Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Nők, nőügyek Archívum XI. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#25051) Cs.Orsolya válasza elmoraan (r) (#25050) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Mon Capitain, ez baromság, de ezt Ön is tudja. Azt alant lévő fiatalemberek nem tudnak egy nagy titkot a nőkről, és önmagukról sem. A helyzet ezért állt elő. :U

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25052) Pörp válasza Tom5 (#25048) üzenetére


Pörp
senior tag

Szerintem nem az a lényeg, hogy bunkónak kell lenni meg őstuloknak, az a másik véglet. A jófiús, kimutatós technika azért bajos, mert egy idő után a nincs benne semmi érdekes a nő számára. Azt érzi az első perctől fogva, hogy ezt a pasast is megvettem kilóra, nekem már tenni se kell semmit, csak léteznem. Innentől meg egyenes az út afelé, hogy a nő akarata teljesüljön mindíg, és 100%-ban ő irányítsa a dolgokat.

A bunkó, őstulkok meg pont nem ilyenek, azok mernek ellentmondani, mernek akár negatív véleményt kimondani. Nem azt érzi mellettük a nő hogy a ff a lábuk előtt hever, és ők azt tesznek vele amit akarnak.

(#25053) elmoraan (r) válasza Cs.Orsolya (#25051) üzenetére


elmoraan (r)
aktív tag

A "Mein Kapitän" jobban bejön, bár ez is megfelel, ha ragaszkodsz hozzá, Hercegnő. :U

Ellenben: tudom hát, hogy baromság, de jól hangzik, és adott esetben jól helyettesíti az "ahogy varrsz, úgy kötsz" című örök bölcsességet. ;)

"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"

(#25054) Cs.Orsolya válasza Pörp (#25052) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Jáj. Ez megint nem igaz. Sarkítasz, és a dolog nem erről szól. Legalább is, nem így...
A nők szeretnek csábítani, és ehhez nem árt, ha kicsit elérhetetlennek tűnik a férfi. de szeretnek rajongottak lenni is, és azt érezni, hogy meg akarják őket hódítani, azért szeretik, ha a férfi is pedálozik kicsit, és ha nem teszi, az bosszantja őket, és még inkább elkezdenek csábítani, és keresik azt a női formát, ami bejön az óhajtott pasinak. Minél inkább húzódik ez a folyamat, annál izgalmasabb a vadászat egymásra, annál értékesebbnek tűnik a zsákmány megszerzése, és annál nagyobb beteljesülési élményt hoz, ha a pasi elérhető.
S ahogyan a csábítás-hódítás párbaja zajlik, úgy zajlanak a közös érdekek egyeztetései is. Egy nő nem egy bólogató jánost kíván, hanem egy olyan férfit, aki partnere tud lenni annak a működési elvnek, ahogyan a kettejük kapcsolata kialakult.
Ez olykor annyit tesz, hogy a nő irányítani akar, és akarnokoskodni. Máskor annyit tesz, hogy azt akarja, hogy irányítsák. Olykor abból áll, hogy hagyják menni a feje után, máskor szeretné, ha a pasi tudná helyette a jó megoldást. És ez nőről nőre, nőn belül is helyzetről helyzetre változik.

Ha egy férfi túl sokat picsog, akkor a nő azt érezheti, hogy ez a fazon még nála is gyengébb és érzékenyebb bizonyos helyzetekre, és akkor mi lesz, ha majd ő lesz gyenge, és érzékeny. Akkor ki vezeti majd a hajót? Ha igazán nagy dráma, vagy krízis lesz, akkor ki lesz legény a gáton? Máskor meg azt igénylik, hogy lelkizzenek velük, és értsék, hogy a férfi számára tök logikátlan problémázás az anőnek miért zűr. S ha erre egy férfi nem képes, sőt, zavarja őt a nő zűrössége, akkor a nők többféleképpen reagálhatnak. Mondhatják azt is, hogy egy bunkó vagy, ée nem kellesz. Mondhatják azt is, hogy ha a pasi nem tudja, akkor nekem kell összeszedni magamat, és erősnek lennem. Vagy mondhatják azt is, hogy oké, hagyjuk a zűrösségemet, majd megoldom egyedül, és te meg mélyedj el a női lélekben. Vagy mondhatják azt is, hogy nekem lelki társra van szükségm, és ha ez nincs meg, nem te vagy az igazi.

Sok hülyeséget mondhatnak, és mindenki aktuálisan választja valamelyiket, éppen amire szüksége vana fejlődéséhez. amúgy ez utóbbihoz választja ki az éppen jó- avagy rosszfiút.

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25055) Cs.Orsolya válasza elmoraan (r) (#25053) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Nem tudok kettőspontos a betűt írni. Nem kényszeríthet rá arra, Főhercegem, hogy helytelenül írjam le a megszólítását. A francia amúgy is közelebb áll hozzám, mint a német. :U

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25056) Pörp válasza Cs.Orsolya (#25054) üzenetére


Pörp
senior tag

Néha olyan érzésem van, hogy van 100.000 féle nő, de pasasból csak 2-3 féle :K

(#25057) tildy válasza Pörp (#25052) üzenetére


tildy
nagyúr

Na ez hülyeség.

A jófiús, kimutatós technika azért bajos, mert egy idő után a nincs benne semmi érdekes a nő számára.
Ilyen pasim van. Mégsem érzem azt, hogy teljesen ismerném.

Amúgy sem egyenes út. A pasinak vna szája is, és bizon yy meg lehet mondani, ha valami nem tetszi.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#25058) Cs.Orsolya válasza Pörp (#25056) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Mert csak a felszínt figyeled. A nő kívülről olyan, mint a széltől fodrozódó vízfelszín. És sajnos sokszor, a környezet reakciói miatt hamarabb azonosítja magát ezzel a fodrozódó változással, és hagyja magát az érzelmeitől és hangulataitól sodródni, mintsem kialaktson valami stabilabb belsőt, amit ért is, és tud hozzá kódfejtőt adni.
Mivel eleve erre van szoktatva kislány kora óta, így a külső jelzésektől várja, ezen keresztül a férfival való kapcsolattól, hogy önmagához is kaphasson egy kódfejtőt, ill. egy olyan reakció-handbook-ot, amely segítségével ő is kiigazodik önmagán, vagy amely segítségével visszaáll benne az egyensúly.
Mivel ezt érezteti a legtöbb lány, főleg, amíg fiatal, így ezért érezhetitek őket mind randomnak, mind szeszélyesnek, mind kiismerhetetlennek.

Az érettebb nők másképpen viszonyulnak egy kapcsolathoz. A fenti működési elv kezd náluk elmúlni, bemélyülnek, és a víz belső áramlásai veszik át a működtető elvet. Ezek ereje, és kiismerhetősége még nehezebb egy férfi számára, de a nők pontosan tudják már, hogy miről szól, mit akarnak, mire van szükségük. Ekkor a férfi ember néz egy nagyot, és eleddig ismert, avagy szeretett nője hirtelen megint kiismerhetetlenné válik. Ezen keresztül kezelhetetlenné.

S ez azért olyan nehéz, mert a NŐ egyenlő a Természet Anyával. Minden megvan benne, ami az Univerzum lényegiségét jelenti. És ebben ő folyamatosan mozgásban van, és csak a tudatosság, a szellemi megvilágítás és fókuszáció (avagy a mozgás pillanatnyi megállítása) - amely alapvetően férfielvű dolog - képes arra, hogy ebben harmóniát teremtsen. Míg a nő ezt kívülről várja, addig a férfitől vágyja majd ezt a tudást, ezt a megvilágítást. S ha a férfi nem elég érett, akkor nem fog neki menni.
Amint elkezdi belülről keresi ezt a megvilágító tudást, onnantól a férfi meg úgy érzi, hogy vetélytársa akadt a nő fején belül. Akkor megint nehézségei támadnak, mert elkezdenek csatázni.... És aztán kezdődik ez elölről minden újabb tényezővel kapcsolatban. Éppen ezért, vagy felfogod úgy a nővel való kapcsolatot, hogy olyan ez, mint kikutatni az univerzum titkait, és mikor ez megvan, akkor olyanná válni, mint Isten, vagy lehet nőről nőre járni, és mindig elrekedni azon a ponton, ahol mélyebben a lényegiségbe hatolhatnál, a Nő igazi mélységeibe. Nem pusztán a testébe...

Á, hosszú, minek is beszélek... ?!:U

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25059) Bubu79 válasza Cs.Orsolya (#25058) üzenetére


Bubu79
addikt

Kívülről mindebből csak annyi látszik, hogy egyik pillanatról a másikra hirtelen az ember egy sárkányt talál a konyhában, akinek a legnagyobb problémája az, hogy miért nem vitte le az a tapló még mindig a szemetet ;] :DDD

ÉKE! :DDD

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25060) elmoraan (r) válasza Cs.Orsolya (#25055) üzenetére


elmoraan (r)
aktív tag

Alt+0228 :U
De egye fene, maradhat a flanszia. :D (Ami amúgy capitaine, szóval kérd meg azt a franciát, hogy álljon még egy kicsit közelebb Hozzád. ;) )

"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"

(#25061) Pörp válasza Cs.Orsolya (#25058) üzenetére


Pörp
senior tag

Ok, értem én, bár ez az univerzumos meg istenes rész kicsit sok nekem :) Vagy akkor mégse értem? :)

(#25062) Csakénvagyok válasza Bubu79 (#25059) üzenetére


Csakénvagyok
őstag

:DDD

(#25063) Cs.Orsolya válasza elmoraan (r) (#25060) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Jóvanna. Az inglis, és a fransz még mindig keveredik bennem olykor. Sőt, már magyarul sem tudok beszélni az utóbbi időkben. Mintha nem lelném a szavakat, vagy mi... :U

Bubu: Ez újfent megerősíti azt a megállapításomat, hogy a Nő sárkány természete csak bizonyos férfiúi viselkedések során jelenik meg: konkrétan bunkóság, figyelmetlenség, taplóság, durvaság. Érdemes ezen elmerengeni. :P

Pörp: Majd egyszer, ha túl leszel a 40. életéveden, és előtör belőled az életközépi válság is már, és sok-sok nőn és tapasztalaton innen szemléled majd az Élet Nagy Dolgait, akkor majd visszatérünk erre a kérdésedre. :D Addig kitartás! ;)

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25064) Lirion


Lirion
addikt

(#25054) Cs.Orsolya, (#25058) Cs.Orsolya
Bár mindkét írást hihetetlenül nyálasan fogalmaztad meg, sikerült olyat írnod, amivel én is egyetértek. :D

(#25065) Bubu79 válasza Cs.Orsolya (#25063) üzenetére


Bubu79
addikt

Kedves Orsolya :)

Nyilván elkélt volna még néhány szmájli a mondandómban és talán ez ÉKE feliratot sem kellett volna halványan szednem, ami feloldva csupán annyit tesz, Én Kérek Elnézést, de akkor álljon itt még néhány mosolygós arcocska, hogy tényleg leeshessen, a dolgot nem komolyan írtam ;)

:D :)) :) ;] - igény szerint kiválasztandó, amelyik Feléd közvetíti a mondandó lényegét :P

P.s.: Az említett jó tulajdonságokat most mind magamra vettem és éppen vérig vagyok sértve ;]

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25066) Lirion válasza tildy (#25057) üzenetére


Lirion
addikt

Ja, hogy ami a kisasszonynak hülyeség, az már általános érvényű tény.. Értem én. Hát így valóban nem lehet veled vitázni.

Amúgy meg ha te mindent előre láttál, menj el jósnőnek, talán segíthetsz pár erkölcsileg romlott és bűnbe eső ribancnak, mint amilyen tibi gyerekkori barátnője is, hogy ne kövessenek el egyszerű, hétköznapi, emberi hibákat..

(#25067) orbano válasza Tom5 (#25046) üzenetére


orbano
félisten

mi köze annak, hogy jófiú vagy ahhoz, hogy túlzottan rámozdulsz egy lányra és azt hiszed, le kell kenyerezned ahhoz, hogy megszeressen? a kedvesség és figyelmesség is rohadt imponáló, ha nem párosul túlzott érdeklődéssel, ha csak úgyk edves vagy, és nem azért vagy kedves, hogy megszerezd a nőt. a g*ci sem azért vonzó, mert bunkó, hanem azért, mert emellett nem teper a nőért, mint nőt tkp. le is szarja...

A vér nem válik VAZZE!™

(#25068) orbano válasza Cs.Orsolya (#25055) üzenetére


orbano
félisten

altgr+a = ä magyar bill. kiosztáson.

A vér nem válik VAZZE!™

(#25069) orbano válasza Cs.Orsolya (#25054) üzenetére


orbano
félisten

ez szép, meg jó, meg mély, csak éppen nem feldolgozható, és pláne nem alkalmazható. elég annyit tudni, hogy merni kell ellentmondani, merni kell nem tetszeni a lánynak. a többi már ösztön szinten jön. de amíg egy pasi feladja magát, hogy megszerezzen egy csajt...

A vér nem válik VAZZE!™

(#25070) Bubu79 válasza orbano (#25069) üzenetére


Bubu79
addikt

Nem - a lényeg, hogy szeresd a hullámvasutat ;)

Vakon, süketen ;]

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25071) Cs.Orsolya válasza Lirion (#25064) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Sikerült elég mélyen és filozófikusan megfogalmaznom, hogy pontosak legyünk... :P

Bubu: Mi, Medvék tartsunk össze, és természetesen nem vérig sértésnek szántam, hanem saját okosságom tapasztalati megerősítésének. (Itt megjegyezendő, hogy mesekutatással foglalkozom, abban is a meseszereplők mélylélektani és kommunikációs jellegzetességeivel, mely kutatás végcélja az, hogy a népmeséken bemutassam az egészséges psziché működési elveinek törvényszerűségeit, és azon keresztüli fejlesztő hatását. S ennek nyomán a hagyományainkat kissé visszacsempésszem a köztudatba, minthogy érdemtelenül mellőzzük a világ egyik legnagyobb kincsét a magyar népmeséket.)
A szmájlikat és mozaikszavakat illetően nem vagyok válogatós. Az előbbieket a szociabilis kommunikáció érdekében használom, egyfajta hatékonyságot csempészve a mondandóm prezentációs eszközeibe, míg a mozaikszavakat nem értem, és nem is igen törődök ezért velük.

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25072) Cs.Orsolya válasza orbano (#25069) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

...amíg egy nő feladja magát, hogy megtartson egy férfit... :U

No, amit írtál az ezzel egyenértékű.

U.i.: Én nem method rendszert adok a nőkhöz. Mert nincs. Egy részről érthetőbbé szeretném tenni, mit jelent önmagában az, hogy Férfielv, és Nőiség. Aztán érhetővé szeretném tenni, hogy ezek kölcsönhatásai viselkedéses, és kapcsolati szinten milyen okokban rejlenek, ill. az okok milyen felszíni jelenségekben nyilvánulhatnak meg. Ezen keresztül irányelveket szeretnék megmutatni,a melyről mindenki eldöntheti, hogy milyen mélységekben teszi magáévá, és szervezi meg ezen kersztüla döntéseit, és a viselkedéseit. Onnantól pedig mindenki tapasztalja ki a megfelelő módszertant, ami egyéni, ismételhetetlen, és nem handbook-olható, sem nem method-olható.
Ezt a meglátásomat továbbra is tartom, és továbbra is mulattat az ilyentén férfiúi kísérletezés, hogy ő, a Férfi majd kidobja a Nő Nagy Egyenletét egy kellő számú számítási tapasztalat végén.

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25073) tildy válasza Lirion (#25066) üzenetére


tildy
nagyúr

Saját életemben látok előre dolgokat. Ennyi :P Ezzel nem lehet jósnősködni :P

Amúgy meg tényleg hülyeség amit írt . Mert általánosít. Skatulyáz. A skatulyának meg van egy olyan veszélye, hogy hajlamosak ottfelejtődni a benne maradt dolgok.

Vannak kivételek. És ha nem hiszünk abban, hogy vannak kivételek, ha nem bízunk benne, hogy azt a kivételt megtalálhatjuk, akkor folyamatosan bele fogunk futni az olyan nőkbe, férfiakba, amelyek az általánosított sztereotípiába illenek bele. Mivel csak ezt látjuk meg, és nem vagyunk hajlandóak kicsit szenzitívebben nézni a világot.
Itt van pl. Orbano , akinek a gondolatvilága az esetek többségében igen távol áll tőlem, mégis úgy látom, nyitott szemmel jár, és megfigyeli a nők viselkedését . Nem pedig általános maszlagokat huzogat rájuk (no azért volt erre is példa , hogy azt tette, de látszik az is amikor nem ) .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#25074) Lirion válasza orbano (#25069) üzenetére


Lirion
addikt

A legtöbb pasi olyan, hogy feladja magát. Viszont nem árt tisztában lenni azzal is, hogy miért kell merni ellentmondani vagy megmondani a saját véleményedet a nőnek.
Amit Orsi írt az feldolgozható és alkalmazható is, csak elég zavarosan írta le a lényeget..
Mindenkiben van nőies és férfias oldal, a nőies lehet az óceán, ami hatalmas és megy többnyire össze-vissza, a férfias a hajó, ami egy célra koncentrál és oda tart. Ha te férfiként nem mondod el a gondolataidat a nőnek, nem mondasz nemet, igent, akármit, akkor arra kényszeríted ezzel a nőt, hogy a férfias oldalát erősítse (ő kormányozza a hajót), így nem lehet melletted nő. Sőt, egy idő után, ha sokszor kényszerül arra, hogy a férfias oldalára támaszkodjon, férfiasabb lesz, mint a férfi és onnantól borul az egész kapcsolat.

(#25075) Bubu79 válasza Cs.Orsolya (#25071) üzenetére


Bubu79
addikt

A rövidítés már előfordult máskor is, ezért bátorkodtam használni - mivel az egyik őslakosa vagy a topiknak, feltételeztem, hogy ezt is olvastad.

A mondandódat nem elbagatellizálni szerettem volna, csupán érzékeltetni, hogy habár nagyon szépen és érzékletesen leírtad a problémát, az átlag hímeknek sokkal előbb esik le az a konklúzió, amit elővezettem, mint az Általad közölni kívánt gondolatmenet.

Bármennyire is hihetetlen, ahogyan a topikban olvashatod, nem egyszerű megfejteni a "gyengébbik" nem gondolkodásmódját, mivel igen sok nem kiszámítható lépést tartalmaz a hímek számára - köszönhetően a gyökeresen más gondolkodásmódnak.

Tapasztalati úton, tanulással közelebb lehet jutni a probléma minél jobb megoldásához, de az jobbára csak az adott egyedre lesz érvényes, lévén a Nők sem egyformák...

Irányadónak azonban ez a tapasztalat is felhasználható.

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25076) Lirion válasza tildy (#25073) üzenetére


Lirion
addikt

A sztereotipizálás alapvetően egy nagyon jó dolog, nem kell azt elítélni. Persze tudni kell azon tovább látni és nem kényszeresen ráhúzni mindenkire, de ezek nagy mértékben segítik az életben az eligazodásunkat.

Az pedig tényleg nem hülyeség, amit írt. Elég csak körbenézni kicsit, a jófiúknak vagy nincs senkijük vagy van egy nő, aki teljesen uralkodik a srácon és csak azért vannak együtt, mert a lánynak épp nincs jobb. Láttam én már olyat, hogy a csaj együtt volt egy sráccal, közben egy másikba volt szerelmes, aki viszont foglalt volt..Sok nő pusztán csak azért képes szinte bármilyen férfival együtt lenni, hogy ne legyen magányos és egy jófiú, aki tök jó lelki társa lehet egy lánynak és még dugni is tudnak hirtelen akár jó választásnak is tűnhet, hiszen ő nem fogja elhagyni a lányt, megcsalni se fogja, kurvázni se fog eljárni, de még sörözni sem.. Csak hát ennek általában szakítás/válás a vége (a házasságok fele válással végződik, a házasság nélküli kapcsolatoknál meg még nagyobb a szakítás aránya).

[ Szerkesztve ]

(#25077) Cs.Orsolya válasza Bubu79 (#25075) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Nem mindent olvasok el.

Kérlek, ne feledd, hogy a magam részéről teljesen más szintű tudással toldom meg a közösbe írtakat. Sem nem a tutit, sem nem a frankót, sem nem a teljeset nem akarom megírni. Véleményem szerint nem is lehet. Amit az előbb orbanonak írtam az U.i.-ban, ahhoz tartom magamat továbbra is. Jelenleg magánembert játszom, és ha ebbe beleiktatódik szakmai tudás, vagy tapasztalat is, az egy dolog. Nem a klienseim vagytok, így nem tudom, és nem is akarom személyre szabni a mondandómat, amely azt célozná, hogy mindenki asszimilálni tudja azt, amit leírok.

Amikor megkaptam, hogy nem vagyok érthető, vagy nem úgy kommunikálok, hogy azzal bárki bármit is kezdeni tudjon, akkor rájöttem, nem azért vagyok itt, hogy ez legyen a végcélom. Úgy akarom a többleteimet odaadni, hogy mindenki annyit vegyen ki belőle, amennyit képes, vagy akar. Ez valakinek kevés, valakinek elég, valakinek túl sok, és érthetetlen. Akkor ő nem olvassa el, amit írok, és ennyi.

Végre az életben egyszer szeretném úgy kifejezni magamat, ahogyan én, személy szerint gondolkozom, és nem foglalkozni azzal, hogy ez mennyire szolgálja teljes mértékben a másik helyzetét. Ha majd fizetnek érte, akkor majd szolgálok is, mert egész nap arról szól az életem, hogy másokat szolgálok a tudásommal, és olyan nyelvre fordítom le mindezt, és olyan formába öltöm, hogy a másik tudja hasznosítani. Ennél nagyobb alázatot, és önfeladást nem kíván semmi.
Itt magánemberként önmagamat szeretném adni, és azt a gondolkodást, ami valójában jellemez engem. Ha ez bonyolult, mély, filozófikus, érthetetlen egy átlagos szinten, akkor szintén ÉKE (hogy lásd, képes vagyok a tanulásra és alkalmazkodásra is).

De az is tapasztalható rólam, hogy amikor valóban bajban van valaki, akkor újra a tudásommal szolgálásban kommunikálok. Azt hiszem, ennyit érdemes ehhez fűzni.

Egyébként értettem, hogy viccelsz.

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25078) tildy válasza Lirion (#25076) üzenetére


tildy
nagyúr

Elég csak körbenézni kicsit, a jófiúknak vagy nincs senkijük vagy van egy nő, aki teljesen uralkodik a srácon és csak azért vannak együtt, mert a lánynak épp nincs jobb.

Más lehetőség esetleg? Vagy csak ezek vannak?

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#25079) Pörp válasza tildy (#25078) üzenetére


Pörp
senior tag

Pont ez a lényeg! Általában ez a helyzet, ezért lehet erről általánosan írni. :) Van másik lehetőség, hogy a srác mocsadék, szemét, bunkó, őstulok, és mit hallok a barátnőiktől? SZERELMESEK... Tudják, hogy a párjuk szemét, bunkó, mocsadék és őstulok, mégis hosszú évekig benne vannak. Az előző barátnőpróbálkozásom során három hét után dobott a hölgy, mert még mindíg szereti az exbarátját, aki mocsadék, szemét, bunkó, őstulok volt vele... Tudom hogy ezek a végletek, és ez nem azt jelenti hogy mocsadéknak, szemétnek, bunkónak, őstuloknak kell lenni, de a végletekkel olyan jól lehet példálózni :D

Azt se gondoltam volna hogy Lirion helyeselni fogja valaha amit írok... :)

[ Szerkesztve ]

(#25080) Bubu79 válasza Cs.Orsolya (#25077) üzenetére


Bubu79
addikt

A tutit, a frankót a teljeset más sem tudja megírni, mert ahogyan Te is kifejtetted és én is utaltam rá, nem lehet, mivel nincs univerzális kulcs egyik nemhez sem.

Lehet erőlködni rajta, hogy de igen és mégis és én tudom ( ahogyan azt párszor nyomon is lehet érni itt a topikban - jobbára olyankor szoktam felbukkanni és pár keresetlen megjegyzéssel kirántani a szőnyeget az éppen aktuális hittérítő alól ), de aki barangolt már eleget azokon az ösvényeken, amiken csak párosan lehet sétálgatni, az tudja, hogy nem létezik ilyen kulcs.

A segítő szándékodat sem vonom kétségbe, bár azért közben is megesik, hogy sikerül úgy fogalmaznod, ami talán nem mindenkinek esik le. Ilyenkor az adott delikvensen múlik, hogy jelzi-e, vagy sem.

Érthető az is, hogy nem kívánsz szabadidőben is praktizálni - még ha szereti is az ember a munkáját, kell, hogy el tudjon szakadni tőle, mert különben hamar elvész a varázsa.

No - ilyen egy bólogatós típusú hozzászólás - ha túl sok van belőle valakinél, az utalhat arra, hogy nincs saját, kialakult énképe, függ mások véleményétől és nem meri megfogalmazni a sajátját ;] - csak hogy maradjon egy kicsi belőlem is a hsz-ben :)

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25081) Cs.Orsolya válasza Bubu79 (#25080) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

:DDD

No, akkor mi, Medvék ezennel összetartásunkról tettünk tanúbizonyságot. :K :D

(És most elmorzsolok egy apró könnycseppet a szemem sarkában, és mindenki más, aki szereti a hasonlóan meghitt pillanatokat, tehet így, szégyenkezés nélkül.... :P Csak hogy egy kicsit én is megvillogtassak valami mást is az egyéniségemből. ;) :DDD )

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25082) Lirion válasza tildy (#25078) üzenetére


Lirion
addikt

Tudom, most jön a szöveg, hogy Nálad nem így van meg blablabla, ne is folytassuk...

(#25083) zoltanz válasza tildy (#25078) üzenetére


zoltanz
nagyúr

"Elég csak körbenézni kicsit, a jófiúknak vagy nincs senkijük vagy van egy nő, aki teljesen uralkodik a srácon és csak azért vannak együtt, mert a lánynak épp nincs jobb."

Ez a jófiú dolog sem olyan egyszerű lehet ilyen a természete, de lehet flusztráltságból adódó is, akkor viszont a személy akár megváltozhat, ha pl a körűlményei vagy a körülötte lévő emberek változnak. Ez lehet gyors személyiség módosulás vagy lassú történet.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#25084) orbano válasza Cs.Orsolya (#25072) üzenetére


orbano
félisten

nem értem mirpl beszélsz. ahhoz tuti nincs köze, amit én írtam. ki keress itt nagy igazságokat? egy két hülyegyerek hiszi azt, és mondja itt be a nagy böffenéseit, hogy mi hitet térítünk, meg apám f*sza. a fenéket. persze, igazad van, nem handbookolható ez az egész, hogy a szava járásodat használjam, de attól függetlenül szükség van sablonokra. egy tapasztalatlan srácra nem zúdíthatod rá, hogy a női elme így meg úgy, a rétegek, meg mindenfélék ez meg az. nem megy, semmi hatása nincs. meg kell mondani a frankót, egy durva, de javarészt működőképes egyszerűsítéseel, a többit majd megtanulja magától az első kapcsolataiban.
megint csak a küzdősportos példát tudom felhozni: sehol, de tényleg, egyik küzdősportban sem azzal kezdik, hogy megtanítják a küzdelmek lélektanát, hanem megtanítanak ütni. megmutatják mi az az egyenes ütés, a horog, milyen a helyes testtartás, majd eléd tesznek egy embert, hogy ütögessétek egymást. aztán majd kialakul. erre már lehet építkezni. de ha csak annyit mondanál neki, hogy apa, légy lélekben erős és máris legyőzted az ellenfeled, bucira vernék.

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#25085) orbano válasza Lirion (#25076) üzenetére


orbano
félisten

persze hogy fontos a tipizálás. az egész kib*szott emberi agy ezen az elven működik. csak és kizárólag berögzült mintákon, amik folyamatosan alakulnak. elméletben létezik egy tökéletes, mindenféle berögződésektől, sablonoktól mentes tiszta elme, ezt szokták mindenféle vallásokban istenekként emlegetni.

A vér nem válik VAZZE!™

(#25086) Cs.Orsolya válasza orbano (#25084) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Ha nem érted, honnan veszed, hogy nincs köze hozzá... ?

Egyébként, mindegy.

A többire: lásd, amit Bubunak írtam.

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25087) orbano válasza Bubu79 (#25080) üzenetére


orbano
félisten

"jobbára olyankor szoktam felbukkanni és pár keresetlen megjegyzéssel kirántani a szőnyeget az éppen aktuális hittérítő alól"

azért ne becsüld túl magad, inkább csak idegesítő dolgokat írsz, mint sem helyretennél itt bármit is a gondolatmenetekben...

A vér nem válik VAZZE!™

(#25088) Bubu79 válasza orbano (#25084) üzenetére


Bubu79
addikt

Megkérnélek fogalmazz konkrétan, hogy az az egy-két hülyegyerek is megértse ;)

"megint csak a küzdősportos példát tudom felhozni: sehol, de tényleg, egyik küzdősportban sem azzal kezdik, hogy megtanítják a küzdelmek lélektanát, hanem megtanítanak ütni. megmutatják mi az az egyenes ütés, a horog, milyen a helyes testtartás, majd eléd tesznek egy embert, hogy ütögessétek egymást"

Én eddig úgy tudtam, hogy önfegyelemre és arra tanítanak meg, hogy meg tudd védeni magad, de úgy néz ki akkor nem csak a karatetigrisek léteznek, hanem a sötét oldal is ;]

#25087: Kettőnk közül nem én szoktam hencegni a hódításaim számával és megmondani a frankót arról, hogy hogyan is működnek a Nők ;)

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25089) orbano válasza Cs.Orsolya (#25086) üzenetére


orbano
félisten

persze, hogy mindegy. minden mindegy. nem szeretsz vitázni, senki sem szeret. ráadásul olyan kellemes felsőbbrendűséggel társuló biztonságérzetet ad az elménknek, ha ilyenkor otthagyjuk a vitát. nyami.

Bubu: nem féltem őket, megértik :) javaslom próblj ki pár küzdősportot: kibbox, taekwon do, ninjutsu, judo, aztán beszélj zöldségeket.

Én nem hencegek a hódításaim számával. Kétszer kérdezték meg tőlem, kétszer válaszoltam két egymás melletti kettő hatvánnyal. És mi azzal a baj, hogy megmondom szerintem hogy működnek a nők, én hogy látom ezt az egészet? Én legalább a témában írok konstruktív dolgokat. Ez picit hasznosabb, mint az, hogy "nem szabad általánosítani", "nincs sablon", "nem így van", "ellentmodásos vagy, mert 17 éve az egyik kiragadott félmondatodban pont nem így mondtad"

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#25090) Cs.Orsolya válasza orbano (#25089) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

ez az esetemre vonatkozóan faszság... :U
Másokra lehet, hogy igaz.

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#25091) Bubu79 válasza orbano (#25089) üzenetére


Bubu79
addikt

Mijabánat az a "kibbox"?

Ülj le - szívj el egy cigit, igyál meg egy kávét, verj el egy polgárt és gyere vissza, ha már higgadtan is tudsz fogalmazni ;)

Nem - te nem úgy adod elő, hogy ez a te véleményed, hanem állítod, az a tuti, amit te mondasz.

És sokszor sok sebből vérzik amit írsz, tele ellentmondásokkal, ami az előzőekben tőled olvasottakat illeti. ;)

[ Szerkesztve ]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25092) tibi666


tibi666
senior tag

tegnap estig tartott a szó szerinti távolságtartás, most már megint bújunk egymáshoz.
ma van a névnapja. este buli lesz. :)

hajnalban keltem, hogy még le tudjak menni ajándékot venni, mielőtt a többiek felébrednek. a múltkor nagyon megtetszett neki egy vitorláshajó makettje, úgyhogy lementem a parton lévő szuvenír boltokba és megvettem a legszebbet, amit találtam. remélem örülni fog neki. :)

a bp-pécs távolság tényleg nem lenne gond, de én pesten csak a munka miatt járok, ha esetleg fent kell aludnom, akkor meg vagy barátoknál, vagy valami panzióban szoktam megszállni. egyébként nagyrészt debrecenben tengetem napjaim.

Orsi: tényleg nagyon szép hely, két gond van, ami miatt már nem montenegróban vagyunk, hanem átköltöztünk a makarskai riviérára tegnap. az egyik az, hogy nagyon bunkók az emberek. annyira mogorvák, hogy nem éreztük jól magunkat. a másik pedig, hogy egyszerűen olyan szűkös, hogy nem tudsz parkolni. 3 autóval 3 különböző utcában tudtunk megállni, meredek hegyoldalban, köveket téve a kerekek alá, hogy el ne szabaduljon. ha elmentünk valahova kirándulni, a hazaérkezés után még legalább fél órás tortúra volt, hogy mindannyian le tudjunk parkolni. pedig az apartmanok is bagóért vannak, gyönyörű márványpadlós, klímás, tengerre néző, 5 személyest kapsz napi 140-150 euroért. majd teszek fel néhány fotót neked, csak otthon hagytam a fényképezőgép kábelét. :) bejártuk már dubrovnikot, voltunk korculán is, még mostarba akarunk elmenni. montenegróban nem járkáltunk sokat, megnéztük a kotori öblöt és kész. a partvidék gyönyörű, de az emberek mentalitása miatt inkább horvátországba jöttünk kirándulni. és itt is ugyanolyan szép a part. :)

(#25093) tildy válasza Lirion (#25082) üzenetére


tildy
nagyúr

Mert tényleg nem így van :D
Szerencsére. :C

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#25094) orbano válasza Bubu79 (#25091) üzenetére


orbano
félisten

akkor fogalmazok így, ha higgadt és pihent vagyok ;) ráadásul ülök, nem cigizek, nem kávézok, és nem szeretek fölöslegesen verekedni.

A vér nem válik VAZZE!™

(#25095) Bubu79 válasza orbano (#25094) üzenetére


Bubu79
addikt

Pedig nem tűnsz higgadtnak - most sem és akkor sem, amikor más ütközteti veled az ellenérzésit mindazzal, amit írsz ;)

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25096) orbano válasza Cs.Orsolya (#25090) üzenetére


orbano
félisten

lehet, hogy az, de mégis előszeretettel hagyott ott a vitákat, ha már neked nem méltóztatik tetszeni. ha derogál, hogy olyan emberekkel vitázz, akiket túl hülyének tartasz magadhoz, akkor ne egy nyilvános fórumon villogtasd a fene nagy elmédet, hanem menj el a hasonló okos barátaiddal teázni, vagy mittomén. de minden esetre furcsa, hogy a sok, nálam sok mindenben okosabb emberek közül te vagy az egyetlen, akitől szinte semmit nem tudok tanulni a vitáinkból.

A vér nem válik VAZZE!™

(#25097) orbano válasza Bubu79 (#25095) üzenetére


orbano
félisten

fú most rátapintottál a lányegre, gratulálok. hagyjuk is abba :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#25098) Bubu79 válasza orbano (#25097) üzenetére


Bubu79
addikt

Úgy érzem frusztrált vagy, tele kisebbrendűségi érzésekkel - akarsz róla beszélni? ;)

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25099) orbano válasza Bubu79 (#25098) üzenetére


orbano
félisten

szerintem hagyjuk a személyeskedést. ez az egyetlen "fegyvered", és szétb*szod vele mindig a topikot.

A vér nem válik VAZZE!™

(#25100) Cs.Orsolya válasza orbano (#25096) üzenetére


Cs.Orsolya
aktív tag

Ezen csak mosolyogni tudok. Most mit is mondjak? Egy parttalan vitának semmi értelme, akkor a bölcsebb fogja magát, és visszavonul. Ez egy részről a feszültségek feloldása, más részről megelőzés, harmad részről tanulság önmagában is, hogy ha valaki visszavonul, annak elgondolkodtató oka van.
Sokszor egyszerűen nincs időm vitázni. Sajnálom is rá, meg tudod, én elég sokat dolgozom, tehát nem meglepő, ha éppen csak annyit mondok, hogy itt zárjuk le, és lépjünk tovább, mert ebben ennyi volt.
Harmad részből most rám akarod terhelni annak a felelősségét, hogy te nem vagy képes tanulni a velem való vitákból??! Nézd, ha túl hülyének tartasz, akkor minek állsz szóba velem? Sosem mondtam, hogy én volnék az okosabb, ez csak néha olyan téma, amiben sokszor úgy vélem, több a tudásom, és az átlagosnál több a kompetenciám is. És mivel ez a benyomásom, így terhel egyfajta felelősségtudat, hogy ha vannak ilyen többleteim, és nem osztom meg ezt másokkal, főleg, ha bajban vannak, akkor egy szar alak vagyok. Ennyi. De ezt csak a lelkiismeretem miatt teszem, és leszarom, hogy közben valaki ezt sértésnek, kivagyiságnak, okoskodásnak, vagy minek tartja. Továbbra is szórakoztat, amiről itt beszéltek, beszélgetünk.

De az, amit most művelsz, egyáltalán nem szórakoztató. Minek vagdosol most magad körül mindent és mindenkit? Szar napod van?

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Nők, nőügyek Archívum XI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.