- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
Nagyban benne vagyok a Zelda BOTW-ban. Röviden imádom, nem tudom mennyit játszottam vele eddig. Ma gyűrtem le a 3. divine beast-et, az első az
Lehet nem ideális sorrendben mentemelefánt volt és ott a bejutás is még nehéz volt és sokat szívtam a boss-szal is, a 2. a teve már nagyon gyorsan lerogyott de a boss ott is megfingatott párszor, ehhez képest a 3. a madár elsőre lement. Életem most lett meg a 2. csík első szíve, a kardot már begyűjtöttem és az egész térképet feloldottam. Annyi minden van még amit fel kell fedezni, ki kell találni még így is. Amikor megvillantja magát a történet egyszerűen beleszegez a székbe, a zene, a látvány.
-
honeypot
tag
válasz
ooooobi #41696 üzenetére
Mindkettő online. A Switch1 a User1 primary konzolja. Ezen a konzolon van még egy User2 profil is. A játék a User1 fiókjára lett vásárolva. A Switch2-n csak a User1 profilja van, de nem ez a primary eszköze. A Switch2-n játszik a User1 és ezzel egyidőben a Switch1-en a User2.
-
dud998
őstag
Baromi jó ez a költöztetős funkció. Megkérdezte az új, hogy akarok-e adatot a régiről átvinni, illetve hogy marad-e a régi vagy csak az újat fogom használni. Rányomtam, hogy csak az új marad, így a régit ki is léptette és nem kellett vele csinálni semmit csak a Facory Resetet kellett nyomni. Meg mivel van előfizum is így a Cloudból is leszedi a mentéseket. Ez így nagyon felhasználó barát.
-
ρσгτσ
addikt
Megérkeztek a NYXI cuccok.
Szerintem Split -nél is kényelmesebb, jobb a fogása. Eddig még nem sokat teszteltem, de tényleg nagyon jó cuccnak tűnik. Köszi azoknak, akik írtak róla itt a fórumon.
Az mondjuk nem lett volna rossz, ha a táskának (/toknak) is van doboza. Nem csak egy sima zacsiba van becsúsztatva. Már csak azért sem ártott volna, mert sima buborékos "zacskóban" jött az egész csomag. A kontroller dobozán volt is ütődés nyom, de szerencsére csak ennyi. Más probléma nincs a cuccal.
A táska egyébként szintén masszív, frankó minőségnek tűnik. A mintázata is tök jól néz ki élőben. Belül puha, jól pakolható. OLED simán belefér, egy kicsit sem szorul meg a két oldalán.
Ahogy korábban írtam előfordul, hogy nincs minden raktáron, akkor várni kell. Rendelés után 5 nap volt, mire minden cuccom összeállt, és utána küldték. Mivel expressz szállítást kértem (/fizettem), így elég hamar megérkezett. 5-12 napot írnak, és 7 napig utazott.
-
77Guba
aktív tag
Kíváncsi leszek mennyi lesz az Ezio Collection,Alza belőtte előrendelésbe 21k-ért,míg az Amazonon 40$...
Digitálisan is 40... -
dud998
őstag
Köszönöm mindenkinek!
-
honeypot
tag
Van itthon két switch és egyiken egy profil amin van egy online megvásárolt Animal crossing NH. Megoldható valahogy, hogy ne kelljen újra megvásárolni az Animal
crossingot, de játszható legyen mindkét konzolon saját szigettel? -
mirci18
addikt
válasz
Scarletiel #41344 üzenetére
És mit tehetsz ellene megtiltod azt hogy szabadon eladjon?
Nem tehetsz semmit. -
ayo
veterán
jaja, bár tény, hogy azt a funkciót a nagy átlag kb. a vásárlás elején használta, meg 1-2 játékban, ahol tényleg érdemes volt, utána ment az OFF
Switch-nél sztem azért más a helyzet, de van benne hasonlóság az biztos. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz a következő nagy dobásuk
-
bwoay
nagyúr
-
Kai_Rong
senior tag
Ez a Wii időkben azért tudott működni, mert akkor még nem voltak ennyire lusták a fejlesztőstúdiók. Egy játékból ki tudott jönni akár 2-3 féle változat is, az adott konzolok tudásához mért specifikációkkal. Csomó 3D-s PS2 játéknak volt GameBoy Advanced / DS / PSP specifikus 2.5D-s változata, pont az általad említett modellben. Ugyanaz a cím, történet, csak más a gameplay élmény.
Most szerintem pont az a probléma, hogy a Switch a kiadók fejében egy wannabe nagykonzol, amire nem kell külön játékverzió, jó a portolás is, csak gondolom, a portolás közben megy a fejvakarás, hogy technikailag azért ez mégse tud annyit, mint egy PS4 vagy XBox. Ebből lesznek a sokszor vállalhatatlanul nagy kompromisszumok, ami miatt a nagykonzollal rendelkező Switch tulajok többsége messze elkerüli ezeket a portokat.
-
ayo
veterán
válasz
NyMRooD #41672 üzenetére
sztem lehetne az a megoldás, hogy jönnek nagy címek és nem 1:1 átíratok lennék komoly kompromisszummal, hanem mondjuk egyedibb átírat, ahogy régebben is. Dead Space is óriási volt szerintem Wii-re, ott TPS helyett belső nézetes railshooter lett és volt ilyen DS-re meg régebbi konzolokra is. Ezek kihasználják a konzol adta lehetőségeket, nem gond ha nem olyan, mint a vele egy gen. verziók és még azoknak is érdekes, akik a nagyobb verzióval tolták. Régen ez a recept tök jó volt, nem tudom hogy most milyen lenne, de én többek között ezt szerettem a Nintendóba, hogy mindig voltak egyedi megoldások, ami kizárólag az adott hardveren volt élvezhető és sehol másol
Most hogy a legnagyobb dolog a hordozhatóság és ugye itt nagyon más nincs Lite óta főleg, hát kicsit szívatják magukat is, de szerencsére bőségesen van választék. -
NyMRooD
őstag
válasz
Scarletiel #41670 üzenetére
"a Nintendo jelenleg úgy néz ki nem szeretne jelenlegi genes 3rd party nagyágyúkat portolni Switch-re. Úgy értem egy párat ami megoldható nyilván át fog portoltatni, de nem érdeke, hogy az összes multiplatform játék a gépén legyen" - A portolás nem a Nintendo-tól függ, a nagy kiadók nem akarnak szenvedni a switch portal amikor a 2 nagy konzolra + pc-re is elég játékot eltudnak adni vagy lehet úgy tekintenek rá, hogy kézikonzol / második konzol.
-
Scarletiel
senior tag
Persze én ezt megértem csak ti is értsétek meg, hogy a Nintendo jelenleg úgy néz ki nem szeretne jelenlegi genes 3rd party nagyágyúkat portolni Switch-re. Úgy értem egy párat ami megoldható nyilván át fog portoltatni, de nem érdeke, hogy az összes multiplatform játék a gépén legyen, mert nem ez a profiljuk. Enélkül is vígan megvannak, zsákolják a pénzt és valószínűleg nagyobb kiadás lenne Series S/X erősségű gépet építeni, mint amennyi pénzt látnak benne, hogy visszafolyik. Vagy rájöttek arra, hogy fontosabb a kevesebb de minőségi játék, mint a sok évente megjelenő vacak. Erre szerintem amúgy ott lesz a Cloud gaming amit próbálgatnak. Azzal elég a gyengébb gép egy bika nettel és serverparkkal meg simán tudsz jó minőségben játszani majd ha kiforrt a technológia
-
ayo
veterán
válasz
horkovy24 #41668 üzenetére
naja, HD, meg online gaming pl. Mario Party v rendes shop és egyéb felület... Nagy dolgok tőlük
Wii gép helyett gondolj valami innovatív dologra, ami háttérbe tudja szorítani az olyan dolgokat, amihez drágább hardver kell.
Switch-ben is sok perspektíva van, de Lite után egyből irányt is változtattak és sok feature feledésbe ment. Szerintem ezeket kellett volna pont megtartani, fejleszteni. Persze jól megy is nekik így is, de azt érzem hogy most inkább húzzák az időt évek óta. Remélem azért össze szedik magukat és egy ilyen jól fogyó konzol után még jobbat csinálnak majd. -
horkovy24
senior tag
Érdekes ez a Wii-s dolog amit említesz. Arra gondolok amit írtál Wii-s vonalat megoldásként. Szerintem nem lenne már jó megoldás. Félre ne érts mert számomra az azon a gépen lèvő Super Mario Galaxy-k voltak a minden idők best forever Márió játèkai, DE igazából SZÁMOMRA az a gép ki is fújt. Jó igaz az innovatív irányítás még pár játéknál egy ideig lekötött de kész vége. Sajnos a Wii-n lévő multi címeket annyira le kellett butítani hogy fusson hogy számomra még az innovatív irányítással sem voltak igazán élvezhetők. Ezért is mondtam hogy nekik asztali fronton szerintem kár próbálkozni. Itt azért a Wii-től egy jóval magasabb szintet képviselnek hordozható formában és sikerrel. Igazából nekik még a HD korszakba való átállás is nagy szó volt és tovább is tartott mire átáltak.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Dying Light 2 - Késik Switch kiadás (Cloud)
Új dátum nincs, hat hónapon belül érkezik majd valamikor. -
ayo
veterán
válasz
Scarletiel #41664 üzenetére
a gond az hogy addigra már megint erősebb vas kell neki hogy tudja azt, vagy továbbra is x éves portok. Valahogy fel is kéne zárkózni. Ha meg nem tud akkor jöhet a Wii DS vonal megoldásként, hogy sok egyedi gameplay átirat kevésbé combos gépen és akkor nincs gond.
Eleve drága volt minden, covid óta még inkább. Nehéz így korrekt új gépet kiadni :/ -
Scarletiel
senior tag
válasz
horkovy24 #41663 üzenetére
+#ayo
Szerintem amit írtam meglesz a következő genbe, de valószínúleg az még 2 év legalább. Utána meg majd +1 év mert a scalperek miatt úgy se lehet kapni sehol "normális áron".
Amúgy szerintem érdemes megismerkedni a Xenoblade Chronicles 1-2-vel. Az 1 kicsit komorabb, de a maguk nemében szerintem remek játékok. A második rész így 28 óra játék után (még rengeteg van hátra) azt mondom számomra szimpatikusabb sokmindenben. Nincs amúgy a kettő között jelentős kapcsolat, csak a világ azonos, szóval lehet akár a 2-vel is kezdeni. -
horkovy24
senior tag
válasz
Scarletiel #41661 üzenetére
Én inkább úgy képzelem el hogy docked ès handheld is meg lesz az az 1080p már a következő genben. Talán még annyi hogy docked talán egy picivel feljebb tud kúszni a felebontás vagy ha az nem is akkor az fps szám. Amúgy jó ideje Nintendo-s vagyok kisebb nagyobb megszakítással. Igazából a Nes korszaktól kezdve volt mindenem ami Nintendo kivéve az N64-et és a Gamecube-ot, de kövezzetek meg nem ismerem ezt az általad említett Xenoblade Chronicles-t.
-
ayo
veterán
válasz
Scarletiel #41661 üzenetére
én is ennyit várok, kicsit stabilabb legyen, és portok helyett komoly és folyamatos felhozatal...na meg valami plusz amitől Nintendo a Nintendo
-
Scarletiel
senior tag
válasz
horkovy24 #41656 üzenetére
Pontosan, ezt mondom én is, hogy aki 4K 60-120fps-re vágyik az most megint csalódni fog, mert ez NEM az a konzol lesz amin egyszerre codozhatsz, meg Cyberpunk-ozhatsz és még a Mário címeket is megkapod. Tudom ez mindenki pénztárcájának a vágya, mert akkor nem kell 2-3 külön gépet fentartani.
Nézzétek meg a Xenoblade Chronicles 2-t. Marhára nem 1080p, handheldben még a 360p is simán benne van, mégis szerintem minden idők egyik legszebb játéka. Nem a textúrák miatt, nem azért mert tűéles lenne a kép, nem a karakterek facial animation szintje miatt, mert ezek sehol nincsenek mondjuk egy teszem azt God of War-hoz. Viszont olyan szépen részletesen designolták meg a világot, annyira az van az arcodban ami kell és nem fókuszálsz menet közben a csúnyább dolgokra és olyan atmoszférát teremtettek, hogy az állam leszakad. És igen ezt a játékot szebbnek tartom a Cyberpunk-nál.
Ha hozzák ezt a szintet csak mondjuk stabilabb fps és felbontás mellett (fix 1080p docked és fix 720/900p handheld), már boldog leszek. Csak jöjjön arra is 15-20 játék ami érdekel. -
horkovy24
senior tag
Pontosan erről beszèlek!
Én úgy látom hogy a Nintendo megtalálta ezzel a hibrid rendszerrel a saját pályáját a sikerhez vezető úton.
A Sony a handheld vonalat feladta a microsoftnak nem is volt így igazából még konkurenciája sincs ezen a vonalon. Most ezt a steam deck féle okosságot inkább hagyjuk.
Én sok jövőt nem jósolok neki. Igazából én úgy látom hogy megtalálták a receptet. Hibrid rendszer plusz a bomba játékaik hordozható formában is.
-
adalbert1
veterán
válasz
honeypot #41579 üzenetére
Köszi mindenkinek - nagynehezen én is párosítottam, utána ment egy darabig, majd leraktam a gépet sleepbe. Ezután megint nem sikerült párosítani, így inkább visszavittem a terméket, ez a bosszúságot még ilyen olcsón sem akartam elfogadni.
Nem tudom, hogy valaki most keres-e éppen, de az alzában pénteki átvétellel 135k-ért van fehér OLED model.
-
RolXX
tag
válasz
horkovy24 #41656 üzenetére
Nagyon ráéreztek valamire a nintendonál. Mario kartból legalább annyi, vagy több pénzt csinálnak, mint más a legújabb forzával. És senki nem panaszkodik, hogy mennyire élethűek a hópelyhek, vagy a háttérben legelésző birkának a szőre.
Ezek után én is arra koncentrálnék a helyükben, hogy legyen kreatív tartalom (mint a botw, vagy a mario odyssey), parti játékok, meg játékok kicsiknek.. és egy nem túl drága hibrid konzol, ami éppen tudja azt a grafikát, ami a kanapén ülve, átlagembernek vállalható és nem annyira nevetségesen ciki. Még kifogásnak is elfogadható, egy E3-on, vagy újságírók/influencerek előtt, hogy jóllehet, ez nem egy ps5 grafika, de a buszon is lehet játszani és azért naugye.. nem is olyan rossz.
Míg egy asztali konzolnál már teljesen másképp kellene gondolkodni és nincs kifogás... ráadásul nem tudnák egy fenékkel megülni a handheld és az asztali konzol piacot. -
horkovy24
senior tag
válasz
icemad #41653 üzenetére
Pedig de! Szerintem pont hogy ki akar maradni a grafikai versenyből.
Most is megtette és sikerrel is járt. Persze nyilván nem azt akarom ezzel mondani hogy a következő generációs gépüknél is a 720p-1080p között lesz a plafon. Mondjuk én egy stabil 1080p-re gondolok acélosabb fps-el. De kb ennyi. Szerintem a Nintendo-s játèkok eddig sem a 4k-ról meg a 120 fps-ről szóltak. Egyszerűen a meseszerű grafikájuk még a jóval gyengébb hardver ellenére is pompásan festenek. Még annó a Wii-s Galaxy is pedig aztán az is mennyi volt?! 480p?!
Pedig aztán a Wii is eléggé el volt már a megjelenésénél is maradva az xbox360 meg a ps3 mellett.
-
Szabi®
addikt
-
icemad
nagyúr
Sejtettem, hogy erre gondolt, csak én egy szóval nem írtam mozgásvezérlésről.
A grafikai versenyből meg egyszerűen nem maradhat ki, ha marad a hibrid megoldás, mert egy 70-es 4k tv-n eléggé gyatrán néznek ki jelenleg a 720p játékok... De még 55-ös méretben is. Legalább a stabil 1080p legyen meg.
-
RolXX
tag
válasz
icemad #41651 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy egy játék vagy aktívan épít a mozgásszenzoros mechanikákra, vagy nem. Nem készítenek ilyet is, olyat is. Inkább simán elhagyják az egészet, és akkor jó a lite-ra is, meg a v1, v2, oledre is.
Amit írsz, hogy lehetne kiadni 4k textúrával is, vagy a nélkül, az jogos. De nem csak akarat kérdése, hanem költségeket is számolgatnak. És nem 1 játékról beszélünk, hanem a következő generáció összes játékáról, de minimum több tucatról. Kb úgy nézne ki a dolog, mint a witcher 3-nál: mindenből össze kéne rakniuk egy szuper 4k grafikás verziót, aztán azt valahogy kiherélni, lebutítani, hogy fusson valahogy a kézi konzoljukon is. Vagy ha nem teszik, akkor csak fele, vagy harmada lesz a vevőközönség. És ahogy előttem is írták, ebben az esetben, az asztali játéknak és asztali konzolnak a ps-el és xbox-al kéne versenyezni, amiben úgyis alul fog maradni.
Eddig is inkább tartalomban, kreativitásban voltak erősek a nintendo játékok. Sikerült arra kondicionálni jó pár millió embert, hogy ne a grafikát nézzék, hanem az élmény, a szórakozás ami fontos. (Ma is rengetegen veszik 20ezer forintokért a link's awakeninget, vagy a super mario u delixe-ot, miközben ennyi pénzért far cry 6-ot is lehetne venni). Ha ez így működik és hülyére keresik magukat vele, akkor felesleges öngól lenne kettéosztani a konzoljukat és belemenni egy nagyon drága, de eleve vesztesnek ítélt grafikai versenybe a következö generációs PS-el és Xboxal.
-
horkovy24
senior tag
Ha engem kérdeztek én biztosra veszem hogy a nintendo marad ezen a hibrid vonalon az új generációnál is! A helyzet az és ezt ők is nagyon jól tudják hogy ezzel nagyon betaláltak. Igazából szerintem nekik nincs is létjogosultságuk az asztali konzolok mellett (xbox,Ps5). Ha végigvesszük az asztali vonalon nekik szinte vègig bukó volt. Ne menjünk vissza nagyon messzire például gamecube pedig erőben felvette a versenyt a többivel az adott generációban. A Wii ugye a casual gamereket fogta meg nagyon ezzel a mozgásérzèkelèssel, máskülönben szerintem az is bukta lett volna. Hát a Wii U-ról meg kár is szót ejteni hisz nagyon jól tudja mindenki mi lett a sorsa. Nekik más vonalon kell mozogni és ezáltal fennmaradni és szerintem erre ők is rájöttek. Semmi értelme a 2 nagy mellè harmadiknak becsatlakozni.
-
ayo
veterán
-
RolXX
tag
válasz
Szabi® #41607 üzenetére
Csak az számít, hogy miből mennyit lehet eladni, és hogy mennyibe kerül a fejlesztés. Jelen pillanatban biztos, hogy jobban megéri olyan játékot kiadni, ami fut Lite-on és normál switch-en is, mert akkor lesz rá sok vevő.
Ha most egy újabb, erősebb konzolt adnának ki, és arra készítenének szebb játékokat, akkor az új játékokat nem vennék meg a régi switch-esek. Illetve túl költséges hosszú távon mindenből 2 verziót gyártani.
Emiatt tippelnék arra, hogy még jó sok bőrt le fognak húzni a switch-ről, mielőtt bevezetnek egy teljesen új generációt. Szerintem az új generáció is hibrid lesz, mert a nintendo szeretne jelen lenni az asztali és a handheld piacon is, viszont azt is szeretné, hogy egy újonnan kiadott játékra mindenki lecsapjon: azok is, akik kézben játszanak és azok is, akik tv-n. Abban az esetben lenne értelme kizárólag asztali konzolt piacra dobni, ha az jóval erősebb lenne, mint a kézi változat és sokkal szebb játékokat készítenének rá. De akkor azokat meg nem bírja eladni a kézikonzolos tábornak. Vagy mindenből kétfélét kell gyártani... Illetve mi van azokkal, akik megszokták a switch-et, és szeretnek tv előtt is, meg kézben is játszani? Nem lesz olyan ember, aki megvenné az asztali nintendot is, meg a kézit is. Akkor már inkább logikus a kézi nintendo mellé egy xbox, vagy egy playstation. Ez az irány viszont nem kedvez a nintendonak, mert ha van az embernek pénze havi 2 játékra (csak mondtam egy számot), akkor nem mindegy, hogy 2 nintendo játokot vesz, vagy 1 nintendo, 1 xbox. Vagy adott időszakban, amikor semmi érdekes nem jelenik meg, akkor 0 nintendo és 2 xbox...Amúgy szerintem zseniális ötlet volt a 2 levehető joycon, amivel vízszintesen tartva ketten is lehet játszani, és még mozgásos játékokkal is lehet kalimpálni. Azt sajnálom, hogy nem álltak bele teljesen ebbe a hibrid dologba, hanem kiadtak egy lite-ot is, amivel teljesen kiherélték a mozgásos témákat... Mert ugye azt nem támogatja a lite... Nagyon jól látszik, hogy a super mario party-ban még tök jó mozgásos minigame-ek voltak, a superstar-ban már semmi ilyesmi nincs...
-
Gaben92
őstag
Mondjuk igen, a legtöbb USB-C-s notebook töltő tud 5V-ot is, onnantól meg nagy galiba nem tud lenni mert lemeccselik a dolgot, szóval megkövetem magam.
Notebook töltőről nekem elsőre a sima 2 pólusó fix 19-19,5V-os verziók ugrottak be (ott nincs handshake ugye) mikor írtam, hogy megölheti a dokkolót de azt meg nem igazán tudod rádugni a cuccra szóval nem fenyeget a veszély.
-
Scarletiel
senior tag
Én sokat filóztam rajta, hogy miként oldjam meg, hogy lehessen kint a nappaliban a monitoron is Nintendozni meg bent a TV-n is, anélkül, hogy minden alkalommal szét meg össze kelljen pakolni. Agyaltam Skull&Co dokkolón, meg hozzá valami jobb féle adapteren, de végül elbizonytalanított a sok írás, hogy bizony a Switch elég válogatós tud lenni dokkolt állapotban, mert míg kézi módban elég neki az 5V meg pár watt töltés, mint minden mai telefonnak, addig dokkolt mód bizony több kell neki és amelyik adapter tudja az olyan 7-10 ezer ft. Mindemellett ugye mivel nem gyári ezért megvan rá az esély, hogy Brick-eli a Switched. Igaz ezt sokan cáfolják én meg nem tudom mi az igazság, de jobb volt a békesség és anyagilag kb pont ugyanott voltam, így vettem a GamePark-tól egy Switch Dock készletet amihez adtak adaptert és HDMI kábelt is gyárit.
-
-
Gaben92
őstag
válasz
szabonagyur #41634 üzenetére
A “bőven tudja” kijelentéssel okosan. Ellentétben az árammal a kimeneti feszültség fix. Ha a töltő tud 15V-ot és 5 ampert az rendben van, a dokkoló nem fogja felvenni csak azt ami kell neki. A feszültség az más. A dokkoló 15V-ot kér, ha azt rátolod egy 19V-os töltőre jó eséllyel megöli a dokkolót. Magát a Switch-et viszont simán fel lehet rakni egy iPhone töltőre is akár vagy power bankra mert az 5V-ot használ ahogy minden telefon, tablet stb.
-
icemad
nagyúr
válasz
Ott viszont már előjön az ár kérdése. Vagyis olcsóbb e egy megfelelő, minőségi laptop töltő, mint a gyári Nintendo? Szerintem nem.
-
Just486
senior tag
válasz
Specifikáció szerint nem lehetne, mivel a fogyasztó kell kialkudja a nagyobb feszültséget. A tápokra pedig a legtöbb esetben rá van írva, hogy milyen kimenete(i) vannak.
-
morfondőr
addikt
válasz
szabonagyur #41627 üzenetére
A switch-et én rendszeresen használom úgy, hogy egy hosszú usb-c kábel és telefon töltő be van dugva. Semmi gond nincs így, nem merül a konzol, sőt játék közben is tölti. Ez egy 18W-os xiaomi töltő, semmi extra. A dokkolóba még csak a gyári töltőt dugtam be.
-
Just486
senior tag
válasz
szabonagyur #41631 üzenetére
A gyári adapter egyik profilja 15 V / 2.6 A (a másik 5 V /1.5 A). A dokkolónak mindenképp kell a 15 V, különben nem fog működni.
Elvileg így bármilyen USB C tápegység megfelelhet, ami tud 15 Volton több, mint 2,6 Ampert. De a mai világban több más"hitelesítési" eljárás is kellhet, hogy hajlandó legyen áramot felvenni a dokk, így nem merem 100%-ra mondani.
Az elterjedt telefon töltőkkel viszonylag felesleges próbálkozni, ezek jellemzően 5, maximum 9 voltosak szoktak lenni. Laptop töltőből már láttam 15 Voltosat, de sosem próbáltam hogy vesz-e fel belőle áramot a dokk.
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur #41631 üzenetére
Működik, legalább is nálunk a Samsung meg a Xiaomi töltő is töltötte, csak lassan.
-
bwoay
nagyúr
válasz
szabonagyur #41627 üzenetére
mi okból szeretnéd tölteni a dokkolót?
-
szabonagyur
félisten
A dokkolót bármilyen USB-C-vel tudom tölteni? Pl. laptop USB-C töltője?
Illetve ha jól látom maga az eszköz is USB-C-vel kapcsolódik a dokkolóhoz, gondolom itt is tölthetem gond nélkül?
Csak, hogy ne kelljen mindig minden kábelt kioperálnom a TV-től, max a dokkolót.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Szabi® #41616 üzenetére
Nem vagyok beljebb, de azzal igen, hogy hiú ábrándokat kergetek? Szerintem nem.
2-3 játéknak folytatás? Hát szerintem most is jöttek ki új címek amik igen jól sikerültek és nem 2-3 játék. No mindegy nem akarok én feszkót kelteni, csak szerintem van bőven annyi cím ami miatt érdemes ezt a konzolt választani. Persze megértem a ti nézőpontotokat, mert ha erős lenne a gép akkor se gaming PC se Xbox nem kellene és még a Nintendo exclisiveok is lennének.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Farkassacred #41624 üzenetére
Van hangja amúgy, legalábbis az enyémnek van, de egyáltalán nem zavaró.
-
Szabi®
addikt
válasz
Farkassacred #41621 üzenetére
Az Apple M1 Silicon soc-ja is baromi erős lett, és ipad-be is implementálják ha kell.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Farkassacred #41621 üzenetére
Most is van venti zaj.
-
ayo
veterán
válasz
Scarletiel #41615 üzenetére
nekem már az OLED is túlzás volt, nem hogy 4K VR álmok. egy korrekt gépnek örülök, Switch már első évnél is necces volt. hibrid téma helyett meg asztali és kézi v valami más megoldás jöhetne.
koncsik: pont ezen gondolkoztam, hogy van még pár U és 3DS cím
-
Szabi®
addikt
válasz
Scarletiel #41615 üzenetére
""Csak az a baj, hogy aki megint erős nintendo-t vár az hasra fog esni. "
Jó csak azzal miért vagy előrébb ? Veszel egy új konzolt 130-150-ért, hogy megint kapj 2-3 játéknak folytatást ? Ha a generáció változik, ott változnia kell a látványnak is.
Ha nem változik, minek új gépet kiadni ? Mert az ott már egy elég erős "hülyének" nézés. -
Scarletiel
senior tag
Csak az a baj, hogy aki megint erős nintendo-t vár az hasra fog esni. Nem lesz erős nintendo szerintem, ahogy az elmúlt szinte összes generációban a nintendo mindig később jött mint a többi next gen és még a last gen szintjét se érte el erőben. Nem szándékuk kiadni egy 4k képes konzolt. Habár én is örülnék neki ha lenne egy Hibrid gép ami handheld 900p 60fps-t és docked 1080p/1440p 60fps-t tudna, de nincsenek hiú ábrándjaim. Szerintem a következő gép nagyon max ha marad hibrid akkor kb ilyesmit fog tudni erőben:
Handheld: fix 720p 30-60fps
Docked: Fix 1080p 30-60fps
Mert most ugye sok esetben van, hogy a 720p-ről leugrik akár 360p-re is vagy van, hogy lejebb, illetve 1080p-se mindig annyi mert van, hogy beesik alá. De mondom ha jó a játék ezzel még én speciel együtt tudok élni, bár nem mondom, hogy jó. -
ayo
veterán
válasz
Scarletiel #41613 üzenetére
én leginkább egy rendes asztali és egy hordozható butább gépnek örülnék, akár kompatibilitással. sajnálom, hogy sok játék pont azért lett olyan, amilyen, mert erre a gépre jött ki. bízom, hogy a következőben lesz legalább annyi kraft, hogy nem kell nézni x db anyagot videón és fórumokat, csak megnyomni a buy gombot
persze benne van a kalapban is hogy már teljesen más generáció van, lásd kirby, tennis és egyéb nintendo címek, amelyek nem a konzol miatt lettek olyanok.
és tök jó, hogy jönnek még beígért nagy címek, de az új Kirby is olyan, hogy akár jó is lehet, de megnézném inkább a köv. erősebb nintendo -
Scarletiel
senior tag
válasz
Szabi® #41607 üzenetére
4-6 címért nem feltétlen vennék 130 ezres konzolt + a 4-6 említett címet. Max akkor ha hamar kipörgetem és árán el tudom még adni. Szerintem ebből van kevesebb, mint azokból az emberekből akik megveszik és használják meg szeretik, esetleg a gyerek is nyomja vagy épp az egész család. Nekem jelenleg 11 játékom van lemezesen 4-5 játék digitálisan és még szeretnék venni 5-6 játékot fixen lemezesen. Szóval nem mondanám, hogy nincs rá választék, ráadásul nem is egy fajta genre áll rendelkezésre, mert például én sose tudnék naphosszat Smash-ezni így azt nem is venném meg.
A minőségre meg nem lehet panasz, legalábbis amikkel eddig játszottam mind nagyon addictív volt. A teljesítményre lehetne panaszkodni, mert a sub 720p és a sub 30 fps nem az én világom nagyon, de van annyira szórakoztató a játék, hogy simán itt ezen a platformon el tudom nézni neki. -
morfondőr
addikt
válasz
30z.Samu #41601 üzenetére
MS-al való együttműködés inkább abban lenne jó, ha biztosítanák a platformot a cloud gaminghez! Nem tudom hol vannak és milyenek a Nintendo szerverei, de ahogy látom van baj velük. Ilyen szempontból a MS sokkal előrébb jár.
Meg őszintén nem is lenne baj a cloud gaminggel, ha elfogadható szinten működne. Ez szvsz a Nintendonak is érdeke lenne, mert jönnének hozzá olyan játékok, amiket esély sincs portolni. Lehet hogy az OLED-be pont ezért tettek lan portot, mert ebbe az irányba is terveznek. -
Szabi®
addikt
válasz
Scarletiel #41605 üzenetére
Sajnos a játékfejlesztések pont azon oknál fogva ilyen elhanyagoltak, hogy a gép jól fogy.
És az is benne van a pakliban, hogy aki megvette, kivitte a 4-6 címet, ami érdekelte, és folytatás nincs, vagy alig. A sok eladás mellet, tonnányi használt gép kering a használt piacon, pontosan ezen oknál fogva. Visszafelé kompatibilitás sincs... Nagy ára van van annak, hogy ez a gép hybrid. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Scarletiel #41605 üzenetére
Mondjuk ezt pont jó embernek mondod
-
Scarletiel
senior tag
Szerintem a Switch abszolút nem úgy lett tervezve sőt most sincs úgy tekintve rá, hogy "valakinek jó lesz" Konkrétan egy sikertermékről beszélünk ami jelenleg a wikipedia szerint is a minden idők konzoljai között a 7. helyen áll eladásokban. A sikere nem abban rejlik, hogy csúcs grafikán jönnek ki rá az Assassins Creed-ek meg a Cod-ok, arra ott van 10 másik lehetőség. Itt az a jó, hogy Hybrid mód tudsz vele játszani, vagy ha Lite-od van szintén ott a lehetőség, hogy a játékaid magaddal vidd és buszon, repülőn, hotelben, anyósnál tudsz játszani vele mikor marhára nem vagy kíváncsi másokra és nincs egyéb szórakozási lehetőség, vagy csak mert kedved van.
És igen ha jön rá valami jó port megy a Hype, mert miért ne? Ne örüljünk annak, hogy kedvenc játékainkat ezen a konzolon is nyomhatjuk? -
NyMRooD
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Egyedi ékszerdobozka
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!