Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:25

LOGOUT.hu

Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól! ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36951) kormos81


kormos81
újonc

Sziasztok!
Tapasztalt igénybejelentő-szakértők segítségét kérném.
Mostanra született meg az elhatározás (illetve a kivitelező véleménye), hogy beadnánk az igényt HMKE létesítésre Budapesten.
Gondoltam az online felületen ez pár pillanat lesz, de azt tapasztalom, hogy az eon.hu-n nem lehet az én mérési pontomat kiválasztani, az www.eon.hu/pestmegyeihalozat/ aloldalon pedig nem működik az online felület.
Más is tapasztalta ezt, vagy én vagyok ügyetlen?
Holnapra időpontot a Váci útra természetesen nem találtam, Szolnokon még igen, de nem tudom ott foglalkoznának-e budapesti fogyasztási hellyel. A honlap csak azt mondja, hogy elsősorban a Váci úti vagy az érdi ügyfélszolgálatot válasszam, így nem tűnik teljesen reménytelennek.
Jól értem, hogy időpont nélkül semmikép nem fogad az ügyfélszolgálat?
Mivel a közlöny külön nevesíti az ügyfélszolgálatot és az online űrlapot mint egyedüli igénybejelentési lehetőséget, ezért gyanítom az email és az ajánlott levél nem játszik.

És hogy bonyolítsam a történetet:
A házon belül két fogyasztási hely van az egyiken egy három fázisos (20A-16A-16A) nappali és egy egy fázisos vezérelt óra. Ezeken évek óta nincs fogyasztás, de erre szeretném megkérni az engedélyt, mert hamarosan erre kerülne a ház gépészete és az összes nagy fogyasztó.
A másik óra szintén három fázis (16A-16A-16A), ezen van most az összes fogyasztó.
Az elbírálásnál rosszabb eséllyel indulok, ha olyan fogyasztási helyre igényelek, ahol most nincs fogyasztás?
Az órákat persze szabványosítanom, áthelyeznem is kell majd, illetve valamelyiken amper bővítés is lesz.

Minden tanácsot örömmel fogadok.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.