- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Hannibhál #12709 üzenetére
Igen, tökéletes választás.
Ami eleve i5 -ös processzorral érkezett (i5 - 3.gen Ivy Bridge), abban tudod, ill. érdemes i7 -re cserélni a komponenst. Itt már erősebb a heatsink és hűtve van a cpu tápáramkör is, ami nagyon lényeges i7 -es processzor esetében (!). Érdemes üzem meleg állapotban szétszedni a burkolatok anyagminősége miatt, így kevésbé sérülnek a csavarfészkek (nem törnek ki). -
Tim82
félisten
válasz
Hannibhál #12701 üzenetére
A gép az egy lenovo g580 model 20150
egy i3-2348m van benne 6gb rammal és gt 635m vga-val. Ssd-t raktam bele, 1tb hdd mellé és így jó kis gyors rendszer. Azt szeretném kérdezni, hogy vmely 35W-os 2. vagy 3. gen i7es belemenne?(mobilvonalon)Bele (mármint a 35W TDP-s, kétmagos mobil Sandy és Ivy Bridge i7 procikat értve, a négymagosoknak valószínűleg nem lenne elég a hűtése), csak nem olyan sokkal erősebbek ezek a kétmagos i7-ek a hasonló generációs mobil i5 prociknál.
-
válasz
Hannibhál #12475 üzenetére
Nem tudom, h i7-esek mennek-e benne.
A chipset visz azt is.
Meg kell próbálni.Az i5 az i3-nál inkább csak órajelben tér el. Az i7-nek az órajele hasonló az i5-höz, viszont az L3 tár nagyobb, (bár ugyanúgy két magja van csak), viszont kérdéses, h a 3MB-ról 4MB-ra növelt L3 tár hoz-e érdemben változást. Az tény, h a Hyper Treading esetében a 4 mag magonként kábé 0.75MB-ot kap, ami épp a határán van szükségesnek (4×1MB már elfogadhatóbb érték, pláne a nagyobb L3 táras verziók 6-8MB-ja, ami ugye 4 felé osztva már magonként 1.5-2MB, ami biztos, h bőven elég bármilyen számítási feladathoz - igaz, ha a 8 szálas üzemmódot veszem alapul, ez az érték megintcsak lecsökken 0.75-1MB-ra, ami megintcsak ronthat a szálak számítási kapacitásának kihasználhatóságán).
Szóval az ár dönti el a kérdésed.
Keress olcsó i5-öst, a majd' 1GHz-el magasabb órajel elég sokat jelent (1/3-ad sebesség-növekedést), vagy ha találsz, akkor olcsó i7-est.Illetve némi Googlezás után találtam még két Ivy-s processzort: 3632QM és 3612QM.
Ezek natív 4 magos processzorok (4 mag, 8 szál - 6MB L3 tár), de csak 35W a TDP-jük.
ÉS szerelték a G580-as Lenovokat mindegyikkel.
Hát ha találsz ilyet megfizethető áron, akkor ezeket valószínűleg viszi.Van olyan, h egy adott gépet kétféle alaplappal szereltek (a 4 magosokhoz külön egy olyan típussal, ami tartalmazza a többfázisú tápellátó áramkört), de ezen gép esetében nem találtam adatot erre vonatkozóan. Alighanem egyféle alaplap van, és mennének benne ezek a négymagosok is.
-
válasz
Hannibhál #12470 üzenetére
HM76 chipset. Socket G2-es foglalat.
Ez a harmadik generációs Core i processzorokat támogatja.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_#Mobile_processorsDE a benne levő processzor második generációhoz tartozik. Mivel a foglalat ugyanaz, feltételezem, h kezeli a második generációs Core i sorozatot is. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformA manualban is ömlesztve szerepelnek a HM65, ill. HM75/76/77 chipsethez tartozó 2nd, ill. 3rd gen. Core i processzorok.
Ezt csak azért írom le, mert ha i5-öst keresel bele, akkor lehet, h Sandyst olcsóbban találsz hozzá, és még az is lehet, h menni fog benne.
100%-ra nem tudom megmondani, h mit visz, mert megesik, h a BIOS-ból kihagytak egy-egy CPU-mikrokódot. Javasolnám, h olyan illetőtől vedd meg, ahol bele tudod próbálni, és ha esetleg nem viszi, akkor nem kell kifizetned.Natív 4 magost ne keress hozzá, mert azokhoz többfázisú tápellátó áramkör is kell, ami ebben a gépben nincs meg, illetve azok magasabb TDP osztályba tartoznak, és a gép hűtését nem ahhoz tervezték.
Az aprón 5-7ezertől szoktam látni i5-öst.
De mihez kell amúgy a gyorsabb processzor?
Egy SSD dobja meg igazán a gép sebességét; esetleg egy 7200RPM-es, egy tányéros merevlemez.
A gépben levő videokártya (GT630, GT635) nem egy túl erős darab, nem biztos, h processzorcsere után jobban fogja vinni a játékokat. Ellenőrizd a feladatkezelőben (a háttérben futtatva), h játékok alatt mennyire terhelődik a processzor magonként. Ha nem 100%-on pörög, akkor megeshet, h inkább GPU limited van már most is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest