.
Én azt hallottam, hogy ezek az i7-esek amúgy is melegszenek, és ilyen cunsumer gépekben is raktak ezekből rendesen.
Asztali gépként lenne használva amúgy.
Amúgy a hűtő ugyanaz mindegyiknél nem? Mármint a gyári hűtő. -
mirci18
addikt
Igazad volt.
Annó a Windows fórumon májusban ezt írták:
A SiS chipset a problema a gépben amit egyszeruen nem szeret a 8.1. Van itthon egy szinten F5SL (P8400, 3GB, SSD) es a Win7 es Win8 megy de a 8.1 se tiszta, se update telepítéssel nem megy fel, probaltam 32-64 bitet egyaránt. Megoldas nincs ra, egyszeruen Asus spórolt az alaplappal....
Sajnos így felejtős a dolog de köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
-
margithid
veterán
Azért ilyen dolgoknak nem mernék nekiállni egyedül, Ram bővítés ment, de ettől félek
Igazából nem kéne nekem notebookba se a hdd se a DVD író. A DVD írónak még jó hasznát is venném, mert megadta magát a külső DVD íróm, de néztem neki házat és kb annyiért kapok egy új DVD írót is
Akkor mindenképpen kell nekem egy optibay nevű cuccos.
Ebayről melyiket ajánljátok? -
margithid
veterán
Én is igy gondolom, igazából van itthon elfekvőbe egy 64 GB-os ssd, nem igényel befektetést, csak szerelő mig beleteszi.
Amúgy mindenképpen dvd helyére kell mennie az ssd-nek? Csak, mert hdd-t még jobban el lehetne adni talán
320 Gb-os, egy noti dvd íróval meg nem sok midnent tudok kezdeni már... -
-
Sokimm
senior tag
A mostani diszkriminációs világban nem mertem szóvá tenni, hogy nem szeretem a KingMax/Stone ramokat, mert voltak bajaim velük (pont nemrég). Hynix mindig jó volt.
Példának okáért, a win beboot-olt a kingmax-al, de már a win telepítő (akár dvd, akár pendrive) kifagyott tőle... Jöhetett egy lenovo-ból kikapott hynix pár, és máris nincs gond...
-
-
-
-
zsírsámán
senior tag
Köszönöm a választ és Nauri-nak is!
Akkor első körben megpróbálok még 2 gb ramot meg keresek egy kipróbálható 7800-asat hátha működik. SSD-vel még várok, először belepróbálok egy 7200-as HDD-t, hátha az is dob egy kicsit a mostanikhoz képest, legalább az van itthon elfekvőben.
-
Archer
őstag
Köszönöm! Tényleg frankón leírja. Még egy utolsó kérdés: mivel ez integrált videós, ugye itt nincs thermal pad-os megoldás? Úgy nézem, ilyen lenne a gyári borda de itt csak pasztázva vannak a felületek.
Csak azért kérdezem, mert youtube-os videón egy T61-nél meg volt thermal pad, bár ott három helyre feküdt fel a borda ennél meg mivel integrált -gondolom én- csak kettőre és a külön GPU-hoz kellene (ha lenne) a thermal pad. Csak mert addig nem szedem szét ha ilyen is kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- CASIO órák kedvelők topicja!
- OpenMediaVault
- Sweet.tv - internetes TV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest