Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
SkiDev
üzenetére
Nekem anno 24GB RAM után lázadt a I3 4330, hogy kéri vissza

Amúgy ma már 16GB-ról nem szerencsés 8GBra downgradelni, 2014-ben még megcsinálahattam ezt (mert anno én is megcsináltam), de 2-3 évvel később - mikor persze sokkal drágább volt a RAM - meg is bántam. (aztán később 24GBig vitte az a gép, majd 16GBval adtam el).Amúgy én a helyedben körülnéznék, hogy nem húztam-e ki a CPU melletti tápkábelt, vagy nem lazult-e meg valami, akár a VGA véletlenül vagy valami.
Aztán persze okozhatja az SSD is, de lehet h nem. Nekem anno ilyen furcsaságom akkor volt mikor a Phenom 9500-ból kivettem a DVGA-t és az IGPvel kezdtem hajtani. Folyton kékhalálozott, mikor kapott egy másik DVGA-t egyből megjavult.
-
SkiDev
őstag
válasz
SkiDev
üzenetére
Bocsánat a dupláért.
Kicsit furcsán fogalmaztam, mert sok mindent produkál a gép. Tehát a GSKILL ramom mellé bepattintottam próbaképp a Kingstont. Használtam így napokig, majd a Kingstont eladtam, és újra 8 GB-om lett. Eddig sohasem volt problémám, hogy kevés lenne, pedig ezeket csináltam eddig is, de kb. a RAM kivétele óta bolondult meg a gép.
Valamint annyit szerettem volna hozzáfűzni, hogy Windows 10-et frissítettem, a Valorantot töröltem, újra feltettem, de most HDD-re, erre bármiféle hiba nélkül a discord + Valorant + böngésző is megy.
-
nemlehet
őstag
válasz
SkiDev
üzenetére
Igen, sajnos semmi változás. Másik városban is próbáltam
(amikor havernál próbáltuk cserélgetni az alkatrészeket)#43761) ColdMan
Fastboot kikapcsolását próbáltad (feltéve hogy aktív)?A windows-ban kikapcsoltam én BIOS-ban nem találtam ilyesmit ennél az alaplapnál. Deep sleep-et meg a különböző wake-up funkciókat próbáltam ki-be kapcsolgatni egyesével, de semmi változás.
-
jokeph
nagyúr
válasz
SkiDev
üzenetére
Annyira nem ritka, az elitebb példányok valóban ritkák.
-
jokeph
nagyúr
válasz
SkiDev
üzenetére
Üdv !
Akkor EZ a lap ?
Az E33 és a P33 között nincs nagy difi, az alap kiépítésük közel azonos.
Az MSI D-Bracket-je egy alaplapra (adott típusokra - csak MSI lap, saját fejlesztés) rádugható diagnosztikai és egyben USB 2.0-ás back panel, amit hátul lehet becsavarozni mint egy VGA-t, ezen van általában a 4 diagnosztikai LED (CPU-RAM-VGA-BOOT pl.), ami mutatja bekacsoláskor hogy hol tart a POST. Újabb alaplapoknál ez a 4 LED az alaplapra van forrasztva.

-
Top cat
addikt
válasz
SkiDev
üzenetére
Ilyen cucc, nem mindegyik MSI laphoz volt ilyen. A színkódok alapján lehet megállapítani hol akadt meg a post folyamata.
-
Top cat
addikt
válasz
SkiDev
üzenetére
Erre gondoltam, már ha ez a lap van. Az nem jó jel ha gyorsan melegszik. De ha megmurdelt akkor pillanatok alatt úgy feltud hevülni, hogy kézzel sem bírod megfogni.
Ehhez a deszkához nincs D-Bracket?
-
Top cat
addikt
válasz
SkiDev
üzenetére
Attól függ mekkora az elhajlás. Itt egy videó. Jó szem és biztos kéz kell hozzá. Meg türelem

Ha leszakítod a tűt vagy még többet hajlítasz el, azzal csinálhatsz nagyobb gondot.
Sajnos az is előfordulhat, hogy a procin lévő érintkező is megsérült.
De előtte azért próbáld ki a saját tápoddal is.
-
Top cat
addikt
válasz
SkiDev
üzenetére
Az i5-2500 95 W, az i5-4570 84 W.
Megpróbálhatnád a te tápoddal de csak integrált VGA-val, el e indul. Vinyó, SSD ne legyen rajta. A HDD-nek nem tesz jót a sok indítgatás.
Ha így sem megy a procit kellene megnézni, nem e történt beszerelésnél véletlenül tű görbülés a foglalatban.
-
SkiDev
őstag
válasz
SkiDev
üzenetére
Azóta kivettem az elemet belőle, megtöröltem, visszatettem, semmi. RAM-ot tettem bele másikat, rádugtam a belakott merevlemezem, Sata kábeleket átdugdostam, de eredménytelen.
A táp és az SSD kabelevel együtt zsír új.mod: Videokártyába benne van a 6+2, próbáltam mindkét 6 pinessel. Utána ki is vettem, integralttal szintén semmi.
-
törölt tag
válasz
SkiDev
üzenetére
Egyesével hagyd a gépedben a ramokat, ha tudod, melyiknél találta a hibát, akkor azt hagyd csak a gépben és inditsd a tesztet. Ha ismét hibát dob, akkor ne használd, a hibás ram csak lassitja a géped. Ha nem Slot 1-be teszed, hanem pl slot 4-be, akkor a hibás ramtól működni fog a géped, csak gyorsaságot gátolhatja illetve instablitást okozhat (ha a hibás szektort akarja használni a Win, akkor lesz baj).
-
MrDerekas
addikt
válasz
SkiDev
üzenetére
Lehet hogy addig hiba nélkül megy, még a hibás/sérült/döglött területre nem ír a rendszer. Ha írna bagy olvasná, jönnek a kékhalálok, adatvesztés, instabil rendszer. Neked kell mérlegelned, de gondolom sejted, hogy amikor ramot kell pakolászni, hogy bootoljon a rendszer, nos az nem jó. Általában a memtest86 nem hazudik.
-
-
-
batman.
senior tag
válasz
SkiDev
üzenetére
Szia! A leírtak alapján pedig hdd baja van. Mentsél róla másik gépben! (fontossági sorrendben, egyenként a könyvtárakat) Ha sikerült a mentés, több variáció is van.
(#40753) Drachande Szia! Több dolog is lehet. Első körben minimál konfigban kellene próbálni elindítani, 1 db ram (ha nem indul csere másikra, ha úgy sem indul ram nélkül pittyeg?), minden hdd-t, ssd-t , odd-t lehúzni, VGA kártyát ki, Integrált vga-ra dugd a monitort, felesleges usb-ket kihúzni, cmos reset. Eredmény?
(#40752) Kelvin Szia! Kölcsöntáppal érdemes egy próbát tenni, csak a miheztartás végett. Amit ricsi99 írt az sajnos igaz.
(#40749) Toma3757 „HDSetinel nincs” én a pendrive-omon is tartok egy portable változatot.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SkiDev
üzenetére
Hát nem egyszerű szétkapni, de jó móka..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
batman.
senior tag
válasz
SkiDev
üzenetére
YouTube-on találsz videókat, a cpu cseréről, írd be a lapos típusát, lesz rá találat. Ez jellemzően egy alapos szétszerelés után lehetséges. Tehát nem annyira egyszerű mint egy asztali gépben, de egy átlagos műszaki érzékkel megáldott ember azért megbirkózik vele. Ez a Dell az értékéből kiindulva, pont egy ideális jelölt a célra, ha félresikerül a műtét, akkor sem ér nagy kár. Persze nem ebből kell kiindulni, úgy kell hozzáállni, hogy sikerülni fog.

-
Petya XT
senior tag
válasz
SkiDev
üzenetére
Annak adni kellene képet HDMI-n keresztül, akkor meg pláne, ha nincs benne VGA. Nyilván a szag nem optimális, és az sem, ha nem reagál a bekapcsológombra sem. Valami elkötés esete foroghat fenn. Alaplapi manual szerint kössetek mindent. A táp szaga jobban aggaszt.
A bekapcsológombtól függetlenül: CPU-t nagyon nem lehet elrontani, a RAM-ot sem, CPU ATX be van dugva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- sziku69: Szólánc.
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A táp és az SSD kabelevel együtt zsír új.