Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• eric.cartman

senior tag

Tisztelt Egybegyűltek,

Ez nem mindennapi rendszer friss ötlete született meg a fejemben tegnap este.
    Gondoltam megosztom veletek és kérném is az itt lévő "rangidős versenyzőket", hogy véleményezzék..

Szóval adott egy most épülő családi ház - a szaldós ad-vesz betáplálós rendszert elfelejtjük és egy 2 grides 20kW-os Huawei invertert szeretnék etetni közvetlenül 2x 700V DC AKKUS rendszerrel (kapacitása 2x25kWh). Ez lenne a folyamatosságot biztosító "puffer", így lesz kvázi az inverterem számára a "folyamatos napsütés".
    A telepített 2x14db földi napelemeim (total 16kWp) pedig csak töltenék / szinten tartanák az 50kWh-s akkut amikor süt a nap. Ezt nem az inverter tenné, hanem közvetlenül valamiféle DC/DC töltésszabályozással. (a napelemek feszültsége 714V DC gridenként - 14db sorba kötve)
    Nyilván akku oldalról ez rendesen túl van méretezve, mert ezek "csak" zselés akkuk, de az egész ház fogyasztása számításaim szerint C/10 alatt van egy átlagos napon - napnyugtától reggelig biztosan - ráadásul majd akkor a fűtés, hűtés a napsütéses órákra lesz időzítve. Az autótöltés pedig szigorúan napos időben, hogy kímélje az akkukat.

Előre bocsátom, hogy tudom jól, hogy ezen akkuk nem ilyen ciklikus terhelésre vannak tervezve, emiatt terveztem ennyire túl a kapacitását, ráadásul ha 4-5 évig bírják csak az is tejesen rendben van nekem.

Szóval a fő kérdésem, hogy láttatok-e már ilyen elég nagy teljesítményű rendszert közvetlenül akkuról lakossági célra?

Az építő véleményeket előre is köszönöm!
    :R

Új hozzászólás Aktív témák