Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
frovery
senior tag
Sziasztok.
Dell latitude d830 és Toshiba satellite c660 az alany. Kicsit ápgrédelném. Ssd benne, win10 telepítéskor drivert hiányol. Volt.már hasonlóm régebben de nem.emlékszem rá.
Mi szükséges hozzá?
Köszi -
frovery
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán hiba, inkább kérdés.
Egy kis gyorsításra, telepítésre hozták egy Lenovo Ideapad 110-15ibr laptopot. HDD van benne, ez Csere ssd-re. Viszont van egy csatlakozó amivel nem találkoztam.
cg520 nm-a804 rev 1.0 van ráírva. Hasonló a sata csatlakozáshoz de a táp része rövidebb.
Mire szolgál ez? -
frovery
senior tag
Sziasztok!
Acer Aspire 3 A315-34-C7C6 laptop az alany.
Este normál módon kikapcs, másnap már semmi reakció. A bekapcs gombot hosszan nyomva pár mp után gyorsan villog a led amíg nyomom. Rövid nyomásra semmi. Se kép, se hang, venti meg sem mozdul. Töltést veszi, LED világít.
Milyen hiba lehet?
Sejtésem szerint alaplap kuka de hátha van reményKöszönöm
-
frovery
senior tag
válasz
gregory91
üzenetére
Csak HDMI van. Nem érzékeli a tv.
Azért összefoglalom, mert már rengeteg fórumot végigolvastam, hátha...Acer Aspire 3 315-21 alany. Úgy került hozzám, hogy ütést kapott, nem bootol. Sima hdd kuka lett benne. Szétszedésnél láttam,hogy van M2 SSD PCIe foglalat. NVME-t támogat. Vettem Adata Legend 750 500GB-osat. Na ezt nem látja a BIOS sem. Raktam bele Apacher új SSD-t, ezt látja. Viszont az istennek nem tudom telepíteni. Win logóig jut, újraindulgat. Ezt 3.0 pennel, 3.0-ás aljzatban, mbr-re formázva: https://youtu.be/5nWdUbNChYI
A 2. Videónál ugyanezt a pent sima 2.0 aljzatban, pedig win logó után nem megy tovább. Ennél a biost végigpörgettem, hátha láttok beállítási hibát. https://youtu.be/n6djRK1mX_Y
Egyébként gpt-re formázva, uefire állítva is próbáltam. -
frovery
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Őőő..., melyik gépre gondolsz?
Laptopon nem volt friss telepítés.
A pc-n volt friss win 10 telepítés amiben zsír új az SSD. Ezt tettem be a laptopba. Az Acer logó után a win logó, alatta a Windows hibajavítás felirat pár mp-ig, majd újraindult. Acer logó, win logó és a színes háttér. -
frovery
senior tag
válasz
gregory91
üzenetére
BIOS menü ok.
Acer logo, majd a win logó után jön ez a kép ha telepítést indítanék penről. SSD üres, nincs rajta semmi, így driver hiba nem lehet.
Tettem bele olyan SSD-t, ami másik gépben frissen lett telepítve, akkor Acer logó, win logó, hibajavítás, majd újraindul és ez a színes kép jön. Itt lehet driver hiba.Hirens boot penről megy minden, nincs ilyen kép.
Memtest 1 órája fut, hiba nélkül.Megoldást még nem találtam.
-
frovery
senior tag
Előjött egy nem várt hiba. Úgy néz ki, megsérült a videokártya,mert a kép erre utal.(Mellékelem) Acer logo, majd a win logo bejön,majd ez a zavaros kép.
Laptop azzal a hibával került hozzám,hogy leesett, nem bootol be. Külső sérülés nincs rajta, de a sima hdd kuka lett, másik gépben megnéztem. Vettem SSD-t, telepítéskor ez a kép fogadott. Frissen telepített SSD-t berakva, Acer logo, win logó, majd ez a kép.
Alany. Acer Aspire 3 315-21 -
frovery
senior tag
Sziasztok!
Alcor snugbook q1411s csak az Alcor logóig jut el, majd újraindul és ismétlődik. Hogyan lehetne vissza varázsolni, vagy rá telepíteni a win10-et?
A biosba sem tudok belépni.Köszönöm
-
frovery
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Samsung RV510.
Random módon kikapcsol,ha úgy hagyom és nem nyúlok hozzá, bekapcsol.
Amiket már kipróbáltam.
Másik ugyanolyan töltő, akksi ki, teljes belső takarítás, pasztázás, memtestel ameddig megy, nincs hiba, menet közben kikapcsol. Újra is tudtam telepíteni, win 10-el. Ramot, procit nem cseréltem még. Esetleg az alaplapon a kondikat kellene cserélni??
Tippeket szívesen fogadom.
Köszönöm -
frovery
senior tag
Sziasztok!
Budai szervizest keresek, aki szombaton rá tudna kukkantani és esetlegesen megoldani a problémát. Vidékről megyek, nem szeretnék többször ingázni.
Probléma a következő.
