- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
bgombos79
üzenetére
Én is inkább új félkonfigot vennék, de azért 9th I3 alá semmiképp sem adnám, egyrészt a Win 11 támogatás miatt, másrészt kb az az még I3-ként is előrelépés lenne a mostani I5-jéhez képest. (nem vitás, egy I7 6700 is, csak ott variálós a Win 11)
Sőt, adott esteben elgondolkodnék egy I3 10100F/10105F és hozzávaló alaplapon és RAMon is, akár újan garanciával. -
Kingcold
aktív tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Szia!
Elértük a fényt az alagút végén.

A probléma az volt/lehetett (azon túl hogy láma vagyok és nem szúrtam kki előbb) hogy a 2 modul, különböző kit ekből származik.Mindkettő CM4X8GD3600C18K2D, de a az egyedi azonosítójuk vége eltérő: A4MLT43604LL9G és A4MLT43604LJD6.
Ez lehetséges? Mivel ugye egyenként, bármelyik slotban kiválóan szerepeltek bármilyen
teszt alatt.Az újonnan berendelt Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 Kit of 2 KF432C16BBK2/16 esetében többszörös, majd 6 óra memtezst után is stabil dual chcannel ben, XMP mellett, 3200mhz en, BIOS default beállítások mellett (kivéve XMP enable)
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!

-
Kingcold
aktív tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Amit megtettem:
- DRAM feszültség emelése (1.37, 1.38, 1.39,1.40 V)
- VCCSA kézi beállítása 1.10 majd 1.15V ra (VCCIO beállítást sehol nem találtam sajnos)
- Gear 2 mod (auto helyett 1:2)Tudok teszt memoriát szerezni, azzal nincs gond. Milyen lene megfelelő kiszerelésben és órajelben?
-
-
Vismajor01
addikt
válasz
bgombos79
üzenetére
Azért azt nem tűrném el semmilyen világban hogy egy specifikációknak megfelelő RAMmal nem bootol a gép.
Azt elfogadom hogy ha nincs benne a listában akkor csak 2400mhz-en fut és nincs XMP, de az h nincs kép az számomra elfogadhatatlan akármilyen listával is dobálóznak.
-
-
shadow1901
senior tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Azért ne legyetek ennyire szemellenzősek.
-Patriot nem szar.
-Listába nem kerül be minden egyes piacon kapható eszköz.
-Lap több bios verziójához oda van írva a memória kompatibilitás javítása.Kb mostanában kapja meg a csere darabokat, ha minden rendben BIOS frissítés után azért rápróbálnék én azokra a patriotokra...
Régen volt ilyen sok probléma/kényeskedés(SD, DDR időkben) a ramokkal mint most a DDR5-nél.
#53254 mancer7151 Dobozból kiszedett lapoknál azért ez elég fura volna. Nem kizárt, de egy ügyetlen szerelő sokkal valószínűbb.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
bgombos79
üzenetére
Örülj neki és nem butaság, keress utána.
Az összes 13-14. generációs K-s Intel proci érintett.
(Bios) UEFI frissítésekkel próbálták javítani a helyzetet.Dave576
Stabilitást azért jó lenne full alapon nézni, de szinte biztos az áramingadozás/túlfeszültség lesz a baja, próbaképp mindenképp nézd meg máshol vagy szünetmentessel. -
FunPro
őstag
válasz
bgombos79
üzenetére
Van igazságalapja, de én úgy olvastam, már nem releváns a hiba.
Ha jól tudom, valamilyen áramkezelési problémájuk van (túl nagy feszültséggel dolgozik valamelyik területen?), ami nem függvénye a minőségi alkatrészeknek.
Viszont, a legtöbb alaplapgyártó egy bios update-el orvosolta ezt a hibát, bios szinten normalizálták a feszültséget. Szóval, ha valaki most vesz egy új 14. gen procit és az alaplapján a legfrissebb bios van, nem lesz gond a procival.
Használt 14. gen-t viszont lutri venni, mert amik a biosos hotfix előtt futottak, meghibásodhattak.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Szét kell szedni és az asztalon 'szárazon' összerakni.
Ezt már elvégezte a kolléga:
"Teljesen szét is szedtem majd összerektam az alpa dolgokkal asztalon, de hiába zártam rövidre a pw tüskéket, semmi."Részemről kontakthibára gyanakszom az alaplap NYÁK-ján. De persze ez csak egy tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Spórolós topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Renault, Dacia topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Ford topik
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Asztali PC , i5 10400F , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB m.2 , 1TB HDD
- GAMER PC RTX 4080 SUPER, Ryzen 7 7800X3D, 1TB SSD, 32GB RAM
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest