Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtomi95
senior tag
Na fiúk elköltöztem és magam mögött hagytam a Naracom lefedettséget!
Egy ideje szemezgettem szolgáltatókkal és van egy ami olyan 5 perc sétára van innen!
Gondoltam magamban ez szuper! Biztos kábel és ki van építve, de jó lesz.
A weboldal gyanúsan Naracom skines volt. Az árak is és gyakorlatilag minden, csak itt lila színű.
Augusztus végén be is mentem hozzájuk kötöttem egy 20MBites szerződést 1 év hűséggel.
Beszélgettem az ügyintézővel és azt mondta, a Naracom testvér cégük!
Mint kiderült mikros net lesz ez is.
Azt mondta a hölgy 15 nap a bekötési idő, de mivel ilyen közel van, nem ígér semmit, viszont nagyon hamar meglesz!
Meg is örültem! Teltek a napok, úgy a 15 nap felénél újra bementem hozzájuk hátha elmékeztetem őket.
De a nő a 15 napra hivatkozott rá is írta a szerződés nála lévő részére, hogy Szeptember 13. a határidő.
Szomorúan jöttem ki és vehettem a mobil adat pluszokat a telenortol...
De ma, pontosabban tegnap mondom biztos jönnek!
Telnek az órák már du 3 óra épp a városban flangáltam mondom bemegyek már megint emlékeztetni őket. Még jó hogy bementem...!
A nő megint leakart rázni, mert hogy sok dolguk van a szerelőknek és elővette a szerződésem és a határidőt kereste. Bár szóltam is neki, hogy az a mai nappal lejár. Aztán oda hívta a szerelőt, hát kettő van itt csak és egy kocsi.
Na mindegy nagy beszélgetve azt mondták ki is jönnek, félötkor.
Haza jöttem és bár tudtam, hogy ötig van munkaidejük, de gondoltam hamar fellökik.
Jöttek, felmásztak és közölték igazából le is fényképezték, hogy a tornyukat takarják a hatalmas fák.
Egyebkent valóban mikros net szempontjából elég kaki helyen van a lakás!
De ők megcsinálják, viszont már csak holnap, mert hogy 5GHz-en akarják és ehhez az kell, hogy délelőtt valamit a tornyon csinálnak majd délután házhoz jönnek. Igazából mindkettő mást mondott, de a nagy katyvaszból azt kitudtam venni, hogy több tornyuk is van.
Sajnos nem tudom elmagyarázni pontosan mi a helyzet, mert tényleg egyik ezt a másik azt mondta.
Mint pl:
- Ez sávszélben nem okozna gondot, meg lesz a 20?
-nem, csak 1,5
-de
és ezt így egyszerre...
Hú én nagyon remélem még ha így határidőn kívül is, de sikerül nekik egy 20MBitest össze hozni 20-as pinggel... Kezem lábam összetenném!
Milyen unfair láttátok, hogy 10K a belépési díj hűséggel is? Már a Naracomnál is. Ez régen nem ennyi volt az egészen biztos...
Ráadásul ezt nem is forgatják vissza a havidíjakba...
Aztán még nekem szó volt egy nem is tudom miről, hogy ha nem tudják a keményre tenni az antennát ami:
- 1500, de majd megegyezünk... WTF? Mi lehetett az? Na mindegy délután azt mondták, hogy felteszik a kéményre.
Tartok tőle, hogy ez a lila Naracom még rosszabb is lesz mint a zöld...
De hátha, csak az itteni Dogunet ilyen kis kezdetlegesnek tünű az összvissz három alkalmazotjával (amiből az egyik az ügyintéző), de szolgáltatást nyújtani a zöldek színvonalán tud. -
Robi81
tag
Mától:-)

-
lsl007
csendes tag
Valaki tapasztalt olyan hibajelenséget, hogy a Naracom által felszerelt Nanostation egy idő után nem kommunikál a routerrel (TP-Link)? Vasárnap késő este vettem észre ezt a problémát. A lényeg, hogy ha nagy sávszélességet igénylő le/feltöltés van, akkor egy-két percen belül múlva megáll az egész és nincs tovább internet. Próbálkoztam a router admin felületén új IP címet igényelni, amit meg is kapott, de adatforgalom továbbra sincs egészen addig, amíg a Nanostation tápját ki nem húzom a konnektorból. Most lekorlátoztam a routerben a netsebességem 8000/1000 Kbps-ra, így már kevésbé szakad. De most délutánra durván belassult, még az általam megadott érték sincs meg.

-
lsl007
csendes tag
Nem tudom most mi a gyász van a nettel. Reggel 7-kor elkezdtem feltölteni egy videót a mobilomról. Most, 6 órával később 360 mega már fel is ment. Még 110 megát kell felküzdeni a felhőbe. Szóval én most 60 MB/h sebességgel száguldok 😂
-
kenwood3
addikt
-
lsl007
csendes tag
Nem tudom ki hogy van vele, de én szávszélesség-emelés helyett sokkal inkább örülnék annak, ha bővítenék egy-egy adó kapacitását, hogy legyen elég tartalék az esti/hétvégi csúcsidőszakra. Na mindegy, a hétvégén most egész tűrhető volt a hálózatuk, nem volt nagyobb belassulás.
http://nmhh.hu/dokumentum/194690/CD_3977_16_2018_hirdetmny.pdf
Úgy néz ki Lövőpetribe elér a Szupergyors Internet Program. -
lsl007
csendes tag
Megint a szokásos esti lassulás, még a VoIP hívás is szakadozik. Még szerencse, hogy van mobilnet. Azon legalább lehet normálisan beszélni.

-
llax
senior tag
válasz
kenwood3
üzenetére
Majd ha az érintett területekről a mikrósok is emelésről számolnak be, akkor lehet kezdeni máshol is reménykedni. Persze előbb meg kellene oldani a sokakat érintő sebesség problémákat... Pl. a húgoméknál is egyre rosszabb a helyzet. 25-ös csomagjuk van, de a sebesség csak akkor van 25Mbps közelében, amikor az emberek többsége munkahelyen/iskolában van. Délután-este 2-15Mbps között ingadozik.
Én bármikor mérem az enyémet, 10-ből kb. 7x a névleges felett van, ha mégsem, akkor is 80-90%, ami teljesen rendben van. -
lsl007
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
llax
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem az emeléssel érintett területeken lakom, de akkor sem venném észre, ha lenne valami. Kivéve, ha kimondottan azt figyelném.
A router-em sebességszabályzó opciója kapcsolat minőségi okokból aktív. -
szabonagyur
félisten
Na csak hazaértem ránézni...

-
lsl007
csendes tag
3 mp videó, 13 mp karika.
-
adamq
csendes tag
válasz
draco31
üzenetére
A Naracom mai teljesítménye 10/2 ,ahogy megszokhattuk... Az internet teljesítményét nem mértem meg,de csak annyit mondok,hogy mire ide beléptem az csak 10 perc volt..Szóval inkább nem szándékozok megnézni mennyit megyen,valószínüleg 2mb alatt... Na most meg küldjem el,megint várjak baszott sok időt... 20:26
-
lsl007
csendes tag
Vasárnap délután van, és ismét használhatatlan a net. Még a VoIP hívás is akadozik. Ez minden, csak szolgáltatás nem.

-
draco31
veterán
Nálunk kedden cserélték a fő tornyot antennástól mindenestől, na azóta kissé hulladék a dolog. Megy szépen, aztán egyszer csak 1 percig semmi, aztán megy újra tovább.
-
llax
senior tag
Ha sikerül az user oldali hibákat nagyjából kizárni (beállítás, hálókártya, kábel a tápegységig), akkor egy határozott hibabejelentés kell az ügyfélszolgálat felé. Nem személyesen, nem a kliens eszköz tápegységét mutogatva, hanem telefonon közölni, hogy x ideje nincs kapcsolat. Határozott alatt nem a felmenőik emlegetését értem, hanem a száraz tények közlését, attól, hogy bent jónak látnak valamit, a szolgáltatás nem jön létre. Ászf. szerint szerint 72 órájuk van megoldani...
A tempóval nem mindenkinél vannak gondok. Ha viszont vannak és nem tesznek ellene semmit, akkor tényleg jobb más szolgáltató felé is nézelődni az állandó kínlódás helyett.

-
Cunaja
addikt
Kollégával holnap találkozom, de ha továbbra sincs neki net, akkor vetetek vele egy wifi vevőt és mobil netet.
Ezek a tempók nem valami gyorsak.
Tényleg ilyen gyenge a Naracom?
Már fillérekért van korlátlan mobil-net, biztos nem idegesíteném magam.
Anyámnál is az van, a minimum letöltési sebesség 45Mbps és alá még sose ment. -
lsl007
csendes tag
Most is a Naracommal száguldok. 

Amúgy a saját honlapjuk is kb. 15 mp alatt töltött be, szóval itt ennyire szar a helyzet. -
adamq
csendes tag
Érdekes ez a Naracom.. Inkább emelik a sávszélességet,minthogy azt oldanák meg,hogy a legtöbb faluba/városba ne legyen kula a net.. Nem azzal törődnek,hogy valamit kezdjenek ezzel a leterheltséggel,vagy nem veszik észre,hogy a legtöbb helyen kurva szar ez a gyász? Furcsa dolog,hogy minden oldal lassan tölt be,de az övék századmásodperc alatt...
-
-
draco31
veterán
Olyan nincs, hogy nem érnek rá kimenni. Hívja fel őket akkor holnap, és mondja azt ha nem mennek, hogy felvette a beszélgetést, és másnap megy a fogyasztóvédelemhez. ott is lesz másnap a szerelő, az biztos.
Én már megtanultam, hogy így kell velük bánni, erre hallgatnak csak. -
llax
senior tag
"Piros x van"
Vagy egyáltalán nem megy az eszköz (fényeket nézni), vagy rossz a kábel/hálózati kártya.
"az antenna a kéményen van"
Sötétedés után a ház körül mászkálva csak látszik valami fény. Ha esetleg zöld szín is előfordul, az nagyban javítja az esélyeket...
"holnap vesz egy kábelt"
2 perc alatt legyártok magamnak tetszőleges hosszúságút
Fali FTP-t nemrég vettem egy dobozzal (305m), de patch UTP is vagy néhány száz méter, ami most hiánycikk (kellene - most cserélem) az a patch FTP. -
llax
senior tag
válasz
Cast1el
üzenetére
A jel útjába növő növényzet ellen sokat tenni nem tudnak (most pont nem játszik - bár a csupasz ágakra fagyó dér előhozhat problémákat).
Ha egy interfészre kerül egy időben több torrenthuszár, az senkinek nem lesz jó. A WiFi-re eresztett torrent felér egy folyamatos (D)DoS támadással...Persze kell a "hozzáállásuk" is, de én nem a "terepen" dolgozók munkáját látom problémásnak, hanem az ügyfélszolgálatét...
-
llax
senior tag
Ez a kliens eszköz ("antenna") tápegysége és PoE injektora egyben. Ez magával a jellel (adatokkal) semmit nem csinál, szimplán átengedi magán. Ha ezen világít a LED, és az "antennán" is világítanak LED-ek (mindegy melyikek), akkor eléggé esélyes, hogy az általad mutatott tápegység teszi a dolgát.
Ha ezen PoE injektoron világít a LED, de az "antennán" nem, akkor kábel (PoE és "antenna" között) vagy kliens eszköz probléma.
Ha ezen PoE injektoron nem világít a LED, akkor lehet nem is kap áramot, lehet ez a rossz (akkor biztosan, ha a PoE oldalra nincs dugva semmi és áramot kap), vagy valahol rövidzárlat van (hibás eszköz, rossz kábel - az előbbi kábel kihúzása után világít).
Ha mindenütt világítanak az előbb említett LED-ek, de ennek a tápnak a LAN csatlakozóját közvetlenül a gépre kötve nem történik semmi ("nincs csatlakozás", piros "X" az értesítési terület hálózati ikonján és nem világítanak a gép csatlakozójánál sem a LED-ek), akkor esélyes a kábel hibája. Régebben - talán most is - fali UTP-t használtak, könnyen törik, nekem a szél is törte már el (még az antenna tartóját is lebontotta egyszer...megoldottam...).
Ha sárga felkiáltójel látható ("nincs internetkapcsolat"), akkor a PoE injektor, a kliens eszköz és jó eséllyel a kábelek is rendben vannak, ott valami beállítási hiba lehet (akár a kliens eszközön is - ez beállítani a szolgáltató dolga, jobb esetben távolról is megy).Ha bent azt mondják, hogy minden rendben, akkor azt is jelentheti, hogy a kliens eszközüket ("antennát") elérik, ami azt jelenti, hogy a képen mutatott PoE injektor és a kliens eszköz is jól működik, részben az azokat összekötő kábel is. Ebben az esetben:
Sárga felkiáltójel -> Jobb klikk a hálózat ikonjára, és a hibaelhárításra kattintani (egy sor műveletet elvégez, minden alaphelyzetbe állít - a jó működéshez ez kell).
Piros X -> Kábelt cserélni a PoE injektor és a gép között. Ha ez nem segít, megpróbálni másik géppel, vagy egy hálózati kártyát betenni, azzal kipróbálni.#2333 "Itt van valami hasonló beállítás, esetleg direktbe nyomják a netet?"
Semmi. Kezdetben mindennek alaphelyzetben és automatikus beállításon kell lennie.
-
Cunaja
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs router, semmi. Ebből a kütyüből megy a gépbe és kész.
-
szabonagyur
félisten
Egy ideje kábeles Naracom van nekünk, de régen amikor ilyen volt nem kellett semmit állítani, LAN kábel be a gépbe és ment a net. Router van neki? Ha van akkor próbálja anélkül.
Amúgy meg ha nem jönnek ki meg kell lebegtetni a fogyasztóvédelmet meg panaszkönyvet kérni, ilyen nincs, hogy nem megy ki...
-
Cunaja
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ő nem ért hozzá, ezért azt sem tudom mit ír ki.
Viszont kifizetésre se akarnak kivonulni. Az előfizető fizessen és a többi nem számít.
Nincs rendelkezésre álló kapcsolat.
Nekem otthon Digi van, ott a PPPoE kapcsolat van és bejelentkezés után lehet használni.
Itt van valami hasonló beállítás, esetleg direktbe nyomják a netet? -
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
A kollégám 250km-re lakik tőlem és nem tudok hozzá eljutni.
Van neki egy Naracom net előfizetése, de internet nincs a gépén.
Bevitte a Naracomhoz, ott azt mondták minden rendben van, de nincs idejük házhoz menni, hogy ott is megnézzék.
A net nem megy neki, de nem tudok neki segíteni, mert nem vagyok ott.
Egy ilyen kütyüből megy a gépbe a Lan.
Mit kellene beállítani, vagy hogyan?
Segítsetek már légyszi.
-
lsl007
csendes tag
Ma délután is használhatatlan ez a szar. Még szerencse, hogy van mobilnetem jó sok adattal, amivel akadás nélkül tudtam meccset nézni. Ha lejár a hűség akár ki is tudnám vele váltani.

-
lsl007
csendes tag
Öt perc alatt mértem hármat ugyanarra a szerverre, nálam most ennyire stabil a net. Live stream teljesen esélytelen lenne.

-
matej013
tag
Csoda történt! Megkapom azt a sebességet, amiért fizetek!
Megyek is Netflixet nézni.
-
Cast1el
csendes tag
Legalább kábelen nem olyan rossz a helyzet a Trógercoméknál. Bár végre egy 12 éves technologiát(docsis3) ki tudnak aknázni ennyi idő után. Meg ezt elrontani is nehéz. De a mikrós téren ne várjatok csodát. És nem a technológia miatt hanem annak felhasználásában van a szándékos hiba. igaz a kábelhez képest le van maradva a ubiquiti, de nincsenek rossz cuccai csak többet kellene belőle használni és okosan elosztva nem pedig csak haszon központúan minél kevesebb eszközzel megoldva hogy a garantált minimum azé meglegyen nagy terhelés mellett is és kuss a parasztnak az mnhh-nál. A kábeles eszközök persze jóval olcsóbbak.Erre futotta a 300 misiblő a személyi asszisztens és a takaritó mellé.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Wiki erre is képes a koax.
https://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS -
zsotty4
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nekem is hasonlóképp meg lett emelve a 40 megás netem 80-100 környékére. Ami viszont nem világos, akkor most lényegében egy árcsökkentés lépett életbe, és a régi 80as csomag ki lett ütve?
Vagy mi lesz a korábbi 80as előfizetőkkel? Ennél többet hogyan fognak tolni a jelenlegi kábelhálózaton?
-
llax
senior tag
válasz
kenwood3
üzenetére
Nincs. Továbbra is a szerződött kb. 109%-a. Igaz, nem a nevezett 3 település területén vagyok.
Annyi pozitívum még van, hogy januárban 3 számlát is küldtek egyben, így az áfacsökkentés után, hűségidő nélkül most nem érné meg aláírni semmit
(az emelt díjakkal hűségidővel is több lenne a díj - mondjuk van mit kompenzálni, mert évekig a fordítottja volt a helyzet) -
kenwood3
addikt
Nalam semmi valtozas a savszelben ! Masnal esetleg?
-
kenwood3
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az szep akkor 40-rol 100-ra

-
kenwood3
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Neked mar megemeltek?

-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére

-
lsl007
csendes tag
Szinte egész héten jónak volt mondható a net, csak most péntek este kezd el szarakodni.

-
lsl007
csendes tag
Ma délutántól kezdve megint használhatatlan. Még a garantált minimum sávszélesség sincs meg.

-
llax
senior tag
Ezt én is láttam, de jó lenne tudni, kinek is szól az emelés.
A meghirdetett sávszélességek kapcsán csak Záhony a változás (honlap szerint még mindig 25/50), a 0 forint belépési díj az akció (hol? csak a 3 településen?), az emelés így sehogyan sem információ (kiknek? mikortól? mennyit mennyire?).
-
lsl007
csendes tag
Az előbb olyan sebességet mértem, azt hittem sosem fejezi be a mérést. Nyilván valami hiba történt, mert ekkora sebességet a Vénusz-Jupiter-Mars-Hold együttállásakor sem mérnék.

Csináltam egy kontrollmérést 3 perccel később, ez már reálisabb.
Valamelyik nap dobták be a naracomos reklámújságot a postaládánkba, abban mintha lett volna egy reklám, hogy hamarosan sávszélesség-emelés lesz Kisvárda, Fényeslitke meg Záhony településeken. -
llax
senior tag
Amikor vezetékkel kapcsolódok a router-emhez:

-
draco31
veterán
Most nekem is egy hulladék, 360p-ban is megakad a Youtube.
-
lsl007
csendes tag
Most még jónak tűnik. Kíváncsi vagyok milyen lesz később.

-
llax
senior tag

A ping a saját hálózatom miatt ilyen magas (most kb. 40 méterre vagyok a routeremtől, WiFi-n bridge-lt hálózattal).
-
mtomi95
senior tag

Tegnap is ilyen volt és pont így estére. Ezt a PH-s linket elküldhetnétek nekik, régen olvastak ezt, de már nem nagyon...
Az online hibabejelentés semmit nem ér ezeknek a kutyáknak...
Ebbe talán bele olvasnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Parkside szerszám kibeszélő
- RAM topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Parfüm topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mint kiderült mikros net lesz ez is.
Na mindegy nagy beszélgetve azt mondták ki is jönnek, félötkor.

Ja meg igen, rossz a WiFi-d. 

Tényleg ilyen gyenge a Naracom?
Most is a Naracommal száguldok.