Asus 5740 a lan csatlakozón keresztül kaphatott egy löketet. Még a töltó sem volt bedugva, gép sem bekapcsolva. Viszont az invitel vdsl modemje is kipurcant. Ebből gondolom, hogy nem kapcsol be. Ha töltöre dugom, jelzi, bekapcsoló gombot nyomva felvillan a led, majd el is alszik. Se venti, se merevlemez nem pörög fel.Köszönöm
-
frovery
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Toshiba C850D laptop.
Win10-et feltelepítettem, természetesen a microsoft honlapjáról letöltve a legfrissebbet, 1709-es verziót.
A hiba a következő. Akksi teljesen 0, tehát el sem indul a laptop. Töltő bedugva oké, win betöltése után jobb alsó ikon látja, 100%-ot jelez, és, hogy töltötte. Ha akksi nélkül töltővel indítom, akkor is látja, hogy nincs benne akksi. Ja és a led sem világít, ami a töltést jelezné a laptopon. Sem akksival, sem akksi nélkül.Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy majd fél évet állt a szekrény aljában, talán 2× vették elő fél órára.
Mi a frász történhetett vele, hogy akksi így lenullázódott. Kb: 1 órát simán ment előtte.Én valami driver vagy segédprogi hiányára gyanakszom de melyik lehet az konkrétan?
-
frovery
senior tag
válasz
NEMO1968
üzenetére
Na,megint nekiálltam.
Mint írtam, van egy ugyanilyen laptopom, ami alaplapos. Abból kiszedtem, átraktam, a helyzet ugyanaz. Berágtam és újrahúztam az egész laptopot a legújabb eredeti win10-el. Tulaj is mondta, hogy telepytsem, mert volt rajta csomó szutyok is.
Csak a driverek és az aida ment fel. Így alapjáraton 50 fok körül mozgott a hőfok bő fél óra után is.
Kicsit böngészgettem, azt is bírta. Elindítottam az y8-on 1-2 játékot, már 2 perc után bepirosodott az aida cpu grafikonja. kb 35%-ig ment ugrott fel 1-1 pillanatra.
Az eredeti ventijét szétkaptam, kis szilikon zsírral (zselével) bekentem, visszaraktam de ugyanaz.Lehet vezérlőhiba vagy esetleg a proci kezdi elengedni magát (forrasztás). Ez ennek a szériának a nagy hibája.
Tulajnak említettem, hogy mi legyen, majd eldönti, mert alaplap cserére, bga-zásra nem költene. -
frovery
senior tag
válasz
NEMO1968
üzenetére
Na most szétszedtem újból, procinál a pasztázást is megnéztem, nem lett e sok rajta de nem. Összeraktam és alapjáraton fél móra sima bekapcsolás után az aida sima érzékelőjével ezek a hőértékek.
Ezután elindítottam a terhelésest, itt már jól látszik pár perc alatt. -
-
frovery
senior tag
Ismét a kezeim közé került egy Asus X553M laptop.
Tulaj szerint bekapcsoláskor iszonyatos zörgő hangja volt, kikapcolta. Nálam bekapcsoláskor nem jelentkezett de szétszedtem, ventit kitakarítottam, paszta jó száraz volt, újrapasztáztam. Gondoltam csinálok az Aida64-el egy stabilitás teztet. De még a startra sem nyomtam rá a cpu trottle piros lett 40fokos alapjáraton. Terhelést el sem mertem indítani.Mi lehet ez a hiba jelenség?
Ugyanaz mint kb: 2 hónapja, ami sajnos alaplapos lett?
Elég gagyi egy széria ez az Asus.Gyári win10 van rajta, kb: fél éve vették kéz alól. Játékot is nyomatnak rajta a gyerekei.
-
frovery
senior tag
Sziasztok!
Nem kifejezetten notebook, hanem inkább kijelző hiba.
Kb: 4 éves kis Samsung NC110-es notebook kijelzőjén megjelent egy világító pixel. Tehát nem hiányzik, hanem erősen világít. Mi okozhatja és javítható? -
frovery
senior tag
válasz
tserrof77
üzenetére
Vagy a venti ellentétes irányba forgatása nagy fordulaton is tönkreteheti a ventit. Cseréltem már ilyet párat.
Nem is szabad sűrített levegővel, kompreszorral csak úgy befújni, mert ez lesz belőle. Minden esetben szétszedni és úgy kifújni a porcicákat. majd pasztázás és 1-2 évig megint gond nélkül elmegy rendes hűtéssel. -
frovery
senior tag
Sziasztik!
Adott egy Asus X553MA lapos. Úgy néz ki a vga megkotlott benne.
A tulaj szerint pár alkalommal vibrált a kép, azt hitte, hogy a kijelző szalagkábele a hibás. Rendelt egyet, kicsrélték neki, a hiba megmaradt. Aztán már se kép, se hang.
Mire hozzám került, már csak a zöld led villog, semmi más.
Javítható?
Ha igen mennyiből jönne ki?
Esetleg bontott alaplap valakinek?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi