Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Itt az egyik ilyen eset 150 méterre van talán a körsugárzótól. Ha kijönnek babrálnak valamit, max 2 napig jó, aztán megint kuka.
Nálam meg ha hiba van lassulás, mindig az a válasz, hogy mérnek a torony és az antenna között, ott meg van a sebesség. Nyílván nálam romlik el olyankor minden eszköz tök hirtelen, és még úgy is, ha direktbe a PC-be dugom a kábelt router nélkül is.
-
draco31
veterán
2-3 nap és elmúlik, így szokott nekem is, nagyjából 2 havonta jön elő pár napra.
Szerelőt nyílván nem hívok ki, mert napközben jó, este meg nem fognak jönni, amikor épp rosz, főleg hogy 100km-re vagyok tőlük.
Így marad a bosszankodás, és a várakozás, hogy helyrejöjjön.
Azt nagyon precízen tudják mikor mennyi az adatforgalom, ilyesmi, de ezeket a lassulásokat nem látják a központból érdekes módon.
Próbáld ki majd, ha ma este is ilyen lesz, bizosan az lesz a válaszuk, hogy szerintük jó.
És ha van lehetőséged, akkor wifi nélkül legyen akkor bedugva közvetlenül pc-be vagy laptopba kábelesen. -
draco31
veterán
Nálam is ez szokott. Ha olyankor hívom őket, akkor természetesen majdnem max sebességet mérnek az antenna és közöttük. 3-4 napig ilyen este, aztán egyszer csak helyreáll.
Első kérdésük mindig, hogy WiFi-vel mérem? Ja látja hogy nem WiFi, pár perce dugtam át gépbe. De Ő 70-80 megát mér a 100-ból, szóval nálam a hiba a gépben, ha csak 1-2 megát mérek.
Aztán ilyenkor visszakérdezek, hogy 16Gb DDr4, SSD stb. hibátlanul működik mindig, és 6-tól 9-ig meg rossz. Illetve összes telefon, konzol, tv is. Aztán kinyomom és antenna kihúz majd vissza, van amikor fél óráig is, amig meg nem unom -
draco31
veterán
Egy Xiaomi AC-s routerrel próbáltam, egy 941ND-vel, és egy azt hiszem 840N-el.
Alapból hullámzik a net sebesség, azt mondták kell még a tornyon is fejleszteniük.
De amikor kábelen mérek 80-at, akkor wifin 30, esetleg 40 van csak, mindez a routertől fél méterre.
Most 1 szál repeater van az udvaron kirakva nekem, amivel az egész udvar fedve van, nagyjából 70 méterre megy el a jel. Próbáltam már anélkül is, hátha az okoz zavar, de akkor sem változik a dolog.
Azért zavar csak, mert elég sok stream-et nézek laptopon, és zavaró, hogy 720p-ben nem tudom nézni egy 100 megás nettel ha közben pl. itt olvasgatok. -
draco31
veterán
Ha van WiFi-d azon mennyiket mérsz, kíváncsi vagyok rá. Itt ahol lakok, páran azt vettük észre, hogy kábelen meg van a nagy érték többnyire, de wifin a harmada csak kb. És új eszközök, AC-s WiFi, 2 hetes telefon, fél éves, laptop, stb, szóval bőven tudja mindenki kezelni a dolgot, de valami van mégis csak.
-
dealerman
aktív tag
Gigabites a router,vagy is routerek,mert 2db tp link van
Kb két hónapja már 65 alatt nem mértem,de a speedtest 80-90-ről hullott le mindig
5-600m-re lehetek az adótól,még eddig kiválló rálátással ha csak bele nem szól egy fa,akkor jön a fűrész
Nekem már ilyet : LiteBeam 5AC Gen2 -őt
szereltek fel azthiszem,de mérget nem vennék rá,de a legujabb az tuti ami van náluk,gigás porttal !
Speedtest ide vagy oda, 12-15 MB/s a folyamatos letöltés
-
kenwood3
addikt
Ez nem igaz! Eddig mindig azt mondtak, hogy nem tudnak emelesrol! Meg a cimem alapjan megneztek, hogy az ado amelyiken en vagyok, hogy all fejlesztesileg! Az en adomat nem tudta megmondani pontosan mikor lesz kesz, de a honap vegen lejar a husegem es azt mondta, hogy akkorra biztos tobbet tudnak mondani bent!
En is attol tartok, hogy ezzel megint csak suarabbodni fog a helyzet, mert megint tulterhelik magukat
-
draco31
veterán
Ez azért eléggé ellentmondásos amit leírtál, inkább negatív irányba van.
Nálam sincs gond általában, de amikor pl. este szeretnék egy videót megnézni, és az lehetetlen, mert valamiért belassul a rendszer, akkor nem vagyok épp boldog.
Nyáron egy alkalommal 4 napig nem volt netem, mire kikönyörögtem nagy nehezen, hogy jöjjenek már ki. A telefonban állították, hogy jó a net, a wifi-m a rossz, és nem is tudom mekkora összeget kell fizessek, ha jönnek. Jön a szerelő, nézegeti, majd mondja, hogy át kell programoznia a fő tornyot, mert valami zavarja, és azért nincs netem. Aztán megsúgja, hogy a telefonosoknak csak el van mondva, hogy próbáltassák ki wifi nélkül a dolgot, tudásuk nem nagyon van az egészhez. Csak a szerelő számát felejtettem el elkérni akkor. -
mtomi95
senior tag
Ez mind rendben is lenne, azért is írtam, hogy gusztustalan bárki csinálja!
A legutolsó (túl sokan) eset a Naracomnál mikrohullámon egy "természetes" és jelentős sebességcsökkenést okoz, a szolgáltató beavatkozása nélkül is, ha egy településről, de különösen egy csatornán többen (egy időben) elkezdenek intenzíven "töltögetni".
Ez is rendben lenne, de ne én igyam már meg a levét annak, hogy nem tud szerződésben megfelelő sebességet biztosítani, még garantáltat sem! Ráadásul teljes hónap(ok)ra értetendően! Oldják meg, bővítsenek hálózatot vagy mit tudom én. A szerződéssel nem csak én vállaltam kötelezettségeket szerintem.Mértem újra párat, csak hogy szemléltetve legyen milyen egy átlagos nap nálam lassan másfél hónapja:
50MBit soha nincs, csak kivételes esetekben amikor végre elhiszem, hogy már jó lesz és ez max tart egy pár óráig. Ebből nekem az jön le, hogy sem az eszközök sem semmi ami itt van nem rossz. A hiba tényleg a szolgáltatónál keresendő.
Fénykorában, anno:
De most mintha nem is kapnék 50MBites vonalat vagy én nem is tudom, mintha csak 25MBitesre loginnolna teljesen olyan, egy ideje. Bár nem értek a hálózatokhoz!
Mikor 10MBit-ről váltottam másfél hét telefonálás után voltak hajlandóak elfogadni, hogy nem itt nálam van a hiba, hogy még mindig csak 10MBites a sávszél...
Úgy hagytam ott az ügyfél szolgálatot szerződés kötéskor, hogy amint belépek az ajtón 50MBit lesz.
Aztán egy szép napon az egyik ügyintéző komolyan vett telefonáláskor, majd egy 5 perc várakozás és vissza hívás után 50MBit lett...De addig nekem rossz volt a routerem meg én voltam a hülye.
Ez is jól jellemzi szerintem az ügyintézésüket meg a hozzáállásukat a dolgokhoz.Komolyan nem tudom mitévő legyek. Mit tehet ilyenkor egy ügyfél?
DrojDtroll:
A SpeedTest az megabit-ben mér. A letöltések meg megabájt-ban értetendőek.
Jelenleg egy 4 MBájt/s-os letöltésnek is örülni tudnék, de nincs annyi sem. A plafon 3 MBájt/s.Mikor az istenek is úgy akarják ahogyan a szerződésben van és ahogy volt annak idején akkor meg 6-6,7MBájt/szekundommal tölt-töltöttem le egy nagyon jó 5-10-es pinggel.
Szerk:
Az előbb mértem egy 5 pingest is, bár a letöltés csak 32MBit volt megint. -
mtomi95
senior tag
Igazából a problémás hónapokban a sebesség miatt be sem merek vagy tudok vállalni 200GB-ot. Erre most ez nem lehet magyarázat!
Viszont még így is korlátlannak van eladva, hogy 200GB max. Ez is gusztustalan bárki csinálja.Érdekesség kedvéért most letöltés megy és 300KB/s és ugrál le 70-re.
Az 50MBites netem.
Hogy miért itt sírok? Mert a szolgáltató semmilyen emailre nem válaszol.................. -
mtomi95
senior tag
Nem helyi probléma! Legalább is a probléma nem nálam vagy az utcában lévő fákkal van mert ma is mértem még reggel egy le:54,31MBit/s-os letöltési sebességet 12-es pinggel!
Viszont ez most meg megint, csak 14MBit és 100-as ping....
Egy fa vagy a tetőn lévő eszköz nem mozgolódik ilyen sűrűn.
Ez a pocsék Naracom sara aki magasról tesz az ügyfélre, de csak addig ameddig tényleg nem én szabályzom a havidíjat, mint ők a sebességet.
Persze lehet itt mentegetőzni azzal, hogy nem állandó hiba meg nem kábel, de ez a lassan 2 hónap óta fen álló hiba amit nem akarok lenyelni és széles mosollyal fizetni érte az 50MBites csomag árát mert egyszerűen nem ér ennyit...Meg különben is mikor még jónak, illetve 50MBit-es csomagnak megfelelően jött a sávszél, egy bizonyos letöltött forgalom után a sebesség korlátolva volt, van!
Egy egyszerű példa, hogy 40 gigabayte letöltött adat után az addig 5-6MB/s letöltési sebesség beáll 4MB/s-ra az egész rohadt napra!
Na már most kötekedni sem tudnának mert nem torrentről van szó, szóval mire fel is van lekorlátolva az amúgy korlátlannak kikiáltott internet?
Na ennyit a xaracomról és szolgáltatásaikról... (fa nélkül meg normális antenna állással) -
Cast1el
csendes tag
Erről van szó.Felhívott egy hete az egyik alkalmazott, hogy még mindig észlelem e a hibát.A válaszom az volt most viszonylag stabilnak tűnik de a sávszél még mindig 25/2 a 30/3 helyett.Elkezdett habogni meg a minimális sávszélességre hivatkozva terelni,hogy az meg van.Erre azt válaszoltam meg van de mondom nem csak ez a problémám hanem amit fent llax is remekül megfogalmazott.Az őt nemérdekli azt állította, hogy nekem a sávszélességgel volt bajom.
Vicc. Le lehet vonni a következtetést mennyire is hozzáértő banda dolgozhat ott.Az internet minőségének számukra a sávszél teljesen kimeríti.korlátozzák le a sávszélt hogy jusson mindenkinek internet ok mindenki fizet érte.De ezt ne olyan módon tegyék hogy a kapcsolat minőségének rovására is megy.A módszer amivel dolgoznak nagyon rossz.És ezt nekik is mondtam már párszor.Szarnak rá! Fizesd ki a havidíjat a többi le van szarva.Ma is 20:55 körül játszom a jó éjt játékomat online mert reggel meló.Először csak ping felmegy 80-90 röl 200+ ra 5 percig aztán stabilizálódott majd 5 perc múlva ismét.Majd a cucc amivel operálnak a sávszéllel annyira korlátozott hogy már net se volt.(Nincs internet kapcsolat)Az antennát áramtalanítom majd 5 perc vissza.Semmi változás.Az antenán a jel maxon tehát az adóval kommunikált. Majd 10 óra előtt 5 percel helyre áll.Akkora már régen mindegy mivel moba-t játszok és ott egy játék átlag 40 perc.Ok mondom nézünk egy speedtestet.Valam 2/2 mértem.Néztem pinget is igen vegyes értéket kaptam 10 lépésben 128 kb os csomaggal giganet-et pingelve 8-99 mined féle érték volt 1 mérésen belül + 10-20% packet lose.Majd neteznék egy kicsit nem tölt be semmi megint nincs net. Ekkor már annyira cukron voltam, hogy kiment az álom is a szemeböl.
Ezután helyreált hamar és be ált 25/2 re és ilyen ping időkre 6 ms átlag ami igen jó.De meddig?
Nah midegy holnap kiderül.És persze nem ez volt az első eset.Számtalanszor megtörtént már és be is jelentetem hibának de nem foglalkoztak vele kiküldték 2x is a 2 profit de semmi.Persze délellőt vagy délben jöttek.Amikor minden szép és jó.Könyörgöm mi ez?Megkérdeztem a 2 szakit ping traceroute parancs mond e nekik valamit.Elég furcsa arcot vágtak a ping még mondott nekik valamit de a traceroute ról még nem halott.Ez kb 2 éve volt. És ilyen emberek a hálózat építőik egy internet szolgáltatónál. Ha gondolkozik is valaki hogy naracom ra váltana vagy internetet kötne és van választási lehetősége NE A NARACOM-ot VÁLASZD MERT ÁTFOG BASZNI.MONDOM NE!
Magyar ország így szeretlek támogasd csak a tróger vállalkozásokat eu-s pénzből. -
A számlát én is csodálom, mert semmilyen értelemben nem felel meg a szerződésben lévőre, honlapukon sincs semmi, bár most úgyis módosítanánk rajta, hátha kiokosítanak.
Nem a ping nagyságára vagy kicsiségére csodálkoztam rá, hanem a fix 64...64...64...64...64...mint mikor nem is valós külső szerverhez csatlakozik, de látom ez csak nekem tűnt fel.
Bocsánat Taki21-től nem privátba akartam írni és csak irónia akart lenni.
-
Ezt én is észrevettem: "Csak előfizetőknek!" Majdnem megörültem, hogy nocsak én már nem vagyok naracomos előfizető?!
Pont kerestem, hogy hol lehet fix ip-t igényelni. Nem találtam, pedig korábban mintha láttam volna. Bár az is igaz, hogy most csak felületesen futottám át a menüpontokat. -
sityu023
csendes tag
Akinek nagyon fontos az állandó stabíl kapcsolat, akkor az vegyen ADSL-t!!!! Vagy béreljen saját vonalat! AM meg én is játszok mégsem rossz! A Naracom nem egy országos szolgáltató, ne várjatok tőle csodát
+ én honlapszerkesztéssel foglalkozom (ez a hobbim) és még soha sem volt pansz az ftp-m re meg a honlapomra! több gigányi adatot raktam már fel az oldalaimra és soha nem volt olyan, hogy hibásan működött volna!
Ne személyeskedj és használd a szerkesztés funkciót!
[ Módosította: ollie ]
-
pityeszka
őstag
Kábel a hálókártyába és kész.
Az a komoly, hogy amikor elkezdek mérni, elindul és a folyamatjelző (az a pötty a csíkon ami kúszik felfelé) egy helyben áll 2-3Mbit-t között ingázva, majd felugrik ekkora értékre és már végig is ment a teszt mert hipp-hopp már le is futott, jelezve, hogy mennyire gyors!
Szóval valamit csinálhatnának mert ez egy hónapja így megy már kb.Nem hiszem el, hogy ezt nem látják odabent. -
Blade26
csendes tag
-
Blade26
csendes tag
Amikor ilyen "szolgáltató szintű" problémák vannak én nem szoktam telefonálni. Sőt, még akkor sem, ha úgy látom, hogy az egész települést érinti a hiba.
van eszed megvárod míg más hívja !!!!
DE köszönöm a választ! hát akkor nem értem azt hogy miért csak 1.29 Mb re megy fel speednetnél teszt! ez volt az utolsó megoldásom!!
De akkor mit csináljak szóljak a narának!
-
Blade26
csendes tag
Azért írtam mert nem tudom annak a kis fehér valaminek a nevét ami jön az antennából,? Mert a naránál így van antenna -ból jön az utp bele abba a fehér elosztó vagy nem tudom micsoda, amibe be van dugva az adapter!? Onnan megy bele a gépbe az utp -kábel. Na szóval az antenna és a fehér kis elosztó között van rosszul RJ 45-ös dugasz színsórendje bekötve? Ez ronthatja az internet forgalmat!?
-
sityu023
csendes tag
nekem nincs iylen a biosomba
a billntyűzet addig műxik amíg megnyitom a Biost
Am American Megatrends a biosom ebben hogy kell, már félek hogy sok hülyeséget elállítgattam, de még műxikköszi a választ ha tudsz újra segíteni (hogy ebben sz[@r american ban hogy van azt megköszönném
hy -
dezsöke
csendes tag
Nekem is wifi van de a ltp-re is wifin megy a dolog csak ott van egy központi antena és onnan van az elosztás és enyi ok oda csak 1 antena kell vagy 3-4 töbhöz de oda is wifivel nyomják a netet csak nem 1 embernek hanem 10-20 vagy akármenyi embernek ha azt nézük mi olcsóbb
hát nem a naracom az tuti a lovét felnyalja de a szolgáltatása hagy kivetnivalot magaután az a baj hogy egyeduralom van és ök ezt ki használják igazán terjeszkedhetne a digitv kábeles nete 2700ft 20mb akkor talán elgondolkodna a naracom is. -
nonoyoyo
csendes tag
no akkor nagy hiba nincs
a régi szép időkhöz képest a net nagyságrenddel jobb, személy szerint nekem gondom sincs vele és szerintem az ára is elég versenyképes... a váltáson majd elgondolkodsz, tuti, hogy a hibákat ők is látják és szerintem attól komolyabb cég, hogy ezeket figyelmen kívül hagyják! de fél év múlva meglátjuk, maradsz vagy rápróbálsz másra
-
nonoyoyo
csendes tag
ha már belejöttem még neked is írok egyet
ha logikusan gondolkodunk, szerintem nem délután és kora este terhelt a hálózat hanem inkább este 8-11 között... az ingadozás pedig mindenhol megvan ettól nagyobb is, kábelnél, adsl-nél is, t-comnál és invitelnél is! tapasztalat és nem nyalás a naracom felé... bár remélem az illetékesek kinyomozzák ki vagyok és kapok egy kis plussz kakaót, mert a végén még én is odajutok, hogy idegbajt kapok, ha a sebességem a max 70%-ra esik vissza és nekiállok lázítani
jóccakát
-
nonoyoyo
csendes tag
a második egy évemnél tartok, úgyhogy beszélgethetünk nyugodtan
én csak egyet nem értek: ha a net előtt töltött időd negyedét fórumra írogatással ill. sebességméréssel töltöd és többnyire nem pozitív a véleményed akkor miért nem keresel egy jó szolgáltatót? hűségidőd nincs akkor meg??? vagy gondolkodjunk tágabb körben! a szavakban nem válogató gondolom nem naracomot dícsérő kispajtársaid miért nem mennek máshova? szolgáltatóból mindenhol van választék, de ha nincs akkor is a rosszat nem kell használni. személy szerint én amivel nem vagyok elégedett nem használom ha nem muszáj, sőt ha még muszáj akkor sem... no de lehet én nem látom jól a dolgokat. de azért a körkérdést feltenném: ha valami szerintetek szar miért tartotok ki mellette, még akkor is ha nem muszáj?
-
szabonagyur
félisten
HY, hát nem tom ki, h van vele, de nekem amit emeltek az rossz időben el is megy egyből a pingeim meg az egekbe vannak. A netem meg úgy ugrál, h nem is érződik az emelés.
Mondjuk nem tom, h hogy lehet vki 70-80 kb/s feltöltéssel elégedetlen, az ilyennek meg ha 15-öt eléri boldog
-
lacyka0727
csendes tag
Annyira megcsinálták nekem is, hogy az 1 M-s net stabil lett, de 7000-et fizetek érte, míg a 200 m-re lakó munkatársam 6000-ért 3M-et kap....már március óta megy így.
Elgondolkodtam rajta, hogy megtehetik-e egyáltalán ezt? Ha nem emelik mindenhol, legalább csökkentenék a havidíjat....
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robot fűnyírók
- Yettel topik
- Jövedelem
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest