Hirdetés
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtomi95
senior tag
válasz
kenwood3 #2479 üzenetére
Most feljöttem nyíregyházára albérletbe!
Ide Flip van bekötve, 150mega+tv. A Telekomnak a hálózatát használja.Stabil nagyon, dehát mégis csak kábel...
Viszont az előző bérlők akik itt laktak, macskájuk volt aki szépen össze is rágta a kábelt amin a jel jön... Működött, de a párom porszívózását már nem bírta ki...
Szóval ez történt péntek délután. Nem tudtam mi a gond a routeren villog a LOS led.
Restet és társai amit ilyenkor egy felhasználó tehet, de nem segített.Neztem a kábelt is, csúnya volt, de hát működött az és a párom azt mondta ő nem porszívózott arra (végül kiderült hogy ő adta a kegyelem döfést neki).
Szóval vártam hátha magától megjavul, hátha csak a rendszer vagy az épülettel van valami, de nem javult reggelre sem, szóval szóltam a tulajdonosnak jelezze, hogy gáz van.Szépen elkönyveltem magamnak, hogy a hétvégén és még ki tudja meddig net nélkül maradunk.
Azonban a hívás után fél órával kb, már szól a csengő és a kaputelefon, hogy itt vannak a szerelők.
Mutattam a kábelt hol lehet a gond elvágta és valóban azon a részen volt a “szakadás” kicserélte azon a részen és már minden rendben megy mai napig is.
Ezzel csak azt szerettem volna mutatni, jog mekkora dimenzióbeli különbség van cégek között.
-
stol
addikt
válasz
kenwood3 #2474 üzenetére
Mezei mikrós szakemberként írom pártatlan:
Igen.
A mikrós átvitelt minden IS befolyásolhatja.
-fresnel tiszta-e
-rádiós zavarás van-e (egyre több ac home router rettenet gagyi rádiós végfokkal 80-100mhz rasztereket is kinyír)
-takarás van-e, vagy csak részleges? (Ha igen, mi takar, fa, épület, villanydrót, stb.)Fa esetén számít, fújja-e a szél, levegő páratartalma, esik-e a lombra az eső, stb.
1-2dB SNR beingásra harmadára/ötödére is beeshez a modulációs mélység, amivel a végpont kommunikálni tud a bázissal.Mindemellett, (szintén pártatlan) ameddig nem bérelt-vonali szolgáltatást vásárolunk tetszőleges szolgáltatótól, addig minden esetben az aktuális ÁSZF garantált célértékei iránymutatóak a kérdésekben.
Amennyiben adott helyen tartósan nincs meg a maximális elérhető sávszél, a szerződést vissza kell/lehet módosítani. Szerintem Naránál is van erre lehetőség.
50-es csomagjuk van? Ha igen és 50 körül jön, akkor a takarás elhárításáig azt kell fizetni. -
stol
addikt
válasz
kenwood3 #2454 üzenetére
Mivel nem látok előfizetőt, míg nincs nyitott hibajegy, azt is csak saját területen, így első körben amit meg kellene nézni:
-Router WAN portja gigán linkel-e?
-Mikrós vég esetén POE tápfeladó gigás?
-2. pont teljesülése esetén végponti berendezés gigás LAN-al rendelkezik?Értelemszerűen adott ISP központi számára kell tenni egy hibajelentést és megnézik. Router WAN-jáig képesek látni a kapcsolatot, de a fenti 3 pont általában hibajelentés nélkül is megnézhető.
PS: Ha a végerendezés gigás lanos, saját laptopjukkal gigán linkel és a hiba laptopon nem áll fenn, de ügyfél router valamiért 100-on linkel (hiába tudna gigát), valóban nem tud mást tenni akkor és ott, mint router hibát karcolni. Saját területen is volt felhasználó, aki 2 routert cseréltetett bolttal, mert WAN-ja nem linkelt gigára, találkozunk ilyennel is.
-
mtomi95
senior tag
válasz
kenwood3 #2454 üzenetére
Igazad van! Tényleg ez a probléma!
Az én helyezetemben sem értem miért olyan nehéz a kemény 1 perc sétára levő telephely-fióktól levő lakáshoz kijönni...
Majd biztos annyi bekötés megrendelés van errefelé, hogy soha nincs idő 5 percet rá szánni a dologra.
Én már konkrétan mindenre gondoltam, hogy valahol a kábellel van baj a tetőtéren vagy mit tudom én... Pont ez a baj! Én gondolkozzak ilyeneknek? Amit egy felhasználó, előfizető tud ebben a helyzetben és tehet azt megcsináltam... Egy ideig napi szinten reseteltem az antennát hátha... Mértem én minden eszközzel és kipróbáltam minden lehetőséget.
Aztán jött a panaszkodás és ezek szerint teljesen hibába és hibába is jártam utána...Ők nem csináltak semmit...
Hiába vetettem fel újra hibára, az nem hiba, mert nincs benne az ÁSZFbe.
Úristen most ez egy kicsit elborzaszt, lehet egy áram kimaradás és lőttek a pingemnek? Aztán verhetem a seggem földhoz nem tesznek semmit?
Amúgy sávszélről és emelésről most az jutott eszembe, hogy mikor kötötték be nálunk azt mondta a szerelő, most nem tudom pont ez a Tamás, de miután lement a 20Mbites Speedtest mérés pontosan ezt mondta: Na úgy látom egy kicsit több is ha lesz panaszkodás akkor vihetjük lejjebb is
Na most őszintén mit szólsz ehhez?Itt is volt emelés, legalábbis Steam-en és Apple szerverekről szépen csorog le az adat (igen direkt nem a torrentet mondom), de ha most magamra haragítottam megnézhetem magam, szerintem.
Nem sokára nem lesz már olyan egyeduralkodó itt sem! Az öcsém mesélte, hogy van valami Voda-Digi jóság, bár a mostani állapotában egy szavam sem lehet a naranetre, de ha jön egy újabb 6-7 hónap 300ms válaszidő eléggé megfontolandó. Erről hallottál te is?
De hogy jót is mondjak kipróbáltam a DoguShopot!
Igen nálunk a Naracom már a spájzban (is) van!!!!
[link] Ha már kompót nincs.
Egyébként nem rossz, de itt is meg vannak s tipikus logisztikai problémák!
12 energia italt rendeltem, így lett volna 2000ft, hogy ingyen legyen a szállitás. Ki is jött, de csak 8db volt belőle raktaron amiről elfeljettek szólni nekem. Pedig E-mail, telefonszám minden le van adva. Végülis csak jól jártam, mert bár 2K alatt fizettem, de ugyanúgy nem volt szállítási költség és a futár is teljesen normális volt! Utánvéttel fizettem, érintős kártyával, van terminál is nála.
Online tranzakció volt, bár kicsit tartottam tőle, hogy az is Dogunettel működik, mert nem volt nálam készpénz!! -
llax
senior tag
válasz
kenwood3 #2454 üzenetére
Eszközcsere volt már?
Ha nem volt, akkor hiába vársz többet, nem lesz több, nettó 90 feletti sebességhez már a routeredhez gigabiten kapcsolódni képes eszköz kell.Nálam a régi eszközük van, a számlán is az 50-es csomag szerepel a mai napig.
A ping a bix felé terheletlen kapcsolatnál 6-7-8ms, viszonylag stabilan. A letöltési irány néha közelebb is kerül a 90-hez, de a 80 feletti tempó majdnem mindig megvan.
Most ilyen:Ha a mostani működést bármilyen módon veszélyeztetné egy eszközcsere, akkor inkább maradjon így
-
llax
senior tag
válasz
kenwood3 #2419 üzenetére
Levelet nem, de az 50/3 csomagom mérve 65/3. Kb. 1 hónapig volt 95/5 is. Amíg a 95/5-öt jól közelítette a gyakorlatban észlelhető (letöltés) sebesség, addig a 65/3-ból elég sok hiányzik. Csak a sebességtesztekben tudja...
Az elmúlt napokban többször is rendetlenkedett a kapcsolat. A ping-ek (bix) stabilan jók ekkor is, de egyéb adatátvitelre alkalmatlan a kapcsolat, a weboldalak néha nem jelennek meg (a böngészők protokoll hiba miatt reklamálnak), YouTube videók megszakadnak, de ha működik is, akkor kb. 0,1...0,3/3 mérhető.
-
draco31
veterán
válasz
kenwood3 #2409 üzenetére
Jó lenne ha nálam is emelnének.
Nekem nincs velük szerződésem, lassan 2 éve hogy felvásárolták az előző cégem, és akkor 10 megát állítottak be. Nem vagyok hajlandó 130km-ert utazni oda-vissza, hogy aláírjak egy papirt, amit egyébként szerintem minden gond nélkül el is hozhattak volna már legalább százszor. -
llax
senior tag
válasz
kenwood3 #2409 üzenetére
"Emelni fognak beszeltem beluk a het elejen"
Ezt mindegy mikor kérdezed, hasonló választ kapsz. Nem az a kérdés, hogy emelnek-e, hanem sokkal inkább a "mennyit" és a "mikor" az érdekesebb. No meg a változtatás mekkora és mennyi ideig tartó stabilitási problémákat okoz....
A fentebb látott 128Mbps soha nem lesz eszközcsere nélkül
(reálisan max. 96Mbps körül lehetne)
-
llax
senior tag
válasz
kenwood3 #2372 üzenetére
Majd ha az érintett területekről a mikrósok is emelésről számolnak be, akkor lehet kezdeni máshol is reménykedni. Persze előbb meg kellene oldani a sokakat érintő sebesség problémákat... Pl. a húgoméknál is egyre rosszabb a helyzet. 25-ös csomagjuk van, de a sebesség csak akkor van 25Mbps közelében, amikor az emberek többsége munkahelyen/iskolában van. Délután-este 2-15Mbps között ingadozik.
Én bármikor mérem az enyémet, 10-ből kb. 7x a névleges felett van, ha mégsem, akkor is 80-90%, ami teljesen rendben van. -
llax
senior tag
válasz
kenwood3 #2321 üzenetére
Nincs. Továbbra is a szerződött kb. 109%-a. Igaz, nem a nevezett 3 település területén vagyok.
Annyi pozitívum még van, hogy januárban 3 számlát is küldtek egyben, így az áfacsökkentés után, hűségidő nélkül most nem érné meg aláírni semmit
(az emelt díjakkal hűségidővel is több lenne a díj - mondjuk van mit kompenzálni, mert évekig a fordítottja volt a helyzet)
-
adamq
újonc
válasz
kenwood3 #2283 üzenetére
Hát ne is mond! December közepe körül ugye eléggé ratyi volt nálunk,elvileg máshol is.. Na szóval,az egyik ismerősünk már nem tudom hanyadjára hívta fel őket és még nekik állt feljebb. Azt hiszik,hogy az ember csak hülyeségért hívja fel őket,a net meg mindig "fantasztikus".. Jó mondjuk nekünk szerencsénk van,hogy nem ilyenek vették fel a telefont,hanem azért rendesebb fazonok voltak,de mindenki tudja,hogy mit szoktak mindig mondani...
-
szabonagyur
félisten
válasz
kenwood3 #2117 üzenetére
Itt du 4-és este 7 között úgy meg szokott halni a net, hogy csak na... Feltöltés meg van, de a letöltés... 5-10Mbit de netezni is lassú... Vagy 8-9 éve vagyok náluk de eddig nem sok bajom volt velük... látszik, hogy a nagyobb netsebességek megölik a hálózatot, főleg koax területen és fejlesztés meg semmi
-
siege5
aktív tag
válasz
kenwood3 #2075 üzenetére
Igen, gondolkodtam valami hasonlóban, de őszintén szólva 2 gondom is van ezzel (igaz előbb utóbb olyan szinten elszakad a cérna, hogy ez sem fog érdekelni).
1. gond: nem igazán értem ennek a menetét mivel jár, jár a költséggel stb.
2. gond: Visszafelé sül el, és bosszú stb egyéb miatt megszűnik a szolgálatás, ahelyett hogy javulna, ez esetben nem igen lenne más lehetőség netre. -
válasz
kenwood3 #2055 üzenetére
Attól még Várdát és Litkét ne hasonlítsuk össze a többivel, mert nem egy kutya, de tudjuk, hogy te is régi motoros vagy.
(#2052) fulton: Antennád hova van felszerelve, milyen régi? Jól rálát az adott templom tornyára?
Az a baj, hogy ha megvan a garantált minimum, akkor nem tehetsz sokat az ügyben, max váltasz T-home -ra. -
pityeszka
őstag
válasz
kenwood3 #2001 üzenetére
Tegnap voltam be. Érdekes módon tudtak a kárról mégsem jöttek ki. Na de mind1. Kaptam egy szakvéleményt, hogy vigyem el a biztosítóba mert ez nekik alapba kár és mivel én fel akarom mondani a szolgáltatást, nekik csak ez így éri meg.
Persze a Június havi számlám még nem volt rendezve és addig míg nem rendezem nem tudnak szerződést bontani.
Hozzáteszem 9.én csapott be a villám azóta nem megy a szolgáltatás, de kifizetjük ne mondják azt, hogy milyen szemtelen vagyunk.
-
válasz
kenwood3 #1980 üzenetére
Na akkor, ha lejárt a szerződés jöhet a T-online, még ezen a címen is növelni a havidíjat. Egyébként meg az utalással sem olcsóbb...csak annak az ára másik számlán lesz... Jobb címet nem találtak ennek az emelésnek? Na, de ezeknek se kell messzire menni a hogyan tegyünk be a fogyasztóinknak útmutatóért.
-
Trackboy
csendes tag
válasz
kenwood3 #1967 üzenetére
Mondjuk ez nem biztos nem okoskodni akarok hidd el de ezeknál a pont-multipont kapcsolatoknál amikor egy adóra kapcsoldik több kliens,nem biztos,hogy ami nálad rossza többinél is az,sok mindentől függ, hogy pl átlagosan milyen távolra vannak a kliensek is a bázistól,nem mind1,hogy te 500 méterre vagy de van még akár 3-4 ember is aki mondjuk akár 1-2 km re is nyílván nem biztos hogy ugyanazzal a jelszinttel fogtok becsatlakozni az adóra,nem semmi azért,hogy a naracom bevállal ekkora csomagokat komoly technika lehet ott,de hát bővítenek folyamatosan
-
Trackboy
csendes tag
válasz
kenwood3 #1965 üzenetére
Hát igen,az árak mindig lentebb mennek és persze nagyobb csomagok válnak elérhetővé,csak azt akartam ezzel mondani,hogy nehéz stabil több 10 megás sávszélességet adni,én mindig ugy voltam vele,hogy kevesebbet de atomstabilan,csak ugye a vezetéknélküli kommunikációt rengeteg minden befolyásolja
-
Trackboy
csendes tag
válasz
kenwood3 #1961 üzenetére
Azért ha belegondoltok nem is olyan egyszerű nagy sávszélességű wifi hálózatokat építeni,főleg ekkora sávszélességű csomagokat adni,ha valaki kicsit is számolgat nem kell hozzáértőnek lenni sem,ha van egy adó amire csak 10 ügyfél kerül és a maximális sávszélességük pl 70-80 Mbit/sec és fel pedig mondjuk 20 Mbit/sec persze ezek hasraütésszerű számok,szóval az adott eszközöknek van egy korlátuk amit kényelmesen elbírnak,persze számolnak azzal,hogy nyílván lesz aki hetente letölt egy filmet stb és azzal is akinek a 30 megabit azért kell mert sokat tölt mondjuk,de egy szinten őket is meg lehet érteni
-
tibicce
csendes tag
válasz
kenwood3 #1946 üzenetére
en nem akarok itt vitatkozni veletek, tudomasul veszem es meg is oldom a gondokat mint ahogy neked is megoldottam, hamarosan megyunk is hozzad, telozunk...
tobbieknek is uzenem h nem egy felh nev moge kell bujni mert igy nem tom kirol van szo, lehet nekem privatot irni elofizu nevvel es cimmel, mindenre van megoldas.
-
madgie
titán
válasz
kenwood3 #1935 üzenetére
Mittomén. Annak idején, (mikor még a mutternál laktam) folyamatosan hívtam őket (értsd: egy év kábé), hogy kössék már be magukat a Tompos ltp-re. Tudod, mikor csinálták meg? Mikor elköltöztem
Most ugyanezt a kört futom egy ideje a Krúdy park-ban, megint a közös képviselős kifogást hallgatom, mire elköltözünk innen, ide is elér a kábel
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Thermalrigt 750W Gold PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0 Tápegység
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest