- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dfdfdf
őstag
válasz
CoolMan #16597 üzenetére
tápot mértem műszerrel és műterheléssel eléggé rendben voltak az értékek de azért biztos ami ziher alapon átkondizom amint találok egy póttápot arra az 1 2 napra amíg van kedvem összerakni.
hmm érdekes lehet van miértje ennek a bios cserének -
dfdfdf
őstag
Nekem is érdekes jelenség van a gépemmel :
bekapcsolom a gépet reggel elkezd betölteni jobb esetben a Win de általában megfagy valahol ekkor a vinyó kattan és újrainicializál. Ha újraindítom van hogy a vinyót sem látja... Ha kikapcsolom a tápot várok 10 20 secet bekapcsolom a gép tökéletesen működik.
gép nagyjából
Maximus formula (rampage formula biossal így vettem nem mertem lecserélni gyárira)
q6600 silint knight al megtámasztva
gts250 musashival fagyasztva
2x2 ram
500as bequiet táp
4 HDD
1 ODD
jópár venti ami világít
és az elmaradhatatlan pormemtestel hibátlan HDDk 100/100asok az összes...
-
RVR400
veterán
-
Sickboy25
addikt
válasz
tomasso87 #16586 üzenetére
Próbáld meg azt, amit írtam az előbb... És egy hd sentinelt is eresszetek rá... De több mint valószínű, hogy az örök vadászmezőkre szállt!
RVR 400: nem is kell, hogy indítson másik gépet... egy oprendszerrel rendelkező gépen csak formázni kell és elvégezni rajta pár tesztet...
-
tomasso87
csendes tag
memtest pass! jöhet a vinyó ki és minixp
-
RVR400
veterán
válasz
tomasso87 #16581 üzenetére
Az tiszta sor, most nem is az a lényeg, hanem az, hogy ha úgy beindul, akkor a winyó a ludas. Viszont akkor szopóka, mert törölnöd kell róla a partíciókat valamivel, és úgy kell adatot visszaállítani. Aztán leformázod, és jó az egész. Vagy ha szerencséd van ,akkor valamivel ki tudod javítani a FAT-tábla hibáját, de kicsi az esélye.
-
tomasso87
csendes tag
válasz
Sickboy25 #16573 üzenetére
Nem volt kékhalál
Az a baj h reinstallni akartam, de a "windows fájlokat tölt be" szöveg után kírja h a Windows indítása majd elindul a csík és nem történik semmi :/
Sőt kiakartam menteni az adatokat hiren's boot cd-vel úgy h elindítom a mini xp-t de az se töltött be. memtestet kipróbálom azért -
tomasso87
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy windows 7 (x64) használata közben a megfagyott az egész rendszer, és csak a kikapcsológombbal sikerült újraindítani a gépet, viszont ezután nem töltött be a win7 se csökkentett módban se normál se javító módban, legutóbbi helyes konfiguráció, hibakeresési, és még a windows telepítő dvd-ről se bootolbe, kiírja h a windows fájlokat másol, windows indítása, elkezd a csík körözni és semmi.
Gép adatai:
MSI CX600
CPU Intel® Core™2 Duo processor
OS Genuine Windows Vista® Home Premium
Chipset SiS® 672DX+SiS 968
Memory DDR2 533/667, Max: 4GB
LCD Size 16" 1366x768 HD
Graphics ATi Mobility Radeon HD4330
Graphics VRAM DDR2 512MB
HDD (GB) 2.5" 500GB SATA
Optical Drive Super-MultiSegítségeteket előre is köszönöm!
-
Sickboy25
addikt
válasz
madspider15 #16567 üzenetére
Nekem is volt ilyen egy régi PII- es geppel... De már nem emlékszem, hogy indult el... Viszont a te problémád nem hinném, hogy alaplap, hanem táp lesz! Ki kellene próbálni egy másikkal és ellenőrizni, hogy mindent csatit bedugtatok a lapra is...
Es egy bios reset is kellene... -
madspider15
csendes tag
Sziasztok!
Hát ilyet még nem pipáltatok szerintem : DDD xD
Tesómnak mondom épp, ideje lenne kitakarítani a gépeket. Hát nekiláttunk portalanítás megvolt csilli villi minden, összerakjuk és se kép se hang semmi 1ik gépen se xDD Szokásos venti pörög semmi pityegés néma halál1xre halt be mind2 alaplap xD ezek már menthetetlenek, sajnos most kezdenek behalni a 939es lapok :/ most nézhetek újat...
Valaki esetleg aki az ilyen venti felpörög de nincs kép se semmi, de sikerült megoldania az ossza meg hátha itt is sikerül. Előre is köszönöm ! : ) -
törölt tag
A HDD adat kábelére gondoltam. Másik adat kábelt próbálj ki, illetve másik portot is kipróbálhatsz.
Az alaplapi drivereknél szokott lenni sata driver is, ugyan abban a csomagban, ahol a chipset driver is van, meg az integrált lan, hang...na ebből a csomagból csak a hangot tedd fel, illetve az integrált VGA-ét, ha van ilyen vga, meg a chipsett drivert, de a Sata port driverét és az azt kezelő programját ne. (ha nincs ilyen a driver csomagban, akkor természetesen mindez tárgytalan).
Ez mindenkinek szól: Szeretnénk, (CoolMan81 és én,), ha páran itt maradnátok ebben a topicban segíteni az erre járóknak. Jó magam sokszor csak az esti órákban jutok ide, CoolMan81-nek pedig a moderátori kötelességeinek is eleget kell tennie, ha van kedvetek és éreztek magatokban elegendő tudást, akkor hajrá -
Sickboy25
addikt
válasz
Sickboy25 #16560 üzenetére
Megoldódott alaplap hibásak voltak, a 3. masina simán indult... Így az 5 gépből 1-et sikerült összerakni és működésre bírni...
Köszönöm a segítségeket...
Taliga: Vagy gyenge a tápod és nem adja le a feszültségeket vagy alaplaphiba lesz... Milyen tápod van? Milyen a pontos konfig?
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy régi AM2-s lap és kb. félévente eljátssza a következőt: először volt a no signal felirat a monitoron (gép bebootolt, Win betöltődött, csak kép nem volt), ez az utóbbi egy évben már átalakult BIOS-nál leállok, és hosszú sípjelek (ami ugye RAM vagy VGA) a végtelenségig tünetté. Na most jön a megmagyarázhatatlan, legalábbis számomra, ugyanis minden eseten a RAM modulokat kiszedtem, áttettem másik slotba, vagy sokszor csak vissza az eredeti helyükre és a gép TÜNETMENTESEN ment fél évig (a srácaim gépe, ők meg tiporják a belét rendesen játékokkal, tehát terhelés is van). RAM modult már cseréltem benne, másik gyártó, 2*1GB helyett ment bele egy darab 2GB-s, ugyanúgy előjött a hiba. Nem függ a hőmérséklettől, se a terheléstől - tehát szándékosan nem tudom előidézni. A fura, hogy a RAM modulok pakolgatása közben igényli a teljes áramtalanítást a féléves "kötelező szervizen", tehát rakosgatom egyik slotból a másikba, előtte mindig áramtalanítok, és egyszer csak elindul, holott ugyanabban a slotban 10 másodperce még csak füttyögött. Fene se érti. Kontakthiba az alaplapon? Vagy mi a fene lehet. És miért bírja hónapokig? -
Radnix
senior tag
Hello!
Leírom tapasztalataimat egy nem induló gépről, ami végül nagy nehézségek árán lett elinduló gép
Nemrég vettem az iponban egy gépet alkatrészenként, mikor megjött vele a futár összeraktam és csodák csodájára se kép se hang nem indult, hiába pörgött a ventillátor, pörgött az odd, a monitoron semmi kép, az alaplap egyet sem csipogott.... Hát mi is lehet a gond, biztos gyári hibás az alaplap...
Visszavittem, megállapították, hogy jó, de frissítettek rajta BIOSt.
Hazavittem reménykedve hogy minden jó lesz innetől fogva...
Sajnos nem így történt, viszont így már indulás után más tünetek voltak... kép továbbra sem volt, viszont a lap csipogott 3-at vagy 4-et majd újraindult. Megnéztem a neten, ez memória hiba...
Visszavittem gariztatni a memóriát, pár nap múlva írtak, hogy rossz volt, mehetek a cseredarabért.
A bolygók szerencsés együttállásáak köszönhetően így már elindult a gép, és rendesn fut.Szóval igen peches voltam... új géppel 2-szer voltam szervizben...
-
Sickboy25
addikt
válasz
#10726912 #16552 üzenetére
Úgy van!! ugyanaz a no signal, minden monitoron... Ezért jöttem ide, mert nem értem ezt a hiba okot... Ilyennel meg nem találkoztam pedig nem most kezdtem az ipart
...
Szerintem ez a Windows alól történt teljes formazas nem lesz jó... Ma leformazom Windows telepítővel es kiderül -
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Pár napja cseréltem egy házat meg egy vga-t és mióta a gép az új házban van random újraindul magátol. Igazából a változás a régi állapothoz képest hogy szét lett szedve teljesen majd újra összerakva, lett bele egy nagyobb vga (7970) és a procim (i5 2500k) 4,4-en ment. 600W-os chieftec táp látja el a konfigot. Most visszaállítottam a cpu órajeleket alapra hátha az a gond. Van hogy 20 perc után és van hogy 4 óra elteltével resetel terheléstől függetlenűl. Javaslatokat előre is köszönöm!
-
krups8
tag
válasz
CoolMan #16557 üzenetére
Van, de csak olvas és notebook se akart írni utoljára és nincs is dvd-m
... Holnap szerzek bele memót és ha szar azzal is akkor nem tudom. Biztos a lap lesz a ludas szerintem, ha nem a ram. Vagy táp miatt is lehet ilyen? Cooler Master 600W, P45-DS3R, q66, 4850, 2giga ram, dvd.
Jah és most nem jön be az a parancssoros rész, ami fél órája még igen.
-
krups8
tag
válasz
#10726912 #16555 üzenetére
Most kétféleképpen is megcsináltam a pendrive bootos memtest-et és nem megy egyik módon sem. Vinyót most vettem bele, mert tényleg szar volt a régi, nem ment fel a win se, hdd senti 9% a régivel szóval másikat tettem be, vagyis kettőt, de mindkettő jó. Nehezen ment fel a win is, mert újrindításos résznél ugye nem akart továbbmenni a lelkem.
1 2gigás modul van bennt. Nem tudom hova tenni miért nem bootol pendrivról a gép. USB-HDD-ről kellene ugye, de a másik 3-ról se megy.
Egyik verziónál ezt írta pontosan:No DEFAULT or UI configuration directive found!
boot: _ide tudtam volna megadni parancsot, lehet a program nevét kellett volna bebillentyüzni, hogy indítsa?
A leírás, meg a tool program szerint nem, de most már f@szom. -
törölt tag
válasz
krups8 #16554 üzenetére
Ez csak egy lehetőség. HDD adatkábelét cseréld ki, illetve ne hagyj mást az alaplapon, csak a rendszer HDD-t. Egyébként nem csak a memória lehet "sz@r", lehet akár tápegység hiba is, ha többet vagy kevesebbet ad le, mint kéne, akkor is lesznek zavarok, nem beszélve az esetleges alaplap hibáról...most csak nyomozás van, egyes hiba lehetőségek kizárása.
Összesen csak egy memória van? Ha igen, akkor azt a memtest86-ot le kéne futtatni, van belőle olyan verzió, ami CD-ről futtatható. -
krups8
tag
válasz
#10726912 #16552 üzenetére
Kösz, de nem indul pendriveról a memtest, nem látja a gép. memtestes topicból vettem egy progit ami bootolhatóvá teszi a pd-t és ráteszi a programot, de nem jó, bármelyik usb eszközről választom is a bootot. örvendek. valószínű a memhiba azért? kiveszem betszem az még nem volt. kösz!
-
törölt tag
válasz
krups8 #16550 üzenetére
Az a nyűgje, hogy megtelt a memóriád s emiatt indul újra. Ellenőrizd le a memóriákat, lehet, hogy elég kivenni és betenni őket (kontakt hiba elhárítás) de a legjobb, ha egyet hagysz az alaplapon, próba indítás, ha működik, mehet a következő RAM és indít. Ha nincs hiba (próbáld őket Prime 95-el is terhelni), akkor mehet egy Memtest86, futtasd minden memóriával külön-külön.
Sickboy25: Ezt végképp nem értem....össze raktad az egyik konfigot és nem indult, aztán össze raktál egy teljesen másik konfigot (másik ram, CPU, lap, tápegység,) és ugyanezt csinálta? Azaz egyik konfig sem indul teljesen más hardverekkel? -
krups8
tag
válasz
#10726912 #16549 üzenetére
Sziasztok guruk! Dumping for physical memory to disk kék ablakkal újraindul boot előtt a gép, végszámolja rövid idő alatt 100%-ig és restart. Aztán vagy a windows töltődik résznél indul újra, vagy felajánlja a csökkentett módos ablakot és 5ből 1szer betölt. Azt hittem vinyó gond, de most a ramra gyanakszok. Vagy alaplap hiba is lehet? Most egy kicsit ment a prime 95 és nem indult újra, meg játék közben sem szokott, ha betölt.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Ma Skype és böngészés közben volt két kék képernyős újraindulásom, a Bluescreenview szerint az alábbi fájlok okozták:
==================================================
Filename : ataport.SYS
Address In Stack : ataport.SYS+189cc
From Address : 0x873bd000
To Address : 0x873e0000
Size : 0x00023000
Time Stamp : 0x4ce788e8
Time String : 2010.11.20. 9:38:00
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
File Description : ATAPI Driver Extension
File Version : 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
Company : Microsoft Corporation
Full Path : C:\Windows\system32\drivers\ataport.SYS
====================================================================================================
Filename : ntkrnlpa.exe
Address In Stack : ntkrnlpa.exe+a3442
From Address : 0x82e43000
To Address : 0x83256000
Size : 0x00413000
Time Stamp : 0x503f7f43
Time String : 2012.08.30. 15:57:07
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
File Description : NT Kernel & System
File Version : 6.1.7601.17944 (win7sp1_gdr.120830-0333)
Company : Microsoft Corporation
Full Path : C:\Windows\system32\ntkrnlpa.exe
==================================================Mi lehet az oka, és mit tegyek hogy a jövőben ne jöjjön elő megint?
-
törölt tag
válasz
Sickboy25 #16546 üzenetére
Hát...mot nem értem...mit próbáltál másik konfigon? Tápot?
Vagy a procit
(el kéne olvasnom egy 5% alkohol tartalmú könyvet, mert kezdek belassulni az agyam
)
Legyen rendszer hangszóró az alaplapon, csak CPU, tápegység és a venti, hallgasd meg miért könyörög . Ha nincs hangjelzés, mehet másik tápegység. Ha azzal sincs semmi, és tutijók a tápegységek, akkor cpu és/vagy alaplap hiba van. -
Sickboy25
addikt
válasz
#10726912 #16542 üzenetére
szia
Igen támogatja, mivel ez volt benne eredetileg is... Meghagytam ezt a konfigot, mert ez volt a legfiatalabb
Tápot cseréltem nem volt jó, viszont, volt egy másik konfig, amit kipróbáltam és szintén ezt a hibát produkálta...
VGA: mindkettővel próbáltam, de semmi, monitor jó, mert megy vele egy gép illetve monitort is cseréltem...A vinyókat USB-s racken NTFS-re formáztam, egy működő konfigon, mivel így egyszerűbb volt, mert volt 5 db... Nem itt lehet a gubanc? (bár nem tudom miért)
-
helmet91
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy SSD-t (OCZ Vertex 3 120 GB), melynek beszerelése után többet nem indult a gépem. Még a BIOS-ig sem jut el, csupán folyamatos hosszú sípolásokat hallani (Phoenix-Award BIOS-om van). Erre van, ahol azt írják, Graphics error, máshol Power error, megint máshol Memory error. Na most, én ezek közül nem igazán babráltam egyikkel sem, csak az SSD-t szereltem be, de akkor mitől mehettek tönkre?
Már sokmindent kipróbáltam: Kivettem az SSD-t, mindent hagytam a régi állapotában; átdugtam másik SATA portra (a meglévő HDD-t is, meg az SSD-t is); ezután a videokártyát is átraktam a másik slotba; már CMOS reseteltem is.
Még a memóriamodulokat nem raktam át másik slotba, de kétlem, hogy azzal lenne a baj. Hozzájuk sem nyúltam.
Most már nincs több ötletem. Mi lehet a baj?
-
törölt tag
-
Sickboy25
addikt
sziasztok!
Raktam össze egy ősrégi gépet... Asus p5800 alaplap, Intel celeron D proci, WD 80 gigás vinyo Kingston 400-as memória! Alaplapi VGA+Nvidia VGA
Nos itt jön a probléma: elindítom is nem kapcsol be a monitor, azt írja, hogy no signal... Most akkor mi a teendőm?
Köszi
-
ebegab92
senior tag
válasz
#10726912 #16538 üzenetére
A legfrissebb BIOS-a van.A proci nagy valószínűséggel hibás,mert a reinstall is csak addig ment,hogy kezdte volna a reklámszöveges részt.Volt másik táp is,azzal is kikapcsolt.Sempronnal végigment szépen.
Volt olyan is,hogy a PCI-os lapteszter nem posztolt semmilyen kódot sem az 5200+-szal... -
Predator2
addikt
Helló
Nekem nem indulással hanem a kikapcsolással van gondom.
Leállítás közben lefagy a gép:[link]Gépem:
CPU: i5 2500K
Alaplap: Asrock P67 Extreme 4 B3
Ram: CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
SSD: SAMSUNG 830: 128GB SATA3 2,5"
VGA: ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE
Táp: FSP FSP500-60GHN 500W
HDD: Hitachi Deskstar 7K3000 3.5" 1500 GB 7200 RPM SATA-III HDS723015BLA642Hol tudom megnézni h mi a hiba/mi az ami megakasztja a gépet?
Két napja raktam újra a gépet ugyan emiatt.Remélem tudtok segíteni
Üdv: Gábor -
ebegab92
senior tag
MSI K9AGM4 lap+Athlon64 X2 5200+ (Brisbane) lekapcsol bootolás közben.Windows XP SP3.
Előtte Sempron LE-1150 volt benne,átcseréltem benne teszteléshez.Bebootol,drivert felrak,restart,bebootol,majd eszközkezelő megnyitásakor lekapcsol.Ezután már a csíknál kapcsol le,nagyjából ugyanott.XP az amdk8.sys fájlt akarja telepíteni,nem tudom miért...
Táp: QTechnology QT-01300
RAM: 512+256 MB DDR2
HDD: 6 GB-os Seagate
A HDD-n két XP is van,mert egy másik lap is lett telepítve (MSI K9A2GM V3).Elképzelhető,hogy "csak" driver hiba lesz?Sempron LE-1150-nel előtte hibátlanul ment. -
whitezo88
nagyúr
sziasztok. bátyám átjött, mert betojt a HDD-je és fel se tudott bootolni, w7 lemezről sem. átdugtuk enyémre, a kisebb tárhely HDD helyére. már az furcsa volt, hogy bootnál jött egy "Disk Read Error press ctrl alt del". aztán így tettem és felállt a rendszerem. lezúztuk a C-jét, most visszarakta gépébe és telepít már rendesen DE.
visszadugtam a 2. számú HDD-mbe a sata és tápkábelt és nem hajlandó felállni, bootnál írja hogy Disk Read Error. Mikor lehúztam megint, ismét felállt a rendszer. Mi a gond?
mod: visszaraktam, most egyből megy
imádok a pc-t... egyre jobban
pedig régen vagyok a "szakmában".
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
lancsika #16531 üzenetére
A kérdésed felteheted a HP notebook / laptop topik vagy a Azonnali notebookos kérdések órája topicban is.
-
lancsika
csendes tag
Sziasztok! Egy nagy problémám van, jó lenne, ha valaki tudna segíteni. 1 hónapja vettem egy HP 4535s notebookot. Gyárilag Suse Linux van/volt rajta. Win7-et szerettem volna feltelepíteni, de sehogyan sem ismerte fel, valamint bootoltatni sem tudtam eredeti win 7 dvdről(Biosban beállítottam a bootolást). Ezt meguntam és YasT-ban letöröltem a partíciókat, kivéve 698GB-t.
Utána újraindítottam a gépet. természetesen továbbra sem bootol, de már a Linux cdről sem.
Ja és kér valami root passwordot-fogalmam sincs ez mi.
Aztán nagy nehezen, mivel nem értek hozzá, ctrl+f2-vel bejön a Linux desktop, de semmilyen ikon nincs rajta és nem csinál semmit.
Ilyenkor mit lehet tenni? Szeretném a win7-et feltelepíteni.
Tudom ez nagyon összetett probléma lehet, de ha tud valaki segíteni, azt köszönöm. -
kutga
félisten
Ok, próbálkozom.
-
törölt tag
válasz
Worang #16521 üzenetére
A driver törlés menete az, amit írtál (törlés, a program eltávolító fut, kész, restart). Nekem van olyan VGA-m, ami csak VGA módban hajlandó üzemelni, mert hibás (ATI 9800), ha felteszem a driverét, akkor fagy, újra indul, nem ad képet triót dobálja felváltva.
Telepíts egy régebbi drivert, talán jó lesz vele. Esetleg szedd ki a VGA-t, tisztítsd meg a csatlakozóit alkoholos vagy arcszeszes papír zsebkendővel, aztán próba ismét. Ha ezek után se javul meg, akkor használd VGA módban, amíg nem tudsz venni másikat.
Esetleg kipróbálhatod másik gépben a VGA-t, ha ott is ugyanez a helyzet, akkor még egyértelműbb a VGA hiba... -
Worang
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy tegnap este kikapcsoltam a gépet semmi baj nem volt. Ma délután bekapcsolom beindul és nézem hogy nagyok az ikonok meg elment a felbontás. Egyből a VGA driverre gyanakodtam. A legfrissebb van fent. Le is töröltem. Feltettem újra de a window-os logonál megál a betöltés. Csak csökkentett módban bír elindulni a rendszer. Ha letörlöm a driver dolgait akkor elindul normál módban is szóval tuti az a ludas, de nem értem mert már 4x töröltem meg telepítettem újra és nem akar egyszerűen elindulni. Egyáltalán hogy tünt el egyik pillanatról a másikra a driver... Ötleteket várok hogy mit lehetne csinálni mert windows-t nem akarok telepíteni újra. Az összes drivert ami van töröljem le ? Milyen programokat ajánlotok vagy mi a driver törlés telepítés pontos menete ? Köszi Szépen ! -
törölt tag
A 100 megáshoz nem férsz hozzá, ha az is sérült, akkor nem jutsz előrébb. De megpróbálhatsz "helyre állítósdít" eljátszani első körben (a telepítő lemezről), aztán nem kell törölni a partíciókat, elég a C-t formázni (ha a javítgatás nem sikerül), ezt csak teljes újra telepítésnél természetesen.
Tehát először javítás-helyre állítás, ha nem gyógyul, akkor sima format C, aztán újra telepítés. A memóriákat egyébként ellenőrizd le, vedd ki, tedd vissza, mehet egy memtest86 minden memóriára, mert akkor is lehetnek gondok (kékhalál), ha hardveres hiba van... -
törölt tag
válasz
demars #16517 üzenetére
Nem biztos, hogy kontakt hiba miatt nem indult eleinte a codegennel...lehet a tápegység hibája. Nézz körül akár itt a hardver aprón, 3-4 ezerért kapsz FSP és hasonló tápegységet, 300 wattost, az elég a konfigodhoz. De örülök, hogy megoldódott a problémád.
asound: Töröld egy dos-zos programmal a partíciókat (a 100 megásat és a C meghajtót mindenképp, ha a D meghajtón vannak adatok) és telepítsd újra az oprendszert.
KatonaT: Csak a CPU-t, annak hűtőjét és a tápgységet hagyd az alaplapon, húzd le a tápegységet és dugd vissza, aztán próba. Ha nem megy, akkor egy másik táppal is próbáld. Ha így se indul, húzd le a 4 pines 12 voltos csatlakozot (a cpu tápot), ha így megy, de azzal nem akkor alaplap/cpu hiba van. -
demars
addikt
válasz
#10726912 #16510 üzenetére
Kiszedtem mindent, majd ismét össze! Memóriákat egyesével próbáltam, ment rendesen. Benne hagytam a codegen tápot... nem mertem visszatenni a colorsit-et.
Valószínű, hogy kontakt hiba lehetett, mert eleinte ezzel sem indult...
Portalanítottam a foglalatokat stb... használtam egy órát, semmi fagyás!Köszönöm a tanácsokat!
-
Gooffancs
tag
Nos, úgy látom több probléma is van. Azzal a táppal már a gép nem indul, egy másik táppal HDD nélkül fut, de HDD-vel nem... Azt hiszem én ezt már passzolom az ezzel foglalkozóknak
Azért köszönöm a segítséget! -
Gooffancs
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Az egyik asztali gép "elszállt". A bekapcsoló gomb megnyomásával pár másodpercre (2-5-8) elindul, ha van ideje a monitort is bekapcsolja és elkezd betölteni, aztán mintha nem kapna áramot leáll.
Valakinek van valami tippje? Nem egy új gép, de azért jó lenne megmenteni...Előre is kösz!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Ismét kaptam egy gépet szerelésre. Egy Packard Bell notebook, W7 oprációs rendszerrel. Bootolásnál hibaüzenetet dob fel: a disk read error occurred press ctrl+alt+del to restart
Persze újraindítás után ugyanaz a helyzet. Kiszedtem a hdd-t, feldobtam egy USB rackre, így néz ki a lemezkezelő:
Mit csináljak vele?
-
KatonaT
aktív tag
Megformáztam a C-t másik gépben
Ma reggel mondom elindítom a gépet és el sem indul.....
Asrock Z77-es alaplap, se kép se hang...
van rajta egy "nuvoton" csip és csak az melegszik....
ez mitől lehet? -
törölt tag
válasz
demars #16506 üzenetére
Hagyd rajta a codegen tápegységet, amivel elindult de kifagyott, vedd ki a VGA-t és tedd vissza, memóriákat egyesével hagyd benne, ha nem megy próba a másik slotban, ha ott se megy, akkor memória csere...
De a legajánlottabb egy biztosan jó tápegység beszerzése lenne próba erejéig. -
atti1848
senior tag
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Andy Light #16507 üzenetére
Futtass memória tesztet ezzel, valamint csinálj egy BIOS reset-et is.
-
Andy Light
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis (pontosabban hatalmas) problémám.
A gépem folyamatosan kékhalált kap beindításkor. Többszöri újrainditással lehet csak elérni, hogy beinduljon, s sokszor még így se tökéletes minden (legutóbb pls az egér animáció nem működtek).
A Windows 7-et most raktam újra 3-adszor (eredeti).
A konfigurációm:
Alaplap: Gigabyte 990XA-UD3
Processzor: AMD FX 8150
Videókártya: ATI HD 6850 ASUS
Tápegység: FSP HE 500
SSD: Vertex 4
RAM: Corsair: Vengeance [2 x 4GB]
Van egy 1 Terrás HDD is, de azzal biztos nincs baj, mielött gépet újítottam azt használtam, és nem volt baj. -
demars
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm elhozta a gépét! Nem indul neki, illetve ha véletlenül elindul, pár perc után kifagy!
XP-s gép!
alaplap: gigabyte gam52s-s3p
A fura az, hogy gombnyomás után vinyó, vga venti megy, de a cpu ventillátor leáll, nem ad ki a monitorra semmiféle jelet sem!
Kipróbáltam egy általam félreállított 480w-os codegen táppal ( hangos volt), ezzel elindult egyszerre, de ezzel is lefagyott ( megállt, se kép se hang, semmi)
Ebben egy 400w-os colorsit táp van most!Mit nézzek meg első körben?
Kondikat néztem, nem látni olyat ami púpos lenne!Köszi a válaszokat!
-
atti1848
senior tag
válasz
KatonaT #16503 üzenetére
Próbáltad már a kézi boot-olást? Alaplap válogatja,hogy melyik Fxx gombal lehet ezt indítani. Vagy esetleg nem lett elállítva a BIOS-ban a boot sorrend, mert vannak lapok ahol ha nem jól van beállítva a HDD akkor nem fog róla boot-lni. Vagy esetleg egy új telepítés ha már más nem segít DE először is nézz bele újból a gépbe és lesd meg,hogy minden jól lett-e összedugva.
Vagy még egy áram kábel kihúz, majd elem kivesz, vársz vissza az elem és indítod.Hátha.Mindent meg kell próbálni.
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy összeraktam a gépemet amin win8 volt, és újratelepítettem a win7-et és azóta nem megy tovább a gép indításánál bejövő Asrock logonál...
vagyis bejön a logó és már indul is újra, megint logó...
Előre is köszi a segítség!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged