- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
hello
adott egy lenovo thinkpad t430 ami le lett öntve sörrel. billentyüzet közepére kb a H és J betük környékén. a gazdája egyből kikapcsolta és fejtetőre állitotta, várt vele egy napot aztán utána be tudta kapcsolni müködött is aztán másnap már nem tudta bekapcsolni. bekapcsolás után megjelenik a lenovo logo majd kikapcsol a gép.miután hozzám került természetesen darabokra szedtem, elkezdtem keresni a sört az alaplapon, nem találtam sehol, egy cseppet sem. a billentyüzet ragad mint az állat, illetve a billentyüzet alatti müanyag lemezen volt nagyrésze. ezt lepucoltam iso alkohollal, az alaplapot pedig nagyjából áttöröltem alkoholos fülpiszkálóval azokon a helyeken ahol poros volt (sör nem volta rajta seholva). majd utána a biztonság kedvvért odaraktam a páraelszivó fölé egy jó 5 órára hadd száradjon ha mégis lenne benne valahol folyadék.
a billentyüzet valszeg kuka, megpróbáltam beáztatni iso alkoholba egy pár órára majd kiszáritani de nem segitett semmit, ugyanúgy ugyanazt a hibát produkálja.
na de a lényeg most jön, mivel ezeken a lenovokon a bekapcsológomb az a billentyüzeten van igy csak akkor lehet billentyüzet nélkül inditani ha kivesszük a cmos elemet és olyankor amint áramot kap az alaplap egyből elinditja magát.
igy billentyüzet nélkül teljesen jól indul a gép, a windows is betölt minden fasza.amint visszarakom a billentyüzetet bekapcsolás utána egyből ki is kapcsol.
kerestem hardveraprón egy pasast akinek volt egy kompatibilis billentyüzete, elmentem érte, találkozáskor kipróbálva indult a gép, windows is elkezdett tölteni szóval elhoztam.
itthon összeraktam majd szembesültem azzal a problémával hogy sok billentyü nem müködik, illetve pár billentyünél hangot ad a laptop. (lenyomod az S-t és beep-pen egyet).
nyilván visszavittem h ez nem jó, vissza is kaptam a pénzt.most találtam egy másik formát akinek van ilyen billentyüzete, elhoztam, itthon rákötöm, elindul a gép, elkezdtem próbálgatni a gombokat jegyzettömben felülről haladva és minden müködik, egészen addig amig elérek a V-ig, és onnantól ha lenyomom a V-t akkor VB-t ir, ha lenyomom a B-t akkor BN-t ir, ha lenyomom az N-t akkor NM-et ir igy tovább.
ctrl nem müködik, úgyhogy fogtam kikapcsoltam, a helyérepattintottam a billentyüzetet (hátha valami hozzáért valamihez és azért) majd bekapcsoltam.
és itt jön ugyanaz a dolog mint a leöntött billentyüzetnél, bekapcsol a gép, lenovo logo aztán ki is kapcsol.elkeseredésemben visszaraktam a leöntött billentyüzetet és bekapcsógomb megnyomása után egyből le is húztam a lapról és úgy nem kikapcsol hanem elindul a windows rendesen.
windowsban nyitottam egy jegyzettömböt és rádugtam a leöntött billentyüzetet és azonnal kiirta a windows h "leállitás" és ki is kapcsolt. utána ha bekapcsolom ugyanúgy lenovo logo és kikapcsol.mindebből arra következtetek hogy be van ragadva a power gomb vagy folyamatosan a bekapcsoló gomb jelét küldi a lapnak a leöntött és ezért inditás után egyből ki is kapcsolja hiszen "azt nyomom neki".
a másik billentyüzetnél ha bekapcsolom és lenovolog majd kikapcsolás után hiába nyomom a bekapcsolást nem történik semmi egészen addig amig ki nem húzom a konnektorból a laptopot, utána ugyanúgy bekapcsol, logo aztán ki.
van ötletetek hogy mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- HP notebook topic
- Futás, futópályák
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest